Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

lodówka - jakiego wybrać producenta ?

IP: *.shell.nl 25.01.02, 10:55
    Obserwuj wątek
      • Gość: bobas Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: *.sap-ag.de 25.01.02, 11:00
        Gość portalu: kasia6f napisał(a):

Liebherr

niemiecka firma
        dobre miejsce w rankingach

• Gość: Yaskier Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: 213.77.2.* 25.01.02, 14:45
        Moi rodzice ponad pół roku temu kupili po prostu Polara i są zadowoleni. Nowa,
        cicha, sama się rozmraża i nie jest zbyt droga. Pzdr.
      • Gość: S Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: 213.77.101.* 25.01.02, 16:28
        Mam Polara od 7 lat i ZERO problemów.
      • alina1 Lodówka-Mastercook z Wrozametu 25.01.02, 20:03
        Wrozamet linia Mastercook.
        LCE-185.2ELX piękma duża srebrna.
        Przestestowałam na znajomych i niedługo po nią jadę.
        Fajny dodatek ma LCE-185.2E, z komorą multifresch (na wędlinki).
        Dwuagregatowe (studiowanie ulotek), automatyczne rozmrażanie.
      • Gość: TOYA Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: 192.168.6.* 25.01.02, 20:12
        Tu decydują moim zdaniem trzy czynniki:
        lodówka musi Ci się podobać i być funkcjonalna
        na tę lodówkę masz odpowiednią ilość pieniędzy
        lodówka musi mieć obowiązkowo dwa agregaty
        reszta to kwestia subiektywnego wyboru.Ponad 80% lodówek z nazwami zachodnimi
        jest produkowana w kraju, praktycznie wszystkie są podobnej jakości z
        wieloletnią gwarancją. Ja trzy lata temu kupiłem 2 metrowego dwuagregatowego
        Whirpoola i po ponad półtora roku coś zaczęło w niej strzelać po wyłączeniu się
        agregatu. Zgłosiłem do serwisu a tam zdumienie gdyż o czymś takim nie
        słyszeli.Przyjechali posłuchali, na drugi dzień zadzwonili żeby opróżnić
        lodówkę gdyż jadą z nową taką samą.
        Zdumiony spełniłem życzenie, w półtorej godziny przyjechali, zabrali
        poprzednią, ustawili nową (po półtora roku !!) przeprosili za kłopot zostawili
        dodatkowe listwy górnych drzwi i zniknęli. Oniemiały nie mogłem dojść do siebie
        tydzień. Ale to jest FIRMA ! WHIRPOOL. Pzdr.
        • Gość: kaisa Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: *.chello.pl 25.01.02, 21:22
          Pytanie: dlaczego obowiązkowo dwa agregaty?
          • Gość: TOYA Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: 192.168.6.* 26.01.02, 21:45
            1- zdecydowanie mniejsze zużycie prądu,każdy agregat zużywa tyle prądu ile
            potrzebuje do utrzymania żądanej temperatury w swojej komorze
            2- znacznie trwalsze i to o wiele lat gdyż agregaty pracują znacznie lub bardzo
            znacznie mniej niż w przypadku obsługi obu komór przez jeden chodzący na okrągło
            agregat
            3- znacznie cichsze gdyż każdy agregat z osobna potrzebuje znacznie mniej czasu
            na doprowadzenie do żądanej temperatury w obsługiwanej komorze itd. itp.
            4- w krajach na zachód od Odry również tych za oceanem praktycznie nie spotyka
            się dużych lodówek dwufunkcyjnych z jednym agregatem, tam to już lata temu
            przerobili i dlatego pomni własnych doświadczeń produkują tylko dublety. Pzdr.
      • Gość: Robert Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:31
        Zwróć uwage również na mocowania półek - w wiekszości jest to płyta szklana w
        plastikowej obudowie - uszy sie oberwą i jest problem. Dlatego wybieraj półki z
        drutu. Takie mam m.in Whirlpool.
        Jezeli chcesz do zabudowy to Ikea ma specjalna umowe z Whirlpoolem - tam są
        lodówki W. do zabudowy po bardzo niskich cenach
        • Gość: domek Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 00:18
          Tylko BOSCH, niezawodna.
          • Gość: MS Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: 217.153.102.* 27.01.02, 11:53
            Gość portalu: domek napisał(a):

> Tylko BOSCH, niezawodna.

Być może. Miałem dylemat jakieś pół roku temu, ponieważ sprzedawca usilnie
            namawiał mnie na Boscha. Ja porównałem parametry oraz funkcjonalność z Polarem i
            kupiłem Polara CZN 3402 z mikroprocesorem. Rewelacja i z czystym sumieniem mogę
            polecić. Jest to najlepszy przykład jak można poprawić funkcjonalność lodówki.
      • marcyszka Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? 28.01.02, 08:48
        Zdecydowanie Electrolux.
        Supernowoczesne wzornictwo, Wysoka jakość i niezawodność.
      • Gość: Kitka Re: lodówka - jakiego wybrać producenta ? IP: *.*.*.* 28.01.02, 14:33
        AMICA, bo: baaardzo funkcjonalna, ladny design, cenowo OK.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka