Dodaj do ulubionych

Polska vs Turcja

02.09.26, 11:31
Obydwie ciezkie kulturowo nacje… 🤦‍♀️ Zostalam zwyzywana od psychicznych na forum, bo kupilam bulke i napoje dla sasiada, ktory ogarnia mi instalacje. Zaproponowalam, nie skorzystal. Zrobil a dzis musi dokonczyc, czyli dziure w scianie zamknac. I tak mysle, co by bylo na e-matce, gdyby to on zalozyl watek. Bo wczoraj stwierdzil, ze skasuje tylko za material “bo jestesmy sasiadami”. Oczywiscie sie nie zgodzilam, po ciezkich negocjacjach zgodzil sie, zebym mogla zaplacic, co laska. Zaplace regularna roboczogodzine i doloze za ekspresowe wykonanie. Bedzie ciezko, ale dam rade. Zatkal mnie propozycja, ze jak chce to on z wlasnej kasy zaplaci za lepsze urzadzenie a ja mu kiedys oddam. No nie, sama zaplace. Dzis bedzie zabawa w przekazywanie pieniedzy. Wiedzialam, ze tak bedzie. Jesli Polacy sa goscinni, honorowi i korrekt to Turcy mocniej. Juz proces wmuszania jedzenia jest u nich bardziej zaawansowany. Raz zasmakowala mi potrawa kolezanki, w sensie, ze pochwalilam i zjadlam dokladke. To na drugi dzien przniosla mi zapas na tydzien chyba. A sasiad juz zapowiedzial impreze jak sie wprowadzi i ze bedzie cala kamienica zaproszona i znajomi i rodzina. 😂🤦‍♀️
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 11:36
      Zapewne jak.wyremontuje własne to.ci je odstapi.
      • bowemniejest_6 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 11:48
        Nawet bym sie nie zdziwila mocno na propozcje. I nie uznalabym, ze to dla mnie specjalnie, bo taka fajna jestem. Nie, to kulturowe obciazenia i smieszne i straszne.
        • gryzelda71 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 11:53
          Yyyyy
          • bowemniejest_6 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 12:06
            Wiem w szkole nie bylo zajec z poczucia humoru.
            • gryzelda71 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 12:33
              Yyyyyyyyyyyyy
            • iwles Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 13:29
              bowemniejest_6 napisał(a):

> Wiem w szkole nie bylo zajec z poczucia humoru.

A u ciebie były?
              I był to język polski?
              To by się zgadzało, patrząc na liczbę twoich błędów.
            • nick_z_desperacji2 Re: Polska vs Turcja 03.09.26, 23:13

> Wiem w szkole nie bylo zajec z poczucia humoru.
              I dlatego ci nie wychodzi.
    • alpepe Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 11:50
      Przecież to wszystko, co piszesz, wskazuje na osobę z problemami psychicznymi i to bardzo dużymi. "Będzie ciężko, ale dam radę". Dołóż do tego fancy kanapki... I to mój pożegnalny post, bo jednak człowiek chciałby pomóc, ale tobie nie da się pomóc. Nie edukujesz się nijak.
      • bowemniejest_6 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 11:56
        Bedzie ciezko… mu wcisnac pieniadze. 🤦‍♀️ cztasz, co chcesz. Bulka z nadzieniem to fancy? 😂😂😂 idz prosze, bo serio chce miec w pamieci rozsadna osobe.
      • boggi_dan Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 12:43
        alpepe napisała:

> Przecież to wszystko, co piszesz, wskazuje na osobę z problemami psychicznymi i
        > to bardzo dużymi. "Będzie ciężko, ale dam radę". Dołóż do tego fancy kanapki..
        > . I to mój pożegnalny post, bo jednak człowiek chciałby pomóc, ale tobie nie da
        > się pomóc. Nie edukujesz się nijak.
        >
        No i? To nie znaczy by takie osoby hejtować. Sporo ludzi ma problemy z tym, to raczej trzeba dawać wsparcie, a nie je negować. Widać że Anna daje sobie radę w tym codzirnnym życiu na obczyźnie.
      • homohominilupus Re: Polska vs Turcja 03.09.26, 15:05
        Tam kanapki. Fancy śniadanie jakie kiedys opisywała (pisze bez podtekstów, chodzi mi wyłącznie o jedzenie)
    • glasscraft Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 12:07
      Nie zostalas zwyzywana od psychicznych z powodu zakupu bulki, nie dorabiaj opowiesci dziwnej tresci, gdzie jej nie bylo.

Co do reszty - osobiscie nie wchodze w uklady, gdzie relacje pomiedzy wykonawca uslugi i zamawiajacy usluge zaczynaja sie zmieniac w kumpli od imprez miedzy sasiadami. Poniewaz, na dluzsza meta, nie przynosza one nic, tylko potencjal na wielka gownoburze z dlugoterminowymi kwasami.
      • bowemniejest_6 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 12:41
        Ja rowniez wole jasne sytuacje. Niestety zdobycie fachowca, ktory cie nie wyciula, jest cudem w Wiedniu. Na przykladzie. Za samo podjechanie (zeby tylko zobaczyc) jest 100 eur a pozniej hulaj dusza piekla nie ma. I tak pan z zewnatrz wmawial mi, ze dana czesc (sama czesc) bedzie 900 eur kosztowac co najmniej…sasiad znalazl ta same ta 400 euro. Serio uslugi remontowo/budowlane to koszmar tu. Nie znasz kogos i masz prze… Dlatego bede wciskac w niego kase w ramach rozsadku. I bede proponowac bulke, jak wiem, ze po robocie. Powie nie i styknie. Tez chcialabym ekipe „wejdzie, wyjdzice, rachunek wystawi). Niestety w Austrii to uslugi dla najbogatszych.
    • klaramara33 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 12:07

> sasiad juz zapowiedzial impreze jak sie wprowadzi i z
      > e bedzie cala kamienica zaproszona i znajomi i rodzina. 😂🤦‍♀️
      Cudownie
    • iwles Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 13:35

A nie przyszło ci do główki, że to nie cechy narodowe, tylko osobnicze?

Jakoś większość ci pisała w poprzednim wątku o nieczęstowaniu jedzeniem. Myślisz, że to nie były prawdziwe Polki? surprised
    • szarmszejk123 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 13:38
      Lubię Turków, mamy przyjaciela Turka ale, kurna, taki hojny to on nigdy nie był, chyba się obrażę poważnie! Bo i jadał u nas lepsze rzeczy niż bułki z nadzieniem...
      • bowemniejest_6 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 13:58
        Ten jest jakims skondensowanym Turkiem i caly czas powtarza, ze jestesm sasiadami. Jakby to jakies wiezy krwi oznaczalo. Bulki nie chcial. Sama zjadlam. Dzis przyjdzie do rozliczania, bo wczoraj jak zibaczyl, ze siegam po portfel kryzys zaliczyl i focha strzelil „bo jak to tak, on nie skonczyl przeciez!!! A jestesmy sasiadami!!!“ coz, szykuje sie dzis na drame.
        • szarmszejk123 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 14:04
          No to oby ci nie ciągnął tego teraz w nieskończoność...
          • bowemniejest_6 Re: Polska vs Turcja 02.09.26, 14:10
            Tez mam nadzieje. Smieje sie, ale mocno upierdliwe takie cos.
            • boggi_dan Re: Polska vs Turcja 03.09.26, 11:16
              Turcy niektórzy dobrze mówią po polsku. Polki ich nauczyły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka