Dodaj do ulubionych

Cesja wierzytelności (partcypacji)

07.08.09, 22:23
W najbliższym czasie przymierzam się do odstąpienia mieszkania w TBS. I w związku z tym mam dylematy prawnicze. Jestem mieszkanką oraz partycypantką w TBS. Kiedyś nie było takiej możliwości, więc dałam pieniądze rodzicom (ojcu), i on został partcypantem. Parę lat temu przepisy się zmieniły i można było scedować partycypację. Podpisaliśmy taki dokument ("cesja wierzytelności") w TBS bez obecności notariusza (tak mi się wydaje - mogę już nie pamiętać - kilka lat minęło). I dostaliśmy tylko ten dokument do ręki. A w dokumentach nadal mój ojciec figuruje jako partycypant. Teraz, gdy sama chcę zbyć mieszkanie, muszę również scedować partycypację. Ale jak to zrobić, skoro nadal w papierach figuruje mój tato? TBS dodatkowo nie miesza się już w cesję partycypacji - twierdzi, że trzeba to samemu załatwiać przez notariusza. No i załóżmy, że przepiszę, a następnego dnia zgłoszę się do TBS po odbiór partcypacji... Czy jest to fizycznie możliwe? Co trzeba zrobić z taką cesją, aby zostać "na dobre" partycypantem?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka