janeczek112
26.08.26, 19:59
Ktoś kiedyś miał?
Miałem badanie EMG próby tężyczkowej i wyszło pozytywne ale nie pasuje mi żebym to miał. Wyniki krwi prawidłowe, tj. wapń całkowity, wapń zjonizowany, magnez, potas, sód, chlorki, TSH, TH4, PTH, ATPO, ATG. Wapń zjonizowany troszkę za wysoki.
Objawy jakie miałem to pod koniec zeszłego roku co kilka tygodni napady słabnięcia i taki nagły przypływ ogromnej senności - ale to trochę też wyglądało jak ataki paniki. Każdy taki atak trwał do 20-30minut a po tym czasem było mi zimno a po tym był we mnie taki ogromny spokój. Po jakimś czasie doszło uczucie pełnej głowy/jakby ciśnienia w głowie. Kilka razy miałem tak że słyszałem wyostrzone dźwięki/rozmowy innych ludzi i nagle pełna bania i dostałem ataku.
Od początku lipca praktycznie czułem się źle przez cały czas. Zero energii, ogromne osłabnięcie, wyczerpanie mimo że nic nie robiłem. Moje mięśnie były wciąż zmęczone a jak nie były to wystarczyło trochę aktywności fizycznej żeby je wyczerpać. Ale co ciekawe po odpoczynku który trwał do godziny wszystko wracało do normy.
Od kilku tygodni biorę pregabaline i jest ogromna różnica - czuje się dobrze ale nie idealnie.
Od kilku dni biorę zapisany od Pani Neurolog magnez i wapń.