Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

IP: *.kro.vectranet.pl 16.01.09, 20:56
    bardzo proszę o pomnoc!!!!
    Otóż przez 5 lat zbieralismy z męzem na większe mieszkanie( mamy wyciagi z
    banku ze wszystkimi pensjami ), w grudniu 2007 kupilismy zagotówkę 100000
    mieszkanko, a teraz urząd skarbowy przysyła pismo, że wszczyna postępowanie
    podatkowe , bo w 2007 zarobilismy o wiele mniej, i żądają od nas
    przedstawienia jakiś dodatkowy ch żródeł dochodu.Co robić?
    Obserwuj wątek
      • Gość: INA Re: proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 21:29
        skąd wzięliście pieniądze? JeŚli ostatnie PITY tego nie pokryWają to nic
        dziwnego, że się doczepili...
        • Gość: no Re: proszę o pomoc IP: *.eranet.pl 17.01.09, 09:52
          jesli oszczędzałaś to bank potrącał podatek i przekazywał do US. A jak wszystko
          wydawałaś to skąd masz forsę? Niestety nie zawsze opłaca się ukrywać dochody
          przed US.
          • Gość: o r Re: proszę o pomoc IP: *.kro.vectranet.pl 18.01.09, 12:05
            czy wy wszyscy oszaleliscie? oczywiście ze pieniądze leżały na koncie w banku,
            jeszcze namolne baby z banku ciągle wydzwaniały zeby to dac jna jalieś fundusze,
            bo się bardzo o nas martwią ze nam sie nie pomnazaja te pieniądze, a my
            chcielismy spokojnie sobie na wieksze mieszkanie uzbierać.Mam wszystkie wyciągiu
            z banku i wszystkie pity , sryty itp, wszystko uczciwie zarobione harówą na 2
            etatach każdego z nas, harówy po nocy itp,od 2003 roku...
            pytam tylko po jaki ch.. mam teraz tracic mój cenny czas i t ewyciągi wieśc do
            urzedasów z US, podatek co miesiąc z banku trez odciągali za pieniądze które tam
            lezały ( na tym ) koncie .
            A jesli nie chcecie nic mądego napisac tylko jakies podejrzenia to papa
            • Gość: INA Re: proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 17:56
              ...Nie oburzaj się! Po prostu nie rozumiemy Twojego problemu..?! Jeśli masz
              wszystko udokumentowane to przedstawisz w US i po sprawie... Może jakiś PIT
              błędnie wypełniliście i coś im się nie zgadza?
              • Gość: no Re: proszę o pomoc IP: *.eranet.pl 18.01.09, 21:52
                jesli tak samo nerwowo reagujesz w US to nie dziwota, że mają wątpliwości.
                I będą się pytać z czego żyłaś, jak opłacałaś opłaty za media, skoro mogłaś np
                całą pensję odkładać. Takie życie, w takim państwie żyjesz.
                • Gość: wkulwiony Re: proszę o pomoc IP: *.kro.vectranet.pl 18.01.09, 23:00
                  nie rozumiem dlaczego fakt ze kupiłam mieszkanie w 2007 roku jest rozmumiany
                  jako pewnik ze za pieniądze zarobione w 2007, ja zbierałam na to wielkie 34 m
                  mieszkanie od 2000/2001.Dziwi mnie podejscie US=podliczyli moje zarobki z 2007,
                  nie zaczęłam pracy od 2007 tylko 6 lat wcześniej,
                  jeszcze tam( US) nie byłam i sie nie wybieram, chociaż dali termin 3 dni. mam
                  chore dziecko , wyslę im tylko polecony zeby sobie wykupili z mojego banku
                  wyciąg z konta z tych wszystkich lat .
                  Wyjeżdżam z tego grajdołka , ale zanim to zrobię to ide do prawnika,
                  potraktowano mnie jak złodzieja oszusta i posiadacza konta na kajmanach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka