kulawekolano 21.06.25, 14:27 1) kulawekolano Na listę głupich nikt się nie wpisał, to może tu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulawekolano Re: Lista mądrych 23.06.25, 10:57 e-zybi napisał: > www.facebook.com/reel/1371249270802128 Złudzenie apteczne. Dobrze że się wpisałeś, bo jednak trochę głupio się czułem jako jedyny mądry na forum. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Lista mądrych 23.06.25, 11:48 kulawekolano napisał: > Złudzenie apteczne. > Dobrze że się wpisałeś, bo jednak trochę głupio się czułem jako jedyny mądry na > forum. Utożsamiam się z tą listą, nie żebym się wymądrzał, ale z sugerowaną poprzednio mnie nie po drodze! Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Lista mądrych 23.06.25, 12:10 e-zybi napisał: > Utożsamiam się z tą listą, nie żebym się wymądrzał, ale z sugerowaną poprzednio > mnie nie po drodze! A ja jestem i mądry i głupi. Ważne żeby zachować równowagę. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Lista mądrych 23.06.25, 17:15 Mądry i głupi Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął, Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny: "Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny." Autor: Ignacy Krasicki Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Lista mądrych 23.06.25, 19:49 e-zybi napisał: > Mądry i głupi > > Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; > Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, > Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; > Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął, > Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny: > "Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny." > > Autor: Ignacy Krasicki > > Nie można poniżać głupiego on jest urodzon do tego. Głupi ludzie są szczęśliwsi od mądrych. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Lista mądrych 23.06.25, 23:21 Wpiszę się w jedną i drugą listę... A tak...właśnie dla równowagi. :) Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Lista mądrych 24.06.25, 06:47 ruda.replay napisała: > Wpiszę się w jedną i drugą listę... > A tak...właśnie dla równowagi. > :) Możemy założyć partię Mądrzy i Zrównoważeni - MiZ. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Lista mądrych 24.06.25, 07:06 kulawekolano napisał: > > Możemy założyć partię Mądrzy i Zrównoważeni - MiZ. Pewnie, że można. Ileż to roboty. Statut partii opracuje się później. Chętnie będą walić drzwiami i oknami. Prezesem Cie mianuje. Świetna fucha, jak sam wiesz ;) Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Lista mądrych 24.06.25, 07:19 ruda.replay napisała: > Pewnie, że można. Ileż to roboty. Statut partii opracuje się później. Chętnie > będą walić drzwiami i oknami. Prezesem Cie mianuje. Świetna fucha, jak sam wi > esz ;) A ja ciebie mianuję prezeską. Żadna partia nie ma prezesa i prezeski. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Lista mądrych 24.06.25, 07:24 I będzie się działo, dnia będzie za mało...;-) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Lista mądrych 24.06.25, 11:01 kulawekolano napisał: > A ja ciebie mianuję prezeską. Żadna partia nie ma prezesa i prezeski. W sumie...mam kota, to się nadaję ;) Rudy, wredny :> Odpowiedz Link
kulawekolano Re: Lista mądrych 24.06.25, 12:08 ruda.replay napisała: > W sumie...mam kota, to się nadaję ;) > Rudy, wredny :> Zaczynam się bać. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lista mądrych 24.06.25, 12:47 Zaczynam się bać. No ba ! Od razu widac, ze knujoM . A z drugiej strony - jak czlowiek ktory kocha koty moze byc zly ? Kot nienawidzi zlych ludzi . Odpowiedz Link
e-zybi Re: Lista mądrych 24.06.25, 06:03 kulawekolano napisał: > Nie można poniżać głupiego > on jest urodzon do tego. > > Głupi ludzie są szczęśliwsi od mądrych. Do prawdziwego szczęścia będzie dążył tylko człowiek mądry, głupi zadowoli się przyjemnością. Poza tym mądremu i nieszczęśliwemu człowiekowi bliżej do idealnego stanu, czyli bycia mądrym i szczęśliwym ;-) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lista mądrych 24.06.25, 12:54 "Polecę J. Himilsbachem..." A z Himilsbachem to bylo tak , ze zona zamykala go w domu na klucz trzezwego . Ani kropli alkoholu w domu .Koledzy przychodzili pod drzwi z butelka ,odkrecali wizjerek , wkladali rurke i tak Jasiu otrzymywal wode zycia. Zona wracala , a Jasiu znowu pijany . Cuda nad Wisla.Tak przynajmniej opowiadal Maklakiewicz . chyba Maklakiewicz ;) Odpowiedz Link
e-zybi Re: Lista mądrych 24.06.25, 13:35 Tak było, Maklakiewicz nie kłamał. Dbali o kolegę, by najgorsze chwile trzeźwienia jakoś przeżył. Na kaca, na drugi dzień najlepszy jest klin, choć wykrzywia pysio na widok wódki to warto dziabnąć...przynosi ulgę. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Lista mądrych 24.06.25, 15:15 Do kieliszka zawsze znajdzie się kompana, byle zdrowie nie szwankowało i kasa była 🙂 Odpowiedz Link
leziox Re: Lista mądrych 24.06.25, 15:33 Kto nie przeżył piekła z alkoholikiem, może się z takich opowieści śmiać, ale niektórym włosy stają dęba, tym w sensie, którzy mieli/mają to na codzień. Odpowiedz Link