Dodaj do ulubionych

wazne pytanie do adminow

IP: 62.233.163.* 19.05.04, 18:27
Czy jesli na jakims forum jestmoderator spoleczny, to zawsze musi to byc
napisane na gorze strony?
czy adminowi mozna zmienic nicka zeby wszyscy mysleli, ze to ktos nowy?
pytam bo soczewica probuje wprowadzac zamet i strach sugerujac cos takiego
prosze o jednoznaczna odpowiedz
Obserwuj wątek
    • aniela Re: wazne pytanie do adminow 19.05.04, 19:02
      i tak i nie.
      mam nadzieje ze powyzsza odpowiedz rozwiewa watpliwosci i daje jasnosc w
      temacie calkowita.
    • wuzetka1 Re: wazne pytanie do adminow 20.05.04, 19:17
      up

interesuje mnie tez, czy na forach depresja i zdrowie jest jakis spoleczny, czy
      mozna tam pisac bezpiecznie
      • reniatoja Re: wazne pytanie do adminow 22.05.04, 15:11
        wuzetka1 napisała:

> up
        >
        > interesuje mnie tez, czy na forach depresja i zdrowie jest jakis spoleczny,
        czy
        >
        > mozna tam pisac bezpiecznie

Wuzetko, coz znaczy bezpiecznie? Przeciez nie zamierzasz lamac prawa, nikogo
        szkalowac, agitowac do nienawisci rasowej czy innej. To przeciez jestes
        bezpieczna, coz ci grozi nawet, jesli ktos zobaczy Twoje czesciowe IP? Jesli
        zas bedziesz robic rzeczy lamiace prawo, to Twoje bezpieczenstwo podupada
        niezaleznie od tego, czy jest na danym forum moderator, czy go nie ma. Podupada
        znacznie bardziej, niz gdyby jakis AS widzial Twoje czesciowe IP, bo w takich
        przypadkach prokuratura dotrze do Twojego calego IP i z bezpieczenstwa nici.
        Tak mi sie wydaje, czyzbym sie mylila? A jesli tak to na czym polega błąd w
        moim, nieskromnie to nazwe, "rozumowaniu"?
        • messja Re: wazne pytanie do adminow 22.05.04, 15:26
          reniatoja napisała:

> wuzetka1 napisała:
          >
          > > up
          > >
          > > interesuje mnie tez, czy na forach depresja i zdrowie jest jakis spoleczny
          > ,
          > czy
          > >
          > > mozna tam pisac bezpiecznie
          >
          > Wuzetko, coz znaczy bezpiecznie? Przeciez nie zamierzasz lamac prawa, nikogo
          > szkalowac, agitowac do nienawisci rasowej czy innej. To przeciez jestes
          > bezpieczna, coz ci grozi nawet, jesli ktos zobaczy Twoje czesciowe IP? Jesli
          > zas bedziesz robic rzeczy lamiace prawo, to Twoje bezpieczenstwo podupada
          > niezaleznie od tego, czy jest na danym forum moderator, czy go nie ma.
          Podupada
          >
          > znacznie bardziej, niz gdyby jakis AS widzial Twoje czesciowe IP, bo w takich
          > przypadkach prokuratura dotrze do Twojego calego IP i z bezpieczenstwa nici.
          > Tak mi sie wydaje, czyzbym sie mylila? A jesli tak to na czym polega błąd w
          > moim, nieskromnie to nazwe, "rozumowaniu"?
          >

twoje rozumowanie jest poprawne tylko wtedy, jesli mozesz zareczyc, ze na tym
          forum nie dochodzi do wykorzystywania uprawnien adminstratora czy as-a w
          forumowych przepychankach. bo inaczej to nikt nie jest tak do
          konca "bezpieczny" bo adminstratorzy/as-i znaja kilka mniej lub bardziej
          zlosliwych technik aby utrudnic pisanie urzytkownikom, ktorzy nie sa dla nich
          wygodni. od zwyklego usuwania postow i watkow, ktore nie lamia prawa,
          regulaminu itp. poprzez "bamowanie" (wysylanie postow w kosmos) skonczywszy na
          donosach do pracy...
        • wuzetka1 Re: wazne pytanie do adminow 22.05.04, 15:31
          tak renia mylisz sie
          na forach typu zdrowie sa czesto poruszane dosc intymne sprawy i bezpieczenstwo
          w tym przypoadku oznacza to czy jakis AS nie widzi mojego ip, bo na tej
          podstawie moglby skojarzyc kim jestem czego sobie nie zycze piszac o tego typu
          sprawach, jak pewnie wiekszosc osob
          z lamaniem prawa nie ma to nic wspolnego (tzn. dopoki AS nie naduzyje swoich
          uprawnien)
          • Gość: w++ Re: wazne pytanie do adminow IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 01:36
            Jeśli zależy Ci na intymności to możesz użyć tzw. anonimowego proxy. Wpisujesz
            do swoich ustawień w przeglądarce dwie rzeczy, tzn. IP i ewentualnie port
            odpowiedniego serwera proxy, idziesz na forum testowe, wpisujesz tam byle co i
            patrzysz czy przy Twoim poście jest jeden, zupełnie inny niż Twój IP. Gdyby Cię
            to interesowało ekspertem w tym temacie jest np. piecyk gazowy.
        • spionca.krulewna Re: wazne pytanie do adminow 23.05.04, 11:45
          Reniu, mylisz sie.
          Jesli pisze na forum depresja np. o swoim zalamaniu z powodu nieuleczalnej
          choroby mamy, to nie chce, zeby jakas zdolna do wszystkiego osobka, soczewica
          czy mechaniczna_pomarancza, rozpowszechnila ta informacje.
    • chlopak_soczewunci Re: wazne pytanie do adminow 21.05.04, 15:37
      w gore az do nieba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka