Dodaj do ulubionych

Pytanie nt. Xbox Live (PL)

25.12.10, 22:18
Bez zbędnych pierdół... przejdę od razu do pytania (które niejako skierowane jest do MS oraz do wszystkich tych którzy mają obeznanie w temacie - ja nie mam więc pytam):

Dlaczego w naszym rodzimym Live'ie nie ma niektórych gier (mowa o arcade'owych grach). Czym to jest spowodowane? Jakimiś restrykcjami? Problemem z miejscem na serwerach polskiego oddziału? Czy może obawą głównej siedziby przed... no i tylko nie bardzo wiem przed czym. Pytanie to jest jak najbardziej poważne - po prostu nie potrafię pojąć o co chodzi? Polski Live jest. Więc w czym problem? Może to jest problem z umowami pomiędzy wydawcami a główną siedzibą - jakiś czarodziejski zapis czy coś? Sam już nie wiem...
Obserwuj wątek
    • sirmadness Re: Pytanie nt. Xbox Live (PL) 26.12.10, 01:28
      Cóż, usługa jest wykastrowana, bo jest nowa, z czasem tego wszystkiego ma być więcej, aż nasz Live przestanie być ubogim krewnym innych (oby)
      • dembsky Re: Pytanie nt. Xbox Live (PL) 26.12.10, 10:34
        No ja rozumiem że jest nowa - ale pytanie jest dlaczego tak trudno dodać gry które są np. USA. Bo tam że "usługa jest nowa" to tak na prawdę żadna odpowiedź. Po prostu chciał bym znać konkrety wink
    • jasiiiio kasa, kasa, kasa... 26.12.10, 11:48
      kasa, kasa, kasa...
      I licencje. Co na jedno wychodzi.
      Do kazdej gry ktos ma jakies prawa. Z kazdej sprzedazy trzeba odprowadzac podatki, ktore tez wplywaja do czyjejs (US) kieszeni. Najwyrazniej nie jest tak latwo sie ze wszystkimi dogadac...
      • dembsky Re: kasa, kasa, kasa... 26.12.10, 12:42
        W sumie o tym nie pomyślałem... może jest problem z tym że u nas są pity a z kolei w "jułesej" nie... no ale wydaje mi się że skoro jedne gry są to dlaczego innych nie ma. Sam nie wiem jak to może działać sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka