Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem z nową lodówką - piszczy

18.11.03, 08:51
    Czy ktoś jest zorientowany, co może oznaczać krótkie piszczenie w lodówce
    zaraz po wyłączeniu się lodówki. Mam Amice z zamrażalnikiem na dole i to
    piszczenie napewno dochodzi z dolnej części lodówki. Czy to może oznaczać
    jakieś poważne uszkodzenie? Lodówka chodzi dopiero 4 dni, może to samo minie?
    Słyszeliście o takim przypadku?

Majka

Obserwuj wątek
      • Gość: ada Re: Problem z nową lodówką - piszczy IP: 217.153.4.* 18.11.03, 09:39
        Mam Amicę od 3 m-cy. Co prawda nie piszczy ale wciąż coś w niej chrobocze i
        jakby przelewa się - dobrze, że nie mam aneksu tylko tradycyjną kuchnię i po
        prostu mogę zamknąć drzwi. Słusznie ktoś tu kiedyś napisał, że Amica powinna
        reklamować swoje lodówki: "Czujesz się samotny - kup Amicę".
        • Gość: mac1 Re: Problem z nową lodówką - piszczy IP: *.katowice.pl 18.11.03, 10:21
          Gość portalu: ada napisał(a):

> Mam Amicę od 3 m-cy. Co prawda nie piszczy ale wciąż coś w niej chrobocze i
          > jakby przelewa się - dobrze, że nie mam aneksu tylko tradycyjną kuchnię i po
          > prostu mogę zamknąć drzwi. Słusznie ktoś tu kiedyś napisał, że Amica powinna
          > reklamować swoje lodówki: "Czujesz się samotny - kup Amicę".

To normalny objaw przy czynniku chłodniczym r600a. Nie tylko w Amicach. Polecam
          poniższe wątki :

www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=83687
          www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=41838&highlight=r134a
          • mmaagg Re: Problem z nową lodówką - piszczy 18.11.03, 11:50
            Mam model ACZ3101P i w opisie na stronie Amici ma on czynnik chłodniczy R134a.
            To nie są odgłosy buczenia czy przelewania się czegoś ale ewidentne kilkukrotne
            (dobrze słyszalne) popiskiwanie. Czy to oznaka wady tego urządzenia czy
            poprostu ten typ tak ma? Proszę jeszcze o wypowiedzi osób które maja ten model
            Amici. Przecież to nowa lodówka, co będzie za parę lat?

Majka
      • Gość: max Re: Problem z nową lodówką - piszczy IP: 62.111.250.* 19.11.03, 09:57
        do zamrazarki dostaly sie myszki i teraz biedne piszcza
        wypusc je!!!
        albo przygarnij kropka
      • Gość: A.S. Re: Problem z nową lodówką - piszczy IP: *.acn.pl 19.11.03, 13:47
        Moi Drodzy
        zajmuję się sprzedażą mebli kuchennych ze sprzętem (Głównie Bosch, Siemens,
        Electrolux itp.). Pierwszy raz zdarzyło mi się, że Klient bezwarunkowo chciał
        lodówkę AMIKI i właśnie zgłosił ten sam problem. Zatem ten typ tak ma.. piszczy
        i już. Klienci zakupujący lodówki innych marek nie skarżyli się a sprzedaję już
        7 lat
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka