Dodaj do ulubionych

Wrażenia z Chełma...

25.09.06, 15:48
Ostatni bawiłem w Chełmie kilka godzin i powiem wam że byłem zatrwożony... to
faktycznie Polska "B" i to nie tylko ekonomicznie. Kobiety niezadbane
chołdują modzie która "w polsce" była conajmniej 15 lat temu (grube dzianinki
w kratke itp). Faceci plują i smarkają na ulicach bez wstydu (na 4 h
siedzenia w samochodzie "charchnęło" przed moją maską siedmiu!) . Ludzie
umęczeni i nieprzyjaźni... eh ściana wschodnia. Sam jestem z Włocławka
(metropolia to nie jest) ale różnice widać gołym okiem.
Obserwuj wątek
    • kwiat_paproci Re: Wrażenia z Chełma... 25.09.06, 20:42
      A ja mam swoje zdanie na temat Włocławka...Ale go nie powiem, bo jestem
      zaniedbaną kobietą w dzianinie w kratę :P Chyba Chełmianie mają jakąś awersję do
      Włocławka, bo jak żyję, to nikt przede mną nigdy nie "charchnął".
    • krzycho44 Re: Wrażenia z Chełma... 25.09.06, 21:44
      Nie ma co sie obrażać,ten gość ma rację,Chełm niestety jest brudny i
      siermiężny.Po prostu Polska B.miasto zapomniane przez Boga i ludzi.oblożone
      przez prawicę anatemą za PKWN.
    • andre_234 Re: Wrażenia z Chełma... 25.09.06, 22:17
      >>>chołdują modzie <<< !!!???
      no nie wiem.
      pzdr.
      • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 25.09.06, 22:36
        No dobra błąd... hołdują
    • avalon111 Re: Wrażenia z Chełma... 26.09.06, 09:50
      > Ostatni bawiłem w Chełmie kilka godzin i powiem wam że byłem zatrwożony... to
      > faktycznie Polska "B" i to nie tylko ekonomicznie. Kobiety niezadbane
      > chołdują modzie która "w polsce" była conajmniej 15 lat temu (grube dzianinki
      > w kratke itp). Faceci plują i smarkają na ulicach bez wstydu (na 4 h
      > siedzenia w samochodzie "charchnęło" przed moją maską siedmiu!) . Ludzie
      > umęczeni i nieprzyjaźni... eh ściana wschodnia. Sam jestem z Włocławka
      > (metropolia to nie jest) ale różnice widać gołym okiem.

Bardzo Ci współczuję, to okropne doświadczenia dla kogoś tak wysublimowanego jak
      Ty, na pociechę napiszę, że po tym przykrym doświadczeniu wiesz już do jakiego
      miasta nie zaglądać.
      • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 26.09.06, 13:03
        Nie chodzi o to. Mój włocławek ma 120 tyś mieszkańców i nie ma kina (jest tym
        samym największym miastem europejskim bez kina) buraków to pod dostatkiem
        (wychodzi brak wyższych państwowych uczelni).
        • kwiat_paproci Re: Wrażenia z Chełma... 26.09.06, 20:16
          No to już gościu nie wiem o co chodzi. Myślałam, że chcesz nam dowalić, że
          Włocławek to metropolia XXI wieku, nie to co ten nasz Chełm: syf, kiła i mogiła.
          A tu widzę, że sam piszesz, że i buraków macie pod dostatkiem i z kulturą na
          bakier, więc nie kapuję jaki jest sens tego wątku :/ Proponuję pogodzić się z
          tym, że mieszkamy w dziurach zabitych dechami i szybko się to nie zmieni ;)
          • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 27.09.06, 12:23
            Tak tylko u mnie na ulicy nie ma spluwaczek i ludzie nie plują. U was nie ma i
            plują- to najbardziej mnie uderzyło. No i babeczki mamy lepiej ubrane :)
            • kwiat_paproci Re: Wrażenia z Chełma... 27.09.06, 18:17
              Co do babeczek, to się częściowo zgodzę, ale ciężko być dobrze ubranym w
              mieście, gdzie wszystkie ubrania albo mają ceny z księżyca, albo są tandetne i
              mają styl sprzed conajmniej 10 lat :/ Natomiast, co do plucia, to zarzekam się,
              że jak długo żyję, to nie zauważyłam, żeby tu pluto na potęgę. Ot, średnia
              krajowa i tyle, może to we Włocławku po prostu tacy porządni ludzie mieszkają :)
              • coortina Re: Wrażenia z Chełma... 30.09.06, 23:34
                Nie ma sie co obrażać na naszego gościa, opisuje swoje subiektywne odczucia.
                Ale nie wiem jaką część miasta zwiedzał bo choć długo tu mieszkam podobnych
                wrażeń estetycznych nie zaznałam( chodzi o to plucie).A kobietki są różnie
                ubrane;jedne lepiej,inne gorzej.Następnym razem niech nas uprzedzi o
                przyjeździe to my forumowiczki odziejemy sie wyjściowo i będziemy czyniły
                honory :)))
                • marner Re: Wrażenia z Chełma... 01.10.06, 21:57
                  Uwierz mi - nie potrzeba żadnych specjalnych honorów, ani specjalnych kreacji - wystarczy, że bedziecie głosować rozsądnie. Przed nami wybory regionalne, a już niedługo parlamentarne.
                  Pokażcie, że jesteście w Polsce.
                  Po ostatnich wyborach, miałem wrażenie, że walczycie o własną autonomię.
                  Po co szczekać, o wydalaniu ustami nadmiernej ilości niepotrzebnego płynu - takie sytuacje zdarzają się zapewne w Świnoujściu, we Włocławku i pewnie w Chełmie - bez względu na przydział do grupy A,B lub X.
                  To mało znaczące.
                  Pozdrawiam z przyjaznego Świnoujścia!

• avalon111 Re: Wrażenia z Chełma... 02.10.06, 20:25
                  >A kobietki są różnie
                  > ubrane;jedne lepiej,inne gorzej.Następnym razem niech nas uprzedzi o
                  > przyjeździe to my forumowiczki odziejemy sie wyjściowo i będziemy czyniły
                  > honory :)))

Mnie z kolei zawsze obce było uważne obserwowanie i ocenianie innych na ulicy,
                  nie zwracam uwagi na strój, fryzurę itp, a dzisiaj, specjalnie, aby przekonać
                  się jak to wygląda, bacznie obserwowałam inne kobiety. Wynik? Widziałam jedną w
                  kostiume w kratkę, ale nie wyglądała koszmarnie, co więcej, otrzymałam właśnie
                  wygrany numer "Urody" i tam propagują kratę jako najnowszy krzyk tegorocznej
                  jesieni!

-------
    • doktorakagi Re: Wrażenia z Chełma... 05.10.06, 20:01
      carwszechrusi napisał:
      > Faceci plują i smarkają na ulicach bez wstydu (na 4 h
      > siedzenia w samochodzie "charchnęło" przed moją maską siedmiu!)

Jak widzisz nasi mieszkancy to inteligenti ludzie, od razu poznali co za osobe
      maja przed soba. Mam nadzieje ze jak Cie kiedys spotkam to zrobie to samo co 7
      moich ziomkow.
      • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 06.10.06, 15:41
        i udowodnisz swoje chełmskie buractwo...
        • karol1011 Re: Wrażenia z Chełma... 06.10.06, 23:17
          Koleś powiem ci tak. Rzecz biorąc po kibicowsku to hooligans Chełmianki
          rozgoniliby twoich włocławskich kiboli Kujawiaka i Vłocławii przy okazji! Oi!!!
          • carwszechrusi DO KIBOLA W DRESIE 07.10.06, 15:45
            PS. Drogi szanowny "hooliganie" albo "hooligansie" (to drugie chyba jest
            bardziej trendy- brzmi bardziej gangsta) z Chełma Włocłavia pisana jest przez W
            a nie V. V jest jako drugie (mnie to niewiele interesuje ale taką wiedzą Ty
            moźesz zaświrować na dyskotece i wyrwać jakąś lasencję)
            • karol1011 Re: DO KIBOLA W DRESIE 08.10.06, 11:52
              heh....człowieku, nie byłem na meczu w Chełmie od dobrych kilku lat, ja tylko
              bardzo dobrze orientuję się w scenie kibicowskiej. I przepraszam za nieznajomość
              nazwy-w końcu to już się nazywało Jagiellonka, WKP i Bóg wie jak
              jeszcze...generalnie wystarczy mi, że tam jest Fan Club ŁKS

A dres ostatnio 7 lat temu założyłem na wf w podstawówce :D Wolę old
              school-glany i wąskie spodnie, najchętniej białe :D
    • ole707 Re: Wrażenia z Chełma... 07.10.06, 06:15
      Może to kobiety pluły na Twój widok.Znam taką jedną. Ona niedowidzi . Może
      pomyliła Cię z psem???
      • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 08.10.06, 18:51
        ole707 napisał:

> Może to kobiety pluły na Twój widok.Znam taką jedną. Ona niedowidzi . Może
        > pomyliła Cię z psem???

Czy to oznacza że Chełmianki plują na widok psów?

Nadal twierdzę że prawda was w oczy kole.
    • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 07.10.06, 15:40

Czizus nie pomagacie swojemu wizerunkowi kochani. Strasznie sfrustrowani
      jesteście- ale ja nie odpowiadam za zacofanie ekonomiczne i gospodarcze waszego
      regionu a za zacofanie spoleczne odpowiadacie sami. Skoro wasze podupadłe ego
      podnoszą zwyciezcy dresiarze "huligani :)" powracający z wiekopomnych bitew np.
      z arką gdynia to jest fatalnie z nastrojami w mieście. No i jeszcze ten cały
      OLE707 którego kobieta pluje na widok psa (fetyszyzm jakiś?) dziwne zwyczaje
      panują w Chełmie. PRAWDA W OCZY KOLE
      • kwiat_paproci Re: Wrażenia z Chełma... 07.10.06, 16:40
        Masz dziwny zwyczaj wyrabiania sobie opinii nt. jakiejś społeczności na
        podstawie jednej osoby, zupełnie przypadkowej. Jeśli sądzisz, że wszyscy
        Chełmianie mają podupadłe ego, bo na forum pojawił się jakiś "kibic", no to
        chyba nie mamy o czym gadać.
      • doktorakagi Re: Wrażenia z Chełma... 07.10.06, 22:47
        carwszechrusi napisał:

>
        > Czizus nie pomagacie swojemu wizerunkowi kochani. Strasznie sfrustrowani
        > jesteście-

Nie to Ty nabawiles sie jakichs kompleksow patrzac na nasze sliczne
        chełmianeczki i facetow spluwajacych na widok Twojego samochodu. Inaczej nie
        można tłumaczyć Twojej obsesyjnej potrzeby akceptacji ze strony chełmian. Tak to
        juz bywa. Po prostu zapomnij o Nas i zyj sobie spokojnie. Nie każdy może być
        chełmianinem.
      • ole707 Re: Wrażenia z Chełma... 08.10.06, 09:07
        carwszechrusi napisał:

>
        > Czizus nie pomagacie swojemu wizerunkowi kochani. Strasznie sfrustrowani
        > jesteście- ale ja nie odpowiadam za zacofanie ekonomiczne i gospodarcze waszego
        >
        > regionu a za zacofanie spoleczne odpowiadacie sami. Skoro wasze podupadłe ego
        > podnoszą zwyciezcy dresiarze "huligani :)" powracający z wiekopomnych bitew np.
        >
        > z arką gdynia to jest fatalnie z nastrojami w mieście. No i jeszcze ten cały
        > OLE707 którego kobieta pluje na widok psa (fetyszyzm jakiś?) dziwne zwyczaje
        > panują w Chełmie. PRAWDA W OCZY KOLE
        Niestety nie umiesz czytać. Nie napisałem, że moja kobieta pluje na twój widok.
        Na pewno ta osoba pomyliła Cię z psem a kwoją furmankę z kopą siana.
        • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 08.10.06, 18:54

ole707 napisał:

Niestety nie umiesz czytać. Nie napisałem, że moja kobieta pluje na twój widok.
          > Na pewno ta osoba pomyliła Cię z psem a kwoją furmankę z kopą siana.

Więc plują nie tylko na widok psów ale i siana? Ot dzicz ściana wschodnia
          polska B. Wierzejski to zdaje sie od was jest... no to piekna macie
          reprezentacje w sejmie. Ale już sie nie dziwie kto go wybrał...
    • ole707 Re: Wrażenia z Chełma... 09.10.06, 04:36
      "carwszechrusi"- czy to nie nasz ukochany AS?
      • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 11.10.06, 18:11
        Dementuje wszelkie pogłoski o mojej alter-tożsamości znanej jako AS tudzież
        UKŁAD i Tw-Beata (lub czasopisma)
    • albertoo25 Re: Wrażenia z Chełma... 19.10.06, 20:22
      gosc to tepak do kwadratu pisze to samo o kazdym miescie na forum.pl a sam
      mieszka w wiosce ze sklepem GS co wino tylko sprzedaja
    • donpedro72 Re: O żesz ty...!!! 19.10.06, 20:40
      carwszechrusi napisał:

> Ostatni bawiłem w Chełmie kilka godzin (czyli maksymalnie 9 godzin, bo już
      nie 10, prawda?...)
      (na 4 h > siedzenia w samochodzie
      ( no to faktycznie zwiedzałeś miasto niezwykle aktywnie, hihihi. Owszem,
      rozumiem że musiałeś siedzieć w aucie, skoro parkowałeś na mojej kochanej
      Dyrekcji... ;))
      eh ściana wschodnia. Sam jestem z Włocławka
      > (metropolia to nie jest) ale różnice widać gołym okiem.
      Ciekawe, co ja zobaczyłbym we Włocławku w ciągu max 9 godzin, z czego 4
      przesiedzę w samochodzie, resztę prześpię, też pewnie w samochodzie. Pewnie, że
      jakiś tam Włocławek to nie metropolia, nawet ludzie w Chełmie to wiedzą. A zrób
      se koleś sondaż, zapytaj załóżmy 100 osób gdzie leży Chełm, a gdzie leży
      Włocławek, ciekawe ile osób szybciej prawidłowo zlokalizuje Włocławek City a
      ile dierewno Chełm. A jak się nie podoba to se posiedź 4 godziny na parkingu w
      Warszawie. I jak jeszcze raz napiszesz, że nasze kobiety są niegustownie ubrane
      czy brzydkie, to jak Boga kocham, jak spotkam samochód z rejestracją z
      Włocławka, to od razu przechodzę do ręcznej modernizacji karoserii... Nie
      pozdrawiam. I nie mam żadnych kompleksów. Uwielbiam swoje miasto, tu się
      urodziłem, i tutaj pewnie umrę (jak swego czasu śpiewał Dezerter). Bye.
    • gosiella Re: Wrażenia z Chełma... 21.10.06, 18:37
      Również uważam, że kilka godzin, to za mało, aby dobrze poznać miasto, a tym
      bardziej i ludzi w nim mieszkających. Szczególnie jeżeli ocenia się ich tylko po
      tym co widać na zewnątrz, a w końcu ,,to nie szata zdobi człowieka''. W Chełmie
      mieszka dużo ludzi i z pewnością różnych, a ocenianie wszystkich według jednej
      miary nie jest sprawiedliwe. Skoro ktoś wydaje opinię o całym mieście i kilku
      tysiącach ludzi tylko po kilku godzinach spędzonych w samochodzie, to myślę, że
      jest ona bezwartościowa i nikt nie powinien się nią przejmować, tylko po prostu
      zignorować.
      • carwszechrusi Re: Wrażenia z Chełma... 21.10.06, 21:58
        Dyskusja wciąż żywa... Lejcie wiadra pomyj...
    • gosiella ,,różnice...'' widać na forum 23.10.06, 12:16
      Zajrzałam ostatnio na forum Włocławka i widzę, że o swoich ludziach z Włocławka,
      też nie masz dużo lepszego zdania (cytuję: ,,Nieruchawo tu, tematy płytkie,
      gości niewiele, zupełnie jak we Włocławku''), więc rzeczywiście chełmscy
      forumowicze nie powinni się Twoją opinią przejmować. Poza tym wydaje mi się, że
      zrobiłeś po prostu czystą prowokację, na którą nie będę odpowiadać ,,pomyjami'',
      tak jak tego oczekujesz.
      • carwszechrusi Re: ,,różnice...'' widać na forum 23.10.06, 14:08
        Tak masz rację. Włocławek nie jest wiele lepszy od Chełma choć niewątpliwie
        położenie w Polsce "A" odciska pozytywne piętno na przemianach społeczno
        gospodarczych zachodzących w tej dziurze. Ja osobiście mieszkam w Toruniu :)
        nie lubie dziursk z burakami
        • agnies_77 Re: ,,różnice...'' widać na forum 23.10.06, 15:17
          carwszechrusi napisał:

> Tak masz rację. Włocławek nie jest wiele lepszy od Chełma choć niewątpliwie
          > położenie w Polsce "A" odciska pozytywne piętno na przemianach społeczno
          > gospodarczych zachodzących w tej dziurze. Ja osobiście mieszkam w Toruniu :)
          > nie lubie dziursk z burakami

to, że mieszkasz teraz w Toruniu i tak nie zmieni tego, że pochodzisz z
          dziurska z burakami...
        • gosiella wschód - zachód 23.10.06, 16:31
          Z tym jednym mogę się zgodzić, że na zachodzie jest lepszy rozwój niż na
          wschodzie Polski. Widzę to doskonale, bo obecnie sama mieszkam w Poznaniu.
          Niestety tak jest, że w mniejszych miejscowościach jest mniejsza szansa na
          rozwój i nie ma co temu zaprzeczać. Lecz wszędzie mieszkają ludzie, którzy jakoś
          po prostu starają się żyć i to czy ktoś mieszka na wschodzie, czy zachodzie, nie
          jest ważne.

--
          ,,Czasami warto powiedzieć wielkie NIE,
          by usłyszeć wielkie TAK.'' :)
          • carwszechrusi Re: wschód - zachód 23.10.06, 18:52
            Masakra z wami... Polacy przyjmijcie na klate chłodny osąd- to pewne że się z
            nim nie zgodzicie ale przestańcie płakać i podnosić rwetes o to że ktoś coś
            widział. Mnie smarkanie i plucie na ulicy zniesmacza. I tyle!
            • donpedro72 Re: wschód - zachód 23.10.06, 20:45
              Zniesmacza cię smarkanie na ulicy, taaaa ???... Gdybyś wiedział co zdarzało mi
              się wyprawiać po skutecznym alkoholizowaniu się, to smarkanie w rękaw i haranie
              na ulicy uznałbyś za subtelne "fopa". A normalnie dawno temu, we wojsku we
              Wrocławiu to takie rzeczy wyrabialimy po żołdzie że żandarmeria z całego
              garnizonu Wrocław pół nocy na sygnale jeździła, hihihi... A ty mi tu kwasisz o
              harkaniu. A gdzie mam se zużyte pęcherzyki płucne zapakować, do kieszeni???
              Czołgiem.
              • carwszechrusi Donpedro ambasadorem Chełma 24.10.06, 17:43
                Donpedro widzę że godnie reprezentowałeś Chełmian we Wrocławiu hehe. "Fopa"
                piszę sie "faux pas" ale ty nie musisz o tym wiedzieć żołnierzu. Co do
                alkoholizowania się to mi też się ciekawe rzeczy wymykały w róznych miejscach :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka