Gość: adamsq3 IP: *.gprs.plus.pl 17.01.09, 16:47 Witam, szukam osob ktore kupily lub sa zainteresowane kupnem mieszkania w inwestycji Apartamenty Stary Rembertow. Prosze o kontakt :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dawajdalej Re: Real Invest - Rembertów IP: *.aster.pl 26.01.09, 14:29 ja sie zastanawiam, bo fajna loklaizaja i jest szansa zalapania sie na rodzine na swoim. Tez ci powiedzieli ze od stycznia będą wyzsze ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamsq3 Re: Real Invest - Rembertów IP: *.gprs.plus.pl 30.01.09, 21:26 tak, tez tak mowil, a jakie mieszkanie chcesz kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
nemo80 zgadza się 15.03.09, 08:48 nie zaciąglęli wcześniej kredytu na realizację - chwalą się czystymi księgami - teraz już nikt im nie udzieli. Jeśli budynku nie sfinansują docelowi mieszkańcy, to firma leży. Raczej nie odłożyli sobie kasy z innych inwestycji, bo nic wcześniej sami nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.skarzynska Re: zgadza się 17.04.09, 11:31 nemo80 napisał: > nie zaciąglęli wcześniej kredytu na realizację - chwalą się czystymi > księgami - teraz już nikt im nie udzieli. Jeśli budynku nie > sfinansują docelowi mieszkańcy, to firma leży. Raczej nie odłożyli > sobie kasy z innych inwestycji, bo nic wcześniej sami nie zrobili. Witam, jestem nowym pracownikiem tej firmy i musze powiedzieć, że właśnie Spółka zaciągnęła kredyt w Banku Pocztowym i pieniądze klientów, jak to zawsze bywa w takim przypadku, wpływają na indywidualne, zastrzeżone konto i nie ma obawy o wstrzymanie prac. Dodam, że prace idą zgodnie z harmonogramem co można obserwować na naszej stronie www.realinvest.pl. Zresztą podpisujemy umowy w formie aktu notarialnego, więc nie ma się czego obawiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IK Re: zgadza się IP: 195.85.249.* 09.06.09, 12:11 witam, chcemy z mężem kupis mieszkanie od Real Invest. Nurtuje mnie jednak pośpiech z jakim każą podpisywać umowę i wpłacać I transzę,do końca czerwca-to nierealnerealne by uzyskać kredyt w tak krótkim czasie, jednoczesnie w umowie przedwstepnej jest zapis, w którym deweloper zastrzega sobie prawo potrącenia 5% wartości wpłaconej kwoty jeśli z przyczyn leżących po stronie kupującego dojdzie do rozwiązania umowy. Zastanawiające!O jakich umowach w formie aktu notarialnego Pani pisze? Przedwstępna (z informacji, które uzyskałam) podpisywana jest bez notariusza.Poza tym nawet jeśli byłaby to umowa notarialna, nie stanowi to zabezpieczenia dla kupującego w przypadku kiedy hipoteka obciążona jest na rzecz banku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: zgadza się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 15:42 To chyba musicie się pospieszyć bo zostało im już tylko 9 mieszkań.... Chyba, że interesują was te 111 metrowe a to tam macie jeszcze wybór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Real Invest - Rembertów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 16:15 Hej, kupiłeś mieszkanie w tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Real Invest - Rembertów IP: *.waw.pl 22.11.09, 13:14 Czy jest ktos kto kupil mieszkanie od Real Invest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Real Invest - Rembertów IP: *.chello.pl 15.12.09, 21:56 Ja kupiłem a czy ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tito Re: Real Invest - Rembertów IP: *.ethnet.com.pl 22.12.09, 12:23 Kupilem i zastanawiam sie czy dobrze zrobilem :( Przeplacilem ostro i jak na razie czekam na dobior mieszkania. Czy juz odebrales mieszkanie? Na co zworcic uwage przy odbiorze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Real Invest - Rembertów IP: *.chello.pl 22.12.09, 21:57 A dlaczego uważasz, że przepłaciłeś? Ja raczej nie przepłaciłem i też czekam na odbiór mieszkania. Przy odbiorze radzę zwrócić uwagę na posadzki i narożniki do ścian gipsowych (trafiła na blok mała partia takich które rdzewieją). Zwróć też uwagę na okna, czy nie są popalone szyby od prac szlifierką kątową na rusztowaniach. Ogólnie to budynek wykonany dobrze i wykończony też dobrze. Timbud nie odstawił jakiejś dużej fuszerki tak więc nie powinno być chyba jakichś dużych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś