Dodaj do ulubionych

KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy

24.04.24, 07:25
CITRON: V řetězech spoutaní www.youtube.com/watch?v=0JpC-HkdPDU

Ewa Farna - Vyřvi se ! www.youtube.com/watch?v=0cE8wxIxaAQ

Helena Vondráčková - Malovaný džbánku www.youtube.com/watch?v=iSwSjOJH6FM

Ivan Mladek - Jozin z Bazin www.youtube.com/watch?v=FuOhQZP821o

Jaromír Nohavica - 21 Sarajevo www.youtube.com/watch?v=3N1Ko8SDZlc

Karel Gott & Charlotte Ella Gottová - Srdce nehasnou www.youtube.com/watch?v=BibNLUQG_-4

Láska v Zakopaném www.youtube.com/watch?v=9CoPY43bYvw

OLYMPIC - Pták Rosomák www.youtube.com/watch?v=lSH-V0oz94A

TERABORSUK - Oj Pila Ja www.youtube.com/watch?v=udOsC1z_8fw
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 07:25
      3p. Jaromír Nohavica
      2p. TERABORSUK
      1p. Helena Vondráčková
    • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 08:19
      Następne chcę Włochy, bo mam mocnych kandydatów 🙄
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 08:21
        Zrobi się.
      • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 09:42
        Te, uwazaj, bo jak to duet wlosko-amerykanski, to moge zglosic ich pierwsza :P ;)
        • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 09:51
          * ale Damino ci odstapie ;) mozesz smialo zglaszac, bo ja nie zamierzam ;)
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 09:57
            Może tak najpierw obecne głosowanie? Tak nieśmiało sugeruję :D
            • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 10:00
              Co nagle, to po diable ;) Trzeba dobrze przemyslec sprawe.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 10:02
                Ja tylko mówię, żeby nie myśleć najpierw o Włoszech :)
            • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 10:08
              Zagłosuję wieczorem jak będę mogła na spokojnie wysłuchać propozycji
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 10:10
                No spoko :)
    • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:11
      no to lecimy:
      3 punkty- Jozin :D
      2 punkty- teraborsuk- za nazwę ;)
      1 punkt- Karel Gott i Charlotte
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:12
        I proszę - można sprawnie? Wstydź się Borsi .)
        • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:16
          ty się będziesz wstydził, jak twój Jożin wygra :P (podobnie było zdaje się z hymnem "kokokoko- Euro spoko"- ludzie na tę piosenkę dla jaj głosowali, a potem był lament, że została oficjalną piosenką Euro ;) )
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:17
            Ale dlaczego ja mam się wstydzić za cudze gusta? .P
            • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:20
              będziesz ojcem jego sukcesu! :P
          • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:26
            To była taka żenada, że aż telewizja jakoś musiała z tego wybrnąć 🙄
            • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:27
              Pamiętam jak mój Stary Borsuk to przeżywał i psioczył na glosujacych, że wstyd i hańba 😂
              • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:37
                Borsuk sie nafuczyl na koko? No nie zartuj :D To on widze powazny kibic z krwi i kosci, szacun.
                • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:41
                  Dupa z niego nie kibic, gdyby nie ja to by nawet nie wiedział kiedy jaki mecz leci, ale ma wyjątkowy uraz do cepeli i estetyki "raz na ludowo" 😉
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:37
                A ja mam inne zdanie. (Niespodzianka? :D)
                To było Euro Polska - Ukraina.
                Czyli kraje, które dla wielu ze Wspaniałego Zachodu wydawały się ciągle wtedy jakimś skansenem. Dopiero jak przyjeżdżali na nowoczesne stadiony to im szczęki opadały.
                Więc można powiedzieć, że jaja - ale z dupków :D
                • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:42
                  Skansen też można zrobić dobrze i ze smakiem a koko koko to był wyjątkowy paździerz, który nie powinien wychylić się poza lokalne dożynki.
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:53
                    E, przesadzasz. Fajne babki, sympatyczny tekst - akurat do piwerka pod meczyk, gdzie jak mówią złośliwi 22 chłopa lata za jakimś balonem. I w ogóle podobno kopana to sport dla pedałów. No co, tak mówią :D

To kuwa nie jest konkurs w filharmonii. W sumie można by poszperać co inne kraje odwalały czasem.

• borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 13:07
                      Tylko przypomnę nieśmiało, że to była największa piłkarska impreza roku a nie derby Opola czy mecz Tęcza Kraśnik vs Błękitni Dys
                      • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 13:10
                        Piekne bylo to Euro, to akurat pamietam. I w finale sie spotkaly druzyny, ktore razem z grupy wyszly, Wlochy i Hiszpania. Tak OT ;)
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 13:15
                          Ta, wtedy był nie tylko Lewy ale cała zgrana trójka z Borussi - obrońca, pomocnik, napastnik.
                          Borussia wtedy kosiła Bundesligę o ile pamiętam - ale naszej reprze nawet to nie pomogło...
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 13:13
                        PIŁKARSKA. Ludyczna rozrywka znana w różnych formach jak świat stary. Kontekst zawsze gra rolę.
                        • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 13:14
                          Ludyczna rozrywka też może być dobra lub zła. Koko było bardzo złe.

Głosowałeś? 🤨
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 13:16
                            Kuwa, kobito - czy ja ci wyglądam na kogoś, kto by głosował na takie końkursy? :D
        • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:25
          Ale ja w pracy jestem 😭
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 12:38
            Złej baletnicy... :P
    • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 24.04.24, 16:48
      3 punkty - Ewa Farna, czy ona tam śpiewa - mam chuć? 🤨
      2 punkty - Karel Gott & Charlotte Ella Gottová
      1 punkt - Helena Vondráčková
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 06:07
        borsuczyca.klusek napisała:

> Ewa Farna, czy ona tam śpiewa - mam chuć? 🤨

Jeszcze jak!:

Mám chuť ukázat něco víc

Mam ochotę pokazać nieco więcej

Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,ewa_farna,vy_vi_se.html

I to są te faktyczne śmieszności międzyjęzykowe a nie to co czasem wymyślają dowcipnisie...

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 06:08
      Proszę państwa, co to za zacięta walka była!

4p. TERABORSUK

3p. Jaromír Nohavica
      3p. Jozin
      3p. Karel Gott i Charlotte
      3p. Ewa Farna
      2p. Helena Vondráčková
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 06:16
        Patrzcie, jak ja bym dał borsuka i helenę "odwrotnie" to byśmy mieli mega-remis :D
        • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 06:59
          Ale fajnie, ze borsuk idzie do finalu! Tego bym nie przewidziala :)
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 07:08
            Przekopał się :D
            • fornitta007 Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 07:10
              A czy ja moge jeszcze zmienic kandydata dla Hiszpanii? Bo Enrique bym wykopala a dala Banderasa...?
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 07:13
                Masz z pół godziny do idę do sklepu :D
          • borsuczyca.klusek Re: KTMKP - głosowanie, Słowacja + Czechy 25.04.24, 09:12
            Przyczajony borsuk, czarny koń 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka