01.07.05, 14:21
Z informacji jakie uzyskałem w ICP Net od tygodnia można zakładać sobie
dostęp do sieci przez kablówką.

Warunki:
- średni pakiet w telewizji kablowej CityNet
- opłata instalacyjna 1 zł (na stronie mają 414 zł ale zawsze maja promocje
1zł)
- abonament do wyboru (www.icp.pl/oferta.php) np. 256 kbps za 79 zł
- komputer musi mieć kartę sieciową lub port USB

Umowy można podpisać w poniedziałek, wtorek, środe, piątek od 8:30 do 16:00 a
w czwartek od 10:00 do 17:00

Po podpisaniu umowy w ciągu tygodnia przyjeżdza ktoś i to instaluje.

Pozdrawiam
Adam
Obserwuj wątek
    • jac3k Re: INTERNET 05.07.05, 10:37
      Jescze inna opcja:

Już dostępna na Promykowym.

Warunki:
      opłata instalacyjna wg. koszotrysu komponentów z www.dipol.com.pl
      (średnio dla Promykowego ~200 pln)

Abonament do wyboru np. 330kbps za 65pln brutto
      wg. cennika:
      polcomp.net/index.php?option=content&task=blogsection&id=5
      Brak limitów.
      Szybki serwis w domu klienta.

Wystarczy zadzwonić na nr. 0-650-450-860.
      Złożyć zamówienie , przyjedzie ekipa sprawdzi możliwości techniczne i następnego
      dnia macie internet.

Wybierając tą ofertę wspieracie lokalnych przedsiębiorców ;)

Pozdrawiam.
      Jac3k
      • luckie Re: INTERNET 05.07.05, 12:19
        Rozumiem że cena instalacyjna - ok 200zl obejmuje sprzet i usluge?
        • luckie Re: INTERNET 05.07.05, 12:35
          a może ci co maja napisza jak sie sprawuje polcomp / icp / neostrada...
          • promykowicz Re: INTERNET 05.07.05, 13:16
            Mam Neostrade 512 i jestem bardzo zadowolony.

Dziele ja na 2 komputery i czasem podalnczam laptopa a wszystko smiga bez problemu.

Tam jest tylko jeden myk z 15 GB danych sciaganych miesiecznie - no ale mi sie
            jeszcze nigdy nie udalo przekroczyc 7GB miesiecznie a slucham radia, czasem cos
            duzego sciagne. Koszt to chyba 120PLN no ale dziele na 2 wiec 60 PLN.

Teraz chyba nawet jest jakas promocja - trzeba by dokladnie sprawdzic na
            www.neostrada.pl

Pozdrrawiam Promykowicz
            • moondrive Re: INTERNET 05.07.05, 13:21
              Również mamy neostradę i jak dotąd jesteśmy zadowoleni. Słyszałem,że z sieciami
              radiowymi bywa różnie. Ponoć często zrywa połączenia.

Pozdr. Moondrive
          • waldimen1 Re: INTERNET 05.07.05, 16:43
            Ja mam neostrade 512 jak dotąd działa bez zarzutów. Koszt 120PLN miesięcznie,
            podłączam komputer stacjonarny i laptopa przez WI-FI (nie musiałem klaść
            dodtakowych kabli). Limit 15GB miesięcznie mi wystarcza.
            Na razie nie planuje zmiany, bo musiałbym płacić za zerwanie umowy terminowej.
            Za pół roku zorientuje się jakie są możliwości.
            • luckie Re: INTERNET 05.07.05, 16:59
              Pomijając wszelkie zalety noestrady, ja raczej jej nie wybiorę - 120zl to nie
              malo, a dodatkowo trzeba placic abonament telefoniczny, czyli kolejne 40 kilka
              zl. A kolejny telefon w domu jest mi zbedny.
              Chyba ze net z ICP lub polcomp okaze sie np awaryjny - czekam na opinie :)
              • kontis Re: INTERNET 05.07.05, 17:05
                Zgadzam się.
                Konieczność wykupienia abonamentu to czyste złodziejstwo. Szkoda, że nie każą
                jeszcze wykupić innych warunków--> np dodatkowych pakietów itp.
                Może macie jakieś szczegółowe informacje o polcompie? jak, co, gdzie?
                • przemo_rz Re: INTERNET 05.07.05, 17:49
                  Witam.

Jeśli chodzi o mnie to neostrada odpadła w przedbiegach. Sam koszt instalacji i
                  abonament może nie wysoki, ale komieczność dodatkowego opłacania abonamentu za
                  linie telefoniczną to nie dla mnie. Komórki w zupełności mi wystarczą.

A jeśli chodzi o polcomp.net to właśnie ich usługę wybrałem.
                  Korzystam od prawie dwóch tygodni i nie narzekam.
                  W poprzednim miejscu zamieszkania również korzystałem z sieci Wi-fi i uważam że
                  w obecnych czasach to najlepsze rozwiązanie.

Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale jak napisał "jac3k" : Wybierając tą ofertę
                  wspieracie lokalnych przedsiębiorców ;)

Oznacza to tyle że w razie jakiejś awarii "serwis" mieszka na miejscu, więc z
                  szybką naprawą nie powinno być problemu.

Pozdrawiam

Przemo
                  • kontis Re: INTERNET 05.07.05, 19:42
                    Napisz coś więcej dla takich "dusigroszy"jak ja. Zgadzam się iż płacenie tp
                    abonamentu, który jest mi niepotrzebny to marnotrastwo (nota bene nabijające
                    kase farancuzom, którzy boją się polskiego hydraulika).
                    Promocja "miejscowych" biznesmenów- jestem ja.
                    Może któryś zauważy takiego maluczkiego klienta jak ja i skroi dla mnie
                    ofertę "na miarę". Potrzebuje szybkiego, niezawodnego netu.
                    PS.
                    Ci od kabla to tacy sami złodzieje jak TPSA. Nie dość ze chcą kasę za
                    instalację (jeśli rzeczywiście będą coś instalować to ok) to jeszcze zmuszają
                    mnie o jakiegoś "średniego" abonamentu.
                    Każdy, kto się choć trochę wyznaje na rachunku kosztów widzą, iż należy unikać
                    niepotrzebnych kosztów stałych- wszystko należy wydzielić na zewnątrz :-),
                    Pozdr
                    • ela_n Re: INTERNET po kablu TV 05.07.05, 20:19
                      ja korzystam z netu po kablu telewizyjnym od ICP

szczegoly na www.icp.pl/oferta.php

W Poznaniu mam abonament za 79 PLN (+ 14 PLN za pakiet TV taka koniecznosc) - szybkosc: 256/64 kbps - do e-maili i czytania forum wystarczajaca predkosc :)
                      W Swarzedzu korzystam z netu za 129 PLN (+ 32 PLN za pakiet TV) szybkosc 1000/170 kbps - to juz do transferu wiekszych plikow np. graficznych.

Jak ktos ma TV i z niego korzysta to mysle, ze jest to dobra oferta.

Nie ma ograniczenia przesylu danych

Pierwszy miesiac jest za 1 PLN: wyprobowanie kabla + zglaszanie ewentualnych ustrek (kalibracja przesylu danych)

Przez 14 miesiecy korzystania 2 razy zdazyly sie krotkotrwale awarie (jedna 1,5 h - druga 5 h) oraz przez jedna noc trwala konserwacja urzadzen.

Do montazu przychodzi w sumie dwoch panow, w roznych terminach.
                      Jeden zaklada na kablu antenowym gniazdko multimedialne - to pan od TV.
                      Drugi pan jest z ICP i przychodzi z modemem.

• przemo_rz Re: INTERNET po kablu TV 05.07.05, 22:03
                        Wszelkie informacje na temat polcomp.netu proponuje wyciągać bezpośrednio od tej
                        firmy czyli najlepiej od naszego promykowicza "jac3k".
                        W swoim poście podał też numer (605450860), można zadzwonić na pewno wszystko
                        wyjaśni co, jak i za ile.

Przemo
                      • kontis Re: INTERNET po kablu TV 05.07.05, 23:39
                        Dwie lokalizacje- cóż za mobilność.

Moglibyście dorzucić jakieś info na temat mozliwości zainstalowania w
                        mieszkaniu bezprzewodowego netu. Mam laptopa i stacjonarny, oraz jasne ze z
                        sieci będę kozystał naprzemiennie, w raie potrzeb.
                        Ma ktoś u siebie takie rozwiązanie?
                        Skrobnijcie coś dla osoby, która z braku czasu nie może doczytać "literatury
                        fachowej"
                        Pozdr
                        • promykowicz Re: INTERNET po kablu TV 06.07.05, 06:43
                          a po co naprzemiennie, jesli kupisz router to podlanczasz co chcesz, do
                          komputera wkladasz karte PCI, konfigurujesz wszysko i masz bezprzewodowy
                          Internet w domku - ja tak zrobilem. Jesli interesuja cie ceny to mozna sie
                          zorientowac np. na stronie www.komputronik.com.pl
                          Pozdrawiam - promykowicz
                          • ela_n Re: INTERNET po kablu TV 06.07.05, 10:18
                            promykowicz napisał:

> a po co naprzemiennie,

naprzemiennie to chodzi o to ze sie nie rozdwoi.
                            i albo na stacjonarnym bedzie pracowal, albo na laptopie. :)

w przypadku ICP i przy takiej "naprzemiennosci" router jest koniecznoscia - poniewaz jakis tam numerek z urzadzenia jest wczytywany do sytemu i tylko to urzadzenie ma mozliwosc laczenie sie z netem.
                            no chyba ze ktos lubi dzwonic do BOA i co chwila podawac inne numery, aby wpisali do systemu (po wpisaniu nalezy odczekac 30 minut i zrestartowac modem).

e.
                            • promykowicz Re: INTERNET po kablu TV 06.07.05, 11:08
                              ela_n napisała:

> w przypadku ICP i przy takiej "naprzemiennosci" router jest koniecznoscia - pon
                              > iewaz jakis tam numerek z urzadzenia jest wczytywany do sytemu i tylko to urzad
                              > zenie ma mozliwosc laczenie sie z netem.

chyba chodzilo Tobie o MAC karty sieciowej!

a co "naprzemiennosci" pracy na komputerach to kazdy korzysta z takiej ilosci
                              komputerow w jednym czasie na ile mu rak wystarczy - ale to chyba temat na inna
                              grupe;)

promykowicz
                              • ela_n Re: INTERNET po kablu TV 06.07.05, 12:39
                                promykowicz napisał:

> chyba chodzilo Tobie o MAC karty sieciowej!

oooo! dokladnie tak: MAC ID. I to jest jakis tam ciag znakow (cyferki i literki), nazwany przeze mnie w skrocie numerkiem :-)

> a co "naprzemiennosci" pracy na komputerach to kazdy korzysta z takiej
                                > ilosci komputerow w jednym czasie na ile mu rak wystarczy - ale to chyba
                                > temat na inna grupe ;)

chyba tak ;-)
                                • kontis Re: INTERNET po kablu TV 06.07.05, 13:42
                                  Czyli ICP odpada. Nie przypuszczam, bym czerpał rodość z dzwonienia do BOA i
                                  podawania nowych n-rów. Ile kosztuje router, który spełniałby moje oczekiwania.
                                  I co z "okablownaiem" wydaje sie być konieczne. Co do "rozdwojenia" to może się
                                  okazać iż jednoacześnie będą pracował na stac i laptopie- są jednak w domu
                                  również jakiś panie ;-),
                                  Co z bezprzewodowością do laptopa ??
                                  • ela_n Re: INTERNET po kablu TV 07.07.05, 08:52
                                    ooooj kontis :)
                                    ICP jeszcze nie odpada :)
                                    Ty sie zastanow czy chcesz "naprzemiennie" czy "jednoczesnie", bo od tego zalezy co potrzebujesz.
                                    A z dzwonieniem do BOA i numerkami to byla sytuacja, gdy chcesz miec "naprzemiennie", nie kupisz sobie routera a abonament masz wykupiony na jednego kompa.

Ile kosztuje router?
                                    Co z bezprzewodowością do laptopa?
                                    To tak jakbys sie zapytal ile kosztuje samochod :)

Wszystko zalezy ile chcesz wydac :) i jakiego masz laptopa :)

A jakbys chcial wiecej poczytac to ceny znajdziesz tutaj:
                                    www.komputronik.com.pl/
                                    • kontis Re: INTERNET po kablu TV 08.07.05, 08:36
                                      Oj ela_n
                                      nie trać tak szybko cieprliwości..
                                      sutuacja wygląda tak:
                                      2 kompy,
                                      jednoczesnie używane (co nie oznacza iż w tym samym czasie)
                                      nieinsteresuje mnie żadne dzwonienie do boa.

a co do bezprzewodowości i kosztów routera to można sobie wyobrazić jakie mam
                                      wymagania.
                                      podr
                                      • ela_n Re: INTERNET po kablu TV 08.07.05, 10:05
                                        To jeszcze raz:
                                        Jezeli chcesz uzywac "naprzemiennie" dwa komputery to router - i wowczas albo dziala laptop albo stacjonarny.
                                        Jezeli chcesz uzywac "w tym samym czasie" to "dokupienie" dodatkowego terminala abonenckiego - za 5 PLN miesiecznie.
                                        Ja i tak polecam router (nawet przy wykupionej opcji 2 terminali abonenckich) - jak przyjdzie znajomy z laptopem to tez bedzie mogl sie podlaczyc do netu :-)

Bezprzewodowosc?
                                        np.:
                                        sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15137lub
                                        sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18789lub
                                        sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10761
                                        lub cokolwiek podobnego lub innego

• kontis Re: INTERNET po kablu TV 08.07.05, 11:09
                                          Teraz mam pełen obraz.
                                          Dzieki wielkie.
                                          PS
                                          Znajomi z laptopami zbyt często do mnie nie przychodzą;)
                                          pozdr.
                                          • ela_n Re: INTERNET po kablu TV 08.07.05, 12:24
                                            kontis napisał:

> Znajomi z laptopami zbyt często do mnie nie przychodzą;)

a znajomi z pecetami stacjonarnymi pod pacha tez cie nie odwiedzaja? :-)
                                            • kontis Re: INTERNET po kablu TV 08.07.05, 13:14
                                              już częściej..
                                              pa..
                          • rookie7 Re: INTERNET po kablu TV 05.05.06, 13:17
                            Witam wszystkich,
                            wiem ze na forum juz duzo pisano o internecie na naszym osiedlu chcialem jednak
                            zapytac jak z perspektywy kilku juz miesiecy uzytkowania oceniacie dostep do
                            netu. dojrzewam do decyzji podlaczenia netu w mieszkaniu i mam mocny dylemat
                            pomiedzy kablowka a radiowym netem. zastanawia mnie czy radio rzeczywiscie u
                            nas dobrze funkcjonuje i jak osiagi maja sie do kabla. bede wdzieczny jesli
                            podzielicie sie swoimi doswiadczeniami :) pozdrowionka
      • mikolaj.sz Re: INTERNET 08.08.05, 12:09
        A mozesz napisac jak sie sprawuje to lacze, bo rozne opnie slyszalem na temat
        sieci radiowych ??

Pozdrawiam
        Mikolaj
    • adam.mielcarek Re: INTERNET 14.07.05, 16:05
      No i piknie, mam net z kablówki. Polecam !!!

Adam
      • ela_n Re: INTERNET 15.07.05, 14:29
        zalapales sie na letnia promocje?
        wieksza szybkosc przesylowa w cenie abonamentu?
        czy to bylo tylko dla starych klientow?

e.
        • adam.mielcarek Re: INTERNET 18.07.05, 23:01
          Tak, według dokumentów to jest promocja dla starych i nowych abonentów. Mam
          oficjanie 256kbps i śmiga wystarczająco. Polecam !!!

AM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka