Dodaj do ulubionych

sortowanie postów

08.10.18, 11:54
Mam ustawione sortowanie wątków wg daty ostatniego wpisu. Na tym forum generalne ustawienie nie działa, ale dotąd istniała możliwość posortowania za każdym wejściem. Od kilku dni nie potrafię wykonać takiego sortowania. Jest na stałe wg daty założenia wątku i nie ma żadnych innych opcji.

Macie podobnie?

Czy
   • ja coś źle robię?
   • programiści GW coś chcieli naprawić, ale im się (jak zwykle) nie udało, a za to (jak zwykle) popsuli coś innego?
   • administracja nie chce, żeby przeklęty użyszkodnik, skaranie boskie, zmieniał ustawienie wątków?

W innych forach działa moje ustawienie domyślne (wg daty ostatniego postu), ale z kolei nie daje się przestawić na żadne inne.

Tak to jest pod Linuksem, w OgnioLisie 62.0.3 oraz w Chromie 69.0.3497.81.

- Stefan

P.S. Podgląd oczywiście też nie działa, ale o tym już było, więc co się będę powtarzał.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: sortowanie postów 08.10.18, 12:51
      Wywołuj forum takim linkiem, lub dopisz &sortuj=1 do adresu strony:
      forum.gazeta.pl/forum/f,299,O_forum.html?f=299&sortuj=1

A teraz dobra wiadomość: brak "PODGLĄD", brak sortowania i brak wyszukiwania wg autora
      zwykle idą w komplecie, co oznacza, że u mnie wszystkie razem na ogół nie działają w Firefoxie,
      ale zwykle działają w pozostałych przeglądarkach (tu używam Vivaldi), co oznacza, że wysoce
      prawdopodobne jest znalezienie kompa i przeglądarki w której te opcje chwilowo będą działać.

I jeszcze lepsza wiadomość: podobno administracja pracuje nad usunięciem tego błędu.
      • stefan4 Re: sortowanie postów 08.10.18, 23:39
        wariant_b:
        > Wywołuj forum takim linkiem, lub dopisz &sortuj=1 do adresu strony:
        > forum.gazeta.pl/forum/f,299,O_forum.html?f=299&sortuj=1

Nie, u mnie to nie działa. Przed chwilą sprawdziłem.

Swoją drogą, jak musi być zabagniony kod, skoro takie funkcjonalności zależą w nim od wyboru przeglądarki...

- Stefan
        • wariant_b Re: sortowanie postów 09.10.18, 00:26
          > Nie, u mnie to nie działa. Przed chwilą sprawdziłem.

Dziwne, bo u mnie podany link działa, a inne wartości sortuj również:
          1 - wg daty ostatniego listu
          3 - wg daty założenia
          5 - wg liczby wypowiedzi
          6 - wg nazwy (z tym, że dość dziwnie i początek jest zaburzony)
          Wartości 2 i 4 nie rozgryzłem, akceptuje je w każdym razie.

> Swoją drogą, jak musi być zabagniony kod, skoro takie funkcjonalności zależą w
          > nim od wyboru przeglądarki...

Też chyba niedokładnie od tego, bo kiksy zdarzają się w różnych przeglądarkach,
          a u mnie w Firefoxie najczęściej, być może z tego powodu, że jej zwykle używam
          do przeglądania forum. Na zapisanych stronach z Firefoxa w okresie, kiedy
          nie działa podgląd i nie rozwijają się listy wygląda to jak na brak części skryptów.
          Ale jestem zbyt leniwy by analizować to prawie 80 kilo kodu.

Zresztą akurat właśnie zaczęło działać, więc zaraz zrobię kolejny save strony.
          • stefan4 Re: sortowanie postów 09.10.18, 11:19
            wariant_b:
            > Dziwne, bo u mnie podany link działa, a inne wartości sortuj również:
            > 1 - wg daty ostatniego listu
            > 3 - wg daty założenia
            > 5 - wg liczby wypowiedzi
            > 6 - wg nazwy (z tym, że dość dziwnie i początek jest zaburzony)
            > Wartości 2 i 4 nie rozgryzłem, akceptuje je w każdym razie.

U mnie jest tak:
                • 0 i 1
            • stefan4 Re: sortowanie postów 09.10.18, 11:30
              stefan4:
              > Kolejność wątków na stronie pozostaje bez zmiany.

Teraz już nie, to potwierdza moje przypuszczenie, że

> może oni to właśnie naprawiają i sekundy różnicy między Twoim a moim wpisem
              > mogą stanowić o tym, która wersja poprawek nas dosięga.

Kiedy sprawdziłem ponownie na chwilę przed napisaniem tego postu, ustawienie ,,sortuj=0'' w adresie zmieniło kolejność wątków.

Natomiast defaultowy porządek wg daty założenia jest dziwaczny: od najnowszych dat, ale w ramach tej samej daty od najstarszych godzin.

Okienko ,,sortuj wg'' nadal jest głuche i podgląu nadal nie ma.

Ciekawe, jakie atakcje nas jeszcze czekają...

- Stefan
              • stefan4 Re: sortowanie postów 09.10.18, 11:37
                stefan4:
                > Okienko ,,sortuj wg'' nadal jest głuche i podgląu nadal nie ma.

Ojejku, podgląd zadziałał! To zaczyna być pasjonujące, w każdym razie ja lecę po popkorn!

- Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka