Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak zagospodarowac poddasze?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 00:11
    Czy ktos wie jakiego rodzaju zgody, pozwolenia itp. powinny zostac zalatwione aby moc rozpoczac
    zagospodarowanie poddasza? Mieszkam na ostatnim pietrze, ponad stropem poddasze, wspolnota
    mieszkaniowa zawiazana, dach wymagajacy restauracji. Z gory dzieki za dobre rady:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: lem Re: Jak zagospodarowac poddasze? IP: *.um.wroc.pl 01.02.02, 13:17
        hmmm...
        teoretycznie nie powinienem odpowiadac bo tez staram sie o zgode na adaptacje
        poddasza tyle ze nie mieszkam w zadnej kamienicy i nie mam tego komfortu ze
        znam ludzi w niej mieszkajacych :) ale odpowiem, bo wiem ile kosztuje szukanie
        samemu takich pozwolen.
        najpierw powinienes pogadac ze wspolnota. ona musi wyrazic zgode. drugim
        najwazniejszym warunkiem to zeby strych sie nadawal technicznie do czegos
        takiego. musi byc odpowiednia wysokosc i warunek ze sie nie rozleci jak go
        zagospodarujesz. z tego co wiem, to nie mozesz przejac calego strychu a tylko
        jego czesc. reszta musi zostac dla mieszkancow.
        potem narysujesz mapke strychu z proponowanym rozkladem pomieszczen i
        powiezchnia zajmowana przez ciebie, potem skladasz te papiery w zarzadzie
        mieszkan i czekasz az oni sprawdza warunki techniczne i wyznacza termin
        spotkania wspolnoty zeby ona zadecydowala.
        nie jestem pewnien koncowki, bo nie wiem czy jesli ty mieszkasz w tym budynku
        to musisz miec tak samo wygladajaca zgoda jak ja ktory nie mieszka.
        w razie niepewnosci skontaktuj sie z administracja. oni ci powiedza.
        tylko nie dawaj sie im zbyc, nie wiem w jakim miescie mieszkasz, ale podejzewam
        ze urzednicy wszedzie bywaja podobni ;)

a teraz ja mam pytanie.
        czy strych ma dach z niewielkim spadkiem czy dwuspadowy? interesuje mnie sposob
        ocieplenia czegos takiego.
        pozdrawiam

• Gość: lem Re: Jak zagospodarowac poddasze? IP: *.um.wroc.pl 01.02.02, 13:28
        a co do pomyslu na zagospodarowanie to jesli wszystko bedzie ok. to wszystko
        zalezy od :
        - dachu - tego czy dwuspadowy,czy stromy
        - od mozliwosci podlaczen kanalizacji - to determinuje gdzie bedzie kuchnia i
        lazienka
        - od wysokosci pomieszczenia
        - od okien
        itp.
        napisz cos wiecej.
        a na necie to raczej nie znajdziesz wielu informacji na ten temat. jak bedziesz
        chcial to przesle ci linki gdzie pokazane jest jak sie ociepla strychy - ale jak
        powiedzialem zalezy od tego jaki tam jest dach.
      • Gość: AgaR Re: Jak zagospodarowac poddasze? IP: *.brzezno.gda.pl 03.02.02, 13:33
        Jestem również zainteresowana informacjami na temat zagosopdarowania strychu.
        Jeśli mozesz przeslij mi linki Dzięki AgaR
        • Gość: lem Re: Jak zagospodarowac poddasze? IP: *.um.wroc.pl 04.02.02, 09:10
          www.styropol.com.pl
          www.styropomin.pl
          www.e-dach.pl
          to sa strony dotyczace technicznego wykonania ocieplen okien itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka