Dodaj do ulubionych

Ruch Palikota po maturze.

15.01.11, 19:50
www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/357376,kazimierz-kutz-gosciem-ruchu-poparcia-palikota-w-katowicach,id,t.html
Totalny bojkot Ruchu przez media jest wg mnie przerażeniem tzw "elit polskich", wszystkich, podporządkowanych mafii watykańskiej. Największy entuzjazm wzbudziło zlikwidowanie świętopietrza, czyli odstawienie KK od kieszeni podatnika.

Ruch Palikota pewnie idzie po swoje dwadzieścia procent w wyborach. On ma tę przewagę, że ludziska po cichu na nich bedą glosować, żeby na parafialne szykany się nie narazić.
Obserwuj wątek
    • mr.sajgon Nic mi tak nie poprawia humoru jak twoje watki o 15.01.11, 19:57
      haen2010 napisał:

> www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/357376,kazimierz-kutz-gosciem-ruchu-poparcia-palikota-w-katowicach,id,t.html
      > Totalny bojkot Ruchu przez media jest wg mnie przerażeniem tzw "elit polskich",
      > wszystkich, podporządkowanych mafii watykańskiej. Największy entuzjazm wzbudzi
      > ło zlikwidowanie świętopietrza, czyli odstawienie KK od kieszeni podatnika.
      >
      > Ruch Palikota pewnie idzie po swoje dwadzieścia procent w wyborach. On ma tę pr
      > zewagę, że ludziska po cichu na nich bedą glosować, żeby na parafialne szykany
      > się nie narazić.

Palikocie.
      • michas_z_pkp Gdy był pieskiem Tuska, media o nim krzyczały. 15.01.11, 21:52
        Gdy przestał, dyrektywa przestała obowiązywać.
    • contadore Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:01
      haen2010 napisał:

> Ruch Palikota pewnie idzie po swoje dwadzieścia procent w wyborach. On ma tę pr
      > zewagę, że ludziska po cichu na nich bedą glosować, żeby na parafialne szykany
      > się nie narazić.

Na razie mają 1% w sondażach.Ale" mendia są wraże' i ja im nie wierzę.
    • contadore Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:03
      Od razu zaliczył ustny i pisemny egzamin maturalny?
    • remez2 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:06
      Akcentował, że Ruch Poparcia chce być pierwszą w Polsce partią małych przedsiębiorstw. Bez nich nie będzie autostrad - mówił Palikot.
      Więcej takich światłych myśli a osiągną cały 1 % poparcia jakby (pozdrowienia od vicepremiera J. Tomaszewskiego).
      ------------
      • kzet69 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 21:58
        Słuchałeś całości czy cytujesz wyjęty z kontekstu fragment? A chodziło o to że bez rozwoju małych i średnich firm nie będzie wzrostu dochodow Państwa, a bez tego wzrostu nie będzie kasy na autostrady. Proste?
        • remez2 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 22:08
          kzet69 napisał:

> Słuchałeś całości czy cytujesz wyjęty z kontekstu fragment? A chodziło o to że
          > bez rozwoju małych i średnich firm nie będzie wzrostu dochodow Państwa, a bez t
          > ego wzrostu nie będzie kasy na autostrady. Proste?
          Jak konstrukcja cepa. Podobne mądrości można mnożyć ale to jest po prostu bełkot.
          Gdyby głodnych nakarmić bezdomnymi, zniknęłyby dwa wielkie, ogólnoludzkie problemy.
          --------------
          • kzet69 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 23:27
            remez2 napisał:

> Jak konstrukcja cepa. Podobne mądrości można mnożyć ale to jest po prostu bełko
            > t.
            > Gdyby głodnych nakarmić bezdomnymi, zniknęłyby dwa wielkie, ogólnoludzkie probl
            > emy.

I kto tu bełkocze? I nie zmiania to faktu że w poprzednim swoim poście zmanipulowałeś wypowiedź Palikota i nie przeprosiłeś...
            • remez2 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 23:34
              I kto tu bełkocze? I nie zmiania to faktu że w poprzednim swoim poście zmanipulowałeś wypowiedź Palikota i nie przeprosiłeś...
              Widzisz jakie to proste. Ty masz rację, ja nie.
              Niczego nie zmanipulowałem. Zacytowałem próbkę bzdur,które J.Palikot opowiada pod dyktando ... wiesz czyje?
              --------------
              • kzet69 Re: Ruch Palikota po maturze. 16.01.11, 03:50
                Twoje? No bo nie Grzesia N. (tak jak ty)...
                • remez2 Re: Ruch Palikota po maturze. 16.01.11, 09:12
                  kzet69 napisał:

> Twoje? No bo nie Grzesia N. (tak jak ty)...
                  W kolejnym poście pozostaną Ci same znaki przestankowe.

-----------------
                  • haen2010 Re: Ruch Palikota po maturze. 16.01.11, 10:02
                    Oj remez, dałbyś sobie spokój z restauracją Baronów. Nie Bourbonów. To jest passe.
                    • remez2 Re: Ruch Palikota po maturze. 16.01.11, 10:07
                      haen2010 napisał:

> Oj remez, dałbyś sobie spokój z restauracją Baronów. Nie Bourbonów. To jest pas
                      > se.
                      Masz na myśli Dolny Śląsk? Nie mam z tym nic wspólnego.

-------------
    • dzi1a Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:08
      przez pare dni zastanawiałem się czym medialnie zostanie zasłoniety dzisiejszy zjazd ruchu poparcia palikota
      vatykańczycy maja pietra przed ruchem palikota stąd i nagła beatyfikacja jp2 i ogłoszenie o tym właśnie w ...dniu zjazdu ruchu JP

• contadore Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:10
        dzi1a napisała:

> przez pare dni zastanawiałem się czym medialnie zostanie zasłoniety dzisiejszy
        > zjazd ruchu poparcia palikota
        > vatykańczycy maja pietra przed ruchem palikota stąd i nagła beatyfikacja jp2 i
        > ogłoszenie o tym właśnie w ...dniu zjazdu ruchu JP

Myślisz,że B16 boi się Palikota?
        >
        • remez2 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:24
          Myślisz,że B16 boi się Palikota?
          Jak diabeł święconej wody. :-)
          -------------------------------------------------------
    • haen2010 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:11
      Jeżeli póltora tysiąca ludzi w podłą pogodę i na własny koszt rusza w długą drogę, to wiem jedno: kilka razy więcej zostało w domach. Palikot ma armię wyborczą jak złoto. Reszta to się dobrze sprzedać, na spotkaniach i w mediach. Do jesieni nikt tego embargo nie utrzyma.

Palikot zresztą realizuje już projekt popularnej gazety internetowej, jak najbardziej komercyjny. Coś na kształt liberalnego portalu bez wydania papierowego.
      • hordol ty też wyruszyłeś 15.01.11, 20:17
        czy tylko tak zdalnie popierasz?
        • haen2010 Re: ty też wyruszyłeś 15.01.11, 20:21
          Zdalnie, ale popieram mocno. Nie spodziewałem się tak szybko liberałów laickich w tak zdewociałym i podporządkowanym mafii watykańskiej w każdej dziedzinie państwie.
          • kzet69 Re: ty też wyruszyłeś 15.01.11, 22:02
            A ja tam byłem i powiem robi wrażenie, dużo ludzi, bardzo różnych ludzi, sensowne i dopracowane wystąpienie Palikota i konkretny program działań w konkretnych dziedzinach w konkretny sposób. Chyba po raz pierwszy od 3 lat PO ma się kogo obawiac...
            • haen2010 Re: ty też wyruszyłeś 15.01.11, 22:09
              Facet nie bez przyczyny zbił spory majątek. Te nasze za dychę elity tylko kraść cudze potrafią.
              • wilk.podhalanski Haenie biedny 16.01.11, 09:34
                Jeśli tysiące ludzi w słońce i deszcz, śnieg i zawieję gromadzi się każdego 10-ego pod pałacem prezydenckim, a przyjeżdżają z całej Polski, nawet z Rzeszowa i Przemyśla, to na twoim miejscu ogłosiłbym już alert. Palikot musi uciekać na emigrację jak kiedyś rząd londyński.
                • haen2010 Re: Haenie biedny 16.01.11, 09:39
                  Taką możliwość, łącznie z samosądem, czy jego uśmierceniem w zamachu, również biorę pod uwagę. Ale z niewielkim prawdopodobieństwem. Polska kościelna swołocz jest zdolna do wszystkiego.
          • hordol zdalnie to każdy głupek potrafi 15.01.11, 22:42
            wstyd heniaku,wstyd
            • haen2010 Re: zdalnie to każdy głupek potrafi 16.01.11, 02:49
              No dobra, zawstydziłeś mnie. Właśnie otwierają biuro w Warszawie. Pójdę się zapisać. Zawsze trzymałem ze slabymi i prześladowanymi.
              • contadore Re: zdalnie to każdy głupek potrafi 16.01.11, 09:15
                haen2010 napisał:

> No dobra, zawstydziłeś mnie. Właśnie otwierają biuro w Warszawie. Pójdę się zap
                > isać. Zawsze trzymałem ze slabymi i prześladowanymi.

Trzymając ze słabymi i prześladowanymi oddałeś głos na PO,która nie zaliczała się ani do jednych ani do drugich i następnie przez prawie 3 lata broniłeś platformy i geniuszu Tuska jak niepodległości.
    • venus99 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:22
      jest faktem,że w ciągu dnia nikt nawet słowem nie wspomniał o katowickim kongresie.
      wygląda to na totalną zmowę mediów.no cóż-ścierwojady.
      zabawne są komentarze pisuarowego lokajstwa.sami nigdy nie byli w stanie skrzyknąć takiej grupy działającej na zasadach społecznych.
      • contadore Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:28
        venus99 napisał:

> jest faktem,że w ciągu dnia nikt nawet słowem nie wspomniał o katowickim kon
        > gresie.

> wygląda to na totalną zmowę mediów.no cóż-ścierwojady.
        > zabawne są komentarze pisuarowego lokajstwa.sami nigdy nie byli w stanie skrzyk
        > nąć takiej grupy działającej na zasadach społecznych.

Czekaj,czekaj bo się zagubiłem.Dalej PiS rządzi telewizją? czy też "Shrek"
        zastępujący premiera położył łapę na mediach?
        Pamiętaj, Grzesio Schetyna nigdy nie zapomina.

• dzi1a Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:34
          contadore napisał:

> venus99 napisał:
          >
          > > jest faktem,że w ciągu dnia nikt nawet słowem nie wspomniał o katowick
          > im kon
          > > gresie.

> > wygląda to na totalną zmowę mediów.no cóż-ścierwojady.
          > > zabawne są komentarze pisuarowego lokajstwa.sami nigdy nie byli w stanie
          > skrzyk
          > > nąć takiej grupy działającej na zasadach społecznych.
          >
          >
          > Czekaj,czekaj bo się zagubiłem.Dalej PiS rządzi telewizją? czy też "Shrek"
          > zastępujący premiera położył łapę na mediach?
          > Pamiętaj, Grzesio Schetyna nigdy nie zapomina.
          >
          wydaniami sobotnimi "Wiadomości" od kilku tygodni kieruje jako wydawca parafialny red. Ziemiec , dzisiaj nie było tam ani słowa o zjezdzie ruchu poparcia palikota , właśnie wysłałem maila do wydawcy "wiadomości" stosownego maila .
          dla zainteresowanych podaję adres : wiadomosci @ tvp.pl
          • contadore Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:37
            dzi1a napisała:

wydaniami sobotnimi "Wiadomości" od kilku tygodni kieruje jako wydawca parafia
            > lny red. Ziemiec , dzisiaj nie było tam ani słowa o zjezdzie ruchu poparcia pal
            > ikota , właśnie wysłałem maila do wydawcy "wiadomości" stosownego maila .
            > dla zainteresowanych podaję adres : wiadomosci @ tvp.pl

Na Superstacji też nie słyszałem.Żeby było jasne nie popieram blokady informacji.
            • kzet69 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 22:03
              Było w TV Silesia, obszerne fragmenty wystapienia Palikota przytacza też Onet
      • dzi1a Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:29
        trochę obserwowałem wieczorne serwisy informacyjne , w "Wiadomościach" wiadomo przez 20 minut o kremówkach , 2 minutowe info o zjeżdzie było w niszowym Polsat News w którym Palikot mówił o ...przygrubych portfelach księży ,pensjach katechetów i może jeszcze gdzieś coś tam było ,ciekawy jestem ewentualnie gdzie i co
    • trevik Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:24
      nikt nie jest przerazony tylko transmitowanie palikota jest nudne jak PJN albo SLD.
      • venus99 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:29
        to nie jest problem transmisji ale braku informacji,że coś takiego się odbywa.
        • retronick A nieprawda, bo była informacja ale media .... 15.01.11, 20:32
          ... ze strachu przed ekskomuniką wolały sprawę przemilczeć. Wszystko do czasu.
          No cóż po państwie wyznaniowym niczego innego spodziewać się nie można.
          Za wszystkie bez wyjątków sznurki pociąga episkopat.
        • kzet69 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 22:05
          Jakiego braku? Przecież w hali były kamery: TVN24, Polsat, TVP Info i TVSilesia, widziałem takze dziennikarzy z TOK FM i bodajże RMF.
    • infomozg A inny powód "bojkotu" nie przyszedł ci do głowy? 15.01.11, 20:42
    • etta2 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:44
      Ruch Palikota GRUBO przed maturą, bo do 18% hohohohohohohhohohho. Nie wpadaj w PiSdackie obyczaje tzn. kłamstwa, insynuacje i bujdy na resorach.
      • haen2010 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:52
        Wiesz co, w życiu sobie nie wyobrażałem, że tak prostackie chamstwo sklada się na platfusów. Zajmij się Kaczorem, Smolenskiem, i do kosciółka razem z Gowinem. OK?
        • etta2 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 20:58
          Oooo, widzę, że uraziłam palikocią wrażliwość, przepraszam najmocniej, ale....nie widzę powodu, by posypywać głowę popiołem. Januszek idzie swoją drogą, do której mi baaaardzo daleko i nie mam zamiaru wspierać jego popierdzielonych wizji. Ty możesz, każdemu wolno, mamy wolność, tylko proszę o jedno, nie ustawiaj mnie na drugim biegunie z kaczorem&co, bo to juz chamstwo. Drugim biegunem do JP nie jest PiS i kaczor, chyba jesteś na tyle kumaty, by to wiedzieć.
          • haen2010 Re: Ruch Palikota po maturze. 15.01.11, 21:14
            Piszę, żebyś na mnie nie marnowała swoich kalorii. Odwodnić też się możesz. Piszę, żebyś krytycznie rugała pisowców, bo ja tymi zombies od czasu podziału w ogóle się nie zajmuję.

Ot, polityczny podział ról.
    • damakier1 Nie mówią o Palikocie, bo sam tego chciał. 15.01.11, 21:14
      Kiedy Palikot byl posłem z najsilniejszej partii, której poparcie oscylowało między 40 a 50 proc. , czerpał siłe z siły partii. Każdego interesowało, co ma do powiedzenia czołowy polityk partii rządzącej i jego głos miał siłę przebicia i liczył sie w debacie publicznej. Dodatkowo potrafił Palikot wzbudzć zainteresowanie prowokacyjnymi wystąpieniami, barwnym językiem i niebanalnymi gadżetami. Niestety, zainteresowanie Palikotem było tak duże, aż uwierzył, że stał sie gwiazdą, która może świecić własnym blaskiem. No i się przeliczył. Już wystąpienie z Platformy osłabiło jego siłę przebicia, a złożenie mandatu ją dobiło. Okazało sie prędko, że Palikot, jako człowiek prywatny, ma bardzo niewiele do zaoferowania. Na samym napadaniu na kościół w napieralsko-senyszynowym stylu daleko sie nie zajedzie. Również samo narzekanie, nawet jesli w wielu wypadkach słuszne, daleko nie zaprowadzi. Takich prywatnych ludzi, którzy mówią, że kościołowi trzeba zabrać, biednym trzeba dać, a rząd jest do dupy to i na samym FK jest pełno. Nikt z nimi konferencji prasowych robił nie będzie.
      Nie piszą i nie mówią o Palikocie, bo mało kogo to interesuje.
      • remez2 Re: Nie mówią o Palikocie, bo sam tego chciał. 15.01.11, 21:26
        Na samym napadaniu na kościół w napieralsko-senyszynowym stylu daleko sie nie zajedzie.
        Fakt. Natomiast na komorowsko-tuskim wchodzeniu w ... konfesjonał kościolowi łagiewnickiemu można wygrać drugą kadencję. Wtedy należy zwiększyć zatrudnienie w administracji o kolejne ca 50 000 osób i można zająć się kręceniem lodów na niespotykana dotąd skalę. Czego Polsce nie życzę.
        ---------------
        • damakier1 Co ma piernik do wiatraka? 15.01.11, 23:44
          remez2 napisał:

> Na samym napadaniu na kościół w napieralsko-senyszynowym stylu daleko sie ni
          > e zajedzie.

> Fakt. Natomiast na komorowsko-tuskim wchodzeniu w ...

Cieszę się, że zgodziłeś się ze mną co do Palikota, ale czemu napadasz na mnie Tuskiem i Komorowskim?
          Ani to nie jest wątek o polityce Tuska i Komorowskiego, ani ja zachwycona podlizywaniem sie kościołowi nie jestem (choć przyznaję, jest lepiej niż było za rządów SLD, czy PiS).