Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małysz trzeci i dwunasty na treningach

IP: *.rutex.slask.pl 10.03.05, 19:58
    ahonen 49 w drugim treningu!!buahaha!!pisalem juz ze sie farciarz doczolga do
    konca sezonu.schuja i pablo!nie pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Toto Re: Małysz trzeci i dwunasty na treningach IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.05, 20:21
        jestem juz dalej, trzej nasi sa w Konkursie !!!, tego juz dawno nie bylo.
        Pan Prezes napewno bardzo sie cieszy i mysli: chyba jednak Kuttina nie zwolnie ?
        mysl, mysl Prezesie bo Tobie tez sie moze cos takiego przytrfic !.
        • Gość: Toto Trzej Polacy w Konkursie !!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.05, 20:37
          Serca kibicow zostaly dzisiaj wynagrodzone za cierpliwosc, ze jednak nie
          jestesmy druzynowo duzo slabsi od Bialorusi i Estonczykow.
          Jak nasz sedzia widzial skok Niemca Neumayera, ktory jest znany ze laduje jak
          kaczka 20 Pkt.!!!, chyba popil Finwodki w Norwegi, albo daje do zrozumienia
          innym sedziom jak maja oceniac naszych. Jestem pewny: jutro w konkursie Adam
          znowu na pudle !!!.
        • Gość: Y_Sam Re: Małysz trzeci i dwunasty na treningach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:40
          Nasuwa się teraz pytanie, na ile awans Stocha i Mateji jest wynikiem ich
          umiejętności i formy a na ile zwykłym fuksem (skaczący wcześniej mieli o niebo
          lepsze warunki od średniaków i czołówki) - niestety brutalnie zweryfikuje to
          dzisiejszy konkurs, w którym obaj panowie znajdą się w ostatniej dziesiątce.
          A Adam - mam nadzieję że skopie dzisiaj wszystkim tyłki !
          • Gość: Schuja Re: Małysz trzeci i dwunasty na treningach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 11:56
            Do Y_Sama. Dlaczego sam sobie stawiasz tak nonsensowne pytanie o poziom
            umiejetnosci jako skoczkow Matei i Stocha. Jasne , ze to byl fuks
            dziesieciolecia . A do twojego Adasia - Kopacza to jeszcze wroce szczegolowiej.
            Na poczatku musze wyraznie zaznaczyc ,ten post nie jest adresowany do MIKI. Nie
            powinien z niego nic do ewentualnej dyskusji ze mna wykorzystywac. Nie bede
            zreszta na to odpowiadal.Jezeli MIKI bedzie mial ochote na to , to stoje do
            odrebnej dyskusji ,ale tylko z nim , gotowy. To tyle o sprawach formalnych. A
            teraz do was, malyszomanow . Wrocilem akurat z wielce zasluzonego odpoczynku w
            gorach , gdzies w kulturalnej Europie . Bylo pieknie . Nic nie zlamalem , nie
            upijalem sie wieczorem i dlatego nie mialem kaca ( A tak czesto go obserwowalem
            wsrod gosci podczas mojego ostatniego pobytu w waszym kraju ), poznalem
            interesujacych i na poziomie ludzi ( a takze interesujace dziewczyny ,
            Szwajcarki ). Jednym slowem przy powrocie do domu mialem piekne uczucia. Po
            rozpakowaniu mojego nesesera , wypiciu kawy i kieliszka likieru marki "
            Goldwasser " otworzylem moj PC , zeby sie zapoznac z zaszlosciami. I co
            wyczytalem ? Otorz po artykule srodowym , komentujacym ,przewidywalne zreszta
            wyniki zawodow , miala miejsce dyskusja wyrazajaca sie w 75 glosach i
            wypowiedziach . Pomine tutaj dluzszy komentarz do tego OGOLNEGO kwiku i pisku
            malyszomanow , jako reakcje na zajecie przez pana Malysza TRZECIEGO miejsca ,
            ETAPOWEGO. I to wzajemne , niezdrowe zreszta podniecanie sie malyszomanow
            wszelkiej masci ; Adas to , Adas tamto ,Adas jeszcze wszystkim pokaze. Chyba
            swojego fiuta, jak juz. Tak ze ludziska , uciechy mialem niemalo, czytajac te
            wzajemne adoracje. Najlepsza jednak radosc przezylem widzac ,ze mimo mojej
            nieobecnosci cialem na tym forum , zadbaliscie o to , ze bylem na nim moim
            duchem.W takich czy innych intencjach wymieniono 13 ( TRZYNASCIE ) razy mojego
            skromnego nicka. Dziekuje wam za to bardzo. Co prawda wiekszosc wypowiedzi
            stala na marnym poziomie stylistycznym ale nic to. Dobrze ,ze w ogole o mnie
            nie zapomnieli. Ja mysle o tym tak ; gawiedz mierna , lecz wierna. Szczegolnie
            bylem poruszony tym , ze najczesciej wspominaly mnie moje dziewczynki. Dzieki
            moje najmilsze. Jedynie moja lalunia sie na mnie ciagle jeszcze gniewa. Pewnie
            nie moze mi zapomniec , ze nie z nia pojechalem w Alpy zazywac bialego i we
            dwoje szalenstwa. Laluniu ty moja, co sie odwlecze to nie uciecze. Daj mi tylko
            odpowiedni sygnal , a nastepna krolowa moich nart jestes Ty.Takze Ewunia cos
            sie na mnie dasa. A w jej przypadku naprawde nie wiem dlaczego. Po jej otwartym
            sie mi p...oddaniu nie robilem nic NADZWYCZAJNEGO wiecej , by jej dokuczac. No
            ale kobiete , ladna kobiete i to w dodatku Polke trudno jest czasami zrozumiec.
            Takie mam przynajmniej wrazenie z moich w tym zakresie polskich przezyc i
            doswiadczen . Bardzo szczegolowo natomiast wspominaly moja osobe moja sliczna
            Malpka .Co ona tam mi za rzeczy imputowala . Ale niech bedzie .Biore te wine na
            moja SKROMNA osobe. Wymyslila dla mnie osobiscie jedno nowe porownanie.Musze
            przyznac , ze sam bym na to tak szybko nie wpadl.Chodzi tutak Malpeczko o to
            nowe dookreslenie tzw. polactwa a mianowicie jako Szarej Polskiej Tepej Masy.
            Utrafilas to bardzo celnie. Podoba mi sie , i bede to w dalszej dyskusji
            chetnie uzywal.Ale zawsze zaznacze , ze Ty posiadasz prawa autorskie tego
            okreslenia. Co to , to znacie mnie . Nie lubie sie pod nikogo podszywac.Cenie
            moj indywidualizm i moja oryginalnosc. Po prostu jestem dumny Schuja. I
            honorny.Co prawda w sprawach honoru daleko mi do waszego pierwszego Obywatela ,
            ale coz za wysokie progi na moje , Schuji , nogi. A na koniec to pogadajmy
            troche o wlasciwym temacie tego forum , o temacie JEDYNYM i NAJWIEKSZYM . O
            najlepszym skoczku narciarskim JANNE A HONENIE - KINGU . Przeciez KAZDY , kto
            ma tylko troche pojecia o tym sporcie ( malyszomanow z tego kregu
            wykluczam ,jako ze ewentualna wiedza tematyczna jest zawsze ZAFALSZOWANA tepym
            fanatyzmem ), musi wiedziec i widziec te sytuacje taka jaka ona jest w
            rzeczywistosci. JANNE AHONEN - KING i KAISER skokow narciarskich osiagnal J U
            Z w tym sezonie , co chcial osiagnac. A na reszte to on juz kladzie taka
            duza , finska lage. Jestem pewny tego , bo wyczuwam w JANNE mnie pokrewna
            dusze , ze obserwuje te bezcelowe juz teraz podskoki tych kundli , usilujacych
            jeszcze urwac maly ochlap z tych kosci , ktore JANNE AHONEN - KING i KAISER
            pozostawil lezec. Tak robi czlowiek inteligentny. Osiaga cel i reszta go nie
            interesuje. I dlatego tez jest on dla mnie JANNE AHONEN - KING i KAISER N A J W
            I E K S Z Y . Ta cecha , byc inteligentny , odroznie GO od innych skoczkow ,
            miedzy innymi od Adama Malysza , o ktorym mozna co najwyzej napisac , ze jest
            cwany jak goral i chlop z Wisly . No bo przeciez jest i goralem , i chlopskiego
            pochodzenia no i z Wisly , lezacej gdzies w Karpatach. Tak , mysle , ze na
            razie to starczy. Zaznaczam z gory ,ze do ZADNYCH ordynarnych i chamskich , jak
            ja to okreslam typowo polsko - forumowym , wypowiedzi nie bede zajmowal
            stanowiska. Nie bede tez odpowiadal tzw . krotkim wypowiedziom tych , co
            mysla , ze cos umieja napisac , de fakto ukrywaja w krotkosci swych postow po
            prostu swoja miernote w poslugiwaniu sie tym jezykiem. Ateraz wybiore sie na
            pare godzin do Aqua Parku poplywac , poczytac ,i troche sie rozerwac w
            odpowiednim damskim towarzystwie. Na razie ludkowie i kmiotkowie.
            • Gość: kadiWA Re: Małysz trzeci i dwunasty na treningach IP: 213.134.139.* 11.03.05, 13:02
              Hm...jak zwykle bufonada plus blazenada w wykonaniu kogos kto chyba przez
              przejezyczenie wlasne nick swoj pisze przez S a nie Z. ..... :)
              Nie piszcie z tym produktem epoki kiepskiej kreskowki
              telewizyjnej ,zachwyconym wlasnym intelektem ( ???!!!) , pozujacym na ,znawce
              problematyki skokow narciarskich , swiatowego obezyswiata i zdobywce serc
              niewiescich ladnej skadinad Helwecjii. No oczywiscie podboj jak zwykle
              udany...bo jakze by nie...
              Wszystkie dziewczyny ( kobietki ) jak to on pisze w charakterystyczny dla
              siebie sposob rozdajac tu i uwdzie laskawe pomroki zadowolenia ze swojej
              domniemanej atrakcyjnosci u plci pieknej.tfu... nie moge zdzierzec i zapytam
              wprost: A STAJE CI JESZCZE?????
              pozdrawiam wszystkich z wyjatkiem Pablo i S [Z???] ch..i (hm...jak to do licha
              napisac :)) )

kadiWA
              • Gość: Jarek Do kadiWA IP: 62.154.173.* 11.03.05, 13:05
                Spokojnie - po prostu nie reaguj. Nie ma sensu z nim rozmawiac. Zalecam spokoj
                i cisze. Mozemy sobie chyba rozmawiac tak jakby go nie bylo, nie?
              • Gość: Schuja Re: Małysz trzeci i dwunasty na treningach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 13:28
                Do kadiWA.Osobo ! Pisze o tobie w formie nijakiej z dwoch powodow.Po pierwsze ,
                napisales taki NIJAKI tekst. Ni przypial go , ni wypial.Ale to nie moj problem.
                Odpisuje , bo , po drugie , nie wiem ,czy jestes on czy ona . Po nijakosci
                tresci twojego postu mysle jednak , ze jest jeszcze otwarta trzecia mozliwosc ,
                mianowicie , ze jestes hermafrodyta .W tym jednak przypadku melduj sie u mnie w
                poufny sposob. Moze byc interesujace. Gwarantuje ci pelna tajnosc naszych
                sesji.Na ten przypadek , ze jestes dziewczyna , choc bylabys w tym przypadku
                symbolem kury domowej , a te mnie nie interesuja , odpowiem ci , na twoje
                jedyne pytanie .Tak On sie ma dobrze i jak trzeba to staje. Zapytaj niektore
                panie tutaj na tym forum. Jak beda zaprzeczaly , to tylko dlatego , ze byly
                bardzo niezadowolone z formy naszego rozstania, mianowicie uwazam , ze jestem
                tak dobry , ze nie zostawiam zadnych suwenirow czy inaczej pojetych
                napiwkow.Wprzypadku natomiast , gdybys byl tzw . dwujajeczny chlop z
                Polski ,odpowiadam. Gvwno cie to obchodzi czy i jak mi staje. A na ten
                przypadek , ze jako cos w spodniach rozgladasz sie za partnerami mowie ci , na
                mnie nie licz.Ja lubie tylko kobitki. Ponjal ty?.
          • Gość: Jarek Do Y_Sama IP: 62.154.173.* 11.03.05, 13:13
            Wydaje mi sie jednak, ze to fuks na torze. Nie sadze, zeby nagle u Stocha czy
            Mateji nastapil nagly przelom. Zreszta raz juz Stoch wygral z Malyszem i
            okazalo sie, ze byl to nic nie znaczacy incydent.
            • Gość: Jarek No, no niezly ten nowy wiceszef PKOL IP: 62.154.173.* 11.03.05, 13:34
              Ciekawa zajawka artykulu w "Przegladzie Sportowym".

Nieopłacalne umowy, działanie na niekorzyść związku - takie praktyki w Polskim
              Związku Narciarskim opisuje dokument, w którego posiadanie weszliśmy. Wyjaśnia
              też tajemnicę wielkiej władzy Ediego Federera w polskich skokach.
              Udało nam się dotrzeć do zapisu wystąpienia członka komisji rewizyjnej PZN
              Andrzeja Krama. Na podstawie analizy udostępnionych przez PZN dokumentów,
              zarzucił kierownictwu rażące nieprawidłowości w zawieraniu umów z Edim
              Federerem. Nieprawidłowości, które - według jego wyliczeń - naraziły związek na
              stratę kwoty od 3 do 4 mln złotych, tylko w ciągu ostatnich czterech lat.

• Gość: Jarek Re: No, no niezly ten nowy wiceszef PKOL IP: 62.154.173.* 11.03.05, 13:40
                Z drugiej strony - kto wie - moze to zapowiedz tego, ze w PZN pojawila sie
                jakas grupa ludzi, ktorzy chca zrobic porzadek. Nie moze byc tak na przyklad,
                ze Krezelok skarzyl sie, ze kadra biegaczy nie miala odpowiednio posmarowanych
                nart. Poczatkowo wydawalo mi sie, ze to tylko takie opowiesci, bo sie nie
                zalapal do finalu sprintu na MS (wyrazilem opinie, ze to niemozliwe, zeby
                trener klasy Wieretielny popelnial takie kardynalne bledy). Pozniej jednak
                wyczytalem gdzies, ze po prostu kadra nie ma kompletu smarow i albo zawodnicy
                musza je kupowac za wlasne pieniadze albo sie eksperymentuje robiac z tego co
                jest pod reka mieszanki "na oko". No. ale jak PZN wywala lekka rasia pare
                milionow na nic (plus ta afera z kurtkami sprzed roku), to co sie dziwic.
                • Gość: Schuja Re: No, no niezly ten nowy wiceszef PKOL IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 14:54
                  Do kolezki Jarka. Zauwazyles juz o co chodzi? Nikt nie odpowiada na twoje
                  posty , tak sa nudne i nieinteresujace NIKOGO , ze jestes zmuszony pisac je sam
                  do siebie. I nie zmienia tego faktu na pewno zadne , tzw ratunkowe posty
                  przyslane po moim.Przypuszczam , ze mozesz probowac je wysylac sam do siebie ,
                  tylko pod zmienionym nickiem. Zal mi cie Jaroslawie , ale pisze prawde a jak
                  sie juz tutaj o tym ty i inni mogliscie przekonac , jestem jednym z
                  nielicznych , o ktorych mozna powiedziec , zachowuje sie szlachetnie i z
                  kurazem a takze ze jestem honorny.
            • Gość: Y_Sam Re: Do Y_Sama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:05
              Tak też właśnie mi się wydaje - bo niby skąd taka nagła metamorfoza? Polskie
              skoki są chore, wogóle całe narciarstwo klasyczne, tylko Małysz służy za coś w
              rodzaju respiratora który sprawia, że Polska istnieje na mapie sportów zimowych.
              No, za 2 godziny konkurs, niech moc będzie z Adamem !!!

P.S. Zauważyliście że coś tu śmierdzi od paru godzin? ;-)
              • lalka_01 Re: Do Y_Sama 11.03.05, 15:11
                ciekawa jestem, czy pan prezes zna niemiecki? Moze nie, dlatego swoje
                przemyslenia zamieszcza w prasie, zamiast Kuttina osobiscie informowac.
                Strasznie goni ostatnio w pietke; na szczescie Tajner sie zamknal.
                • Gość: Toto Re: Lalki IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.05, 15:27
                  niemieckiego sie nie nauczyl, mimo ze Malysz mu tego doradzal.Prezes nigdy
                  niczego niewie, "tylko prasa rozpisuje takie glupoty".
                  Trener i tak dowiaduje sie zawsze ostatni.
                • Gość: Schuja Re: Do Y_Sama IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 15:46
                  Do Laluni.Pytasz o takie rzeczy Y_Sama, a on przeciez nie ma o tym pojecia,
                  zreszta tak jak i o innych sprawach dotyczacych skokow narciarskich. Mnie
                  mialas o to spytac , odpowiedzialbym ci natychmiast. Nie , nie zna . Wogole ,
                  znajomosc jezykow obcych wsrod elity politycznej ,dzialaczy sportowych jest
                  zenujaco niska . Posluchajcie tylko jak wypowiada sie w jezyku obcym wasz
                  pierwszy obywatel , omc. magister zreszta ( wykluczam jego znajomosc jezyka
                  rosyjskiego , jako ze to dla niego nie jest zasen jezyk obcy). A tak na koniec
                  postu sakramentalne : JANNE AHONEN - KING i KAISER. Moglby w zasadzie zacytowac
                  jedno z przykazan z mala korekta : nie wolno miec bogow cudzych , poza mna.
                  • Gość: Schuja Re: Do Y_Sama IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 16:10
                    Do siebie.Do cholerki. Zebym to ja jeszcze wiedzial , co ja ponizej takiego
                    napisalem , ze mnie Pan Redaktor Szanowny tak ostro zcenzurowal. Bedzie mnie to
                    teraz gnebic , o co Panu Redaktorowi chodzilo . Dalby to z powrotem na 5
                    minut , wydrukowalbym to sobie , zeby w przyszlosci niczyichs uczuc jak rowniez
                    ogolnych norm przyzwoitosci nie obrazac.Ide przygotowac filizanke expresso i
                    lampke porto aby potem w spokoju popatrzec jak JANNE AHONEN - KING zapewnia
                    sobie juz swoj PUCHAR SWIATA.
                    • Gość: Schuja Re: Do Y_Sama IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 16:18
                      Do siebie. Pan Redaktor Kontrolny nie chce przywrocic starego stanu. Moze
                      ktos , mnie Schuji zyczliwy , pamieta o co to chodzilo w tym wywabionym
                      poscie.Inna sprawa , ze ktos musial mnie zakablowac u Pana Redaktora
                      Kontrolnego.Ale nie rozczarowalem sie. Zawsze wiedzialem , ze ich stac tylko na
                      nikczemny atak od tylu i na donoszenie. Nie darmi tzw .lista Wildsteina ma az
                      tyle pozycji.A mowi sie ze pewne rzeczy ssie sie z mlekiem matki i moczem ojca.
                • Gość: Schuja Re: Do Y_Sama IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 16:40
                  Do Lalki. No badz kolezanka.Przypomnij mi co ja takiego tam moglem napisac , ze
                  mnie ocenzurowano.Meczy mnie ta niewiedza. Ajest Ci przeciez doskonale
                  wiadomo , ze co jak co ale ordynarnych wyrazen nie uzywam. HEEEEEEEELP !
                  • Gość: Schuja Re: Do Y_Sama IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 17:06
                    Do siebie.OK , nikt mi nie pomoze , nikt nie poda mi szklanki wody .Rozumiem.
                    Kara. Kara ? Ale nie bylo zbrodni , wiec za co kara. No nie sie ktos zlizuje i
                    mi przypomni co ja tam takiego , do jasnej cholery , napisalem zbrodniczego ,
                    ze mnie wygumowano. A moze to spisek przeciwko mojej skromnej osobie?. A moze
                    redaktorek robi komus tutaj po znajomosci dobrze , co? Juz nie wiem co o tym
                    sadzic. Ide do czytelni ,sluzacej mi jednoczesnie za pokoj telewizyjny ,
                    ogladac skoki.Jakby mi ktos przypomnial , co napisalem w tym wygumowanym
                    poscie, zobowiazalbym sie przez JEDEN turniej skokow wielbic waszego Malysza. I
                    co na to uslysze?
                • Gość: Y_Sam Re: Do Y_Sama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:42
                  Oczywiście że zna niemiecki. Ich habe grubą babe, der die das kapusta kwas itp.
                  To są ludzie z epoki, w której nie liczyło się ani wykształcenie, ani znajomość
                  języków - liczyło się poparcie towarzyszy z kumitetu cyntralnego. Niestety
                  resztki tej mafii do dziś tkwią boleśnie w strukturach polskiego sportu. :-(
                  • Gość: Jarek Re: Do Y_Sama IP: 62.154.173.* 11.03.05, 19:01
                    Ciekawe czy teraz jest jakas szansa, zeby ten ukladzik wzajemnej adoracji
                    rozwalic? Jest raport, ze 3-4 miliony zniknely. Zobaczymy co bedzie dalej.
                    • Gość: Y_Sam Re: Do Y_Sama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:04
                      Jarek, w cuda wierzysz? Za dużo tam tych pierdzistołków starej generacji, swoim
                      krzywdy zrobić nie dadzą i sprawę szybciutko zatuszują. Taka sytuacja jest nie
                      tylko w skokach, m.in. dlatego Polska coraz mniej się liczy w sporcie
              • Gość: Schuja [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 15:23
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: undercover Re: Małysz trzeci i dwunasty na treningach IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.03.05, 17:50
        znasz się chlopie na rzeczy ;-)))))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka