04.06.06, 23:05
jak wisniówka wplywa na samopoczucie ? i egzystencje szarego czlowieka na
emeryturze
Obserwuj wątek
    • kurczaczek_86 Re: alkohol 04.06.06, 23:07
      oj, negatywnie z całą pewnością ...
      • edziu55 Re: alkohol 04.06.06, 23:45
        muszę spróbować , a zepewnę odpowiem ...ponoć jest smaczna :-)
        • sauber1 Re: alkohol 05.06.06, 08:06
          edziu55 napisał:

> muszę spróbować , a zepewnę odpowiem ...ponoć jest smaczna :-)

Bardzo mozliwe że ludziska to chleją, a to zapewne trunek klasy bryndki i sam
          widzaiałem jak nawet niezbyt szary człowiek hejnał walił, a kiedys oficerem
          był, tylko dupę zmoczył, zycie jak pudełko czekoladek "Forest Gump"
          • staszek-boryna Re: alkohol 05.06.06, 08:58
            Jeszce chyba nikt od niej nie umarł
            • cezi7 Re: alkohol 06.06.06, 10:46
              Ja tam nią nie wzgardzam
    • sauber1 Re: alkohol 06.06.06, 13:10
      xmen60 napisał:

> jak wisniówka wplywa na samopoczucie ? i egzystencje szarego czlowieka na
      > emeryturze

To może być całkiem dobry temat znam takiego jednego niby "rencista" nie
      żałuje sobie wiśnióweczki i to po "zawale serca" służy mu jak widać, wszystko
      kwestią gustu, wełna nie wełana byle głowa pełna - pomysłów też.
      • big-cock-tajl Re: alkohol 06.06.06, 13:12
        Wiśnióweczki krzyna to żadna krzywda. Miód na serce. Tylko z wątróbskiem gorzej.
        • sauber1 Re: alkohol 06.06.06, 17:58
          big-cock-tajl napisał:

> Wiśnióweczki krzyna to żadna krzywda. Miód na serce. Tylko z wątróbskiem
          gorzej
          > .
          Mój dziadek zwykł mawiać "cukier krzepi a gorzołka jeszcze lepi" i czy nie miał
          racji?, a te inne wynalazki, zastępniki osrać
          • edziu55 Re: alkohol 06.06.06, 18:19
            dajta spokój, spróbowałem ..... zgaga po tym dziadostwie niesamowita
            • sauber1 Re: alkohol 06.06.06, 21:48
              edziu55 napisał:

> dajta spokój, spróbowałem ..... zgaga po tym dziadostwie niesamowita

A widzisz pan, a nie mówiłem?
              • edziu55 Re: alkohol 06.06.06, 22:34
                czego to się nie zrobi żeby w życiu wszystkiego doświadczyć, wiśniówkę mam już
                za sobą
                • sauber1 Re: alkohol 07.06.06, 00:12
                  edziu55 napisał:

> czego to się nie zrobi żeby w życiu wszystkiego doświadczyć, wiśniówkę mam już
                  > za sobą

"raz k..wa, zawsze k..wa" - George Orwell
                  • supergoth Re: alkohol 07.06.06, 10:16
                    George Orwell wydał chyba dość nieprzemyślany osąd. Przecież z k...y może
                    wykluć się prawdziwy kwiat... Czyż mało przykładów z historii, z życia...
                    • goth2 Re: alkohol 07.06.06, 11:02
                      Temat dobry

Przez Wiśnióweczki tez przebrnąłem, ale w latach 90-tych były jakieś lepsze w
                      smaku, bo w skutkach na drugi dzień się nic nie zmieniło, pamiętam ze można
                      było sobie z tej gamy kupić tzw „Cytrynówkę” podobno była w niej cytryna jak w
                      dobrych wódkach, czy to prawda była raczej nie, bo na drugi dzień jak się walło
                      na sedesie to współczuć tym, co nie mają okna w łazience tylko jakieś wyciągi:)

Pamiętam jeszcze z tańszych winek tzw, „jaboli, mózgojebów, itp. Ze najlepszy
                      był „Biały Kielich”, ale niestety piło się nie najgorzej a skutki jak powyżej

Były to Piękne czasy Winka +mocne i się żyło 

Całe szczęście teraz tylko preferuję Henikena ewentualnie Pilsner Urquela a z
                      wódeczek Finlandia lub Maximus:)

Cóż byłem Punkiem, więc mym obowiązkiem było przez e alkohole przebrnąć:), moja
                      dusza nadal jest punkowa, ale już nie winkowa he he

Żal mi tej młodzieży, co się nieraz widuje w naszym mieście tych nowych punków
                      czy innych ortodoxów walących jabole i wiśnówczeki, bo te czasy się skończyły i
                      można pozwolić sobie na coś lepszego tylko trzeba Chcieć ku temu coś zrobić:)

Pozdrrrr………….
                    • sauber1 Re: alkohol 07.06.06, 16:16
                      supergoth napisał:

> George Orwell wydał chyba dość nieprzemyślany osąd. Przecież z k...y może
                      > wykluć się prawdziwy kwiat... Czyż mało przykładów z historii, z życia...

Cyba masz rację i się wykluł prawdziwy kwiat i to tez jest powtórką z historii,
                      a historia ma to do siebie że lubi się powtarzać. takie życie od wczoraj po
                      drugiej stronie lustra i ktoś tu coś mówiąc o trzyliterówkach chyba miał racje
                      to zło, które samo się zniszczy.
                      • xmen60 Re: alkohol 16.06.06, 21:37
                        A jeden mi opowiadał w pewnym towarzystwie, że te wiśnióweczki mają całkiem
                        niezłe smaki i truskaweczki i toffi się trafiają i to całkiem po niezłej
                        cenie , a jak się przecholuje to i murzyna w darłowie można zobaczyć albo
                        trakcje tramwajową w radziejowie chcą założyć...
                        • staszek-boryna Re: alkohol 17.06.06, 09:11
                          Zgadza się nalewka halucynogenna poprwiająca nastrój albo przenosząca w inny
                          wymiar.
                        • sauber1 Re: alkohol 17.06.06, 15:29
                          xmen60 napisał:

> A jeden mi opowiadał w pewnym towarzystwie, że te wiśnióweczki mają całkiem
                          > niezłe smaki i truskaweczki i toffi się trafiają i to całkiem po niezłej
                          > cenie , a jak się przecholuje to i murzyna w darłowie można zobaczyć albo
                          > trakcje tramwajową w radziejowie chcą założyć...

Widzę że tobie xmen60 wiśnióweczki służą i że mamy wspólnych znajomych, a
                          fantazja i poczucie takich ludzi nigdy nie opuszcza to też bardzo dobrze
                          przynajmniej jest wymiana myśli, ale czy zawsze musi to być prawdą pozostawiam
                          pod rozwagę, a chciejstwo nie zna granic i tu chyba przyznasz mi rację, gdybym
                          takie trunki choć odrobinę lubił to jak mnie znasz już dawno bym Ci zaproponował
                          wypicie wspólnej flaszeczki.
                          Pozdrawiam i niech ida na zdrowie te czrosdziejskie ziółka.

• tabula-rasa1 Re: alkohol 29.07.06, 12:26
            e,tam najlepszy i najtańszy jest u przewodniczącego =przemytnika, o połowę
            taniej niż w sklepie i akcyzy nie płaci- to i taniej
            • sauber1 Re: alkohol 29.07.06, 12:31
              tabula-rasa1 napisał:

> e,tam najlepszy i najtańszy jest u przewodniczącego =przemytnika, o połowę
              > taniej niż w sklepie i akcyzy nie płaci- to i taniej

A co się dziwisz, to normalne, każdy che więcej zarobić, kogo akcyza obchodzi,
              kto nie ryzykuje ten nigdy nic nie ma, nawet przygody.
              • ksantypa77 Re: alkohol 29.07.06, 12:38
                "Lepiej mało, ale dobre i dobrze" Jan Amos Komensky
                Zamiast podrzędnej wisniówki, lepszy jest Johny Walker, zwany potocznie jasiem
                wędrowniczkiem. Po co sobie zawracać głowę jakimś przelewanym szajsem z
                przemytu, albo już nie ta samą wisniówką!
                • sauber1 Re: alkohol 06.08.06, 18:42
                  ksantypa77 napisała:

> "Lepiej mało, ale dobre i dobrze" Jan Amos Komensky
                  > Zamiast podrzędnej wisniówki, lepszy jest Johny Walker, zwany potocznie jasiem
                  >
                  > wędrowniczkiem. Po co sobie zawracać głowę jakimś przelewanym szajsem z
                  > przemytu, albo już nie ta samą wisniówką!
                  Alkohol jest wrogiem ludkości, Johny Walker powiadasz ze dobry, tak masz rację
                  • gazella0109 Re: alkohol 07.08.06, 00:00
                    Ja też lubię jasia wędrowniczka! Tylko pić samemu do lustra??? Nie! Trzeba
                    znaleźć bratnią duszę!
                    • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 00:07
                      To ja mogę z Tobą, tylko jaką płeć reprezentujesz???
                      • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 00:40
                        ksantypa77 napisała:

> To ja mogę z Tobą, tylko jaką płeć reprezentujesz???

ksantypo a jakie to ma znaczenie, człowiek chce się w miłym towarzystwie napić,
                        nie wypada zachować się inazczej, ja jestem za
                    • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 00:37
                      gazella0109 napisała:

> Ja też lubię jasia wędrowniczka! Tylko pić samemu do lustra??? Nie! Trzeba
                      > znaleźć bratnią duszę!
                      Jak inni się nie obrażą na mnie to tylko jedno słowo wystarczy i lustro będzie
                      zbyteczne, bardzo lubię to cholersto, rano odpieczętowałem i już dno widać,
                      teraz nie pozwolę sobie zbyt długo na siebie czekać
                      • gazella0109 Re: alkohol 07.08.06, 07:32
                        Więc mówię "jedno słowo"! U nas czy u Ciebie? A może w tym Waszym Poznaniu?
                        • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 09:25
                          gazella0109 napisała:

> Więc mówię "jedno słowo"! U nas czy u Ciebie? A może w tym Waszym Poznaniu?
                          niestety życie jest brutalne, kto pierwszy ten ma wszystko, a od czego jest priv
                          i tu chyba przyznasz mi rację ja się nie rozerwę, ważne że słoneczko świeci
                          pozdrawiam
                      • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 13:15
                        Rano??? To jakieś uzaleznienie! Rano to się kawę pije! A i JW starczyłoby na
                        dłużej!
                • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 12:36
                  Tak jak i z alkoholem, tak samo jest u mnie z ciuchami - lepiej mało, ale dobre
                  i dobrze, albo raz a dobrze! Buty, ciuchy, biżuteria, alkohol! Nie należy
                  zazdrościć mojemu partnerowi, jestem trudna i droga w utrzymaniu!
                  • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 13:05
                    ksantypa77 napisała:

> Tak jak i z alkoholem, tak samo jest u mnie z ciuchami - lepiej mało, ale dobre
                    >
                    > i dobrze, albo raz a dobrze! Buty, ciuchy, biżuteria, alkohol! Nie należy
                    > zazdrościć mojemu partnerowi, jestem trudna i droga w utrzymaniu!
                    To ja wcale się nie dziwię, raz na godzinę, czerone buty u Leversa, białe złoto
                    platyna , Droga Pani życie jest pięknę nie prawdaż?
                    • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 13:12
                      Piękne jest czasami! Białe złoto i srebro wskazane, żadne złoto, buty muszą być
                      porządne, szybkobiegi, rzeczy dopasowane, ciasne opinające jeansy, obcisłe
                      bluzeczki (bez pokazywania pępka i wałeczków), wszystko najlepiej w jasnych
                      barwach! Ale czerwień i czarny może pojawiać się sporadycznie! Czarny podobnież
                      wyszczupla! I czarne szpilki - koniecznie!
                      • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 13:21
                        ksantypa77 napisała:

> Piękne jest czasami! Białe złoto i srebro wskazane, żadne złoto, buty muszą być
                        >
                        > porządne, szybkobiegi, rzeczy dopasowane, ciasne opinające jeansy, obcisłe
                        > bluzeczki (bez pokazywania pępka i wałeczków), wszystko najlepiej w jasnych
                        > barwach! Ale czerwień i czarny może pojawiać się sporadycznie! Czarny
                        podobnież wyszczupla! I czarne szpilki - koniecznie!

czy sporadycznie dokładnie znaczy na wyjątkowe okazje?
                        • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 14:15
                          Żadko! To to właśnie oznacza. A czarne szpilki i na wyjatkowe okazje i ... żeby
                          wbić komuś obcas (9 cm)w pępek! Hahaha
                          • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 15:51
                            ksantypa77 napisała:

> Żadko! To to właśnie oznacza. A czarne szpilki i na wyjatkowe okazje i ... żeby
                            >
                            > wbić komuś obcas (9 cm)w pępek! Hahaha
                            Rózne formy bywają, przyjemności nigdy zawiele
                      • edziu55 Re: alkohol 07.08.06, 15:28
                        ksantypa77 napisała:

> Piękne jest czasami! Białe złoto i srebro wskazane, żadne złoto, buty muszą
                        być
                        >
                        > porządne, szybkobiegi, rzeczy dopasowane, ciasne opinające jeansy, obcisłe
                        > bluzeczki (bez pokazywania pępka i wałeczków), wszystko najlepiej w jasnych
                        > barwach! Ale czerwień i czarny może pojawiać się sporadycznie! Czarny
                        podobnież
                        >
                        > wyszczupla! I czarne szpilki - koniecznie!
                        JEŚLI TAK SIĘ UBIERASZ MUSISZ BYĆ BARDZO ATRAKCYJNĄ KOBIETĄ !!!!
                        • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 15:53
                          Dziekuję! Za to, że chociaż mnie nie widziałeś/łaś, to prawisz komplementy!
                          Machna powiedział/ła, że ma nadzieję, że chociaż śliczna jestem...
                          • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 16:09
                            Lubię jeszcze z alkoholi poujeax, cru bourgeois, exceptionelle, chateau
                            poujeaux, moulis, bordeaux, roques de jeanlice, chateau roques de jeanlice, ...
                            byle nie było wytrawne za bardzo!
                            • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 18:35
                              No dobra. Wyjątkowo może być carlo rossi czerwone!!! Jakoś to zniosę!!! Ktoś
                              się przyłącza???
                              • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 19:35
                                ksantypa77 napisała:

> No dobra. Wyjątkowo może być carlo rossi czerwone!!! Jakoś to zniosę!!! Ktoś
                                > się przyłącza???
                                może jednak JW mocne i pięknie podgrzewa duszę, może mało cerwone, ale w
                                świtle kominka ładnie się prezentuje
                                • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 19:53
                                  Ach ten kominek, kieliszek w ręku...
                                  • sauber1 Re: alkohol 07.08.06, 21:01
                                    ksantypa77 napisała:

> Ach ten kominek, kieliszek w ręku...
                                    i o to właśnie chodzi. (???)
                                    • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 21:18
                                      ??? ?
                                      • ksantypa77 Re: alkohol 07.08.06, 23:17
                                        Jezu. Mam doła. Napiję się zaraz czegoś mocniejszego! Tylko, że Wy wszyscy
                                        jesteście daleko. I kominka nie posiadam...
                                        • sauber1 Re: alkohol 08.08.06, 00:13
                                          ksantypa77 napisała:

> Jezu. Mam doła. Napiję się zaraz czegoś mocniejszego! Tylko, że Wy wszyscy
                                          > jesteście daleko. I kominka nie posiadam...

To chwilowe przesilenie za dużo emocji jak na jeden dzień, odległości są bez
                                          znaczenia, a tęsknota za komnkiem dośc wymowna, na wszystko jest lekarstwo
                                          jedno(skrót w domysle)dziś jest wielki dzień.
                                          • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 00:38
                                            Lekarstwo jest - trzeba zarobić na dom z kominkiem. Tylko ile trzeba będzie
                                            rypać za tą pensyjkę (a po studiach miało być tak pięknie; ale ja byłam kiedyś
                                            naiwna!). I jak już będzie gdzie, to nie omieszkam wyprawić wielkiej biby, na
                                            uczczenie sukcesu...dam znać, to kto bedzie miał ochotę, to wpadnie...I tak
                                            rozumiem miedzy innymi wielki dzień... wyrwanie się z kokonu naiwności...
                                            • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 00:43
                                              A jak ktoś pije, to niech wypije moje zdrowie i za mój rozsądek i jasność
                                              myślenia!!! Jutro pierwszy dzień w nowej pracy...musi być lepiej. Dno
                                              zaliczyłam, teraz szybko trzeba odbić się i popłynąć na powierzchnię! Na
                                              pochybel, zdrowie moje i ...mniammm pina colada! Znowu rano bedzie kac??? i
                                              budzik o 07.20!
                                            • edziu55 Re: alkohol 08.08.06, 15:35
                                              ksantypa77 napisała:

> Lekarstwo jest - trzeba zarobić na dom z kominkiem. Tylko ile trzeba będzie
                                              > rypać za tą pensyjkę (a po studiach miało być tak pięknie; ale ja byłam
                                              kiedyś
                                              > naiwna!). I jak już będzie gdzie, to nie omieszkam wyprawić wielkiej biby, na
                                              > uczczenie sukcesu...dam znać, to kto bedzie miał ochotę, to wpadnie...I tak
                                              > rozumiem miedzy innymi wielki dzień... wyrwanie się z kokonu naiwności...
                                              JAK BY CO , TO JA ZMIŁĄ CHĘCIĄ :)
                                              • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 19:39
                                                Tylko co na to mój partner???
                                                • edziu55 Re: alkohol 08.08.06, 20:58
                                                  ... nie musi o wszystkim wiedzieć ...
                                • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 08:37
                                  Tak myślę, że kominek wskazany jest na romantyczne okazje (szampan, wino), a JW
                                  napiłabym się z gwinta, bo nigdy tego nie robiłam! Koniecznie JW red label!
                                  • sauber1 Re: alkohol 08.08.06, 10:14
                                    ksantypa77 napisała:

> Tak myślę, że kominek wskazany jest na romantyczne okazje (szampan, wino), a JW
                                    >
                                    > napiłabym się z gwinta, bo nigdy tego nie robiłam! Koniecznie JW red label!

Dla chcącego nic trudnego i nie musi być wcale z gwinta i nie trzeba długo
                                    czekać jest OK.ŚK m j z t
                                  • staszek-boryna Re: alkohol 08.08.06, 10:30
                                    Jasiu Wędrowniczek z gwinta. Średnia przyjemność. Lepiej się podelektować i
                                    pomału spożywać z przyzwoitego naczynia szklanego.
                                    • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 10:33
                                      Jestem przyzwoita, ale odmiana chyba jest wskazana - kto nie próbuje, ten nic
                                      nie ma!
                                      • sauber1 Re: alkohol 08.08.06, 19:30
                                        ksantypa77 napisała:

> Jestem przyzwoita, ale odmiana chyba jest wskazana - kto nie próbuje, ten nic
                                        > nie ma!

zawsze tak mowię i chyba przyznasz mi rację, to jest wielkie
                                        • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 23:33
                                          Zorro twierdzi, że najlepszy jest Alcohol 120%!!! Poradzi sobie nawet z
                                          najbardziej oporną...płytą!
                                          • ksantypa77 Re: alkohol 08.08.06, 23:35
                                            Ten kieliszek toastu mu zaszkodził i bredzi jak w malignie... i jeszcze nawet
                                            mi przytakuje!
                                            • sauber1 Re: alkohol 09.08.06, 00:09
                                              ksantypa77 napisała:

> Ten kieliszek toastu mu zaszkodził i bredzi jak w malignie... i jeszcze nawet
                                              > mi przytakuje!
                                              "Dobra Woodka" i lubię go za to.
                                              • ksantypa77 Re: alkohol 09.08.06, 00:18
                                                Jaka łoodka? Widzę, że biegle posłoogoojesz się wieloma językami i chylę przed
                                                Tobą czoło w hołdzie Twojemuu gieeeniooszowi!
                                                • sauber1 Re: alkohol 09.08.06, 01:48
                                                  ksantypa77 napisała:

> Jaka łoodka? Widzę, że biegle posłoogoojesz się wieloma językami i chylę
                                                  przed
                                                  > Tobą czoło w hołdzie Twojemuu gieeeniooszowi!

A jaki tam ze mnie Eugeniusz, Zdzichu jestem, to fakt kilka jezyków znam wtym
                                                  kilka od butów
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 09.08.06, 09:08
                                                    Zdzichu! To są prawdziwe języki!

1 Klasyfikacja genetyczna języków
                                                    1.1 Języki indoeuropejskie
                                                    1.2 Języki uralo-ałtajskie
                                                    1.3 Języki afroazjatyckie
                                                    1.4 Języki nilo-saharyjskie
                                                    1.5 Języki kongo-kordofańskie
                                                    1.6 Języki khoisan
                                                    1.7 Języki kaukaskie
                                                    1.8 Języki drawidyjskie
                                                    1.9 Języki chińsko-tybetańskie
                                                    1.10 Języki austroazjatyckie
                                                    1.11 Języki austronezyjskie
                                                    1.12 Nieaustronezyjskie języki okolic Australii
                                                    1.13 Języki paleoazjatyckie
                                                    1.14 Języki eskimo-aleuckie
                                                    1.15 Języki amerindiańskie
                                                    1.16 Języki paleoamerykańskie
                                                    1.17 Języki izolowane

W każdym języku chmielna zupka chyba brzmi tak samo...u nas np tak:

° 10,5
                                                    ° 1715
                                                    ° Ambrosius Gold
                                                    ° Ambrosius Specjal
                                                    ° Ambrosius Strong
                                                    ° Amstel
                                                    ° Amsterdam
                                                    ° Asahi [JAP]
                                                    ° Barkas
                                                    ° Barley
                                                    ° Barry Strong
                                                    ° Bavaria Premium
                                                    ° Beamish
                                                    ° Beck's
                                                    ° Beczkowe mocne
                                                    ° Belfast
                                                    ° Berliner Kindl
                                                    ° Bitburger
                                                    ° Black boss
                                                    ° Black huger
                                                    ° Bosman Czerwony
                                                    ° Bractwo Kurkowe Mocne
                                                    ° Brok
                                                    ° Bud
                                                    ° Buddys lemon
                                                    ° Cannabis
                                                    ° Carlsberg
                                                    ° Carpatia
                                                    ° Carter Premium
                                                    ° Castle
                                                    ° Chojrak Jasne
                                                    ° Cork
                                                    ° Corona Extra
                                                    ° Dab
                                                    ° Denar Strong
                                                    ° Desperados
                                                    ° Dębowe Mocne
                                                    ° DK Premium
                                                    ° DOCK Strong
                                                    ° Dog in the Fog
                                                    ° Dojlidy Classic
                                                    ° Donagger
                                                    ° Donner
                                                    ° Dortmunder
                                                    ° Dragon Strong
                                                    ° Drei Berge
                                                    ° Dublin
                                                    ° EB
                                                    ° Edelmeister
                                                    ° Falcon[Swe]
                                                    ° Fasberg
                                                    ° Faustus
                                                    ° Faxe Premium
                                                    ° Faxe Strong
                                                    ° Finkbrau
                                                    ° Forever
                                                    ° Fort
                                                    ° Fortuna czarne pełne
                                                    ° Frater
                                                    ° Freeq
                                                    ° Freeq Limonka
                                                    ° Ginger Cynamonowy
                                                    ° Gingers
                                                    ° Golbeer
                                                    ° Golbeer Mocne
                                                    ° Gold
                                                    ° Goolman
                                                    ° Górskie
                                                    ° Górskie Mocne
                                                    ° Grafen Walder Strong
                                                    ° Grunengold Export
                                                    ° Hammer
                                                    ° Harde
                                                    ° Harnaś
                                                    ° Harteker
                                                    ° Heban
                                                    ° Heineken
                                                    ° Hemp Valley
                                                    ° Hevelius Classic
                                                    ° Hevelius kaper
                                                    ° Hubert
                                                    ° Imbirowe
                                                    ° Imperator
                                                    ° Irlandzkie
                                                    ° Jabłonowo 23
                                                    ° Jak testować? - PRZECZYTAJ!
                                                    ° Jako mocne
                                                    ° John Smith's extra smooth
                                                    ° Jurand Mocne
                                                    ° Kalnapilis Original [LIT]
                                                    ° Karmi Lamai
                                                    ° Karmi Selua
                                                    ° Karpackie Super Mocne
                                                    ° Kasztelan
                                                    ° Kasztelan Mocny
                                                    ° Kasztelan Zimowe
                                                    ° Kelt Słowacki
                                                    ° Keniger
                                                    ° Kiper
                                                    ° Korona
                                                    ° Kozel (Ćz)
                                                    ° Koźlak
                                                    ° Koźlak
                                                    ° Kramer Strong
                                                    ° Król Artur Strong
                                                    ° Królewskie
                                                    ° Kruger
                                                    ° Krusovice
                                                    ° Krywan
                                                    ° Książ
                                                    ° Kujawiak
                                                    ° Kwak
                                                    ° Landauer
                                                    ° Lech Mocny
                                                    ° Lech Pils
                                                    ° Lech Premium
                                                    ° Lemon's
                                                    ° Lodwar
                                                    ° Lwowski Porter
                                                    ° Lwowskie
                                                    ° Łomża
                                                    ° Mega Watt Strong
                                                    ° Miller Genuine Draft
                                                    ° Mocne (browar jabłonowo)
                                                    ° Mocne czerwone 1l - browar jabłonowo
                                                    ° Mocny Browar
                                                    ° Newcastle Brown
                                                    ° Obolon - magnat
                                                    ° Ogniste Polskie
                                                    ° Okocim
                                                    ° Okocim Mocne
                                                    ° Okocim Palone
                                                    ° Oranjeboom
                                                    ° Palm
                                                    ° Piast mocny
                                                    ° Pilsener
                                                    ° Pilsner Urquell
                                                    ° Piwo Jasne
                                                    ° Plum
                                                    ° Porter łódźki
                                                    ° Radeberger
                                                    ° Red Stripe
                                                    ° Reds cytrusowy
                                                    ° Reds jabłkowy
                                                    ° Reds Malinowy
                                                    ° Roger
                                                    ° Romper Premium
                                                    ° Romper Strong
                                                    ° Rybnicki
                                                    ° Rycerz
                                                    ° Sakara (Egp)
                                                    ° Samson Budweiser
                                                    ° San Miguel
                                                    ° Sarmackie
                                                    ° Satan Beer
                                                    ° Schloss
                                                    ° Shii'n
                                                    ° Smadny Mnich
                                                    ° Sokół
                                                    ° Specjal
                                                    ° Spis (Odnosniki) Stestowanych Piw
                                                    ° Spitzkrug Premium
                                                    ° St. louis kriek
                                                    ° Staropolskie mocne
                                                    ° Strzelec
                                                    ° Strzelec Mocne
                                                    ° Super Mocne - browar jabłonowo
                                                    ° Super Piwosz
                                                    ° Sybirskaja Korona [RUS]
                                                    ° Śląski - książence
                                                    ° Śląski - mocny dobry
                                                    ° Śląskie
                                                    ° Śvyturys Baltas [LIT]
                                                    ° Śvyturys Baltijos [LIT]
                                                    ° Śvyturys Ekstra [LIT]
                                                    ° Śvyturys Gintarinis [LIT]
                                                    ° Tatar
                                                    ° Tatra
                                                    ° Tatra Mocne
                                                    ° Trzy korony
                                                    ° Tygrys/Tekiza
                                                    ° Tyskie
                                                    ° Tyskie Książęce
                                                    ° Utenos [LIT]
                                                    ° V.I.P
                                                    ° Van Horn
                                                    ° Van Horn Premium
                                                    ° Van Horn Strong
                                                    ° Vera Cruz
                                                    ° Vifling
                                                    ° Volt
                                                    ° Volt Strong
                                                    ° Warka
                                                    ° Warka Strong
                                                    ° Wexford
                                                    ° Wiking Premium
                                                    ° Wojak
                                                    ° Wojak Mocny
                                                    ° Zagorka [ bul ]
                                                    ° Zamkowe Jasne
                                                    ° Zamkowe Mocne
                                                    ° Zielone
                                                    ° Zingi
                                                    ° Złote
                                                    ° Złoty Bażant [Slo]
                                                    ° Złoty kur
                                                    ° Żubr
                                                    ° Żywe
                                                    ° Żywiec
                                                    ° Żywiec Porter

Smacznego! Język mi zaraz do tyłka ucieknie, takiego sobie smaku narobiłam!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 09.08.06, 17:42
                                                    ksantypa77 napisała:

> Zdzichu! To są prawdziwe języki!
                                                    >

>
                                                    > W każdym języku chmielna zupka chyba brzmi tak samo...u nas np tak:
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    > Smacznego! Język mi zaraz do tyłka ucieknie, takiego sobie smaku narobiłam!!!,
                                                    mnie też coś język swędzi "Beato" skąd biora Ci się takie pomysły, lubię Twoje
                                                    szaleństwa
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 09.08.06, 20:32
                                                    Bo jestem szalona!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 09.08.06, 21:17
                                                    ksantypa77 napisała:

> Bo jestem szalona!!!
                                                    I to jest to właśnie
                                                  • machna Re: alkohol 09.08.06, 20:46
                                                    Brawo i uznanie. Podwójne.
                                                    Za uwzględnienie mego ulubionego "Kożlaka"
                                                    Podwójne uwzględnienie - podwójne brawo.
                                          • sauber1 Re: alkohol 09.08.06, 00:08
                                            ksantypa77 napisała:

> Zorro twierdzi, że najlepszy jest Alcohol 120%!!! Poradzi sobie nawet z
                                            > najbardziej oporną...płytą!
                                            swiatowej sławy produkt w reku fachowca wiele mówi ale dobrze ze tak mówi na
                                            zdrówko i na trzecią nogę i "sto lat"
                                            • czeremcha77 Re: alkohol 11.08.06, 14:06
                                              Dawno nie udzielałam się na forum, a dyskusję powyżej bardzo miło mi się
                                              czytało. Nawet nabrałam ochoty na kieliszek czegoś mocniejszego. :)
                                              • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 14:14
                                                czeremcha77 napisała:

> Dawno nie udzielałam się na forum, a dyskusję powyżej bardzo miło mi się
                                                > czytało. Nawet nabrałam ochoty na kieliszek czegoś mocniejszego. :)
                                                Witam w gronie miłych ludzi i jak nie wiele do szczęścia potrzeba
                                                • edziu55 Re: alkohol 11.08.06, 16:16
                                                  teraz długoi weekend, może gdzieś się spoktamy przy kielichu dobrego trunku ?
                                                  • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 19:36
                                                    edziu55 napisał:

> teraz długoi weekend, może gdzieś się spoktamy przy kielichu dobrego trunku ?

Edziu dobrego masz pomysła może w końcu skrzykniemy się u Ciebie na tym
                                                    ogródeczku grila odpalimy Ziutek też już kiedyś cieszył się z tego, może by tak
                                                    zajęcia integracyjne?, Ty sam jak Król, a nas osiemnastu co jak co, wesołość
                                                    już masz zapewnioną, chętnych prosze na listę
                                                    tu już pozwoliłem sobie nawet w czyimś imieniu
                                                    1. to honorowych gości
                                                    2. - / / -
                                                    3. - / / -
                                                    4. - / / -
                                                    5. edziu 55 +18
                                                    6. czeremcha77 + 1
                                                    7. sauber1
                                                    8.
                                                    9.
                                                    10.
                                                    11.
                                                    12.
                                                    14. to dla gości z Angli
                                                    14. - // -
                                                    15.
                                                    16.
                                                    17.
                                                    18.
                                                    19.
                                                    ale z wiśnióweczkami wstęp wzbroniony, 50 zł wpisowe, resztę nozna omówić na
                                                    priv uczcić można te wakacje, jak będzie aprobata czemu nie miało by być na
                                                    realu nic tak nie intergruje ludzi jak wspólne spotkania ???
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 11.08.06, 20:21
                                                    A ja jestem na honorowym miejscu??? Ja myślę.....że taaaak!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 20:47
                                                    ksantypa77 napisała:

> A ja jestem na honorowym miejscu??? Ja myślę.....że taaaak!

I myślę że się nie mylisz jak tak myślisz, ale to gospodarz decyduje ja tylko
                                                    propozycję dałem
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 11.08.06, 21:54
                                                    No i co? Jutro może być wieczorową porą??? Tylko dajcie mi czas jakby co, bo
                                                    Poznań daleko!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 22:02
                                                    ksantypa77 napisała:

> No i co? Jutro może być wieczorową porą??? Tylko dajcie mi czas jakby co, bo
                                                    > Poznań daleko!!!
                                                    Hmm Poznań to też nie głupi pomysł, musze się na antyradio przełączyć
                                                    94 FM hmm to jest to, ta
                                                    adrenalinka, lubię swój żywioł
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 11.08.06, 22:04
                                                    Eska??? Do uciech seksualnych może być jako akompaniament!
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 11.08.06, 22:05
                                                    ... i do piwka (właśnie zerwałam zawleczkę od żubra)
                                                  • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 22:13
                                                    ksantypa77 napisała:

> ... i do piwka (właśnie zerwałam zawleczkę od żubra)
                                                    Ty to masz dobrze piwko sobie żłopiesz, super jest takie beztoskie zycie a ja
                                                    musze jeszcze krowy wydoić, pierdzielone obowiązki
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 11.08.06, 22:17
                                                    Dlatego "krówki" mleczne lubisz!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 22:32
                                                    ksantypa77 napisała:

> Dlatego "krówki" mleczne lubisz!!!
                                                    I mam zwichnięcie zawodowe i łapy swędzą, wiesz taka praca w PGRze to nic
                                                    atrakcyjnego ale z czegoś żyć trzeba, lepsze to niż gnój wyrzucać, choć w
                                                    dzisiejszych czasach żadna praca nie chańbi, znam profesora to w Niemczech
                                                    świnie oprząta i cieszy się z tych ochłapów co w euro dostaje zona też bardzo
                                                    zadowolona tylko tak żadko 2 razy w miesiącu dostaje, bidna kobitka
                                                    (oszczędzają bogaci i nam się opłaci) lepsze to niż Kuroniówa z łaski, takie
                                                    czasy tylko fach w ręku sie liczy.Ja żyję na wesoło, "u mienia dziengów mnoga,
                                                    maja babuszka w Canadu" , mam pieknego Jepa ale w Poznaniu tylko nim się
                                                    poruszam tu drogi zawąskie, takie dwa światy

• ksantypa77 Re: alkohol 11.08.06, 23:53
                                                    Kurna, browar się skończył!!! Za mało kupiłam, bo miałam wcześnie się położyć,
                                                    ale mi się nie chce iść odpoczywać...
                                                  • sauber1 Re: alkohol 12.08.06, 00:07
                                                    ksantypa77 napisała:

> Kurna, browar się skończył!!! Za mało kupiłam, bo miałam wcześnie się położyć,
                                                    > ale mi się nie chce iść odpoczywać...
                                                    I bardzo dobrze, sypiająć mozna sie męczyć, nie odpoczywając odpoczywać, niby
                                                    zakręcone ale jakie proste i przyjemne zarazem - prawda?
                                                  • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 22:11
                                                    ksantypa77 napisała:

> Eska??? Do uciech seksualnych może być jako akompaniament!
                                                    a czemu by nie?
                                                    ale nie samym chlebem człowiek żyje, edziu ładny nadał temat pociągnąłem
                                                    chciałem człowiekowi i nie tylko
                                                    uprzyjemnic wekend sprosic towarzystwo na grila
                                                    byłoby zapewnie wesoło i miło , a On łajdus gdzieś na dupy wyparował, albo
                                                    bara bara ze swoja kobitką i ma nas w nosie
                                                  • edziu55 Re: alkohol 12.08.06, 08:04
                                                    ksantypa77 napisała:

> No i co? Jutro może być wieczorową porą??? Tylko dajcie mi czas jakby co, bo
                                                    > Poznań daleko!!!
                                                    zaczynamy o 21 i do białego rana... myślę że zdążysz dojechać :-)
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 12.08.06, 09:14
                                                    Się zobaczy... tylko co Twoja żona na to???
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 12.08.06, 09:14
                                                    ...i jaki jest adres???
                                                  • edziu55 Re: alkohol 12.08.06, 09:37
                                                    ksantypa77 napisała:

> ...i jaki jest adres???
                                                    Meet before grill maybe first in pizza and we will come to me to garden then?
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 21:47
                                                    There was an exellent pizza, but I didn't find you there! You are from
                                                    Radziejów maybe, that's the reason... perhaps!
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 21:49
                                                    One hundred! Z tej okazji setka dla wszystkich na koszt...edzia55! Powinnam
                                                    zapisać się do księgi... "okrągłych" postów!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 13.08.06, 22:57
                                                    ksantypa77 napisała:

> One hundred! Z tej okazji setka dla wszystkich na koszt...edzia55! Powinnam
                                                    > zapisać się do księgi... "okrągłych" postów!
                                                    to zrozumiałem - jedna setka :)
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 08:09

> > One hundred! Z tej okazji setka dla wszystkich na koszt...edzia55! Powinn
                                                    > am
                                                    > > zapisać się do księgi... "okrągłych" postów!
                                                    > to zrozumiałem - jedna setka :)

Sto! Chodziło o setny post!!! Nie jest z Tobą aż tak źle!;-)))
                                                  • edziu55 Re: alkohol 13.08.06, 22:55
                                                    dochodzę do wniosku że mój angilelski jest do dupy !
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 22:59
                                                    Trzeba było mi uwierzyć na samym poczatku! A tak, tyle czasu Ci zabrało dojście
                                                    do takiego oczywistego wniosku! Ale miałam za to ubaw po pachy! Co Cię
                                                    skłoniło, do wydania takiej ostrej samokrytyki???
                                                  • edziu55 Re: alkohol 13.08.06, 23:10
                                                    chyba parę głębszych rozjaśniło mi umysł... ale jestem chociaż zadowolony z
                                                    tego że sięz anglikiem dogadam :)
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 23:12
                                                    Nie powiedziałabym, że się dogadasz, ale ja inteligentna (chyba) jestem, więc
                                                    się połapałam!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 13.08.06, 23:21
                                                    to że się dogadam, to się przekonałem na własnej skórze, bywały sutuacje że
                                                    byłem zmuszony męczyć się po angielsku ..... ale mniejsza z tym, mamy wiele
                                                    ciekawszych tematów....
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 23:27
                                                    Np jakich???
                                                  • edziu55 Re: alkohol 13.08.06, 23:34
                                                    ksantypa77 napisała:

> Np jakich???
                                                    np. Twoje długie nogi....
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 23:36
                                                    Mam je od pupy do ziemi, ale chyba każdy tak ma!!!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 13.08.06, 23:50
                                                    ksantypa77 napisała:

> Mam je od pupy do ziemi, ale chyba każdy tak ma!!!
                                                    hmmm.. ale od jakiej pupci i jakie dłudie....
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 13.08.06, 23:51
                                                    Fajna pupcia!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 14.08.06, 00:00
                                                    ksantypa77 napisała:

> Fajna pupcia!
                                                    ona jest niestety tylko w mojej wyobrażni :(
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 00:02
                                                    To masz pecha!!!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 14.08.06, 00:12
                                                    ksantypa77 napisała:

> To masz pecha!!!
                                                    myślę że tak, chyba się nie mylę, co ?
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 00:15
                                                    Jak uważasz!!!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 14.08.06, 00:29
                                                    ja uważam że piwko jest bardzo smaczne, bo na tym forum chyba jest o tym....
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 00:36
                                                    Jest smaczne! Ale JW też!
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 00:45
                                                    Dobranoc!!!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 14.08.06, 00:58
                                                    papa
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 01:07
                                                    Edward! Masz szczęście, że skończyłeś, bo nie poszłabym dłuuugo spać, a tak mam czyste sumienie!
                                                    Papa!
                                                  • edziu55 Re: alkohol 14.08.06, 13:56
                                                    ksantypa77 napisała:

> Edward! Masz szczęście, że skończyłeś, bo nie poszłabym dłuuugo spać, a tak
                                                    mam
                                                    > czyste sumienie!
                                                    > Papa!
                                                    sończyłem, bo twój luby zaczął Cię ,,atakować", nie chciałem przeszkadzać...
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 14:10
                                                    I dobrze, że skończyłeś, bo późno już było!!! Najlepszą obroną jest atak....
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 17:36
                                                    Dzisiaj Baronowa Sylvia i Bogusław S.-P. przychodzą na polowanie na Żubra i
                                                    będzie się działo! Napój bogów będzie się lał często-gęsto! Więc mnie tu nie
                                                    będzie!!! Będę piła Wasze zdrowie!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 14.08.06, 18:17
                                                    ksantypa77 napisała:

> Dzisiaj Baronowa Sylvia i Bogusław S.-P. przychodzą na polowanie na Żubra i
                                                    > będzie się działo! Napój bogów będzie się lał często-gęsto! Więc mnie tu nie
                                                    > będzie!!! Będę piła Wasze zdrowie!
                                                    Mam dobre oko, chetnie bym się tam widział, choć nie wiem jak Sylwia strzela,
                                                    kamizelką też mam pod ręką, telefon juz wolny,(przypomniała mi się scena
                                                    z Nikosia, lubię takie scenariusze)
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 14.08.06, 18:59
                                                    Lasy gęste, zwierza duuużo, zwłaszcza tego w puszkach....
                                                  • sauber1 Re: alkohol 14.08.06, 20:03
                                                    ksantypa77 napisała:

> Lasy gęste, zwierza duuużo, zwłaszcza tego w puszkach....
                                                    Pasztet z zająca i żubra w proporcji jeden zając + jeden żuber, piękna kompozycja
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 15.08.06, 08:49
                                                    Niestety żubra zabrakło, ale za to żywca było pod dostatkiem! Jeszcze mi
                                                    kołacze w głowie i przelewa się w żołądku!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 15.08.06, 15:20
                                                    ksantypa77 napisała:

> Niestety żubra zabrakło, ale za to żywca było pod dostatkiem! Jeszcze mi
                                                    > kołacze w głowie i przelewa się w żołądku!!!

Krycha mówi ciężkie czasy i się nie przelewa, a ja dostrzegając takie małe cuda
                                                    uspokajam się i rzeczywistość tak głośno nie skrzeczy wtedy, balsam znany jest
                                                    od wieków :-)
                                                  • lewus12 Re: alkohol 15.08.06, 19:03
                                                    alkohol
                                                    wspanialy trunek
                                                  • sauber1 Re: alkohol 15.08.06, 19:40
                                                    lewus12 napisał:

> alkohol
                                                    > wspanialy trunek

masz racje tylko od metylowego robią się długie ręcę, daję się to przy czytaniu
                                                    zauważyć.
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 16.08.06, 00:13
                                                    Znowu żywiec się leje!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 16.08.06, 22:17
                                                    ksantypa77 napisała:

> Znowu żywiec się leje!!!
                                                    Może już wystarczy, co!!!
                                                    ile mozna dzień po dniu, nie chlać zeszyty kupić, niedługo czas do szkoły, No,
                                                    żeby mi to było ostatni raz!!!
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 16.08.06, 22:38
                                                    Ja zeszyty? Na doktoranckich używam segregatorów!!!
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 16.08.06, 22:38
                                                    A pić trzeba i to systematycznie!!!
                                                  • sauber1 Re: alkohol 17.08.06, 00:17
                                                    ksantypa77 napisała:

> A pić trzeba i to systematycznie!!!
                                                    ale Ty mnie przekonałas dziewczyno własnie wróciłem nachlałem się tego czego
                                                    nie lubię jakiegoś pstąga czy jakoś tam i widzę że masz racje człowiek nie
                                                    wielbłąd pić musi
                                                  • edziu55 Re: alkohol 17.08.06, 19:47
                                                    a ja po meczu polek idę na browka....
                                                  • ksantypa77 Re: alkohol 17.08.06, 20:03
                                                    Ze mną???
                                                  • edziu55 Re: alkohol 17.08.06, 20:07
                                                    ksantypa77 napisała:

> Ze mną???
                                                    jeśli to by było możliwe to z miłą chęcią !
                                                  • edziu55 Re: alkohol 12.08.06, 09:33
                                                    ksantypa77 napisała:

> Się zobaczy... tylko co Twoja żona na to???
                                                    My wife left on long weekend. You have on account message
                                                  • edziu55 Re: alkohol 12.08.06, 08:03
                                                    ksantypa77 napisała:

> A ja jestem na honorowym miejscu??? Ja myślę.....że taaaak!
                                                    oczywiście że tak, jeśli się tylko pojawisz...
                                              • sauber1 Re: alkohol 11.08.06, 19:18
                                                czeremcha77 napisała:

> Dawno nie udzielałam się na forum, a dyskusję powyżej bardzo miło mi się
                                                > czytało. Nawet nabrałam ochoty na kieliszek czegoś mocniejszego. :)

Nic prostrzego jak wypić na zdrowie! I tu myślę chętnych nie zabraknie
                                                Dzisiaj Ja na odwrót proponuję - wypić na pohybel!
                                                Na pohybel zgryzotom i smutkom, niezapłaconym rachunkom ,brakowi perspektyw i
                                                przeciwnym wiatrom ,komornikom, podatkom i recesjom, glonalistom, terrorystom
                                                na pohybel złośliwcom, kłodom pod nogami, dołkom, co je kopia pod nami i soli,
                                                którą nam w oczy sypią!

• tabula-rasa1 Re: alkohol 09.08.06, 20:55
            najtańszy jest u przemytnika-przewodniczącego na Polnej, a zen swoją flaszką
            jeszcze taniej
    • czeremcha77 Re: alkohol 19.06.06, 13:05
      ALKOHOL nie jest dla każdego. Trzeba umieć rozumnie z niego korzystać. A obecna
      wiśnióweczka to trucizna wystarczy spojrzeć na jej skład na etykiecie. Kiedys
      ten trunek miał jakiś smak, ale to dawne czasy.
      • edziu55 Re: alkohol 29.06.06, 19:21
        ale myślę że browar ma u nas wzięcie :-) pozdrawiam piwoszy z najpoważniejszej
        firmy Radziejowa :-)
      • sauber1 Re: alkohol 01.07.06, 02:23
        czeremcha77 napisała:

> ALKOHOL nie jest dla każdego. Trzeba umieć rozumnie z niego korzystać. A
        obecna wiśnióweczka to trucizna wystarczy spojrzeć na jej skład na etykiecie.
        Kiedys ten trunek miał jakiś smak, ale to dawne czasy.

I tu chyba masz Człowieku rację ktoś kto chla takie gówna "wiśnióweczki" musi
        być skończonym ochlapą, obwiesiem, oficjalnie alkoholikiem taki człek się zwie,
        a mówią ze to rodzinne i chyba mają rację.............
        • staszek-boryna Re: alkohol 01.07.06, 08:00
          Poszłem wczoraj w alkohol... Ale nie tylko ja. Np Piźli też
    • sauber1 Re: alkohol 31.07.06, 06:18
      xmen60 napisał:

> jak wisniówka wplywa na samopoczucie ? i egzystencje szarego czlowieka na
      > emeryturze
      Taki jesteś mądry xmen60, kąsasz ludzi po nogawkach i popatrz w dwa miesiące
      rozpracowałem cię dość że jesteś rudy to jeszcze fałszywy, chciałbyś mieć chamie
      moje zdrowie, znalazłem tą twoją stodołę z której nadajesz wiem co piszesz do
      innych jesteś mi winień za program który musiałem nabyć wczoraj w Poznaniu,
      psujesz mi dobrą opinię, I tylko dlatego że nie kupuję tego świństwa co
      produkujesz i trujesz ludzi , a wiśnióweczkę to dla kolegi kupuję jako lekarstwo
      na schorowany nadwyrężony kręgosłupik, chcę człowieka uchronić przed skutkami
      depresji i zanikiem pamięci, on to miesza z cudownymi ziołami z kanady, co
      Krycha na szklane oko bierze ale wiara czyni cuda i dobrze jak ktoś jeszce
      grosza zarobi na tym, Rockefeler zbankrutował 3 razy zanim zbudował swoja potęgę
      , a historia ma to do siebie że lubi się powtarzać- prawda?
      • xmen60 Re: alkohol 31.07.06, 19:19
        oj sauber, sauber Tobie się chyba sufit na łab się zawalił, uderzyć w stół a
        nożyce się odezwą...
        • sauber1 Re: alkohol 31.07.06, 21:48
          xmen60 napisał:

> oj sauber, sauber Tobie się chyba sufit na łab się zawalił, uderzyć w stół a
          > nożyce się odezwą...
          I po co Ci to człwieku było teraz się irytujesz a ja tylko taki żart zrobiłem,
          ale wygrałem 5 stówek piwko postawię to obiecane też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka