Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt.

09.08.05, 12:34
    Teoretycznie wszystko się zgadza, bo wszedł z ławki (+1 pkt.) a Groclin stracił 4 bramki, pierwszej się nie liczy więc (-3 pkt.).
    Tylko dlaczego policzono mu wszystkie stracone bramki (kartki nie dostał), skoro wszedł gdy drużyna straciła już jednego gola ? Przecież to jest bez sensu, bo jak ktoś wchodzi w doliczonym czasie, a drużyna do tej pory straciła 11 goli, to jemu też są one liczone i ma -10 pkt, chociaż nawet może nie zdążyć dotknąć piłki.
    Wydaje mi się, że obrońcy i bramkarze powinny mieć liczone punkty ujemne tylko od wejścia na boisko, chyba że ten jeden punkt ujemny, to nie za straconą bramkę tylko za coś innego :(.
    Obserwuj wątek
      • rejmistrz Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 09.08.05, 13:00
        To normalne!Zawsze tak było i byc powinno!Dziwne że nie macie pretensji jak
        piłkarz wchodzi np. w ostatniej minucie i chociaz nie grał cały mecz to jego
        druzyna wygrała i dostał dodatkowo 1 punkt za zwyciestwo a czasami i wiecej sie
        zdarza(przykład Vidliczki w tamtym seoznie-3 minut gry i 5pkt.)
        • ygbd Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 09.08.05, 16:08
          To nienormalne i zdecydowanie tak nie powinno być, a już bynajmniej nie jest dziwny brak pretensji, że ktoś z ławki dostał punkty za zwycięstwo drużyny, bo w końcu wszedł, żeby pobiegać po tym boisku, a nie się opalać, czy stać jak kołek i w ciągu tych kilku minut które grał, przejął jakąś piłkę, rozbił akcję i przeciwnik nie strzelił, bądź nie zdążył wyrównać i jakby nie było przyczynił się do wygranej drużyny.

I teraz ponawiam pytanie, dla tych którzy nie zrozumieli, dlaczego obrońca wchodzący na kilka minut, ma odpowiadać za błędy jakichś tępaków, którzy grali przed nim?
          • rejmistrz Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 09.08.05, 16:57
            Bo te tępaki to jego koledzy drużyny z drużyny której i on jest częścią!Drużyna
            stanowi kolektyw i wszyscy jadą na jedno wspólne konto drużyny!Jak tego nie
            rozumiesz to nie wiem po co interesujesz się piłką nożną!Ale ja już na twoje
            pytania na pewno nie będe odpowiadał bo to widocznie nie ma sensu!
            • ygbd Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 09.08.05, 18:44
              No cóż, najwyraźniej to ja jestem tępakiem, a na pewno nie jestem ekspertem od piłki nożnej.
              Więc rozumiem, że jak drużyna gra w ustawieniu 1-3-4-3 i do przerwy przegrywa 0:5, a po przerwie trener wymienia bramkarza i trzech obrońców (z moich informacji wynika, że tak można), końcowy wynik meczu brzmi 4:5, to każda gazeta (czytaj każdy ekspert piłki nożnej)obsmaruje równo wszystkich graczy, którzy grali w tym tych co weszli po przerwie i nie dopuścili do utraty następnych goli.
              Teoretycznie to chyba powinni nawet obsmarować tych co nie weszli na boisko, no bo w końcu jakby nie było to jest kolektyw, czy też gra zespołowa, a to oznacza wszystkich nawet rezerwowych, bo przecież drużyna to nie 11, 14, czy 15 graczy, ale dwudziestu kilku (niestety dokładnie nie wiem ilu jest dokładnie :( ).

A teraz przekładając na Piłkarzyków, obrońca który zejdzie z boiska na samym początku gry, po czym drużyna zostanie "wypunktowania", powinien zgodnie z teorią kolektywu nałapać punktów minusowych mimo, że za jego kadencji, bramkarz z jego drużyny prawie zaziewał się na śmierć.
              I to by się teoretycznie zgadzało, bo np. Myrnar -1pkt (mimo, że zszedł gdy drużyna straciła dopiero 2 bramki),
              a Vranjes ma też -1pkt chociaż on był na boisku przy wszystkich straconych bramkach, tylko co się stało z Lazarevskim -3pkt, bo grał tyle samo co Vranjes więc powinien mieć w sumie -1pkt, dodatkowo spowodował karnego (dodatkowo-3pkt), więc powinien mieć w sumie -4pkt, a okazuje się, że chyba dostał +1pkt, tylko za co?
              • lk-b-01 jeszcze jeden zasmieca forum 09.08.05, 19:25
                masz regulamin i sie do niego dostosuj
                • ygbd Re: jeszcze jeden zasmieca forum 09.08.05, 23:51
                  po pierwsze - nie zaśmieca
                  po drugie - nie każdy zeżarł wszystkie rozumy i na forum nie udzielają się same Alfy-Omegi, tylko zdarzy się ktoś o mniejszej wiedzy, jeżeli post zaśmieca forum, to chyba wystarczy go zgłosić moderatorowi, on z nim zrobi porządek
                  po trzecie - zamiast odpowiadać w kretyński sposób na post i pisać jeszcze debilniejsze wątki, może by się poświęcić i wytłumaczyć tępakowi, który najwyraźniej czegoś nie rozumie, w czym tkwi problem (no chyba, że czytanie ze zrozumieniem tego co tępak napisał też sprawia kłopot)
                  Gdyby tak było to, w skrócie przytoczę co mnie gnębi:
                  po czwarte - regulamin powinien mieć chyba jakiś sens, a skoro ma to poproszę o jakiś argument za tym, żeby karać obrońcę za nie jego winę (nie interesuje mnie teoria o napastnikach i innych)
                  po piąte - proszę o wyszczególnienie Panie Móndry dlaczego Lazarevski z Groclinu ma -3 pkt, bo nawyraźniej nie rozumiem regulaminu (ilość punktów liczyłem na podstawie danych z Gazety)

No offence, ale myślę, że mając do czynienia z ekspertem, mogę liczyć, na dzień litości i uargumentowaną odpowiedź na moje pytania (czwarty i piąty punkt)
              • bockxer Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 09.08.05, 23:51
                W grach np. na stronie uefa i premiership to jest rozwiązane , gracz nie jest
                karany za nie swoje winy i nie jest nagradzany za nie swoje zasługi.
                Propozycje wprowadzenia rozwiązań tam obowiązujących podałem prawie 2 lata temu .
                Odzewu żadnego.Redakcja jest 'oryginalna' i widocznie postanowiła taką być.
                • ygbd Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 09.08.05, 23:55
                  no cóż, cieszę się, że nie tylko ja to zauważyłem, najwyraźniej nie jestem aż takim debilem ;).
                  A teraz wypada cierpliwie czekać, czy mądrzejsi od nas jednak przedstawią jakieś argumenty, dlaczego tak powinno być (czy to jest sprawiedliwe), no i wyjaśnią dlaczego Lazarevski z Groclinu ma -3 pkt
                  • marwi75 Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 10.08.05, 08:05
                    Spowodowanie karnego karane jest karą - 2pkt. Wyprzedzając kolejne pytanie -2
                    pkt. są w regulaminie a w przewodniku wciąż jest błędna punktacja -3 pkt.

Co do wcześniejszego problemu to jest w tym sporo racji. Jednak tutaj
                    organizatorzy przyjeli od samego początku odpowiedzialność zbiorową. Czy jest to
                    lepsze czy gorsze wyjście ??? No tu można dyskutować. Mi się podoba to co jest.
                    Dlaczego obrońca wchodzący na ostatnie 5 minut meczu ma mieć więcej punktów niż
                    ten który gra od początku ???
                    • ygbd Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 10.08.05, 10:50
                      dobre, że w końcu się wyjaśniła jedna sprawa :)

a co do nieszczęsnych obrońców, to w sumie ten co wchodzi na ostatnie 5 minut nie ma więcej punktów (chociaż tak wynika ze statystyk), on po prostu nie ma odejmowanych punktów za błędy swoich poprzedników, bo niby dlaczego (odpowiedzialność zbiorową to mieliśmy w czasie II w.ś., a takie coś w piłkarzykach, chyba dość odbiega od rzeczywistości).
                      Gra na pewno ma zasady umowne, ale powinny one w jakimś stopniu pokrywać się z faktami, a tutaj zdecydowanie się z nimi rozmijamy.
          • kamilreal Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 12.08.05, 23:58
            Kolejny debol na sali!!!Może jeszcze powinien dostać punkty dodatnie (proponuję
            specjalnie dla cibie matole +10pkt)
            • ygbd Re: Sninsky Dusan dlaczego -2 pkt. 13.08.05, 19:46
              Zamiast sku****ły matole pisać takie brednie, najpierw naucz się pisać, potem proponuję wrócić do szkoły, najlepiej podstawowej, może zaczniesz myśleć (chociaż to chyba nic nie da bo jesteś najwyraźniej genetycznie upośledzony).

Najwyraźniej wiele razy spotkałeś się z sytuacją, gdy obrońca wszedł z ławki, drużyna nie straciła od tej pory bramki, a on był obwiniany za przegraną drużyny. Przypuszczam, że obwiniającym był ktoś z Twojej rodziny, bo każdy normalny człowiek, nie miałby do gościa, żadnych pretensji (w zasadzie nawet debil nie miałby pretensji, no ale cóż wypada tylko pogratulować całej rodzinie i Tobie intelektu).

Całe szczęście, że ktoś oprócz mnie zauważył, że takia punktacja jest krzywdząca. Nawet jeśli zasłaniać się kolektywizmem, to chyba jasne jest, że w przypadku Piłkarzyków kolektywem są gracze znajdujący się na boisku i tak to powinno być traktowane, a nie mocno uogólniając bzdury typu: skoro jest w drużynie to niech płaci.
              Skoro ta zabawa, ma sprawiać satysfakcję, to dobrze by było, żeby miała jak najwięcej wspólnego z realiami (oczywiście o ile to możliwe), bo najprościej jest być prymitywem i mówić tak jest w regulaminie i tak ma być.

Na nieszczęście jeszcze żyją w tym kraju ludzie, którzy umieją przełożyć sobie realia na świat wirtualny, a nie bezkrytycznie i bezmyślnie przyjmują to co jest im wciskane.
      • lyda16 Hattrick 13.08.05, 19:51
        Zapraszam wszystkich chetnyc na turniej hattricka wiecej informacj
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30671&w=27680601 pod tym adresem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka