Dodaj do ulubionych

Pomoc-studia podyplomowe z informatyki

10.06.15, 18:52
Witam. Pracuje w administracji. Mała mam wiedzę odnośnie komputerów i informatyki. Zastanawiam się nad studiami z informatyki, dokładniej nad podyplomówka. Mam możliwość że zakład pracy dofinasuje mi takie studia. CZy warto wybrać się na podyplomówkę z informatyki? Programowanie czy też zarządzanie siecią? czy może coś innego? Jesli tak, to jaki mam wybrać specjalizację? Jak pracodawcy widzą osobe po dyplomówce z inforatyki? Mieszkam w małym miasteczku. Zależy mi aby móc po niej łatwiej znaleśc pracę. Dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • thanathos4 Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 18.06.15, 20:35
      Wszystko zależy od tego jakie studia kończyłaś. Jeśli była to informatyka to sprawa jest prosta: Warto!
      Jeśli jednak kończyłaś inny to zastanów się nad tym dobrze. Nadrabianie zaległego materiału, praca zawodowa i studia bieżące? Nie starczy Ci na to czasu. Miałem podobną sytuację i radzę poszukać studiów o profilu jaki kończyłaś wcześniej.

einformatyka.com.pl
      • tapatik Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 01.02.16, 11:49
        thanathos4 napisał(a):

> Wszystko zależy od tego jakie studia kończyłaś. Jeśli była to informatyka to
        > sprawa jest prosta: Warto!

Jaki jest sens studiów podyplomowych w takim samym kierunku jak studia magisterskie?

> Jeśli jednak kończyłaś inny to zastanów się nad tym dobrze. Nadrabianie
        > zaległego materiału, praca zawodowa i studia bieżące? Nie starczy Ci na to
        > czasu.

Jakie "nadrabianie zaległego materiału"?
        Jak idziesz na podyplomówkę to nie masz "zaległego materiału".
        To jest tak jakbyś zaczynał nowe studia.

> Miałem podobną sytuację i radzę poszukać studiów o profilu jaki kończyłaś
        > wcześniej.

A co to da? Jaką wiedzę stamtąd wyniesie?
    • kaczusbb Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 26.06.15, 12:49
      Zanim udasz się na studia warto wiedzieć kilka rzeczy:
      1) studia pomagają, ale one nie nauczą Cię programowania od początku do końca.
      2) żeby nauczyc się programować, trzeba duzo ćwiczyć - bez tego się nie da, totez studia sa dobrym wskaźnikiem, ale potrzebna jest praca własna
      3) zanim wybierzemy się na studia, spróbujmy programować, bo moze się okazać, że nasz charakter powoduje, że to nie dla nas, że raczej potrzebujemy innego zajęcia.
      4) jak zacząć programować opisałem w artykule na mojej stronie.
    • marek.jar Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 01.08.16, 09:33
      Studia z informatyki? Masę czasu tracisz na dojazdach, na przygotowaniach itd. Czy nie lepiej poświęcić się nauce jakiegoś języka programowania który da Ci większe korzyści? NP jakieś języki webowe ot chociażby PHP, JS czy CSS? Uczyć się można w domu. Odsyłam do strefakursow.pl/kursy/web_design.html
      Znajdziesz tam trochę więcej informacji na ten temat.
      • tapatik Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 27.02.17, 08:29
        W którym miejscu dziewczyna pisze, że chce się nauczyć programowania?
    • pablo844 Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 29.05.18, 10:00
      wydaje mi się, że taka podyplomówka to bardzo dobry pomysł. W końcu teraz jest duże zapotrzebowanie na specjalistów IT, a w branży poszukuje się nie tylko programistów. W tym sektorze powstają wciąż nowe zawody. Najpierw sobie przejrzyjcie ogłoszenia, np. na tej stronie warminsko-mazurskie-praca.pl/ .
    • tapatik Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 08.05.22, 22:39
      Na WSKZ nie ma w tym momencie podyplomówek z programowania.
    • tapatik Re: Pomoc-studia podyplomowe z informatyki 19.05.22, 18:38
      Może kiedyś taki kierunek był, ale teraz nie widzę go na stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka