Dodaj do ulubionych

Just Another Escape

27.06.05, 20:49

www.gamershood.com/jaescape.php
Ściągnięte z "Escape the room". Stoję i z nikąd pomocy....
Obserwuj wątek
    • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 20:52
      A gdzie jesteś? Bo ja na razie się rozglądam, może potem pomogęsmile
      • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 20:55
        Mam już walizkę... Intryguje mnie kanapa. Może Ty coś wymyślisz...
        • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 20:59
          Walizkę?
          Ja wkładam kuleczki (na razie trzy) do maszyny i śrubkę, której nie mogę dokręcić, bo nie umiem wyjąć "żabki" zza szafy. Odcięłam też szczypcami antenkę od tv, ale nie wiem po co. I mam też małą karteczkę z numerkiem z obrazu.
          • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:02
            super! wreszcie jakis nowy przyjemny pokojsmile
          • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:03
            Żabkę za pomocą antenki właśnie smile
            • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:05
              Dziękismile Mam też taką jakby maczugę spod stolika z tv, szukam dalej walizki
              • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:08
                Maczuga to dla mnie dalej zagadka...
                Walizka otwarta smile
                • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:10
                  Które to walizka??? Czy znalazłaś wszystkie pięć kulek?
                  Jestem barbarzyńca, walę maczugą we wszystkosmile
                  • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:13
                    Walizka to walizka. W sejfie. Brakuje mi dwóch kulek.
                    • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:15
                      A jak rozbroiłaś sejf? Kulki mam cztrey - spod dywanu, z okna, jedna była za książkami, a czwarta nie pamiętam, chyba gdzieś na szafce
                • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:10
                  z kanapy mozna wyjac kartke. dywan tez sie odgina, ale po co?
                  • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:14
                    Pod dywanem jest kuleczka. Gdzie dokładnie jest kartka w kanapie?
                    • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:16
                      jak zblizasz kanape, to mozna "naderwac" poduchy
                      • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:18
                        mozna jakos laczyc przedmioty? mam zabke i srubke, niby pasuja ale nic sie nie
                        dzieje
                        • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:20
                          5 kulek sie kreci ale co dalej?
                          • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:21
                            To zakręć.
                        • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:21
                          Łączenie tu chyba nie działa. Żabka i śrubka do wykorzystania w tym dziwnym
                          urządzeniu z antenkami na stoliku.
                        • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:21
                          Śrubkę włóż do takiej maszyny w rogu pokoju i wtedy przykręć to żabką. Jak zbierzesz wszytkie kulki to dostaniesz klucz do szafkismile
                          Dalej mam zamknięty sejfsad
                          • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:23
                            no wlasnie tez to odkrylemsmile
                            • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:25
                              mam 5 kulek, sie kreca, srubka przykrecona zabka a klucza nie dostalem!
                              • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:27
                                Uuu, dziwne. Powinien się wysunąć z "szufladki" tego urządzenia, musisz spojrzeć z innej strony.
                                Czy mogę jeszcze prosić o opis dotrzeć do walizki?
                                • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:29
                                  Zobacz, co jest pomiędzy sofami.
                                  • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:32
                                    Kontakt, ale mi to nie pomagasad
                              • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:27
                                na obudowie tego urzadzenia tez jest kółko. Zakręć nim.
              • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:26
                Przyjemny? A ta krew spod drzwi? smile) Co z tym rozcieciem w sofie? I gdzie jest
                walizka??? Inka, jestem w takim samym momencie.
                • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:30
                  dzieki za kluczyk. myslalem, ze jak sie juz kreci, to nie trzeba krecic.. a
                  szafa pelna cudow, jak narazie nieprzydatnych
                  • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:32
                    "zabrałes" coś?
                    • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:33
                      no wlasnie nic. i jeszcze ten usmiech. maczuga tez nie pomaga
                      • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:38
                        mam jeszcze noz
                        • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:40
                          potrzebny, potrzebny a jakże...
                          • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:41
                            no..
                            • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:43
                              Napislalibyście skąd...
                              Chyba się nie doczekam tej walizkisad
                              • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:45
                                popatrz na zegar
                              • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:45
                                Chyba był na "liczniku"
                                • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:49
                                  I stała się jasnośćsmile)) Dzięki
                                • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:49
                                  No i koniec.
                                  Szkoda, że taki "dziwny".
                                • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:49
                                  ok. przeszedlem. sympatyczne, ale mogloby byc trudniejsze
                                  • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:50
                                    julka, co za synchronizacjasmile
                                    • julka_b Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:52
                                      też tak lubię wink
                                      • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:54
                                        Czy otworzenie niebieskich drzwi to koniec? Bo jeśli tak, to ja też już przeszłamsmile
                                        • inka28 Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:56
                                          A niesmile Przynajmniej wiem po co była maczugasmile
                                          Dzięki za grę!
                                          • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 21:57
                                            szkoda, ze taka krotka..
                                            • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 22:34
                                              Jasność??? A ja nadal ciemna jak tabaka w rogu smile)) Nie umiem otworzyć sejfu,
                                              nie wiem po co mi nóż, po co właściwie było otwierać szafę i po co ten nr i
                                              rozpruta kanapa??????????
                                              • kalkos Re: Just Another Escape 27.06.05, 22:44
                                                rozpruj pudelko na regale i pokombinuj z kontaktem
                                                • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:06
                                                  Uff. drgnęło! Ale te kable...
                                                  • katg1 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:08
                                                    pomóż mi z tą kanapą - czym to potraktować i w którym miejscu?
                                              • katg1 Re: Just Another Escape 27.06.05, 22:59
                                                a czym rozpruć tą kanapę?
                                                I nie wykorzystałam noża i maczugi - co z tym zrobić?
                                                • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:12
                                                  kanapy się nie rozpruwa. Lwa sofa druga poducha od prawej. Klikasz. Nożem
                                                  rozpruj pudelko na regale.
                                                  • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:16
                                                    Szyfr do walizki działa tylko na jedna blokadę!!!!!!!!!!! I co??????
                                                  • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:19
                                                    Halo!
                                                  • katg1 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:20
                                                    masz przecież 2 kartki
                                                  • katg1 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:22
                                                    ja już przeszłam, dzięki !!!!!
                                                  • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:26
                                                    jedną!!!!!!!!!!
                                                  • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:28
                                                    na obrazie!@ gdzie druga???????//
                                                  • malgorzata9 Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:31
                                                    Nie, ok. Mam. No i co z tymi drzwiami bo mnie nosi! Nie otwierają się
                                                  • heart_of_ice Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:47
                                                    cholera, nie moge znalezc 5tej kulki...
                                                    mam te z okna, z pomiedzy ksiazek i dwie spod dywanu... gdzie piata??

Pauli
                                                    --
                                                    Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.

EKGW
                                                  • xemxija Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:52
                                                    A ja nie wiem jak szafe otworzyc, chyba sprobuje maczuga?
                                                  • xemxija Re: Just Another Escape 27.06.05, 23:57
                                                    kulki sie kreca a ja nie moge umiejscowic srubki, no nie da sie wlozyc, klucza
                                                    nie daja mi zadnego, zaraz sie zdenerwuje.
                                                  • heart_of_ice Re: Just Another Escape 28.06.05, 00:01
                                                    xemxija, gdzie znalazlas 5ta kulke??
                                                    a srobka wchodzi na bolec 5ty od lewej, sama z siebie, wystarczy ja tam
                                                    przeciagnac mysza... i dokrecic kluczem zza szafy

Pauli
                                                    --

EKGW
                                                  • 1oo Re: Just Another Escape 28.06.05, 00:04
                                                    5 kulka jest na szafie.
                                                  • heart_of_ice off topic... 28.06.05, 00:05
                                                    yyy srubka, oczywiscieuncertain

Pauli
                                                    --

EKGW
                                                  • xemxija Re: Just Another Escape 28.06.05, 00:16
                                                    wlasnie nie pamietam juz gdzie te kulki sie poukrywaly...chyba na tej malej
                                                    szafce pod wieszakiem...pod dywanem dwie...i nie pamietam gdzie jeszcze bylysad
                                                  • heart_of_ice Re: Just Another Escape 28.06.05, 00:21
                                                    pod wieszakiem nie ma, szafke i wieszak obklikalam bardzo dokladniesmile

Pauli
                                                    --

EKGW
                                                  • 1oo Re: Just Another Escape 28.06.05, 00:21
                                                    Pisałam, że na szafiesmile
      • 1anian Re: Just Another Escape 28.06.05, 18:31
        Skończyłam.
    • mmmonika Re: Just Another Escape 28.06.05, 09:56
      Jak wyciągnąć te kulki sopd dywanu??
      • mmmonika Re: Just Another Escape 28.06.05, 09:58
        Ok mam, jak to pomaga pisanie na forumsmile
    • owca stoję u samych drzwi... 28.06.05, 20:33

niby zrobiłam wszystko /kulki, sejf, walizka, szafa/ a drzwi otworzyć nie mogę sad
      jak to zrobiliście?
      • kalkos Re: stoję u samych drzwi... 28.06.05, 20:54
        a klucz masz? i maczuge...
        • owca Re: stoję u samych drzwi... 28.06.05, 21:01

złoty i srebrny i maczugę
          i nic sad
          • 1anian Re: stoję u samych drzwi... 28.06.05, 21:07
            Brakuje ci jeszcze jednego klucza
            • owca Re: stoję u samych drzwi... 28.06.05, 21:11

rozumiem, że powinien być w szafie... ale nie mogę go nigdzie wyklikać
              proszę o wskazówkę smile
              • 1oo Re: stoję u samych drzwi... 28.06.05, 21:22
                W walizce jest kluczyk. Dostaniesz go po użyciu noża.
                • owca dzięki :-) 28.06.05, 21:25
                  aaaaaa
                  i jeszcze jeden kluczyk

he he...
                  • rosa_canina Re: dzięki :-) 30.06.05, 17:02
                    a ja wlasnie zaczelam i nie wiem gdzie druga kulka pod dywanemsad
                    • rosa_canina Re: dzięki :-) 30.06.05, 17:06
                      juz mamsmile
                      • krolewna1111 Re: dzięki :-) 01.07.05, 10:21
                        A ja nie mogę dostać sie do kartki z kanapy sad i tym samym nie mam kodu do
                        walizki sad buuu. "otwiera" mi się pierwsza poduszka z lewej strony (kawałek)
                        ale nic z tym zrobić nie mogę uncertain Może to nie o tą poduszkę chodzi? Ale klikam
                        na inne i nic sad HELP!
                        • mowawe Re: dzięki :-) 02.07.05, 13:02
                          Musisz klikać na inną - po lewej od tej rozprutej
                          • martmarta czy ktos tu jeszcze jest? 02.07.05, 22:35
                            nie moge znalesc srubki...
                            pomozecie ? smile
                            • 1oo Re: czy ktos tu jeszcze jest? 02.07.05, 22:58
                              Śrubka jest na dolnej półce, za książkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka