janusz2_ 01.10.09, 15:16 Biedroniowi "Jarosław Kaczyński zaś kojarzy mu się z PRL-owskimi ciotami" Speców od tolerancji zapytuję - czy tego typu stwierdzenia ("ciota") nie świadczą o homofobii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz2_ Homofobiczna mowa nienawiści 01.10.09, 15:29 Na stronie Kampanii Przeciw Homofobii mozna przeczytać: "Problem homofobicznej mowy nienawiści narasta. Najbardziej obraźliwymi słowami dla Polaków jest "pedał" i "ciota" - pisze Robert Biedroń w "Dzienniku"." Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Od kiedy to sie brzydzisz swojego kumpla.. 02.10.09, 21:01 ..pedala rektora? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Relatywizm 01.10.09, 16:00 Walka z homofobią i mową nienawiści to priorytet, ale wicie, była taka potrzeba wysłać sygnał, że ten większy kaczor jest ciotą i trochę poluzowaliśmy priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Relatywizm 01.10.09, 16:05 oleg3 napisał: > trochę poluzowaliśmy priorytety. Dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Homofobiczna mowa nienawiści 01.10.09, 20:00 Obviously , nie da sie ukryc ,... =================================================================== Najbardziej obraźliwymi słowami dla Polaków jest "pedał" i "ciota" - pisze Robert Biedroń w "Dzienniku" Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Biedroń wzywa do walki 01.10.09, 15:53 Biedroń napisał: "Należy podjąć natychmiastowe działania, które eliminować będą homofobiczną mowę nienawiści. Rząd powinien przedstawić konkretny plan walki z homofobią, w tym przede wszystkim przemocą motywowaną nienawiścią w szkołach." Kampania Przeciw Homofobii A "ciota" jest wg. Biedronia elementem "homofobicznej mowy nienawiści". I temóż to Biedroniowi "Kaczyński zaś kojarzy mu się z "PRL-owskimi ciotami"" Jakaż konsekwencja)) Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Polaku, zrob se przyjemnosc - sflekuj pedała 01.10.09, 15:57 ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Jak to, z przemoca w szkolach? 02.10.09, 20:59 W szkolach leja kolegow toarzysza Biedronia? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Homofob? 01.10.09, 19:19 Nie bylo to zreczne ale nie przesadzalbym z krytyką. Zwlaszcza w krajuw ktorym czesto KK posluguje sie mowa nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 01.10.09, 19:33 hansgrubber napisał: > Nie bylo to zreczne ale nie przesadzalbym z krytyką. Jak zapewne zauważyłeś - zestawiłem tylko teksty samego Biedronia. Odpowiedz Link Zgłoś
hasznachszach Re: Homofob? 01.10.09, 19:47 Bylbys wiarygodny krytykujac czasem ktoregos biskupa, ale niedoczekanie moje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Homofob? 02.10.09, 19:30 hasznachszach napisał: > Bylbys wiarygodny krytykujac czasem ktoregos biskupa, ale niedoczekanie moje, > prawda? A oświecisz nas, który biskup mówił o "ciotach", czy "pedałach"? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki ma chłoptys szczescie 01.10.09, 19:50 ze nie spotkał "prawdziwych aryjczyków" lat temu 65 Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Homofob? 01.10.09, 20:01 janusz2_ napisał: > Speców od tolerancji zapytuję - czy tego typu stwierdzenia ("ciota") nie świadczą o homofobii? Pytanie zasadne, ale co wolno gejowi to nie tobie homofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 01.10.09, 20:04 awuk napisał: > Pytanie zasadne, ale co wolno gejowi to nie tobie homofobie. Cieszę się, że kolejny typek potwierdza to, co zrobił nieświadomie Biedroń. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Homofob? 01.10.09, 20:49 janusz2_ napisał: > awuk napisał: > > Pytanie zasadne, ale co wolno gejowi to nie tobie homofobie. > > Cieszę się, że kolejny typek potwierdza to, co zrobił nieświadomie Biedroń. To ja jestem typkiem ? Bo powiedziałem prawdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 01.10.09, 21:25 awuk napisał: Pytanie zasadne, ale co wolno gejowi to nie tobie homofobie. > a potem awuk napisał: > Bo powiedziałem prawdę ? Bardz ciekawa "prawda" - "gejowi wolno więcej"? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Homofob? 01.10.09, 23:00 Ja tak uwazam. Mniejszosciom wolno wiecej. Mowie serio. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 02.10.09, 12:34 hansgrubber napisał: > Ja tak uwazam. Mniejszosciom wolno wiecej. Mowie serio. Mam inne zdanie na ten temat. Czy gej może o kimkolwiek powiedzieć "ty cioto" i jest wsztystko w porządku, ale gdy zrobi to heteroseksualista to jest już to mowa nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Homofob? 02.10.09, 19:00 Wiesz to mniej wiecej tak jakbys o murzynie powiedzial Ty czarnuchu, a potem do bialego mezczyzny powiedzial to samo. Jest roznica, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 02.10.09, 19:46 Wydaje mi się, że przykładem ilustrującym te sytuację mogłoby byc raczej to: 1. Biały mówi do murzyna: "Ty czarnuchu" 2. Murzyn mówi do białego: "Ty białasie" "Czarnuch" i "białas" są pojęciami tak samo negatywnymi. Jezeli załozylibysmy, że mniejszosci wolno więcej, to pierwsza sytuacja byłaby niedouszczalna, ale druga - jak najbardziej. Dla mnie to jest nieakceptowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Homofob? 03.10.09, 00:12 1. Dobry przyklad. Bo "czarnuch" i "bialas" nie sa tak samo pejoratywne. To wiekszosc rzadzi slowami. W Polsce slowo Żyd i Polak tez nie sa rownie neutralne. 2. Dlatego mniejszosci - zwlaszcza stygmatyzowane - powinny moc wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 03.10.09, 00:46 hansgrubber napisał: > 1. Dobry przyklad. Bo "czarnuch" i "bialas" nie sa tak samo > pejoratywne. > To wiekszosc rzadzi slowami. W Polsce slowo Żyd i Polak > tez nie sa rownie neutralne. Nie zgadzam się. > 2. Dlatego mniejszosci - zwlaszcza stygmatyzowane - powinny moc > wiecej. Także się nie zgadzam. Więcej - nadawanie mniejszości przywilejów uważam to za bardzo groźne dla tych mniejszości (w długofalowej perspektywie). Natomiast w kategoriach moralnych przywileje dla mniejszosci są dla mnie nieakceptowalne, ponieważ dyskryminują pozostałych. Moim zdaniem tylko równośc wobec prawa może byc skutecznym fundamentem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Homofob? 03.10.09, 01:50 1. Ale z czym sie nie zgadzasz? 2. Nie mowie o prawie a o czlej pozaprawnej przestrzeni. Przywileje polegaja na zrozumieniu presji na mniejszosc. A przywileje - w tym prawne - dla wiekszosci sa akceptowalne? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 03.10.09, 04:10 hansgrubber napisał: > 1. Ale z czym sie nie zgadzasz? Napisałem to dokładnie pod stwierdzeniami, z którymi się nie zgadzam. > 2. Nie mowie o prawie a o czlej pozaprawnej przestrzeni. Przywileje > polegaja na zrozumieniu presji na mniejszosc. A przywileje - w tym > prawne - dla wiekszosci sa akceptowalne? Ja także mówiłem o szerszym kontekście przywilejów. Równosć wobec prawa wskazałem jako bezpieczne (i optymalne) rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Homofob? 03.10.09, 15:55 1. Tam byly 3 stwierdzenia. Slowo nie wiem o ktore chodzi. O wszystkie? 2. W sprawie rownosci wobec prawa pewnie jest zgoda ale coz to za rownosc skoro para homo parze hetero nierowna Jeli chodzi o odpwiedzialnosc karna i inna to oczywiscie rownosc jest. 3. A mi chodzi o szczegolne traktowanie grup stygmatyzowanych. Z nimi trzeba delikatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Homofob? 01.10.09, 23:22 janusz2_ napisał: > Bardz ciekawa "prawda" - "gejowi wolno więcej"? Wcale nie ciekawa, smutna. Jakas kobieta ze Szczecina,za nazwanie pedała pedalem, zostałe skazana w sądzie. Natomiast w środowiskach homoseksualnych takie okreslenia sa w powszechnym użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Homofob? 02.10.09, 12:30 awuk napisał: > Wcale nie ciekawa, smutna. Zgadzam się > Jakas kobieta ze Szczecina,za nazwanie > pedała pedalem, zostałe skazana w sądzie. Dokładnie. Biedroń ubolewa w mediach nad "homofobiczną mową nienawiści" i jednocześnie sam jej używa do dyskredytowania nielubianego polityka. Paskudna hipokryzja! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Homofob? 01.10.09, 22:09 to się ubawiłam Tusk przystojny aryjczyk o seksownych oczach chyba się nie znam na męskiej urodzie.) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Homofob? 02.10.09, 20:57 ariadna-enta napisała: > to się ubawiłam > Tusk przystojny aryjczyk o seksownych oczach > chyba się nie znam na męskiej urodzie.) Raczej nie znasz się na preferencjach homoseksualistów, oni uwielbiają silnych mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Homofob? 02.10.09, 21:41 chyba się nie znam ja patzrę jak baba,dla mnie Tusk jest taki sobie.) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Co komu w duszy gra? 02.10.09, 12:41 1. Kogo obraził Biedroń? Zdecydowanie Waldemara Pawlaka. Porownanie do truposza i skojarzenie z nekrofilia jest chyba duzo gorsze od okreslenia ciota ktore ma takze swoj wymiar pozaseksualny. Ciekawe ze autor watku tego nie dostrzegł. 2. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Co komu w duszy gra? 02.10.09, 18:20 hansgrubber napisał: > Ciekawe ze autor watku tego nie dostrzegł. Ten wątek jest o hipokryzji Biedronia a nie o tym, kogo i jak obraził. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co komu w duszy gra? 02.10.09, 18:58 Moze o hipokryzji a moze o zlym geju. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Co komu w duszy gra? 02.10.09, 19:42 hansgrubber napisał: > Moze o hipokryzji a moze o zlym geju. Odczytuj go jak chcesz. Ja pisałem o hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co komu w duszy gra? 02.10.09, 23:51 Czekam na rownie pilne sledzenie hipokryzji np w Kosciele. Nie powinno byc trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Co komu w duszy gra? 03.10.09, 00:08 hansgrubber napisał: > Czekam na rownie pilne sledzenie hipokryzji np w Kosciele. Nie > powinno byc trudno. Ironia niepotrzebna. Hipokryzji wśród duchowieństwa jest niestety sporo. Chociazby nagonka na księdza Isakowicza-Zaleskiego z powodu ujawniania ubeckich kapusiów wsród kleru. Ale w obecnych czasach wskazywanie grzechów (rzeczywistych czy wyimaginowanych) duchowieństwa jest bardzo mile widziane - i wielu to robi np. po to aby "błyszczeć na salonach". Natomiast wskazywanie hipokryzji np. homoseksualistów już nie jest tak mile przyjmowane Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Co komu w duszy gra? 03.10.09, 00:12 janusz2_ napisał: > Hipokryzji wśród duchowieństwa jest niestety sporo. > Chociazby nagonka na księdza Isakowicza-Zaleskiego z powodu ujawniania ubeckich > kapusiów wsród kleru. Nawet się już wypowiadałem na ten temat w jakimś wątku Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co komu w duszy gra? 03.10.09, 02:02 Mowienie prawdy jest checia blyszczenia na salonach? Nie wiem o jakich salonach mowisz ale w Polsce zaden polityk nie przyznal sie ze jest gejem, natomiast co drugi lubi ostentacyjnie runac na klecznik czy potruchtac z pielgrzymka. Liberalna (!!!) partia rzadzaca zrobila sobie nawet rekolekcje w klubie parlamentarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Co komu w duszy gra? 03.10.09, 04:08 hansgrubber napisał: > Mowienie prawdy jest checia blyszczenia na salonach? Są prawdy dzięki którym można błyszczeć "na salonach" i są prawdy z powodu których można być "z salonów" wyklętym. W głoszeniu tych pierwszych prześciga się bardzo wielu, głoszeniem tych drugich zajmują się nieliczni. Przyznam, że bardziej mnie kręci to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Co komu w duszy gra? 03.10.09, 16:05 1. Chyba mowimy o innych salonach. W Polsce tan najwazniejszy jest przy zakrystii. 2. Nie odpowiedziales na wszytko. 3. Ale i tak rozmowa z Toba mimo duzych roznic zdan to po prostu Wersal. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Co komu w duszy gra? 02.10.09, 21:00 hansgrubber napisał: > 1. Kogo obraził Biedroń? Zdecydowanie Waldemara Pawlaka. Porownanie > do truposza i skojarzenie z nekrofilia jest chyba duzo gorsze od > okreslenia ciota ktore ma takze swoj wymiar pozaseksualny. Ciekawe > ze autor watku tego nie dostrzegł. > 2. Pozdrawiam. No tak, Pawlaka potraktował najgorzej. Ciekawe co by sie działo w środowiskach homoseksualnych gdyby na takie zwierzenia zdobył sie "homofob". Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k To jest tak samo jak ze słówkiem "nigger" 02.10.09, 19:32 Pedały się mogą nazywać pedałami i ciotami. Inni ich tak nazywać nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 czy Biedron to homo sapiens? 03.10.09, 00:38 kopuluje inaczej, bardziej po malpiemu, na przekor ewolucji ktora zrodzila kobiete z piersiami inspirujacymi mezczyzne do zmiany pozycji kopulacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś