Dodaj do ulubionych

Fallout 3 - więcej informacji

IP: *.toya.net.pl 17.02.08, 16:05
Fallout na 20 godzin grania... Pięknie ku*** pięknie. I jeszcze idiotyczne achievementy uncertain. Proszę zmieńcie nazwę na fallcrap, bo prawdziwy fallout to to nigdy nie będzie!!!!! Chyba, że dla dzieciaków, które podniecają się piękną grafiką i nic więcej nie jest dla nich ważne.
Obserwuj wątek
    • Gość: xhon Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 16:15
      Przecież 40h grania to całkiem sporo. Stare Dallouty były przecież baaardzo krótkie.
    • Gość: nanook Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.pronet.lublin.pl 17.02.08, 16:19
      Fallout czy Fall Out ? Oto jest pytanie.
    • Gość: Swistak Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 16:30
      Golfiarz? a co ty wiesz o konsolowym graniu? Chyba nigdy nie grałeś na konsoli i nawet dobrze nie wiesz co to są Achievementy. A co do tych 20 godzin grania to się z tobą zgodzę...porażka.

Trochę dziwi mnie sposób reklamy Fallout przez jego twórców. Tylko se gole do własnej bramki strzelają. Świat mniejszy od Obliviona, tylko 20 godzin gry...żal
      • Gość: golfiarz Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.toya.net.pl 18.02.08, 00:13
        Z achievementami spotkałem się grając w portala. Zrobiłem kilka, krew mnie
        zalała z nudów i wściekłości na sztuczne przedłużanie gry i wywaliłem tą grę
        wraz z całym orange box w cholerę. Jakoś nie widzi mi się to totalnie konsolowe
        rozwiązanie. Wcześniejsze fallouty i inne rpg jakoś sobie dawały radę bez tak
        dennych sztuczek. Grało się w nie całymi dniami, rozmawiało z npcami żeby poznać
        fabułę. A tu będą wyścigi pt: kto szybciej zdobędzie dany achievement. Cudowny
        pomysł...
    • mniejwiecej Re: Fallout 3 - więcej informacji 17.02.08, 17:18
      nanook sprawd w slowniku a nie zasmiecasz internet
    • Gość: kajeciK Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.02.08, 17:34
      xhon chyba nie graliśmy w te same gry. Z tego co pamiętam to żeby W PEŁNI zaliczyć pierwszą część potrzeba około... 800 godzin smile
    • Gość: Nilphilus Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.08, 18:02
      ja tam się ciesze że świat nie będzie 'za duży'. A 40h gry to jest i tak sporo, pozostaje tylko pytanie JAKIEJ gry
    • Gość: Gość Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.gprs.plus.pl 17.02.08, 18:51
      phi 40h to usiądę i przejdę bez przerw uncertain mało trochę sad
    • Gość: Bartek Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 19:58
      No nie, no bez przesady. 20h na main questa, kolejne 20h na poboczne to wcale nie jest tak tragicznie, choć faktycznie do satysfakcji daleko... ale... Pomijam już to, że na upartego dało się przejść main questy w obu poprzednich Falloutach w kilkanaście do dwudziestu paru minut, jeżeli ktoś chciał się bawić w speed gaming, a w parę godzin jeżeli ktoś po prostu doskonale wiedział jak grać. A co do 800h do zaliczenia pierwszej części - zakłądając granie po 6h dziennie, to jest to około 130 dni - przecież to bzdura. Pierwsza część liczyła sobie ile... 100 lokacji wszystkiego? Przejście całej gry z zaliczeniem wszystkich questów zabierało kilka dni grania, to była w sumie dosyć krótka gra jak na dzisiejsze standardy. Fallout 2 już lepiej, tam faktycznie żeby zrobić wszystko trzeba było nasiedzieć się kilka tygodni... ale z drugiej strony zrobienie większości nie-ukrytych rzeczy wraz z przejściem całej gry też nie trwało jakoś straszliwie długo.

Za duże światy też są bez sensu (patrz wszystkie morrowindy, obliviony itd., z wielkimi światami w których nic nie ma., albo porównanie przerośniętego, nudnego świata w Gothic 3 z mniejszym, a ciekawszym światem w Gothic 2)

Natomiast wieści o naleciałościach konsolowych, to ostateczna rozpacz niestety... To niestety jest bolesna prawda, że trend do konsolowania gier, o ile fantastytczny dla dynamicznych gier akcji, o tyle jest morderczy dla wszelkich innych gatunków.

Co zaś się tyczy achievementów - szczerze mówiąc mnie też nie przekonuje taki pomysł... przechodzenie gry dla uzyskania achievementów jest imho naciągane, to jest takie sztuczne wymuszanie przechodzenia gry jeszcze raz. To jest dobre w grach akcji, ale nie w rpg...
    • Gość: VT Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.autocom.pl 17.02.08, 21:22
      Wszystkie informacje na temat schronów to nic nowego - przypomnijcie sobie zakończenie Fallout'a 2. Przynajmniej twórcy zapoznali się dokładnie z "historią" więc miejmy nadzieję, że gra będzie z nią spójna.
    • jetinajt Re: Fallout 3 - więcej informacji 17.02.08, 22:12
      Już się nie mogę doczekać kompletnej klapy tej gry, która według mnie z Falloutem nie ma nic wspólnego. Gry z tej serii przestano robić już dawno temu, a to co produkuje Bethesda to marna podróbka, która Falloutem nazywa się tylko dlatego, żeby zgarnąć więcej kasy.
      Swoją drogą to nie wiem, po co oni próbują wskrzeszać serie, którym powinno się pozwolić spoczywać w spokoju, a nie szargać ich imienia marnymi następcami. I tak na prawdę nie ważna będzie jakość samej gry. Starzy fani będą zawiedzeni, bo to już nie będzie ta gra, w którą sie zagrywali 8 czy 6 lat temu. Starzy fani byli by szczęśliwi tylko wtedy, gdyby cała mechanika rozgrywki pozostała bez zmian. Bo klimatu gry nie buduje tylko świat w niej przedstawiony. Klimat gry buduje wszystko od stylu grafiki, mechaniki rozgrywki, a na motywach muzycznych kończąc. Jeśli zmieni się choć jeden z tych elementów, to wtedy gra nie ma ze swoją poprzedniczką nic wspólnego. To tak jak by z Porshe 911 zrobić rodzinnego sedana. Nazwa niby ta sama, ale to nie jest już ten sam samochód. Oczywiście, że rozwój w serii musi następować, ale powinien on następować tak żeby widząc niepodpisanego screena z gry gracz wiedział z jakim tytułem ma do czynienia. Tak jak to jest z wyżej wymienionym Porshem- nieważne czy widzisz rocznik 1970 czy rocznik 2007 zawsze rozpoznasz, że to jest Porshe 911.
    • Gość: Its never lupus Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.cvdnet.pl 18.02.08, 02:57
      kajecik ja jedynke ze wszystkimi questami rozwaleniem brotherhooda, hubu i junktown jak bylem chory to w 17 godzin zrobilem od 10 do 3 z przerwami na jedzenie sranie mycie itp
    • Gość: Its never lupus Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.cvdnet.pl 18.02.08, 02:57
      kajecik ja jedynke ze wszystkimi questami rozwaleniem brotherhooda, hubu i junktown jak bylem chory to w 17 godzin zrobilem od 10 do 3 z przerwami na jedzenie sranie mycie itp
    • Gość: lupus i h.. Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.cvdnet.pl 18.02.08, 02:58
      a te ciekawostki z kryptami to mówi prezydent w enklawie w dwójce
    • Gość: kajeciK Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.02.08, 06:38
      Its never lupus - toż to prawie speed run tongue_out Mi zajęło trochę więcej może nie 800 godzin, ale gdzieś cosik takiego wyczytałem. Zgadzam się z Bartkiem jeżeli chodzi o świat. Jego wielkość jest bardzo istotna. Sto razy wole świat z drugiego Gothica niż ten z Morrowinda. Mam nadzieje, że mimo wszystko zobaczymy dobrą grę. Nie chcemy chyba żeby jedna z największych legend branży gier zeszła na psy??
    • Gość: Nordell Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: 212.160.172.* 18.02.08, 15:46
      Achievmentami mogą być różne rzeczy - np przejście gry bez jednego wystrzału albo okradanie NPC - np 100 stimpackow... niekoniecznie musi byc: rozwiąż questy poboczne w 3 dni. Same przejscie wszystkich questów pobocznych moze byc achievmentem.
    • Gość: Elven Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.tvgawex.pl 18.02.08, 16:33
      Co do innych krypt i ich specyfiki to faktycznie była o nich wzmianka w Falloucie 2. Kojarze że jedna otworzyła się bardzo wcześnie, w innej z kolei byli SAMI mężczyźni no i była też wzmianka o przepełnionej krypcie.
    • Gość: hn Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.chello.pl 18.02.08, 19:04
      Nie, nie , nie danie Fallouta chłopakom od Obliviona nie bylo dobrym pomysłem.
    • Gość: keradr Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: 91.197.155.* 19.02.08, 13:23
      a więc nie warto ryzykować wywalenia kasy na zakup tego czegoś, rozczarowanie coraz bliższe.....
    • Gość: zumek Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: 62.148.79.* 21.03.08, 08:13
      Jak wyjdzie trzeba bedzie sciagnac najpierw "demo" z emula lub torrenta smile

Samochodu tez nie kupuje sie tylko dlatego ze w gazecie napisali ze jest dobry smile
      • Gość: gość Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: 212.160.172.* 07.04.08, 12:37
        Jeśli szukacie więcej informacji o Fallout3 to polecam
        fallout-3.eu
    • Gość: ??? Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.torun.mm.pl 29.05.08, 17:04
      Dlaczego głupie achivmenty a może ty jesteś głupi i nie tylko dzieciaki podnieca
      fajna grafika
    • Gość: Spoqs Re: Fallout 3 - więcej informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 15:13
      SŁUCHAJCIE PADNIJCIE NA KOLANA PRZED BETHSEDOM któremu sie kur*a Oblivion nie spodobał. A propo zasłużonego spoczynku to jak nie chceie to nie bezcześcicie zwłok ale ja uważam że fallout wiecznie żywy jest. nawet jak wydadzą już Fallouta z pechową Trzynastkom w tytule ja BĘDĘ przed kompem z respiratorem przewieszonym przez barki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka