Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.01.02, 10:02
    Mam nadzieje ze nie wywola to glupawych komentarzy:Prosze o rade doswiadczonych
    posiadaczy bidetow.Podoba mi sie cywilizowana koncepcja bidetu ale niestety w
    mieszkaniu nie bede miala zbyt duzej lazienki i zastanawiam sie najzwyczjniej
    czy upychac czy korzystac ze zwyklych metod przerobionych przez pokolenia.Dzieki
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jarek Re: Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne IP: *.siemens.pl 28.01.02, 11:22
        Nie zagracaj lazienki, kup raczej deske bidetowa na normalny kibel, jesli ci
        zalezy na bidecie.
        Deska jak normalna, tylko duzo grubsza i "blizej sciany" wyposazona w kranik :-)
        • Gość: eMka Re: Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.01.02, 07:40
          Czy ktos z Was jest posiadaczem takiej deski i wie jak "toto"sie sprawuje,czy
          sprawdzq sie i ile kosztuje??
      • Gość: crayole Re: Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne IP: 195.94.193.* 28.01.02, 12:22
        Istnieje coś takiego jak bidet&kibel w jednym. Zajrzyj do lutowego "Muratora" -
        nawet jakąś nagrodę dostał...
      • embowski Re: Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne 28.01.02, 12:27
        Mała kulowa bateria bidetowa zamocowana na scianie w pobliżu sedesu, z podłączonym wężem
        prysznicowym z małym sitkiem - z mojej praktyki - rozwiązanie optymalne: nie zajmuje miejsca i
        pozwala na dowolne manewry.
      • Gość: Grzesiek Re: Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne IP: *.iie.org.mx 29.01.02, 11:26
        Przepraszam, jakie wymiary ma twoja łazienka ?

Grzesiek
        • Gość: eMka Re: Czy wpychac bidet???Wymiary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.01.02, 17:30
          Ma okolo 6 metrow a wymiary to 2,40 na 2,60 minus 2 wneki.Napisz Grzesku co o
          tym sadzisz ja mam caly czas dylemat a czas mnie cisnie.
          • Gość: Mirek Re: Czy wpychac bidet???Wymiary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:56
            Dzisiaj widziałem w Jupiter Centrum baterię umywalkową z małym prysznicem.
            Nazywa się to Bidetta i kosztuje poniżej 500 zł.
          • Gość: Grzesiek Re: Czy wpychac bidet???Wymiary IP: *.iie.org.mx 30.01.02, 08:20
            Moja przyszła łazienka ma wymiary 160 cm na 360 cm.
            W projekcie uwzględniłem bidet jako dodatkowe urządzenie, mimo jak przyznacie
            niedużej łazienki (odpływ i przyłącze). Być może po wejściu do wybudowanego juz
            pomieszczenia stwierdzę, że jednak jest za ciasno i ustawię np. bideto-kibel
            albo coś w tym stylu. Mam tylko jedną wątpliwość, czy w tej samej misce, do
            której za przeproszeniem sikam i s..m umyłbym np. nogi.

Pozdrawiam

Grzesiek
      • Gość: iks Re: Czy wpychac bidet do nieduzej lazienki???Pilne IP: 10.128.135.* 31.01.02, 00:26
        Bidetta Oras (ew. cos analogicznego) jest fajnym urzadzeniem. U mnie siega do
        muszli i brodzika. Ma spust w raczce wiec swietnie sie nadaje do mycia wlosow,
        nog, butow, nalewania wody do duzych naczyn. NB zona uwaza za wystarczajace
        urzadzenie do podstawowych celow.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka