Dodaj do ulubionych

Tusk: myślę, że dziś odbędzie się spotkanie

29.09.05, 10:26
Pamietacie jak wariował Kaczyński gdy Tusk nie chciał z nim debatowac przed
wyborami do parlamentu? Przeciez tamta debata była by w rzeczywistosci debatą
partyjną a nie prezydencką. Teraz zaś sam nie chce dyskutowac o rządzie.
Dziwne.
Obserwuj wątek
    • alfredkujot Re: Tusk: myślę, że dziś odbędzie się spotkanie 29.09.05, 10:34
      dankowalski napisał:

> Pamietacie jak wariował Kaczyński gdy Tusk nie chciał z nim debatowac przed
      > wyborami do parlamentu? Przeciez tamta debata była by w rzeczywistosci debatą
      > partyjną a nie prezydencką. Teraz zaś sam nie chce dyskutowac o rządzie.
      > Dziwne.

Mnietez dziwi to i tamto.
      Teczke swoja ujawnil Rokita, ujawnil Kaczynski . Ja sie dziwie
      dlaczego nikt nie pyta o teczke Tuska.
      Nie chodzi o walke na teczki. Chodzi o to zeby prezydenta nie dalo sie
      szantazowac.Ja chce suwerennego kandydata na prezydenta i dlatego domagam sie
      ujawnienia teczki Tuska. Starczy nam obcych agentur, politycznych szantazy
      i hakow. Domagam sie od PO i Tuska ujawnienia jego teczki.
      • precz_z_preczem Łapy precz od teczki Tuska! 29.09.05, 10:47
        Co wy macie do teczki Tuska? To jest prywatna teczka nabyta za prywatne
        pieniądze w sklepie z galanterią skórzaną. Czy wam ktoś zagląda w teczki? Co was
        obchodzi co Tusk nosi w swojej? Tak was interesuje z czym mu żona robi kanapki?

A na poważnie. alfredkujot: to jest psychoza i to się da leczyć. Nie zapomnij
        tylko, żeby psycholog lub psychiatra pokazał Ci na wstępie terapi swoją teczkę.
        Dzieki temu będziesz miał do niego niezbędne w takich przypadkach zaufanie.
        • alfredkujot Re: Łapy precz od teczki Tuska! 29.09.05, 11:08
          precz_z_preczem napisał:

>
          > A na poważnie. alfredkujot: to jest psychoza i to się da leczyć. Nie zapomnij
          > tylko, żeby psycholog lub psychiatra pokazał Ci na wstępie terapi swoją
          teczkę.
          > Dzieki temu będziesz miał do niego niezbędne w takich przypadkach zaufanie.

Pytanie o przeszlosc kandydata na prezydenta ma byc objawem psychozy ?
          No to tzw cywilizowany swiat ma psychoze.Nalezy do dobrego obyczaju
          przedstwienie przeszlosci Tego wymaga sie od podrzednego urzednika
          a co dopiero kandydata na prezydenta.
          Nie jest wyjasniona przeszlosc Tuska . Jesli chce byc prezydentem to kawa na
          lawe albo wynocha.
          Dziwie sie ze o to nikt nie zapytal .Zaden dociekliwy
          • boba222 Re: Łapy precz od teczki Tuska! 29.09.05, 11:13
            Nie jestem do nońca pewny, ale wydaje mi się, że każdy kandydat na prezydenta
            musi przejść pomyślnie proces lustracyjny i Tusk ma to już za sobą.
            • alfredkujot Re: Łapy precz od teczki Tuska! 29.09.05, 11:55
              boba222 napisał:

> Nie jestem do nońca pewny, ale wydaje mi się, że każdy kandydat na prezydenta
              > musi przejść pomyślnie proces lustracyjny i Tusk ma to już za sobą.

No ja nie jestem pewny. Oleksy np urzedowal mimo toczacego sie procesu.
              Ja chcialbym jednak zobaczyc. Skoro udostepnil Kaczynski na wyrazne
              wezwanie Rokity ktory byl konsekwentny i udostepnil swoja "teczke"
              to teraz czas na Tuska.

A co obiecywali przed wyborami Kaczynscy mozna zobaczyc u
              Olejnik . Wywiad jest z Dornem i Komorowskim ale i przypomniano
              fragment wywiadu z Kaczynskimi ktorzy wyraznie sie okreslili dlugo przed
              wyborami. Dlatego ani o klamstwie ani o zawodzie wyborcow nie moze byc mowy.
              Tym bardziej o kombinacjach co probuje zarzucac Kaczynskim PO a raczej
              Tusk , Komorowski itp.

ww5.tvp.pl/View?Cat=2216&id=250449

• boba222 Re: Łapy precz od teczki Tuska! 29.09.05, 12:25
                OK, nie mam nic przeciwko temu, żeby Tusk (i inni) ujawnił swoją teczkę.
                Myślałem tylko, że pozytywna lustracja już wystarczy.
                Ale masz rację, ujawnienie teczki tylko by podkreśliło, że przedwyborcze hasła i
                obietnice o przejrzystej polityce nie były rzucane na wiatr.
                A skoro jesteśmy przy obietnicach przedwyborczych, to w sprawie premierostwa J.
                Kaczyńskiego odsyłam do wywiadu w najnowszym numerze "Wprost", którego udzielił
                tuż przed wyborami parlamentarnymi, a w nim (cyt.):
                "Jeśli mój brat wygra wybory prezydenckie, zrezygnuję z misji tworzenia rządu."
                Powiedział (i mam to na piśmie ;-), że jeśli jego brat WYGRA wybory. Jego brat
                jeszcze nie wygrał, a on już rezygnuje.
                We wczorajszej rozmowie Dorn - Komorowski u Olejnik podobał mi się jeden jej
                tekst (mimo, że tak bardzo za nią nie przepadam):
                Wygląda na to, że PO ma problem, bo przegrała wybory i nie może rządzić,
                a PiS ma problem, bo wygrało wybory i musi rządzić...
                • alfredkujot Re: Łapy precz od teczki Tuska! 29.09.05, 12:49
                  "Jeśli mój brat wygra wybory prezydenckie, zrezygnuję z misji tworzenia rządu."
                  Powiedział (i mam to na piśmie ;-), że jeśli jego brat WYGRA wybory. Jego brat
                  jeszcze nie wygrał, a on już rezygnuje.

Rzecz w tym ze zostal zmuszony do tego kroku przez Tuska .
                  Ktory chcial przed wyborami rozmawiac z kandydatem na premiera- premierem.
                  A wg wczesniejszych zapowiedzi znaczyc mialoby ze Lech musialby
                  zrezygnowac. Inaczej Tusk nieladnie zagrywa -wolno mu
                  a mnie wolno powiedziec ze mnie sie to nie podoba- To co robi Tusk.
                  A jeszcze mniej podobala mi sie jego rola w gangsterskim puczu
                  rzadu Olszewskiego.Jesli ktos jest do czegos takiego zdolny
                  i nigdy sie nie ustosunkowal poza jakims taki "destabilizacja" albo innym
                  badziewiwm to nie jest moim kandydatem -nie moze byc.
                  I gdzie jest jego teczka ? On wtedy w 1992 roku obalal rzad Olszewskiego
                  wraz z innymi ub-kami i sb-kami wystraszonymi perspektywa lustracji. "Panowie
                  liczmy glosy" -i liczyl....
    • k_r Re: Tusk: myślę, że dziś odbędzie się spotkanie 29.09.05, 10:34
      Witam pana
      Dziwne a i owszem ... ciekawe jaka jest Pisu . Toż przed wyborami była umowa że
      premierem zostaje lider zwycięskiego ugrupowania... no cóż jak to z umowami ..
      jak nam pasuje to respektujemy a jak nie to ja ...ale nie wszyscy to chyba widzą.

Cóż moze właściewie to milczeniem ludzie są tylko ludzmi .. chociaz
      kształtowanymi przez media.. a nie wszstkie są obiektywne (patrz gazeta)
      podaje link z wp na temat opini w PIsie dotyczącej
      zgłoiszeniaMarcinkiewicza..ciekawe czy gazeta by go wystawiła
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9912&wid=8000521&rfbawp=1127981926.337&ticaid=145a
      pozdrawiam
      K.R.
    • taziuta Takie są kaczki :-) 29.09.05, 10:36
      Nic w tym dziwnego. Kaczki jakie są każdy widzi!
      A propos, czy ktoś wie kiedy zaczyna się jesienny sezon polowań na kaczki? :-)

dankowalski napisał:

> Pamietacie jak wariował Kaczyński gdy Tusk nie chciał z nim debatowac przed
      > wyborami do parlamentu? Przeciez tamta debata była by w rzeczywistosci debatą
      > partyjną a nie prezydencką. Teraz zaś sam nie chce dyskutowac o rządzie.
      > Dziwne.
      • kaskoss101 Re: Takie są kaczki :-) 29.09.05, 10:54
        Sezon już się zaczął - strzelaj śmiało! Nawet spluwę Ci udostępnię!
    • focusek Donald ty sobie odpuść Małego Kazia !!!!!!!! 29.09.05, 11:06
      Nie rozumiesz, że kaczory wpuściły Cię w maliny a w tym czasie Lechu jeździ i
      rozdaje autografy po Polsce. Albo wyznacz jakiegoś Małego Wacka od siebie niech
      gada z małym kaziem a Ty wróc do kampanii bo Cię Lechu wyciuka.Przecież każdy
      widzi, że to zagranie kaczorów żeby ludzie głosowali na brata lecha bo nie ma
      zadnego zagrożenia, że kaczyńscy trzymają całą władzę i wybrali malego kazia z
      Gorzowa,żeby takich wyjadaczy jak wy z PO- jak wy wyglądacie chodzicioe całym
      stadem zachmurzeni- ujaić. Nie rozumiem bo spryt kaczynskich jest na poziomie
      handlującej na bazarku babci a Wy za każdym razem dajecie się im nabrać.
      A Komuchy tak samo, wzywając do głosowania na Borowskiego robią wszystko aby
      kaczyński przeszedł w I turze - wtedy Wojtek będziesz miał równowagę sił- cała
      władzia w rękach braci K- przecież to jasne jak drut- wiem że to kwaśniak kazał
      przeczytać ci to oświadczenie wczoraj ale chyba masz zwoj rozumek.Zmarnujecie
      tylko głosy a straci na tym tylko Donald, za to zyska kaczor a nie daj Boże
      zrezygnuje Giertych to jego elektorat i lepepra pójdzie na Kaczyńskiego. Tak
      więc Donald przypudruj nosek /coś się błyszczysz ostatnio/ i pokaż się w końcu
      w TV z Brodzikówną,Dudkiem, babcią Kiepską-podobno są w Twoim Komitecie / a
      nikt o tym nawet nie wie/ i walcz o elektorat. Koalicja nie ucieknie.
    • gosia_chello Re: Tusk: myślę, że dziś odbędzie się spotkanie 29.09.05, 11:11
      Alez Lech chce ale debaty prezydenckiej.
    • gosia_chello Re: Tusk: myślę, że dziś odbędzie się spotkanie 29.09.05, 11:13
      Tusk nalegal na spotkanie, a teraz stroi fochy.
      On sie obrazil, on nie bedzie sie spotykal z Jarkiem, bo woli Lecha.
      Dziecinada.
    • mcel1 Re: Tusk: myślę, że dziś odbędzie się spotkanie 29.09.05, 11:23
      czy nie uważacie, że powinno się postawić Tuskowi pytanie czy on zdecydowałby
      się zostać premierem, gdyby PO wygrała przegrane o włos wybory? Przecież jak
      sam powiada i jak powtarzają różni dziennikarze niepisane prawo mówi, że szef
      partii to naturalny premier? . Przecież manewr Kaczyńskego zrobiła wsześniej
      Platforma mówiąc o premierze Rokicie. Kaczyński przynajmniej powiedział o tym
      otwarcie.
      • boba222 Drobny aczkolwiek istotny błąd... 29.09.05, 11:30
        Zarówno PO jak i PiS (!) mówiły przed wyborami otwarcie, że premierem rządu
        koalicyjnego powinien zostać lider (nie mówili o przewodniczącym) zwycięskiej
        partii.
        PiS ma dwóch liderów: J. i L. Kaczyńskich
        PO ma dwóch liderów: D. Tusk, J. Rokita (i może jeszcze połówka lidera - H.
        Gronkiewicz-Walc)
        Myślę, że Tuskowi równie dobrze by pasowało, gdyby premierem został drugi lider
        PiSu - Lech Kaczyński, jeśli pierwszy zrejterował ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka