Dodaj do ulubionych

Corel - Pomocy !!!

24.05.07, 22:45
Otworzyłam gotowy projekt w corelu x3 i nie mogę go przenieść. Obiekty nie są zablokowane, mogę je powiększać, zmieniać kolory, czy kasowac problem jest tylko z przesunięciem w inne miejsce na stronie. Napiszcie proszę jak to odblokować.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • 33qq Re: Corel - Pomocy !!! 24.05.07, 23:23
      spróbuj skopiować na nową stronę albo zgrupować, nigdy nie miałem takiego problemu.
      • zuzia284 Re: Corel - Pomocy !!! 24.05.07, 23:28
        nic z tego. skopiować się da ale dalej nie mogę nic przesunąć. przy robieniu nowego projektu jest to samo. Mogę wszystko wstawić ale nic się nie da przemieścić. Grupowanie też nie pomaga.
    • beata_ Re: Corel - Pomocy !!! 24.05.07, 23:27
      Nie sprawdzę w tej chwili, bo mi komp zdechnie całkiem, ale mam wrażenie, że w
      Illustratorze jest opcja blokowania pozycji obiektu, może i tu coś takiego
      jest...

Nie jestem pewna tej funkcji w AI, więc jeśli coś "tworzę", to proszę o
      wybaczenie :-)
      • oby.watel Re: Corel - Pomocy !!! 24.05.07, 23:49
        A zainstalowanie SP nie pomogło?
        • zuzia284 Re: Corel - Pomocy !!! 25.05.07, 00:00
          A czy możesz rozwinąć skrót SP :)
          • beata_ Service Pack 25.05.07, 00:03

• zuzia284 Re: Service Pack 25.05.07, 00:47
              nie pomogło :(
              • beata_ Re: Service Pack 25.05.07, 01:00
                Jedyne, co mi w tej chwili przychodzi do głowy, to restart kompa - o ile nie
                było go przy instalacji SP ani nie próbowałaś tego wcześniej... Corel lubi mieć
                fanaberie...
                Ale jeśli restartowałaś i metdoa "wysiąść i wsiąść" nie pomogła, to się
                poddaję.
              • oby.watel Re: Service Pack 25.05.07, 01:00
                Nie pracujesz przypadkiem na wielu warstwach? Poza tym, czy jak w nowym
                dokumencie sama narysujesz prostokąt, to możesz go przesuwać?

Jeśli klikniesz obiekt to u góry masz jego położenie (x, y) w odniesieniu do
                środka. Jak tam wpiszesz inne wartości, to obiekt sie przemieszcza?
                • zuzia284 Udało się !!! 25.05.07, 01:39
                  Dzięki za pomoc :) Po ściągnięciu SP i trzech restartach wszystko wróciło do normy. Ale się strachu najadłam bo na jutro muszę zrobic projekt :) Nie mam pojęcia co to było i mam nadzieję że nie prędko się powtórzy.
                  Jeszcze raz dziękuję !!!
                  pozdrawiam
                  • beata_ Re: Udało się !!! 25.05.07, 02:27
                    zuzia284 napisała:

[...]
                    > Nie mam pojęcia co to było i mam nadzieję że nie prędko się powtórzy.
                    [...]

To był po prostu "kopany" Corel :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka