sylwiastep 14.03.05, 13:09 Zblizam sie w moim blogu do przerazajacego limitu 5 MB w moich zasobach. Czy mam jakies inne wyjscie, poza oczywiscie zmniejszaniem/usuwaniem zasobow? Czy jest jakakolwiek szansa na zwiekszenie tego 5MB? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eela Re: 5 MB 14.03.05, 15:03 Własnie, ja jestem w połowie i miałam o to samo pytać. Jeśli nie zwiększą granicy to jest wyjście, choc trochę pokraczne. Trzeba założyć innego bloga i tam trzymać zdjęcia. Tylko nie wiem jak będzie z aktywnością, bo nieaktywne są po jakimś czasie usuwane. Chyba trzeba raz na miesiąc coś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pineska40 Re: 5 MB IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.03.05, 18:08 sa strony, gdzie mozna trzymac zdjecia i mozna do nich linkowac. Np. photobucket.com/ Tam radze trzymac swoje zdjecia a w zasobach tylko malutkie (thumbnails), ktore beda linkami. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: 5 MB 14.03.05, 19:37 Można tak zrobić, ale jak wszystko jest na jednym serwerze, to się szybciej ładuje i łatwiejszy dostęp (dla mnie). Jeśli nie będzie możliwe powiększenie zasobów, to powinno się wreszcie znaleźć miejsce na serwerach Agory na coś w rodzaju ftp. Powiększanie zasobów mogłoby być opcjonalne, tak jak skrzynka pocztowa, bo przecież nie wszyscy potrzebują dużo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: 5 MB 15.03.05, 00:32 Już widzę galopujące hektolitry mp3-ek i divixów. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: 5 MB 15.03.05, 08:11 to moze oferowac zwiekszenie pojemnosci bloga dla tych najbardziej lojalnych i długo juz posiadajacych bloga na gazecie, to taka forma nagradzania za lojalnosc, nie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: 5 MB 15.03.05, 10:10 O właśnie, dobry pomysł . Zresztą nie wszyscy nawet potrzebują dużo miejsca, większość blogów jest raczej pisana niż ilustrowana. Poza tym można zrobić ograniczenie nie pozwalające na wstawianie mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: 5 MB 15.03.05, 13:09 Ja sie zgadzam, z tymi mp3. I pewnie, ze nie kazdy bedzie wykorzystywal caly limit miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: 5 MB 05.04.05, 15:32 Zatem rozumiem, ze nie ma co liczyc na wiecej niz to 5? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: 5 MB 06.04.05, 12:57 Tak, to milczenie jest wymowne. Pewnie chodzi o zwiększenie liczby blogów. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: 5 MB 06.04.05, 14:58 "Pewnie chodzi o zwiększenie liczby blogów. " No ale chyba lepiej miec mniej wartosciowych blogow, niz mase bezwartosciowcow, zalozonych tylko do zdjec? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: 5 MB 10.04.05, 12:59 To ja mam pomysl. Ja zaloze nawet i trzy blogi, i poprosze o skumulowane 15 mega na Mazusach, a na tych trzech pozostalych moge nie miec nic. Bo mi po prostu latwiej dodawac zdjecia w jednym miejscu, niz z innego bloga. No latwiej, po prostu. Naprawde nie da sie z tym nic zrobic? Moze rzeczywiscie przyznac wiecej tym, ktorzy maja blogi od jakiegos czasu, prowadza je regularnie? Moze przyznac wiecej tym, ktorzy o to poprosza? Bo nie kazdy poprosi, nie kazdy potrzebuje.. Mozna przeciez zrobic zakaz wstawianina MP3, i ograniczyc wielkosc kazdego z plikow. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: 5 MB 11.04.05, 00:30 To ja Ci ten wątek podbiję, żeby adminom z oczu nie zszedł przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piecyk gazowy Re: 5 MB IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.04.05, 22:41 mpieck napisał: > Już widzę galopujące hektolitry mp3-ek i divixów. Można zrobić ograniczenie wielkości dla plików, np. jeden plik max 350 kB. Odpowiedz Link Zgłoś
miluszek1 Re: 5 MB 16.03.05, 11:10 ja sobie poradziłam z tym limitem! załużcie sobie drugiego bloxa, ładujcie tam fotki, a na swoim podstrawowym bloxie możecie te fotki wstawiać jako "wstaw obraz z sieci"(jest taka ikonka w edytorze) od dawna już tak wstawiam fotki-nie widać różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ferrr pytanko IP: 146.155.190.* 17.04.05, 20:46 a jak dokladnie wstawiac ten obraz z sieci? Co trzeba wpisac jako URL? Adres bloga? Odpowiedz Link Zgłoś
a_apolonia Re: 5 MB 05.04.05, 16:10 mam taki sam problem, bo mój blog ilustrowany jest....i co mam poczać, jak magiczne 5Mb przekroczę??? Kasować wszyskie notki - dzieci jakie zrodziłam na blox.pl? Nie zgadzam się ! Mozna zrobić zablokowanie mp3 i wprowadzić jakąś własciwa reformę blogowa, która pozwoli na zwiększenie 5Mb Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa777 Re: 5 MB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:47 A gdzie się sprawdza ilość megabajtów zużytych przez blog? Odpowiedz Link Zgłoś
bladosso Re: 5 MB 14.04.05, 11:39 sylwiastep napisała: > Czy jest jakakolwiek szansa na zwiekszenie tego 5MB? Aloha Zapewne niedługo pojawi się opcja: "5MB to za mało? Wyślij smsa, żeby zwiększyć quotę!" Pozdrowionka bladosso z urzedas.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
t0m Re: 5 MB 14.04.05, 15:52 > Zapewne niedługo pojawi się opcja: > "5MB to za mało? Wyślij smsa, żeby zwiększyć quotę!" ciekawa propozycja ))) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
bladosso Re: 5 MB 16.04.05, 11:04 t0m napisał: > > "5MB to za mało? Wyślij smsa, żeby zwiększyć quotę!" > ciekawa propozycja ))) > dzięki No to teraz mnie bloxersi zlinczują bladosso z urzedas.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: 5 MB 17.04.05, 12:58 Bladosso powinien jakis procent od tych smsow dostawac ) Odpowiedz Link Zgłoś
bladosso Re: 5 MB 19.04.05, 08:53 sylwiastep napisała: > Bladosso powinien jakis procent od tych smsow dostawac ) Sylwio Odpalę Ci 50% od każdego procentu jaki otrzymam Gdyż koncept Twój przednim jest Pozdrowionka bladosso z urzedas.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś