bu2m 06.05.07, 21:09 Niby to prawica i to prawica, a przepaść między nimi kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flash15 taka jak miedzy francuska i polska prawica 06.05.07, 21:12 Zadnego porownania. Odpowiedz Link Zgłoś
synu Re: Sarkozy ................................K acz 06.05.07, 21:13 Kaczynski to prawica? Zarty na bok :) Predzej prawiczek Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Sarkozy ................................K acz 06.05.07, 21:15 bu2m napisał: > Niby to prawica i to prawica, a przepaść między nimi kolosalna. Sarkozy chce scislejszej wspolpracy z Angie Merkel , o prrrremierze i prrrrrezydencie z kraju lezacego miedzy Odra i Bugiem ani slowem . W Turcji islamo-prawica poddala sie . Dlaczego Kaczynscy tego niezrobia ? Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Sarkozy ................................K ac 06.05.07, 21:17 To już nie win Sarkozyego tyko Kaczyńskich. To oni postanowili że strategia Polski to: wetowanie, nie jeżdżenie na międzynarodowe spotkania, odwoływanie spotkań, wrogość, nieufność. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Sarkozy ................................K a 06.05.07, 21:26 bu2m napisał: > To już nie win Sarkozyego tyko Kaczyńskich. To oni postanowili że strategia > Polski to: wetowanie, nie jeżdżenie na międzynarodowe spotkania, odwoływanie > spotkań, wrogość, nieufność. > Nie winie Sarkozy'ego za glupote Kaczynskich , tylko ja niemam ochoty patrzec sie w tv na te zaklamane swinskie oczy prrrremierra i prrrezydenta niby rp . Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 Sarkozy-Kaczyński : przepasc cywilizacyjna 06.05.07, 21:15 chlopek polski wobec cywilizowanego syna Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo44 [...] 06.05.07, 21:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Przepaść jak między czerwonym bordeaux a... 06.05.07, 21:17 ..."Czarem Pegeeru" ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo44 Re: Przepaść jak między czerwonym bordeaux a... 06.05.07, 21:19 sami siebie poniżacie, żadnej godności - pawie i papugi blichtr wielbiący..... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Przepaść jak między czerwonym bordeaux a... 06.05.07, 21:22 kikoo44 napisała: > sami siebie poniżacie, żadnej godności - pawie i papugi > blichtr wielbiący..... Biedaku popatrz w lustro i zapytaj :" dlaczego ta postac w lustrze tak mnie nienawidzi" Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo44 Re: Przepaść jak między czerwonym bordeaux a... 06.05.07, 21:24 cóś ci się stary pokiełbasiło - ja cenię wszystko co polskie, Francja mi nie dziwna Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Przepaść jak między czerwonym bordeaux a... 06.05.07, 21:35 kikoo44 napisała: > cóś ci się stary pokiełbasiło - ja cenię wszystko co polskie, > Francja mi nie dziwna Nie lubie kielbasek , jestem jaroszem . Ja cenie sobie to co madre , a mamy madrych ludzi w Polsce . Ty do nich nienalezysz . Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo44 Re: Przepaść jak między czerwonym bordeaux a... 06.05.07, 23:17 a ty stary należysz do kulturalnych i mądrych - inaczej. Zachłystywanie się Francją-elegancją... co za żałosne kryteria.... Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: ja cenię wszystko co polskie 06.05.07, 21:35 Jeśli naprawdę wszystko - to istotnie się różnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 Donosicieli, szmalcownikow, antysemitow, granatowy 06.05.07, 21:37 i komunistow polskich tez cenisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Kaczki pasują jedynie do Le Pena 06.05.07, 21:21 Z tym, że Le Pen jest bardziej umiarkowany, hehe Sarkozy jest bardziej na lewo od Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Kaczyńscy i prawica? 06.05.07, 21:27 Te podziały padły pod naciskiem technologii i globalizacji. Kaczyńscy i ich kolesie to klasyczni populiści z klechami za pan brat, cyniczni i kłamliwi. Uruchamiają najbardziej wredne cechy charakterów ludzkich przed wyborami. Na szczęście długo na tych strunach grać nie można, ludzie się orientują, że wpuszcza ich się w maliny - jakby w ruletkę ich wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Gaulliści są bardziej na lewo od polskiego SLD. 06.05.07, 22:11 Więc prawoskrętne oszołomy nie powinny się tak rajcować. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Sarkozy - europrawica, Kaczyński - euroegzotyka: 06.05.07, 22:30 elfhelm.salon24.pl/13403,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk8 Łączy ich wiele 06.05.07, 22:42 Obaj proatlantyccy (choć Sarkozy, wbrew temu co się mówi, bez przesadyzmu), obaj lekko nacjonalistyczni, katolicy, lekko klerykalni (w Polsce to żadna sensacja, natomiast we Francji to poważna kontrowersja), obaj etatyści i protekcjoniści. No i obaj to dla lewaków faszyści, naziści i rasiści. Różni ich chociażby pogląd na przyszłość Eurosajuza, a dokładnie jak przepchnąć zdechłą konstytucją, bądź przynajmniej szkielet. Sarko chce popchnąć "reformę strukturalną" podobnie jak Merkel (która go poparła) ponad głowami wyborców, Kaczor optuje za referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Łączy ich wiele 06.05.07, 23:37 Wiec dlaczego poparl z cala moca Geremka po jego wypowiedzi na temat lustracji? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Analfabetyzm polityczny:) 06.05.07, 23:48 Bo sie staral o glosy tego trzeciego, ktory Geremka poparl pierwszy bo ma z nim kontakty w "Kominternie". To ten ktory chce utworzyc teraz we Francji "Partie Demokratyczna"... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Analfabetyzm polityczny:) 06.05.07, 23:55 A moze dlatego ze z Geremkiem swietnie sie znaja i rozumia.W przciwienstwie do takich braci mniejszych ktorych nikt nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Sarkozy jako obywatel IV RP byłby wrogiem kaczek 07.05.07, 00:03 Zwolennik rozdziału Kościoła od Państwa, przeciwnik ekstremizmu religijnego, liberał, zwolennik prawa do aborcji, przeciwnik antysemityzmu Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Sarkozy ................................K acz 06.05.07, 23:20 Se bendom mówić: Polak Węgier - dwa bratanki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo44 Re: Sarkozy ................................K ac 07.05.07, 00:07 Podobno we Francji już małe dzieci mówią po francusku, a u nas coo? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Sarkozy nie zna węgierskiego 07.05.07, 00:13 Jego Ojciec opuścił mamusię i Sarkozy ma uraz do węgierskiego. Zresztą kto normalny może się węgierskiego nauczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Sarkozy nie zna węgierskiego 07.05.07, 01:23 A matka z pochodzenia Zydówka. U Kaczynskiego tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś