Dodaj do ulubionych

No, zabawne :P

23.08.22, 18:08
Zostało zlikwidowane Fotoforum.
No cóż, pogodziliśmy się z tym.
Tylko czy na pewno?
1. We właściwościach mojego konta nadal figuruję jako moderatorka trzech konkretnych fotoforów, wymienionych z imienia i nazwiska.
2. Nie da się stworzyć nowego forum (już nie foto) o nazwie świętej pamięci naszego ukochanego FF, bo... forum o takiej nazwie już istnieje.
3. Jak się wpisze do wyszukiwarki tekst zapamiętany ze zlikwidowanych fotoforów, to dokładnie pokazuje, wraz z tekstem (fakt, nie da się przejść, pakuje nas na stronę zlikwidowanego blogera)

No to jak to jest z tą likwidacją? Hę?

I zróbcie w końcu coś z tym przekierowywaniem na stronę zlikwidowanego blogera! Choćby wstawcie komunikat: "sorry, fotoforum już nie ma, zabiliśmy go, hehehe!", a nie taka zmyłka, że ktoś nie będący w temacie będzie pół godziny szukał co mu się stało z komputerem!
Obserwuj wątek
    • kasi.aa Re: No, zabawne :P 25.08.22, 09:33
      Dzięki za zgłoszenie, zajmujemy się tym.
    • kot.peter Re: No, zabawne :P 04.09.22, 15:55
      Ależ się ten wątek skurczył. Co było do przewidzenia. :)
      Nie macie lepszych pomysłów na odpowiedzi niż kasowanie niewygodnych dla Was postów? Chyba macie świadomość, że zanim coś skasujecie, iks osób to przeczyta? Jesteście po prostu śmieszni.
      • wariant_b Re: No, zabawne :P 04.09.22, 18:47
        kot.peter napisała:

> Ależ się ten wątek skurczył. Co było do przewidzenia. :)
        > Nie macie lepszych pomysłów na odpowiedzi niż kasowanie niewygodnych dla Was
        > postów? Chyba macie świadomość, że zanim coś skasujecie, iks osób to przeczyta?
        > Jesteście po prostu śmieszni.

Ja zdecydowałem się wysłać skargę na działalność administracji forum
        I myślę, że nie od rzeczy byłoby, gdyby i inni poszkodowani zrobili podobnie,
        choć nie sądzę, żeby wywarło to jakiś pozytywny skutek i zmieniło postawy
        nie radzących sobie z wykonywanymi obowiązkami osób.
        Kiedy dostanę odpowiedź (zgłaszałem w piątek), podzielę się nią z innymi.

Dzień dobry,

Zmuszony jestem złożyć skargę na działanie administracji forum.gazeta.pl

Od pewnego czasu kasowane są wypowiedzi na forach pomocowych FoF i FoM,
        a pomoc administracji sprowadza się jedynie do powielania komunikatu
        o przesłaniu informacji na adres forum@agora.pl (ostatnio już pomoc@agora.pl,
        po zwróceniu uwagi, że to ten adres wymieniony jest w Regulaminie) nawet
        w przypadkach gdy problem jest ogólny i dotyczy wszystkich użytkowników,
        a nie tylko osoby zgłaszającej problem. Ostatnio było tak w przypadku zgłoszeń
        o uniemożliwiających korzystanie z forum reklamach czy nieprawidłowościach
        w działaniu linków do postów albo błędach wyszukiwarki forumowej.

Jak wydaje się, konflikt administracji z użytkownikami trwa od czasu
        przeprowadzonej nieprofesjonalnie i bez woli jakiejkolwiek współpracy
        z użytkownikami likwidacji Fotoforum, czego najlepszą ilustracją jest link:
        fotoforum.gazeta.pl odsyłający do strony zlikwidowanego Bloxa.
        Padło wtedy wiele gorzkich uwag na temat podawanych sprzecznych
        lub błędnych informacji oraz samego sposobu przeprowadzenia zamknięcia
        Fotoforum, co chyba niektórzy potraktowali jako osobistą obrazę.

Proszę o przywołanie pracowników do porządku i wytłumaczenie im,
        że pełnią tutaj rolę usługową wobec użytkowników, którym należy się
        pomoc i wsparcie oraz przywrócenie usuniętych w ostatnich kilku
        miesiącach na forach pomocowych postów
        .

Z góry dziękuję.

W_B

• wariant_b Re: No, zabawne :P 05.09.22, 16:04
          Dostałem odpowiedź:

[SPAM] Re: ODP: Skarga na działanie administracji forum.

Witamy,

dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy odpowiedź od administracji forum. Informujemy, że użytkownicy, którzy stwierdzą nieprawidłowe działanie po swojej stronie usługi oraz po pozostawieniu informacji na forum pomocowym opisany przez nich błąd nie jest możliwy do odtworzenia, proszeni są o kontakt z działem pomocy.

Dziękujemy za przekazane informacje.

Pozdrawiamy,
          Zespół Gazeta.pl
          • wariant_b Re: No, zabawne :P 05.09.22, 16:15
            I korespondencja trwa nadal:

Re: [SPAM] Re: ODP: Skarga na działanie administracji forum.

Witam,

Przykro mi, ale absolutnie nie o to mi chodzi.

Zgłaszane i wymienione przeze mnie błędy są natury ogólnej i można je sprawdzić
            korzystając z dowolnego komputera z praktycznie każdą szerzej używaną przeglądarką.
            Wymaga to jedynie odrobiny zainteresowania i chęci pomocy ze strony administratora.

Nie zostały przywrócone skasowane posty i nie pojawiła się informacja o tym,
            że zgłoszone błędy zostaną usunięte. Fotoforum nie ma, a link do Bloxa jest.

Ponieważ jako informatyk jestem zainteresowany tematem działania oprogramowania
            forum więc tego typu uwagi sprawdzam u siebie na różnych przeglądarkach i często
            podaję czynności prowadzące do potwierdzenia błędu. Mimo to nikomu z administracji
            nawet nie chce się wykonać proponowanych czynności i potwierdzić występowania
            błędu w oprogramowaniu, a post z opisem zostaje wykasowany, podobnie jak
            posty innych użytkowników potwierdzające występowanie zgłoszonego problemu.

Na przykładach podanych we wcześniejszym poście:
            - wyszukiwarka na poziomie forum posiada opcje wyboru: w treści, w temacie, autor.
            Opcja "autor" powoduje wyszukiwanie z kluczami wyszukiwania query= i author=
            czyli w obecnej wersji pokazuje jedynie te posty autora, w których on sam użył
            nazwy swojego konta w treści postu. Wystarczy jedna poprawka w kodzie i usunięcie
            zbędnego klucza query=<autor> aby wyszukiwanie działało zgodnie z przeznaczeniem.

- linkowanie postów nie uwzględnia używanego sortowania i w przypadku popularnego
            porządku "od najnowszego" zwykle nie pokazuje zalinkowanego postu. Jest to również
            kłopotliwe w przypadku pisania postów w dłuższych wątkach, bo nowo napisany post
            może nie pojawić się na ekranie, gdyż wyświetlana jest inna strona postów,
            wynikająca z numeru strony dla układu "drzewko". W przypadku wyszukiwania postu
            na podstawie linku brakuje parametru so=0 (układ drzewka), a w przypadku publikowanych
            postów w układzie "od najnowszego" zbędny jest parametr s=<numer strony drzewka>.

Oba błędy pojawiły się po ostatniej aktualizacji oprogramowania forum i od tego czasu
            nie udało się wytłumaczyć administracji, że należy dokonać poprawek w programie.
            Nie widzą problemu, bo skoro tak jest, to widać tak ma być.

O wadliwe reklamy nie mam pretensji, bo nie wiem, czy administracja forum ma
            jakikolwiek wpływ na dobór i sprawdzanie poprawności dostarczanych reklam.
            Ale domaganie się od użytkownika zrzutu ekranowego reklamy jest bez sensu.
            Skąd użytkownik po czasie ma wziąć drugi raz taką reklamę?

PS.
            Serwer pocztowy gazety oznaczył przychodzącą odpowiedź jako {SPAM]
            - chyba nie powinno tak być. Dogadajcie się z administratorami poczty.

Zobaczymy, co tym razem wymyślą.
            • kot.peter Re: No, zabawne :P 06.09.22, 11:34
              Masz cierpliwość... Ja tylko urągam, "nie chce mi się z [nimi] gadać".
              • wariant_b Re: No, zabawne :P 06.09.22, 13:55
                kot.peter napisała:

> Masz cierpliwość... Ja tylko urągam, "nie chce mi się z [nimi] gadać".

Nie mam cierpliwości, ale na szczęście odpisują niespiesznie.
              • baga Re: No, zabawne :P 12.09.22, 17:19
                kot.peter napisała:

> Masz cierpliwość... Ja tylko urągam, "nie chce mi się z [nimi] gadać".

Mnie się też już nie chce :(
                Za długo czekałam na odpowiedzi z adresu, na który notorycznie odsyła nas bagienny, a których nigdy nie dostałam. Za często byłam ignorowana głupimi odpowiedziami nie na temat i kasowaniem moich postów. Szkoda czasu i wysiłku. Albo radzę sobie sama lub dzięki uczynnym współużytkownikom, albo olewam.
                • kot.peter Re: No, zabawne :P 15.09.22, 00:49
                  baga napisała:

> kot.peter napisała:
                  >
                  > > Masz cierpliwość... Ja tylko urągam, "nie chce mi się z [nimi] gadać".
                  >
                  > Mnie się też już nie chce :(

Korespondencja Warianta z adminami jest fascynująca, ale raczej nie o takie fascynacje nam chodzi.
                  Niemniej jest postęp - ostatnio niczego w tym wątku nie skasowano! :) Nie wiem tylko, czy zmądrzeli, czy już całkiem nas olali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka