Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bramka decydujaca

20.04.04, 00:39
    Czy ktos mi moze powiedziec, ktora bramka w meczu Polkowice-Groclin byla
    decydujaca?
    Obserwuj wątek
      • marwi75 Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 08:15
        Żadna !!! Decydująca jest wtedy gdy drużyna która remisuje zdobywa bramkę dającą
        jej jednobramkowe zwycięstwo. Czy tak trudny jest język polski że nie można po
        przeczytaniu go zrozumieć ? Może zamiast piwa, papierosków i panienek wziąłbys
        się za czytanie...
        • mcbane Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 10:56
          Aha, czyli to jest tak: mecz wygral Groclin, a o ich zwyciestwie nie
          zadecydowala zadna bramka, tak?
          Moze zamiast chlopcow, syropu od kaszlu i spacerow z pieskiem wzialbys sie za
          logiczne myslenie...
          • marwi75 Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 11:06
            No właśnie - logiczne myślenie...
            • mcbane Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 11:41
              Dobrze, ze wiesz, gdzie twoj problem
      • erneest83 Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 12:14
        Boze, ze tez sie zawsze trafi jakis "inteligentny inaczej" :/// Faktycznie,
        pierwszy punkt regulaminu Pilkarzykow powinien brzmiec: "Pilkarzyki to gra
        wylacznie dla ludzi myslacych"... Mimo tego, ze moglbys o tym przeczytac w
        wyzej wspomnianym regulaminie odpowiem ci: bramka decydujaca to taka bramka,
        ktora przesadza o ostatecznym wyniku spotkania (czyli np. powoduje zwyciestwo w
        sytuacji remisowej, albo remis jesli jedna z druzyn prowadzila). Czy to
        naprawde takie trudne??? Grocli prowadzil od poczatku do konca spotkania, wiec
        ktora bramka byla decydujaca??? :/ Moze sam to rozgryziesz ;P
        • marwi75 Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 13:07
          Myślę jednak że akurat dla tego osobnika zrozumienie tej kwestii może być ponad
          jego siły umysłowe...
        • mcbane Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 13:35
          O wy wszechwiedzacy supermenagos! Fakt, nie znalazlem tego punktu najpierw w
          Regulaminie, bo tego nigdy nie czytam (juz go znalazlem i przeczytalem po
          czesci), ale prosze was, o krole pilkarzykow, wezcie pod uwage nastepujaca
          sytuacje:
          Mecz druzyny A i druzyny B, bezbramkowy remis przez 90 min, w koncu w 90.
          minucie druzyna A strzela bramke( w tym momencie decydujaca). Sedzia dolicza 4
          min i druzyna B teraz rzuca wszsytkie sily do przodu, na obronie zostaje tylko
          bramkarz. Przez 4 minuty druzyna B cisnie, ale jedna kontra i juz jest 2-0 dla
          druzyny A. W tym momencie jest juz po meczu, a pierwsza bramka traci swoja
          wartosc, chociaz to ona jest ewidentnie _decydujaca_o_zwyciestwie_. I co,
          wedlug punktacji pilkarzykow te bramki sa tyle samo warte. Skoro juz w innych
          postach ludzie sie domagaja subiektywnych ocen dla zawodnikow, to to samo mozna
          by wprowadzic w stosunku do bramek, bo widocznie jednak bramka bramce nierowna.
          Wiem, ze teraz bluznie przeciwko wyznawanych przez was zasadom, do ktorych
          pewnie codziennie sie modlicie, to IMO w kazdym wygranym meczu, niewazne, czy 4-
          3, czy 5-0 powinna byc bramka decydujaca; w przypadku wyniku 5-0 bylaby to
          bramka na 1-0, gdyz po niej kwestia zwyciestwa juz nie ulegla zmianie.
          Jak widzisz, bogu, rozgryzlem to, czego ty nie byles w stanie. A zreszta
          wielkie dzieki za ocene mojej inteligencji, a co do punktu, ze Pilkarzyki to
          gra dla ludzi myslacych, to masz racje, nie wymyslilem tego, tylko goscie
          ustalajacy punktacje w lidze NHL (to taka amerykanska liga hokejowa), gdzie ten
          system z bramka decydujaca sprawdza sie bardzo dobrze.
          • klembus Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 14:12
            1. proponuje jednak przeczytac regulamin do konca i nie zasmiecac wiecej forum
            2. propozycje zmian przepisow proponuje kierowac listownie do redakcji a
            narazie pogodzic sie z obecnie obowiazujacymi
            3. skoro w nhl graja 3 razy po 20 minut to moze nasi pilkarze zaczna tak grac,
            bo w koncu w nhl swietnie sie to sprawdza...
            • mcbane Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 14:52
              klembus napisał:

> 3. skoro w nhl graja 3 razy po 20 minut to moze nasi pilkarze zaczna tak
              grac,
              > bo w koncu w nhl swietnie sie to sprawdza...

jeny, co do dlugosci trwania meczu zastrzezen nie mam, zreszta tym akurat duzo
              nie wniosles, mogles rownie dobrze napisac, ze pilkarze nie graja kijami ani
              krazkiem itede... Ale zasada decydujaca o wyniku jest w hokeju taka sama - kto
              strzeli wiecej brameki, ten wygral, i w tym widze analogie do bramki decydujacej
              • erneest Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 15:28
                > jeny, co do dlugosci trwania meczu zastrzezen nie mam, zreszta tym akurat
                duzo
                > nie wniosles, mogles rownie dobrze napisac, ze pilkarze nie graja kijami ani
                > krazkiem itede... Ale zasada decydujaca o wyniku jest w hokeju taka sama -kto
                > strzeli wiecej brameki, ten wygral, i w tym widze analogie do bramki
                >decydujacej

No, to mnie cieszy, ze nie zadasz zmian w dlugosci trwania meczu pilkarskiego
                >:> Kwarty sprawdzaja sie przeciez doskonale w koszykowce ;)
        • oregon Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 14:03
          Czy aby na pewno bramka która doprowadza do remisu jest decydująca??? nie
          wydaje mi sie...
          • marwi75 Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 14:43
            Oczywiście że nie. "Decydująca" jest tylko ta "decydująca" o jednobramkowym
            zwycięstwie. A piłka to nie hokej. Pomysł o kwalifikowaniu pierwszej bramki
            zwycięskiego zespołu jest bezsensowny. Za niedługo będziemy dawać bonusy za
            bramke strzeloną głową, podanie piętą czy najbradziej brutalny faul. Zresztą i
            tak uważam że wogóle tego bonusu nie powinno być. Ani za bramke ani za asyste.
            No ale regulamin jest taki jaki jest i trzeba go przeczytać :) i zaakceptować.
            Albo dać sobie spokój z graniem...
            • mcbane Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 14:55
              marwi75 napisał:

> Oczywiście że nie. "Decydująca" jest tylko ta "decydująca" o jednobramkowym
              > zwycięstwie. A piłka to nie hokej.
              true
              Pomysł o kwalifikowaniu pierwszej bramki
              > zwycięskiego zespołu jest bezsensowny.
              dla ciebie tak - dla mnie nie
              Za niedługo będziemy dawać bonusy za
              > bramke strzeloną głową, podanie piętą czy najbradziej brutalny faul. Zresztą
              i
              > tak uważam że wogóle tego bonusu nie powinno być. Ani za bramke ani za
              asyste.
              > No ale regulamin jest taki jaki jest i trzeba go przeczytać :)
              dalem sobie spokoj po kilku linijkach

> Albo dać sobie spokój z graniem..
              tylko dlatego, ze sie nie zgadzam z jedna regula?
              • marwi75 Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 15:13
                Nie chodzi o cały regulamin - ja tez go nie czytałem, ale o same zasady
                punktacji. DLaczego akurat pierwsza bramka ma być tą decydującą a nie np.
                ostania ? W końcu to ona "decyduje" o wyniku meczu. Uważam że niepotrzebne
                gmatwanie w punktacji jest bezasadne i niepotrzebne. Punkty przyznawane za
                występy, bramki, asysty i kartki w zupełności wystarczą. Jedyną wadą tej gry i
                to już było nie raz poruszane na tym forum jest fakt że po kilku kolejkach
                niewiele się zmienia i drużyny są praktycznie takie same. Obraca sie wszystko
                wokół tej samej grupy zawodników. Ale dodoawanie bonusów punktowych za
                cokolwiek tego nie zmieni. Dla mnie zmiana powinna być podstawowa. System 1-4-4-
                2. I większe różnice punktowe za bramki posczególnych formacji. Ale to już
                osobny temat :)
                • erneest Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 15:18
                  Ekhem... Pozwalam sobie zauwazyc, ze post o systemie 4-4-2 to wlasnie ja
                  dorzucilem do wyzej wspomnianego watku ;) Jesli w przyszlosci bedzie on
                  obowiazujacy to wiecie komu podziekowac ;D
            • erneest Re: Bramka decydujaca 20.04.04, 15:44
              Fakt, masz racje, pomylilem sie piszac przedtem ze to kazda, ktora przesadza o
              zmianie wyniku... Zainspirowala mnie sytuacja z Frankowskim, ktory strzelil na
              remis w meczu z Wisla Plock - bylem swiecie przekonany, ze dostal wtedy za to
              punkty, ale regulamin mowi jednak co innego ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka