Gość: zwierzak Re: Torchlight - nowa gra twórców Diablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 05:19 Nie wypowiadajcie się dopuki nie zagracie. Gra jest super. Grywalność diablo 2 to przy niej pestka. Historyjka fajna. Naprawdę warto spróbować. Narazie tylko tryb singl player, podobno za rok mmo ma wyjść. Gra kosztuje jedynie 20 $ co nie jest zbyt dużo -> to kolejna jej zaleta ( trzeba kupić przez internet ). Gra jest super dopracowana i ma klimat. Poza wszystkim wymagania są śmieszne (bardzo dobrze zoptymalizowana). Grywalne demo można za darmo ściągnąć ze steam'a. A co do Blizzarda to jestem rozczarowany, miał być SC 2, miało być D 3 i dupa, nic nie ma. Trzepią tylko kasę na WoW, gdzie kupa maniaków płaci im kokosy nie wiadomo za co. Ja potrzebuje gierki, żeby się rozerwać i popykać chwilę, a nie siedzieć cały boży dzień i naciskać jeden przycisk. Jednym słowem Blizz mnie wku...ł, a Ci Panowie odwalili kupe dobrej roboty (Blizz powinien żałować, że stracił takich dobrych pracowników, ale oni chyba wolą odcinać kupony od tego co już mają). Promujcie tą grę w internecie jeżeli wam się spodoba, bo moim zdaniem tym kolesiom naprawdę zależy na robieniu dobrych gier i warto ich dofinansować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanquisher Re: Torchlight - nowa gra twórców Diablo IP: *.torun.mm.pl 31.10.09, 15:01 Mimo kreskówkowej grafiki gra trzyma odpowiedni dość mroczny klimat, którego ciężar rośnie w miarę rozwoju fabuły. Nawet ścieżka dźwiękowa nawiązuje do tego co znamy z pierwszego Diablo. A mechanika gry to po prostu ulepszony FATE: oprócz pktów exp punty sławy, zwierzak, którego karmimy rybami i który zarówno pomaga w walce jak i robi za mułka. Dodatkowo wprowadzono kontrolę nad petem i drzewko skilli zatem oprócz możliwości nauki czarów każda klasa posiada umiejętności, które może rozwijać. Ma to ogromny wpływ na atrakcyjność gry. Za 20$ otrzymujemy jeden z najlepszych tytułów HnS tworzony przez pionierów a zarazem mistrzów tego typu rozgrywki. Co do wydajności gry, płynnie pójdzie nawet na komputerach z niższej półki i na większości laptopów. Krótko mówiąc nie jest przesadą stwierdzenie: Diablo + FATE = Torchlight. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Torchlight - nowa gra twórców Diablo IP: 92.251.255.* 29.12.09, 18:31 Ostatnio znalazłem fajne forum o grze Torchlight: www.torchlight.xup.pl dotychczas największe jakie znalazłem. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś