Dodaj do ulubionych

POBUDKA!!!

25.02.26, 06:28
Leżycie se w łóżeczkach. Fajnie, nie? A ja za pół godzinki tuptam do przychodni po skierowanko na prześwietlonko dla mamy (no wreszcie się zgodziła na interwencję lekarską - z tym, że chyba nie trzeba zatrudniać Sherlocka by zrozumieć, że no nie - nie poprawiło się...).

Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: POBUDKA!!! 25.02.26, 08:15
      Pobudka! Krzyknęła sierotka Marysia, aż dreszcz przeszedł po krasnoludkach. A co robią Krasnale gdy pora wstać? Idą pokornie w miejsce wiadome, ****ać ;)
      • ruda.replay Re: POBUDKA!!! 25.02.26, 10:42
        O 6 minut 28, to ja juz siedziałam w pełnym makijażu i nienagannej fryzurze za kierownicą mojego auta ;)
        A o zgodzie chorego na jakąkolwiek interwencję lekarską , to mogłabym elaborat napisać.
        I tekstach typu...co oni wiedzą konowały, zadnych wizyt, lekarzy, nie zgadzam się, nie będą mi ingerować w moje życie, panikara jesteś, nooo, na pewno pójdę - akurat! I takie inne pierd...etc, które wywołuje u mnie instynkt mordercy.
        Ciśnienie 220 u chorego, ale to ja mam schizę...
        • carte_blanche_2025 Re: POBUDKA!!! 25.02.26, 13:29
          Tu akurat inaczej. Ciśnienie mierzy codziennie, tabletki łyka. Tu chodziło o to, że jakiś czas temu się wywaliła przy powrocie ze mszy. No jej się udało trafić na ten moment, gdy dopiero powoli zaczął padać marznący deszcz (co było w poniedziałek w Poznaniu to można zobaczyć na wielu filmikach w sieci).
          Ale nie na sor - sobie odpocznie, poleży. I potem rozchodzi...
          Raz było faktycznie lepiej - ale to ułuda. Było lepiej w uderzone kolano - bo je oszczędzała. No to siadło drugie. I potem ping-pong taki.
          W końcu wczoraj już miała problem ze wstaniem z łóżka.
          O mamusiu, mamusiu - koniec zabawy. Tu masz nabity numer do rejestracji i dzwonisz!
          I odebrali, opowiada co i jak - a Rejestratorka pierwsze:
          - Była Pani na SOR?
          - No nie, bo...
          - W takiej sytuacji zawsze na SOR, lekarz zadzwoni po 16.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka