Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy samemu montować?

IP: *.dreamhost.com 08.07.09, 02:21
    Zastanawiam się nad zakupem drzwi prawdopodobnie przesuwanych, dom jest
    nowy więc żadnych korekt nie powinno być. Tylko nie wiem czy warto się
    samemu za montaż czy jednak zlecić to profesjonalnej ekipie (podobno w
    drugim przypadku można odliczyć jakoś część vatu).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mariana Re: Czy samemu montować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:07
        Myślisz jak mój mąż... raczej warto wynająć jakąś zaufaną ekipę. Ostatnio
        dokładnie miesiąc temu montowaliśmy komplecik drzwi porty w naszym domu,
        zdecydowanie doszliśmy do wniosku z moim mężem że sami nie dalibyśmy rady.
        Wstawienie drzwi wymaga doświadczenia. Jeżeli cos zrobisz źle i coś ci się
        zepsuje to na bank nie dostaniesz reklamacji. Wiem bo sporo czytałam na ten
        temat. Zresztą jak my kupowaliśmy drzwi to od razu z montażem. I tak jest
        najlepiej. Więc nawet nie zastanawiaj się nad samodzielnym montażem. Zresztą
        jeżeli chodzi o wybór też jest masa fajnych rozwiązań. My zanim podjęliśmy
        decyzje przekartkowaliśmy dziesiątki katalogów, internet i oglądaliśmy jakieś
        ekspozycje aby dokładnie zapoznać się z możliwościami jakie daje dzisiaj rynek.
        • yo_witka Re: Czy samemu montować? 08.07.09, 14:44
          Przychylam się do zdania Mariany, szukaj oferty która w cenie
          zawiera montaż, zwłaszcza jeśli chodzi o drzwi przesuwne,
          milimetrowe przesunięcie i już drzwi się blokują w szynie i ciężko
          jest je otworzyć. Nam drzwi przesuwne zakładał montażysta i sam po
          sobie 3 razy przyjeżdżał poprawiać, coś tam podregulować itp. zanim
          te drzwi zaczęły bez problemu działać.
      • majlo776 Re: Czy samemu montować? 08.07.09, 21:45
        ogólnie montaż drzwi wydaje się łatwy al tylko wydaje w warunkach idealnych
        prosta ścian prawidłowy otwór ktoś o lekkim pojęciu powinien z problemami al;e
        sobie poradzić natomiast warunki idealne nie istnieją montaż w pionie i
        regulacja są najtrudniejsze i do tego potrzebny jest człowiek z doświadczeniem.
        Wielu producentów tak jak i poruszana tu wcześniej Porta oferuje szkolenie dla
        montażystów i autoryzację zwykle każdy diealer posiada min. jedną taką ekipę. Co
        do kupowanie z montażem czy bez to oczywiście lepiej kupić z montażem taka
        autoryzowana grupa przedłuża gwarancję o rok dodatkowo ktoś zrobi pomiar i
        zamontuje jak się należy co do samej ceny to nie jest wliczona w drzwi ale w
        przeliczeniu wychodzi tak jakby była przykładowo drzwi fornirowane są droższe
        niż sztuczne z montażem kosztują mniej więcej tyle samo co bez a o nic martwić
        się nie trzeba więc polecam z montażem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka