Gość: Drakkar IP: *.who.vectranet.pl 13.11.08, 12:28 "Far Cry 2 to sequel znakomitego shootera TPP..." -------------------------------------------------- Hmmm... Czy tylko ja się przesłyszałem? TPP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: y Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.k2.pl 13.11.08, 12:31 hmm. od kiedy to jest TTP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.spray.net.pl 13.11.08, 12:49 Słabiutka gra. Biegasz po dżungli, strzelasz do wszystkiego co się rusza. Wszystko fajnie, tylko kompletnie bez sensu. Gra nie ma żadnej fabuły. Jeśli chodzi o wymagania to kompletna bzdura - na średniej klasy kompie (E6420, 4GB RAM, 8800GTS 512) chodzi płynniutko na maksymalnych detalach. Ciężko wymagać od gry wydanej pod koniec 2008 roku, żeby chodziła na Pentium 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK47 Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 13.11.08, 12:52 jak mnie ubawila kwestia wymagan sprzetowych. przypomnialy mi sie czasy jak meczylem sie z tym na PC. Wyobrazie sobie jak fajnie jest po prostu nabyc dany tytul, w ogole nie zerkac na tyl "czy pojdzie", nie szukac patchy i kompatybilnych sterownikow, tylko zapuscic plytke i grac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 13.11.08, 12:53 @k To jest komp średniej klasy?? Chyba wsród burżujów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK47 Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 13.11.08, 12:54 @k Nie zeby bronil FC2, ale chyba nie grales zbyt dlugo. Gra ma glowny watek fabularny i to calkiem niezgorszy (szczegolnie koncowka). Poza tym wysoka znajomosc ang. mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.kol.tke.pl 13.11.08, 12:56 @AK47 zaczynasz się powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.k2.pl 13.11.08, 12:57 dzięki FC1 pierwszy raz wkroczyłem na drogę kupowania kart z najwyższej półki radeon 9800 pro do dzisiaj uważam za największy przełom w dziedzinie kart graficznych... karta była rewelacyjna po prostu i śmigała FC na full tak, że gapiłem się jak kretyn na tą przecudną wodę w grze zasypując kumpli 100 screenów dziennie. dla mnie to tez jest dobre wspomnienie, i nie ma mowy, żebym grał w FC2 na konsoli, dla mnie to marnotrawstwo absolutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacho Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.ptr.magnet.ie 13.11.08, 12:58 czemu mielibysmy o najwyzszych detalach zapomniec... E8400 + gtx 260 biega bez najdrobniejszego zaciecia w max detalach przy 1920 x 1200. Taki sprzet to wcale nie jest najdrozsza mozliwa inwestycja przecie... wiec daleko tu do 'niemozliwosci' Druga, drobniejsza wpadka to nazwanie Far Cry TPP Chyba, ze autor myslal, ze pisze sie Thirst Person Perspective hehe (perspektywa spragnionego czlowieka) Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Far Cry 2 - wideorecenzja 13.11.08, 13:01 nie wiem jak FR2, ale ja nie rozumiałem zachwytów nad FR1.. jak dla mnie Doom3 był dużo ciekawszy i wciągający i tak potem przyszedł FEAR i pozamiatał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el^^ Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:04 Z TPP pojechaliście ostro Gra przepiękna, choć wiele zadań jest podobnych do siebie, to i tak chce się w to grać godzinami. Choć grę przeszedłem, to i tak codziennie wracam żeby sobie postrzelać, podkradać, pojeździć, popodziwiać idealne widoki. Gra spokojnie na 5. Nie wiem czemu daliście "tylko" 4,5 Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: Far Cry 2 - wideorecenzja 13.11.08, 13:06 OMG... ale bzdura - ja odpalam na Pentium 4 z X1950pro z detalami na high i fizyka/fire/trees na medium i pokazu slajdow nie uswiadczylem. Nie no , naprawde, jesli chodzi o wymagania to troche przegieliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: Far Cry 2 - wideorecenzja 13.11.08, 13:10 nieee, naprawde, nie moge, najgorsza recenzja jaka ogladalem w tym roku ... porazka na calej linii, odnosze wrazenie ze recenzenci grali w ta gre moze z godzine i pospieszyli z recenzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torba Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:10 Ja mam E8400, 4 GR RAM, grafe Ati 4850 i wszystko na max, AAx4 i bardzo dobrze i plynnie mi chodzi (rozdziałka 1280x1024). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.kol.tke.pl 13.11.08, 13:11 @y Dla mnie FC1 to: masa błędów, AI i jej nadprzyrodzone zdolności - doskonały wzrok, strzelanie przez ściany itd.), kiepska fabuła oraz fatalna polonizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.k2.pl 13.11.08, 13:18 nie wiem nie grałem w wersję PL (w ogóle nie grywam chyba dopiero F3 spróbowałem po raz pierwszy), ale co do reszty to fakt tyle, że do tego dochodzi niesamowita jak na tamte czasy grafika i odwzorowanie świata i miodna rozpierducha mi to wystarczyło jak na grę, która z założenia była reklamówką silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacho Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.ptr.magnet.ie 13.11.08, 13:19 moze w Agorze maja same monitory 30'' Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Far Cry 2 - wideorecenzja 13.11.08, 13:22 moze w Agorze maja same monitory 30'' ---- ha, chciałbym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutch Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.radom.pilicka.pl 13.11.08, 13:22 @AK47 Nie ma jak to grać w FPP przy pomocy pada. Po prostu super. Nie mam nic do konsoli ale do puki nie dodadzą do niej klawiatury i myszki będę omijał szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emjoot Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: 193.200.216.* 13.11.08, 13:25 @AK47 Nie ma jak to grać w FPP przy pomocy pada. Po prostu super. Nie mam nic do konsoli ale do puki nie dodadzą do niej klawiatury i myszki będę omijał szerokim łukiem. --- Zdziwiłbyś się jakie sterowanie za pomocą pada w FPP jest wygodne i intuicyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Woźniak Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 13.11.08, 13:27 @ wszystkie wątki ?z TPP? Far Cry 2 to oczywiście sequel shootera FPP. Wystąpiło tu oczywiste przejęzyczenie lektora, którego nie wyłapało kila sit kontroli jakości. Bardzo dziękuję za czujność i przepraszam za pomyłkę. Biję się w piersi i proszę o łagodny wymiar objeżdżania z w/w powodu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.kol.tke.pl 13.11.08, 13:32 @Emjoot grałem w BLACK'a na PS2 i podziękowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 13.11.08, 13:37 hehe. Po co sie przyznawałes do błedu chłopie. Trzeba było isc w zaparte i powiedziec ze TPP to Trochę Przydługa Podróż Gra była długa. Przeszłaby Frajer!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: 212.76.37.* 13.11.08, 13:40 to jakiś niesmaczny żart z tą'rewelacyjną AI przeciwników'. no ludzie. AI to żenada, jedna z najgorszych w ostatnich latach, wciąż te same reakcje, jeep za KAŻDYM razem jedzie na czołowe i strzela potem w miejscu czekając na wybicie, przeciwnicy to ćwierćinteligenci bez finezji ktorzy potrafią tylko myknąć bokiem, stanąc obok nas i nie ruszając sie pruć z broni az ich zdejmiemy. i nie - nie przesadzam. mam 20 filmikow z IDENTYCZNYMI akcjami ataku przeciwnika samochodem, innych nie uświadczyłem. po genialnym pod tym względem FC1 tutaj jest MEGA kicha. oczywiscie o żałosnym respawnie nie wspomnieliscie. pomijam juz posterunki ktore odradzają sie co minuta, ale wystarczy odwrocic sie tam do trupa plecami, odejsc 10 metrow i PACH - seria w plecy - odrodził sie. sorry, to było dobre 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.k2.pl 13.11.08, 13:42 @ak47 mam xkloca od kilku miesięcy gra się na padzie rewelacyjnie we wszystko oprócz shooterów właśnie, możesz się zapierać rękami i nogami ale kombo klawiatura i myszka nie przeskoczy nic - nie wszystko w konsolach jest idealne. Odpowiedz Link Zgłoś