blowjob4pilot 03.04.05, 12:21 Dlaczego kosciol katolicki nie pozwola na ordynacje kobiet-ksiezy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelika_20 Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:23 Pewnie z tego samego powodu który jest podwaliną walki o celibat - co z majątkiem rodziny i jej utrzymaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
blowjob4pilot Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:25 Rodzina nie koniecznie musi sie skladac z kobiety i mezczyzny.... Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:26 Czy możecie sobie znaleźć inny czas na te dyskusje? Nie mamy nic przeciwko nim, ale nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:27 Czyli jednak coś przeciwko nim masz... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:28 Bez obrazy.... Czemu więc czytasz. Możesz iść gdzieś na bok i kontemplować. Przecież nikt tego nie broni. Komputer można przecież wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:29 > Komputer można przecież wyłączyć. Niestety niektórzy mają z tym problem. Inni nie potrafią wyłączyć TV a jeszcze inni MUSZĄ stać pod kinami z transparentami, w których lecą obrazoburcze filmy.. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:31 Mówię do was jako przedstawiciel portalu. Nie chcemy teraz takich dyskusji. Nie chcemy, żebyście tu teraz byli. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:33 To czemu nie zamkniecie nas w jakimś obozie z brakiem dostępu do mediów? Może nas przesiedlić gdzieś w wygodne miejsce? Gdzie nie trzeba będzie nas czytać? Jaki strój obozowy będzie nas obowiązywał? Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Otwórz zablokowane forum prywatne 03.04.05, 12:35 to na publicznym ludzie przestaną wypisywać "świństwa" a zrobią to na prywatnym, na którym siedzą tylko zainteresowani... Odpowiedz Link Zgłoś
selenium Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:36 Nie chcesz, zebysmy tu byli? A moze w ogole nie chcesz, zebysmy byli? Ciekawe, czy kiedy pojde do kiosku po Wyborcza, to tez poinstruujecie kioskarza, zeby ode mnie nie przyjmowal pieniedzy, bo nie chcecie, zebym was utrzymywal. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Teraz 03.04.05, 12:38 Teraz, w tym Czasie. Uszanujcie smutek wielu ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Teraz 03.04.05, 12:40 Szanujemy. Ci ludzie mogą się przecież wyłączyć. Iść do kościoła. Spotkać się z ludzmi. Nie czytać nas i z nami nie rozmawiać. Ale czyż nie prościej jest nas po prostu zlikwidować.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik-m Re: Angeliko 03.04.05, 12:44 Znieważanie symboli jest zabronone przez konstytucję RP. Własnie powstaje taki symbol a Wasze wypowiedzi znieważają Go. To jest prawnie zabronone. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Angeliko 03.04.05, 12:47 Tu chodzi o przyzwoitość, konstytucję zostawmy. Mądry człowiek wie kiedy milczeć. Tu ludzie już przepraszali za to, co kiedyś napisali o Papieżu. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Angeliko 03.04.05, 12:50 Dokładnie, właśnie o przyzwoitości tu rozmawiamy. Powiedz mi jak byś się czuł gdyby ktoś krępował Ci usta? Czy tylko portal ma patent na przyzwoitość i ocenę tego co należy a co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Angeliko 03.04.05, 12:55 Jako gospodarze tego Forum prosimy o szacunek dla chwili. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Angeliko 03.04.05, 13:00 Więc mi ten brak szacunku pokażcie. To samo tyczy się magdzik-m. Brak milczenia to nie oznaka lekceważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Teraz 03.04.05, 12:45 A czy ty nie chciałbyś być teraz ze swoją rodziną zamiast siedzieć w pracy. I pomysleć, że mógłbyś to własnie robić gdyby "portal" rozumiał że każdy ponosi odpowiedzialność za swoje słowa. I odpowiedzialność ta nie spływa na "portal". Siedzieli byście teraz wszyscy bez stresu w wybranym przez siebie miejscu i przeżywali tą chwilę tak jak wam pasuje. Z myślą, że każdy mając prawo wyboru robi dokładnie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:45 selenium napisał: > Nie chcesz, zebysmy tu byli? A moze w ogole nie chcesz, zebysmy byli? > Ciekawe, czy kiedy pojde do kiosku po Wyborcza, to tez > poinstruujecie kioskarza, zeby ode mnie nie przyjmowal > pieniedzy, bo nie chcecie, zebym was utrzymywal. ========================= brawo ! pieniądze za "gw" to oczywiście że przyjmą ,ale teraz z forum to siooo ! ten wątek z skandaliczną wypowiedzią ormowca "tebe" wyślę do papierowej "gw". zróbcie to też. reagujmy na wypowiedzi mentalnych ormowców. brońmy sie przed nimi i zwalczajmy ich tak jak kiedyś robił to aadaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 12:51 to na publicznym ludzie przestaną wypisywać "świństwa" a zrobią to na prywatnym, na którym siedzą tylko zainteresowani... Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 12:55 Odblokuje. Jeśli normy będą przekraczane, zablokuje ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 12:57 Zdefiniuj normy proszę Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 12:59 Bez dyskusji o Zmarłym. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:03 Więc o czym mamy rozmawiać w dniu dzisiejszym? O składzie delegacji do Moskwy, o pogodzie, o modzie na lato? Czy to takie straszne, że są ludzie którzy mówią kiedy inni milczą? Czy normą jest w dniu dzisiejszym post, biczowanie i zgrzebny wór na plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:09 angelika_20 napisała: > Więc o czym mamy rozmawiać w dniu dzisiejszym? może faktycznie lepiej pomilczeć... Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:11 młoda jesteś (tak to odczytuję po nicka) nie iteresuje cię nic innego niż plucie na kościół, obojetne w jak waznym dla niego momencie się znajduje?? Skład delegacji do moskwy to ciekawy pomysł do rozważań - zwłaszcza jak poczytasz sobie trochę historii. Wiosna jest, lato się zbliża - moda to dobry temat dla dziewczyny, zwłaszcza jeżeli jest ateistką jak deklarujesz. Korzystaj ze słońca - idź na spacer, poczytaj książkę, albo posluchaj muzyki, którą lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:17 Mało wiesz o życiu, nickach i dedukcji. Historii też się trochę uczyłam. Nie przypominam sobie, abym się ateistką deklarowała. Nie będę Ci doradzała co masz robić. Twemu sumieniu to zostawiam, choć pewnie wyda ci się dziwne iż wolną wolę posiadasz i czasy nakazowo rozdzielcze minęły dawno. Chyba, że się mylę i zbyt optymistycznie na ten świat patrzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:05 Ale rozumiem, że o kościele, wierze, nowym papieżu itd itp można? Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:02 Może Ci, którzy nie są katolikami i których ta strata nie dotknęła wykorzystają ten szczególny czas na wyciszenie, refleksję. Myślę, że w czasach wiecznej pogoni za czymś takie skupienie i zaduma przydałaby się wielu z nas. Pozdrawiam anaiss P.S. Jestem ateistką. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Otwórz zablokowane forum prywatne! 03.04.05, 13:06 A ja nic nie myślę w tej kwestii. Pozostawiam innym wolny wybór bo takie jest ich prawo.... Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek "tebe" ! a czy KORowiec Michnik wie co Ty wypisuje 03.04.05, 12:32 Michnikowi w l.60 ,70 i 80 -tych tez mówili że "nie teraz". Dawali temu wyraz wsadzając Michnika do pierdla na całe lata. Nie ośmieszaj siebie i swojego Pryncypała Adasia. Przeciez ona walczył o wolnośc słowa szczegolnie wtedy gdy komus to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:29 Wolność słowa tak, ale to co robicie to już jest manifestacja. Nie w takim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_2004g Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:30 a czy manifestacje w internecie są zabronione? I skoro jedni manifestują poparcie dla kościoła, to inni nie mogą manifestować braku poparcia? Zwłaszca że nie obrażamy tu papieża w żaden sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Dlaczego??? 03.04.05, 12:31 To są czasy kiedy wolność słowa nie obowiązuje? Znamienne.... Odpowiedz Link Zgłoś
tetao Coś pięknego.Skopiowałam sobie ten wątek. 03.04.05, 13:13 Bedę miała na pamiątkę śliczny przykład spuścizny K.Wojtyły i A.Michnika. To właśnie o taką wolność walczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Właściciel portalu korzysta z prawa własności 03.04.05, 13:17 i tyle. To jest prywatny portal - własność prywatnej spółki.Mają prawo wprowadzić takie ograniczenia na jakie mają ochotę. To też jest wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Właściciel portalu korzysta z prawa własności 03.04.05, 13:21 Piękne to wszystko, szczególnie jak spojrzy się jak ten prywatny portal szkalował również prywatną firmę za to, że osobom o innym zapatrywanu seksualnym wakacji w wygranych wzbraniała... Własność własności nie jest równa widać... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz To nie o to chodzi 03.04.05, 13:30 Po prostu mają prawo. Ja nie oceniam czy postępują słusznie czy nie.Mają do tego prawo i z niego korzystają.To tak jakby Tobie ktoś zabronił wyrzucić z własnego domu kogo chcesz.To nie ma nic wspólnego z wolnością słowa. Nikt Ci zabrania założyć prywatnej strony i pisać co chcesz. Nie chcą tego u siebie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:36 Oczywiście, ale mają też regulamin, który sami uchwalali. To jest ich słowo, słowo które dali osobom odwiedzającym ten portal. Zawarli w nim zasady, które tu obowiązują i zawarli w związku z tym z nami umowę. I nagle mówią, że ich regulamin nie ma znaczenia. Mogą sobie dowolnie zmieniać wpisy a decyzję o tym zostawią kilku osobom na dyżurze. To już nie tylko brak szacunku do nas, to brak szacunku do samego siebie. I z tego powodu argument o domu nie jest zasadny... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:42 angelika_20 napisała: > Oczywiście, ale mają też regulamin, który sami uchwalali. To jest ich słowo, > słowo które dali osobom odwiedzającym ten portal. Zawarli w nim zasady, które > tu obowiązują i zawarli w związku z tym z nami umowę. > > I nagle mówią, że ich regulamin nie ma znaczenia. Mogą sobie dowolnie zmieniać dyżurni ormowcy decydują > wpisy a decyzję o tym zostawią kilku osobom na dyżurze. > > To już nie tylko brak szacunku do nas, to brak szacunku do samego siebie. > > I z tego powodu argument o domu nie jest zasadny... > Odpowiedz Link Zgłoś
selenium Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:36 To co napisalas jest sluszne. Tyle tylko, ze moze powinni w takim razie zmienic nazwe z "Gazety WYBORCZEJ" na "Gazete Prywatna" Odpowiedz Link Zgłoś
tetao Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:37 Chcesz przez to powiedzieć, że w przedsiębiorstwie pt "GW" chodzi tylko o dochód? Jeśli tak, to zgadzam się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:39 malaszaramysz napisała: > Po prostu mają prawo. Ja nie oceniam czy postępują słusznie czy nie.Mają do > tego prawo i z niego korzystają.To tak jakby Tobie ktoś zabronił wyrzucić z > własnego domu kogo chcesz.To nie ma nic wspólnego z wolnością słowa. Nikt Ci > zabrania założyć prywatnej strony i pisać co chcesz. Nie chcą tego u siebie i > już. gazeta i jej forum, nie jest prywatnym miejscem... gazeta utrzymywana jest przez jej czytelnikow ... Odpowiedz Link Zgłoś
selenium Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:41 luty10 napisał: > malaszaramysz napisała: > > > Po prostu mają prawo. Ja nie oceniam czy postępują słusznie czy nie.Mają > do > > tego prawo i z niego korzystają.To tak jakby Tobie ktoś zabronił wyrzucić > z > > własnego domu kogo chcesz.To nie ma nic wspólnego z wolnością słowa. Nikt > Ci > > zabrania założyć prywatnej strony i pisać co chcesz. Nie chcą tego u sieb > ie i > > już. > > gazeta i jej forum, nie jest prywatnym miejscem... > gazeta utrzymywana jest przez jej czytelnikow ... > > Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Z datków? 03.04.05, 13:46 To jest produkt na rynku. Taki sam jak każdy inny. Nie masz ochoty, nie podoba Ci się , to nie kupuj, nie korzystaj - nie będziesz utrzymywać... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Z datków? 03.04.05, 13:56 malaszaramysz napisała: > To jest produkt na rynku. Taki sam jak każdy inny. Nie masz ochoty, nie podoba > Ci się , to nie kupuj, nie korzystaj - nie będziesz utrzymywać... gazeta to nie buty...spelnia role medialna, ksztaltuje poglady, ma wplyw na spoleczenstwo, polityke... nie mam nic do powiedzenia w sprawie papieza, ale ciekawi mnie, co inni maja do powiedzenia, a to uniemozliwia mi cenzor... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Z datków? 03.04.05, 14:04 Jestem ateistką, też mam niewiele do powiedzenia. Nie można się domagać praw dla siebie ,nie respektując praw innych. Oni mają prawo tak postępować.Zawsze można zmienić portal, jak coś nie pasuje. Nie mają monopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:47 Ale tak jest częściowo. Oto punkt pierwszy regulaminu: Regulamin Forum Gazeta.pl 1. Regulamin niniejszy określa zasady świadczenia usługi drogą elektroniczną przez spółkę AGORA SA z siedzibą w Warszawie, ul. Czerska 8/10, 00-732 Warszawa, na rzecz użytkowników prowadzonego przez nią portalu internetowego Gazeta.pl, polegającej na umożliwieniu użytkownikom bezpłatnego uczestniczenia w Forum Gazeta.pl w celu wymiany informacji, komentarzy i opinii na różnorodne tematy. Forum to usługa. My korzystamy z niej za "darmo" ogladając jednocześnie reklamy i związując się z marką. Nie sądzę, że są tam tylko pracownicy społeczni. Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:55 > Forum to usługa. My korzystamy z niej za "darmo" ogladając jednocześnie reklamy > > i związując się z marką. HAHAH - a to dobre, już widzę jak oglądasz te reklamy i jaka jesteś przywiązana do którejś z reklamowanych kaw, samochodów itp A nawet jeżeli to myślę że reklamodawcy nie chcieliby być utożsamiani z miejscem w którym można dowolnie obrażać innych. Raczej dbają o wizerunek "poprawny" politycznie Nie kupisz Gazety, kupią inni. Wolność słowa to jedno A takt i dobre wychowanie to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:58 A ty po co tu przylazłeś człowieku. Tak się przejąłeś tą chwilą, że na obrażanie innych ci się zebrało. Jak nie rozumiesz o czym się tutaj pisze i jesteś tylko po to, żeby innym wkładać to czego nie powiedzieli to lepiej sobie daruj... Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 15:25 jakoś nie zauważyłem w swoim poście niczego co by mogło obrazić. a przylazłem bo tu trwa dyskusja o wolności słowa ... podobno Ty jako gorąca jego orędowniczka powinnaś to zrozumieć i nie dziwić się że piszę. Ty rościsz sobie prawo do pisania, ja też mam takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 15:33 Więc poczytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=22339751&a=22340710 Jestem za wolną dyskusją a nie wolną przepchanką. Powinieneś to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 15:35 Angelika, Twój post chyba nie był skierowany do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 15:37 Oczywiście. Chodzi o tego pana powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 15:46 Przeczytałem, zresztą jak cały ten watek. Niew idzę w tym nic złego Ty parę postów wcześniej kazałaś ludziom iść do kościoła i sie modlić, a nue siedzieć przy kompie, bo przez nasze siedzenie moderatorzy blokują twoją wolność słowa. Ja też Ci zaproponowałem alternatywne formy rozrywki, a nie siedzenie przy kompie. Forma trochę zjadliwa, ale czy od razu obraźliwa ?? jeżeli Ty się obrazasz o coś takiego to nie dziw się że wiele osób czuje się zniesmaczonych i obrażonych postami w naprawdę złym stylu, które już z wolnością słowa nie mają wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 15:55 Przeczytać przeczytałeś, ale ze zrozumieniem już gorzej (bez obrazy). Ot choćby to: "nie iteresuje cię nic innego niż plucie na kościół" Jesteś kolejną osobą, której będę wdzięczna za podanie cytatów na poparcie opinii o mnie. Poprzednie dwie osoby nic nie podały. Zastanów sie też, skoro jesteś obrońca powagi tego dnia, czy twoja zjadliwość jest na właściwym miejscu we właściwym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:48 tebe napisał: > Bardzo interesujące. > bardziej interesujace sa Twoje slowa ; "nie chcemy was tutaj" czyzby tak Ci rozdelo ego? Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 13:55 Oczywiście zdąrzyłeś już zmienić ich treść. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:05 'Nie chcemy, żebyście tu teraz byli.' czytalem tylko to forum, nie mialem zamiaru sie wypowiadac... te slowa cenzorze tebe przynosza Ci hanbe... bronisz pamieci papieza, jednoczesnie te pamiec depczac... myslisz, ze on wypowiedzial by takie slowa... zaslugujesz na ocenzurowanie...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:09 faktycznie, wypowiedź niezręczna, ale myślę, że intencje były jednak inne Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:14 anaiss napisała: > faktycznie, wypowiedź niezręczna, ale myślę, że intencje były jednak inne freud mial by tu cos do powiedzenia... z tebe wyszly prawdziwe intencje... ups...wypslo sie...prawda tebe? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:25 anaiss napisała: > może to tylko pewna nieporadność forumowicze tym bardziej maja prawo do nieporadnosci... jezeli tebe jest 'nieporadny', powinien zlozyc 'urzad' i podac sie do 'dymisji' Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone WAZNE 03.04.05, 15:27 Przepraszam wszystkich, to bedzie nie na temat: Luty, czy mozesz mi (Moze byc na gazetowego maila, zeby nikogo nie obrazac), przeslac info, w ktorym dziele Freuda mozna poczytac o intencjach wynikajacych z takich "przejezyczen"? To dla mnie bardzo wazne! Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: WAZNE 03.04.05, 15:41 wilma.flinstone napisała: > Przepraszam wszystkich, to bedzie nie na temat: Luty, czy mozesz mi (Moze byc > na gazetowego maila, zeby nikogo nie obrazac), przeslac info, w ktorym dziele > Freuda mozna poczytac o intencjach wynikajacych z takich "przejezyczen"? To dla > > mnie bardzo wazne! poczytaj 'psychopatologia zycia codziennego'... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:19 anaiss napisała: > faktycznie, wypowiedź niezręczna, ale myślę, że intencje były jednak inne ile niezrecznych wypowiedzi wycial tebe, czy wnikal w inencje? Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:22 luty10 napisał: > ile niezrecznych wypowiedzi wycial tebe, czy wnikal w inencje? nie monitoruję tego, ale ma szanse sporostować swoją Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: To nie o to chodzi 03.04.05, 14:28 anaiss napisała: > "sprostować", oczywiście "intencje", oczywiscie...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: Coś pięknego.Skopiowałam sobie ten wątek. 03.04.05, 13:26 wężykiem to ,wężykiem i w ramki :) Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: Dlaczego??? 03.04.05, 13:52 Wobec tego wszystkiego, co się dziś dzieje na wszelkich forach i usenecie (głupie dyskusje, czy wiadomośćo śmierci JPII jest NTG czy TG) Proponowałbym zablokowanie dostępu do wszystkich forów i grup dyskusyjnych przynajmniej na godzinę, a admini powinni kasować wszystkie prowokacyjne wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego??? 03.04.05, 13:59 Mamy techniczną możliwość wprowadzenia cenzury prewencyjnej. Jednak coś takiego napawa nas obrzydzeniem. To ostateczność. Robimy to co robimy dla ludzi, którzy rozumieją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Dlaczego??? 03.04.05, 14:02 przykro, że taka możliwość musi być rozważana Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Dlaczego??? 03.04.05, 14:04 Ona jest. Do tego postu powyżej nawet o tym nie myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:24 Czy nie lepiej zamknac to forum... ....albo stworzyc forum dla kondolencji i lamentow niz dopuszczac tylko wazeliniarzy... ...Gazety Wybiorczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:28 nie, nie będzie lepiej zamknąć to forum. Po prostu to nie jest czas na niektóre dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:35 zawsze jest czas na wszystkie dyskusje, jezeli sa ludzie, ktorzy chca dyskutowac... kto ma prawo ustalac, kto, kiedy i na jaki temat moze dyskutowac...? pytanie to, nie dotyczy gazety i jej cenzorow...dotyczy demokracji... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:38 Pozwolisz, ze sie z toba nie zgodze. To forum jest zatytulowane "Wiadomosci", a nie "Ksiega Kondolencyjna". Na tym ostatnim dyskusje rozniste bylyby nie na miejscu. Tymczasem na forach GW mozna sobie dzis podyskutowac o wnetrzach, wakacjach i wychowywaniu dzieci i nikt stamtad nikogo nie wyrzuca - czy wiec na forum "Wiadomosci" nie mozna o hierarchii koscielnej itp.? Nie jest to temat nie na czasie (bo o strukturze wladzy w Kosciele mowic sie bedzie teraz ciagle), ani nie wykraczajacy poza tematyke forum, ani nie obrazliwy - czemu wiec wyrzucac posty? Ten admin jest wyjatkowo nadgorliwy - wywala wszystko jak leci, mnie zreszta zablokowal na pere dni bo odwazylam sie mu to wytknac i zazadac wyjasnien. A tak byc nie powinno. Ja tez sie smuce smiercia Papieza. Ale jesli na forum "Wiadomosci" zechce, nawet po smierci Papieza, podyskutowac o sytuacji politycznej w Burkina Faso - powinno mi sie na to pozwolic. Bez cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:44 problem w tym, że tutaj wiele "dyskusji" zamienia się w pyskówki, a admini są po to, by korygować wypowiedzi tych, którym zabrakło wyczucia. Tak na marginesie, to nie zazdroszczę im teraz tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:45 To posurfuj do poczatku tej dyskusji, w ktora natychmiast wmieszal sie admin - gdzie tam byla jakas pyskowka? Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:20 wilma.flinstone napisała: > To posurfuj do poczatku tej dyskusji, w ktora natychmiast wmieszal sie admin - > gdzie tam byla jakas pyskowka? to było chyba dmuchanie na zimne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:42 anaiss napisała: > wilma.flinstone napisała: > > > To posurfuj do poczatku tej dyskusji, w ktora natychmiast wmieszal sie ad > min - > > gdzie tam byla jakas pyskowka? > > to było chyba dmuchanie na zimne ;-) czyzby juz cenzura prewencyjna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:45 nie, to nie była cenzura, przecież żaden post z tego wątku nie został skasowany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:47 no nie!, czy ktoś tu łamie w jakiś sposób regulamin tego portalu? Przeszkadzam Wam w czymś ta dyskusja? P.S. a byłam taka łagodna Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 16:06 anaiss napisała: > no nie!, czy ktoś tu łamie w jakiś sposób regulamin tego portalu? > Przeszkadzam Wam w czymś ta dyskusja? > > > P.S. a byłam taka łagodna tez bylem lagodny...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 16:08 miłego popołudnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:49 anaiss napisała: > problem w tym, że tutaj wiele "dyskusji" zamienia się w pyskówki, a admini są p > o to, by korygować wypowiedzi tych, którym zabrakło wyczucia. Tak na marginesie > , to nie zazdroszczę im teraz tej pracy. czyli bedziemy czytac wg wyczucia cenzora, a jakie wyczucie ma tebe, to juz wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:22 luty10 napisał: > > czyli bedziemy czytac wg wyczucia cenzora, dzisiaj nawet na to gotowa jestem przystać > a jakie wyczucie ma tebe, to juz wiemy... ja nie wiem, nie śledzę co i jak wycina. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_20 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:26 Więc po co dyskutujesz. Jeśli nie podobają Ci się wypowiedzi nie czytaj. Jeśli nie znasz tematu nie dyskutuj. Czy to takie trudne? A toje przyzwolenie na cenzurę nie oznacza, że jest to dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:30 anaiss napisała: > luty10 napisał: > > > > > czyli bedziemy czytac wg wyczucia cenzora, > > dzisiaj nawet na to gotowa jestem przystać ale ja, nie...:) > > > a jakie wyczucie ma tebe, to juz wiemy... > > ja nie wiem, nie śledzę co i jak wycina. tez nie sledze, ale wpadlo mi w oko, co i jak mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:31 obawiam się, że nie będziesz miał wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:38 anaiss napisała: > obawiam się, że nie będziesz miał wyboru i o to wlasnie mi chodzi, jedni narzucaja innym, co maja czytac albo czego nie czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:41 luty10 napisał: > anaiss napisała: > > > obawiam się, że nie będziesz miał wyboru > > i o to wlasnie mi chodzi, jedni narzucaja innym, co maja czytac albo czego > nie czytac... > sam fakt pisania tutaj jest dowodem, że zgadzamy się na regulamin portalu Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:45 anaiss napisała: > luty10 napisał: > > > anaiss napisała: > > > > > obawiam się, że nie będziesz miał wyboru > > > > i o to wlasnie mi chodzi, jedni narzucaja innym, co maja czytac albo czeg > o > > nie czytac... > > > > sam fakt pisania tutaj jest dowodem, że zgadzamy się na regulamin portalu wlasnie, dlaczego wiec, obrazane sa moje uczucia...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone DO LUTY 03.04.05, 15:36 Nie wiem, czy czytales moj poprzedni post, wiec powtarzam: Przepraszam wszystkich, to bedzie nie na temat: Luty, czy mozesz mi (Moze byc na gazetowego maila, zeby nikogo nie obrazac), przeslac info, w ktorym dziele Freuda mozna poczytac o intencjach wynikajacych z takich "przejezyczen"? To dla mnie bardzo wazne! Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: DO LUTY 03.04.05, 15:46 wilma.flinstone napisała: > Nie wiem, czy czytales moj poprzedni post, wiec powtarzam: Przepraszam > wszystkich, to bedzie nie na temat: Luty, czy mozesz mi (Moze byc > na gazetowego maila, zeby nikogo nie obrazac), przeslac info, w ktorym dziele > Freuda mozna poczytac o intencjach wynikajacych z takich "przejezyczen"? To dla > > mnie bardzo wazne! hej, pobudka :)) juz odpowiedzialem...:) > Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:40 heraldek napisał: > Czy nie lepiej zamknac to forum... > > ....albo stworzyc forum dla kondolencji > i lamentow niz dopuszczac tylko wazeliniarzy... > ...Gazety Wybiorczej.... wlasnie, chcialem dowiedziec sie, co czuja i mowia ludzie, ktorzy nie sa zwiazani emocjonalnie z tym wydarzeniem, ktorzy wlasnie w tej chwili stawiaja sobie i innym pytania, ktorych moze nigdy by nie postawili... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:44 To nawet nie o to chodzi. Mozna nie byc emocjonalnie zwiazanym ze smiercia Papieza, to nie grzech, to prawo moralne kazdego, kto tego chce. I nie oznacza to braku szacunku dla smierci. Zdaniem moderatora, jednak tylko lzy i czarna rozpacz sa uznawane za tenze szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:50 nie popadam w czarną rozpacz, ale poruszają mnie niektóre zdjęcia, jestem gotowa zrezygnować z dyskusji o sytuacji politycznej w Burkina Faso, jeśli miałoby teraz to kogoś urazić. Szanuję cierpienie i rozpacz innych osób i nic mi się nie stanie jeśli dzisiaj moja swoboda wypowiedzi zostanie ograniczona. Ostatecznie, nikt nie musi tu pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:54 Ani czytac. Ja mysle, ze ci ktorzy naprawde dzis gleboko cierpia w ogole nawet nie zagladaja na forum. Zadne. Przeczytalam gdzies tu, a moze na Onecie, wypowiedz dziewczyny, ktora twierdzi, ze od momentu smierci Papieza nie moze sie uspokoic, ze siedzi, rozpacza, lzy nie przestaja plynac. Taaak...i zeby sie pocieszyc postanowila posurfowac w necie... Prawdziwa rozpacz i zal nie tak sie wyraza... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:57 wilma.flinstone napisała: > Ani czytac. Ja mysle, ze ci ktorzy naprawde dzis gleboko cierpia w ogole nawet > nie zagladaja na forum. Zadne. Przeczytalam gdzies tu, a moze na Onecie, > wypowiedz dziewczyny, ktora twierdzi, ze od momentu smierci Papieza nie moze > sie uspokoic, ze siedzi, rozpacza, lzy nie przestaja plynac. Taaak...i zeby sie > > pocieszyc postanowila posurfowac w necie... Prawdziwa rozpacz i zal nie tak sie > > wyraza... kazdy wyraza swoj zal i rozpacz jak potrafi... nie ma jednego sposobu wyrazania uczuc... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 14:55 i nic mi się nie > stanie jeśli dzisiaj moja swoboda wypowiedzi zostanie ograniczona. to sa Twoje odczucia, ktore niekoniecznie musza byc moimi.. Ostatecznie > , nikt nie musi tu pisać. a to jest juz arogancja...Ty piszesz, pozwol tez innym...:) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:18 luty10 napisał: > i nic mi się nie > > stanie jeśli dzisiaj moja swoboda wypowiedzi zostanie ograniczona. > > to sa Twoje odczucia, ktore niekoniecznie musza byc moimi.. > oczywiście > > a to jest juz arogancja... nie, to jest raczej stwierdzenie faktu, arogancja nie była moim zamiarem Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:35 anaiss napisała: > luty10 napisał: > > > i nic mi się nie > > > stanie jeśli dzisiaj moja swoboda wypowiedzi zostanie ograniczona. > > > > to sa Twoje odczucia, ktore niekoniecznie musza byc moimi.. > > > > oczywiście > > > > > a to jest juz arogancja... > > nie, to jest raczej stwierdzenie faktu, arogancja nie była moim zamiarem > > Ostatecznie > , nikt nie musi tu pisać. to zdanie nie jest stwierdzeniem faktu...bo moga byc tacy, co musza..:))) Twoim zamiarem nie byla arogancja, wierze, moze inni nie tez nie mieli zamiaru byc aroganccy, ale zostali za takich uznani i wycieci... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:39 oczywiście, ale trzeba odróżnić nieporadność od zamierzonego obrażania uczuć innych. Cenzura to ostateczność, ale niekóre wypowiedzi pokazały, że muszą dzisiaj istnieć zaostrzone stnadardy, inaczej mielibyśmy tutaj śmietnik, w którym trudno byłoby odnaleźć wartościowe dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:51 anaiss napisała: inaczej mielibyśmy tutaj śmietnik, w którym tru > dno byłoby odnaleźć wartościowe dyskusje. kto ma decydowac, czy cos jest wartosciowe czy nie...? chcialbym, aby ta decyzja nalezala do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 15:56 luty10 napisał: > anaiss napisała: > > inaczej mielibyśmy tutaj śmietnik, w którym tru > > dno byłoby odnaleźć wartościowe dyskusje. > > kto ma decydowac, czy cos jest wartosciowe czy nie...? > chcialbym, aby ta decyzja nalezala do mnie... > nie mogę już nic napisać. Tebe odebrał mi wszelkie argumenty. Przykro mi, że gdy parę osób chce w kulturalny sposób podzielić się swoimi poglądami, to muszą się chować gdzieś po kątach, by za bardzo nie kuć w oczy. I że można ich ot tak wyrzucić do śmietnika. (pewnie nawet nie na oślą)... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Czy nie lepiej zamknac to forum... 03.04.05, 16:04 nie mogę już nic napisać. Tebe odebrał mi wszelkie argumenty. > Przykro mi, że gdy parę osób chce w kulturalny sposób podzielić się swoimi pogl > ądami, to muszą się chować gdzieś po kątach, by za bardzo nie kuć w oczy. > I że można ich ot tak wyrzucić do śmietnika. > (pewnie nawet nie na oślą)... chcialem wlasnie Ci to uswiadomic, ze cenzura to jest zaleznosc od czyjegos widzimisie, od poczucia wladzy i wyzszsci... dziekuje i milego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone To moze po prostu zamknac forum? 03.04.05, 14:22 Tak jak zamknieto kina, teatry i supermarkety. Bo nasz pan cenzor zachowuje sie jakby kino otworzyl, ale nie wpuszczal na seans... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: To moze po prostu zamknac forum? 03.04.05, 14:23 nie popadajmy w skrajności Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: To moze po prostu zamknac forum? 03.04.05, 14:26 Skrajnosci? Tebe wyraznie napisal, ze dzis nas tu nie chca. Internet to jednak materia zywa i dostepna wszem i wobec, wiec skoro nikogo nie chca, niechze zamkna interes! Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: To moze po prostu zamknac forum? 03.04.05, 14:30 wilma.flinstone napisała: > Skrajnosci? Tebe wyraznie napisal, ze dzis nas tu nie chca. nie sądzę, żeby nas tu nie chcieli, przecież chyba ten portal musi przynosić jakieś zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: To moze po prostu zamknac forum? 03.04.05, 14:32 Sens moich słów: jeśli dzisiaj jesteście w stanie prowadzić tylko takie dyskusje, to lepiej róbcie to gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Polemizowanie a obrazanie to dwie rozne sprawy.... 03.04.05, 15:15 Polemizowanie a obrazanie to dwie rozne sprawy.... Zyjemy w panstwie niby swieckim ...gdzie reguly ustalaja czesto religijni fanatycy... JPII choc postac wybitna nie dla wszystkich musi byc Alfa & Omega. W wielu sprawach swiat go podziwia, w wielu sprawach byl kontrowersyjny, czasem wrecz ortodoksyjny.... Dyskusje na jego temat beda jeszcze dlugo.... Ale czy dzisiaj wypada.... W demokratycznym panstwie, na demokratycznym forum pytanie o poprawnosc jest chyba nie na miejscu, jak dlugo wypowiedzi nie maja charakteru osobistego ataku.... A co do respektowania wolnosci opinii to posty mozna czytac lub nie. Tego wyboru sie nie ma gdy sie wlaczy TVP czy PR gdzie na wszystkich kanalach ta sama sieczka, a koncu to za moje pieniadze, bo place abonament.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: Polemizowanie a obrazanie to dwie rozne spraw 03.04.05, 15:21 heraldek napisał: > Polemizowanie a obrazanie to dwie rozne sprawy.... > > Zyjemy w panstwie niby swieckim ...gdzie reguly > ustalaja czesto religijni fanatycy... > JPII choc postac wybitna nie dla wszystkich musi > byc Alfa & Omega. W wielu sprawach swiat go > podziwia, w wielu sprawach byl kontrowersyjny, > czasem wrecz ortodoksyjny.... > > Dyskusje na jego temat beda jeszcze dlugo.... > Ale czy dzisiaj wypada.... > > W demokratycznym panstwie, na demokratycznym > forum pytanie o poprawnosc jest chyba nie na > miejscu, jak dlugo wypowiedzi nie maja > charakteru osobistego ataku.... > > A co do respektowania wolnosci opinii to posty > mozna czytac lub nie. Tego wyboru sie nie ma > gdy sie wlaczy TVP czy PR gdzie na wszystkich > kanalach ta sama sieczka, a koncu to za moje > pieniadze, bo place abonament.... ============= .... i dlatego parę m-cy temu przestalem placić podatek zwany abonamentem rtv. z tylu książeczki oplat jest taki kwitek. po wypełnieniu wystarczy dać panience w okienku na poczcie i sprawa załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: "Forum jest zamkniete gdyż jest nieczynne" - 03.04.05, 16:09 andrzej105 napisał: > taką instrukcję dostały "giwi" ,"tebe" z Centrali :) też mam taką nadzieję, że usunięcie tego wątku nie jest do końca zgodne z jego sumieniem... pozwala mi to na zachowanie wiary w człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: "Forum jest zamkniete gdyż jest nieczynne" - 03.04.05, 16:11 anaiss napisała: > andrzej105 napisał: > > > taką instrukcję dostały "giwi" ,"tebe" z Centrali :) > > też mam taką nadzieję, że usunięcie tego wątku nie jest do końca zgodne z jego > sumieniem... > pozwala mi to na zachowanie wiary w człowieka ten watek zostal juz mocno okrojony, bez najmniejszego sladu.. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: "Forum jest zamkniete gdyż jest nieczynne" - 03.04.05, 16:14 Tak i to jest najciekawsze, ze tebe usunal swoj post informujacy, ze ma zamiar usunac caly watek...Ty masz racje, tu by sie przydal jakis dobry psychoanalityk... Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: "Forum jest zamkniete gdyż jest nieczynne" - 03.04.05, 16:19 tak, dziwne, zwłaszcza, że nikt tu nie łamie regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: "Forum jest zamkniete gdyż jest nieczynne" - 03.04.05, 16:22 pisałam m.in, że powoli zaczynam rozumieć "aktywistów" z FoF i FoM, ale chyba to działa na redakcję alergicznie Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: "Forum jest zamkniete gdyż jest nieczynne" - 04.04.05, 12:41 wilma.flinstone napisała: > Tak i to jest najciekawsze, ze tebe usunal swoj post informujacy, ze ma zamiar > usunac caly watek...Ty masz racje, tu by sie przydal jakis dobry > psychoanalityk... :) Odpowiedz Link Zgłoś