Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Igrzyska na żywo - dzień 5.

• halfoat Re: saneczki - pytanie 15.02.06, 16:25
        Czy w tej dyscyplinie nie powinno być kategorii wagowych? Przecież im cięższy
        zawodnik tym szybciej zasuwa na dół.
        • Gość: mahtar saneczki - nowe pytanie IP: *.icpnet.pl 15.02.06, 16:33
          Jak się wywróca to który trzyma sanki ? :)
      • dymiacy_piecyk Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. 15.02.06, 16:30
        "Od początku rozgrywane są trzy konkurencje: jedynki kobiet i mężczyzn (po
        cztery ślizgi) oraz dwójki mężczyzn (dwa ślizgi)" - onet za PAP-em.

sport.onet.pl/1300211,292,406489,art,turyn2006.html
        • Gość: Roman Saneczkowy hard core IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:53
          Zjazdy sankarzy zaczynają przypominać klasyczna hard corową jazdę. Przejechanie
          tego toru jest już sukcesem samym w sobie, co na razie udało sie Polakom.
          • halfoat Re: Saneczkowy hard core 15.02.06, 16:56
            bo nie dostosowują prędkości do warunków panujących na torze :)
            • Gość: Mietek ze wsi jeszcze trochę i saneczkowy medal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:35
              Patrząc na wydarzenia na torze, przypomina mi się short track z ubiegłej
              olimpiady, gdzie Asutralijczyk- najslabszy w stawce wykorzystał , ze wszyscy
              rywale przerwocili się i tylko dojeżdżajac do mety, zdobył złoto. Jak tak
              dalej pójdzie, Polacy mogą zbliżyć siędo tego wyczynu!
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Finowie 3:0 ze Szwajcarami. 15.02.06, 16:37
        Szkoda.
      • Gość: mergelinked Uatrakcyjnic sanki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:42
        dwójki unisex startuja ale w saneczkarstwie na torach naturalnych. Podobno sa jacys juniorzy
        którzy w dobie ogólnego unisexu maja zamiar dokonywac zjazdów rynnami w takich parach.
        Jeszcze nowy pomysl na uatrakcyjnienie sanek - sadzac na sankach dwóch rywali (np Polaka i
        Niemca) i puszczac na dól. Jada 120 km/h i walcza miedzy soba kto kogo zrzuci z sanek.
        Wygrywa ten który sie utrzyma i dojedzie do mety. Jak spadna obaj to powtórka (dluuugie
        zawody)
        Inna opcja - sanki plus karabinek. Zawodnik zapyla z góry 120 km/h i ma po drodze np. 3
        strzelania (pozostanmy przy pozycji lezac...) a jak nie trafi ma za kare osiem setnych kary czy
        cos.
        Moze jakies inne propozycje?
        • Gość: whistar Re: Uatrakcyjnic sanki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:57
          dobre:) ale karabinek powienien być automatyczny i mogłoby chodzić o to żeby skosić serią kartonową przeszkodę leżącą na torze
      • halfoat Re: sukces 15.02.06, 16:44
        pomimo kłopotów nasi dotarli na dół cali i zdrowi
      • Gość: wally Wow!!! IP: 193.192.62.* 15.02.06, 16:44
        Naszym saneczkarzom mało nóg nie urwało, może
        już by sobie darowali drugi zjazd?

Strach patrzeć.
        • halfoat Re: Wow!!! 15.02.06, 16:53
          Ciekawe jakie ubezpieczenie wykupują, od następstw nieszczęśliwych wypadków? I
          jakie składki płacą przy takim ryzyku.
          • Gość: wally Re: Wow!!! IP: 193.192.62.* 15.02.06, 16:56
            Ukrainców już chyba żadne towarzystwo ubezpieczyć nie będzie chiało.
            Zdrowo gruchnęli :/
      • Gość: macoomba curling IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:00
        Jakis czas temu padlo pytanie od autorow czemu w curlingu osobno startuja
        kobiety i mezczyzni. Nie wiem czy juz ktos odpowiadal wiec probuje. Poniewaz w
        innych dyscyplinach decyduje nierownosc szans np. hokej, boks itd. itp.
        Poniewaz wypuszczajac kamien/czajnik :-) nie uzywa sie specjalnie sily wychodzi
        na to, ze mezczyzni (lub kobiety - zeby nikogo nie urazic i byc "poprawnym
        politycznie") szybciej i mocniej "szczotkuja". Acha - nie kazdy wypuszczajacy
        kamien trzyma szczotke, czasem jest to taka smieszna podporka. Poogladam
        jeszcze troche to moze znajde jakas zaleznosc.
        • skarb111 Re: curling 16.02.06, 09:01
          Dawno juz nie ogladalam curlingu, ale pamietam ze byly rozgrywane mecze mixtowe.
          Dwóch panów i dwie panie. Ale ja generalnie nie rozumiem calego zamieszania z
          mixtami(wczorajsza dyskusja w tv o mixtach w saneczkarstwie, tenis itp)Po co
          takie rozważania? Wydaje mi sie ze to naturalne - kobiety i mężczyzni rywalizują
          w danej dyscyplinie. Po co robić zamieszanie?
      • Gość: pepiki toho co sie stało, ze zmienili Haska IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 15.02.06, 17:20
        ??
      • Gość: woodpeck Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. IP: *.tvk.torun.pl 15.02.06, 17:25
        Braaaaawo braaaaaaawo, Polacy dojechali do mety i ukończą igrzyska
        czemu komentatorzy cieszą się takimi nieznaczącymi epizodami
      • towdiii Najdluzsze nazwisko bez litery K 15.02.06, 17:25
        OBERSTOLZ-ANTONOVA ?
        • halfoat Re: saneczki - drugi ślizg 15.02.06, 17:30
          nasi przejechali, teraz tylko trzymać kciuki, żeby reszta wyleciała i mamy medal
      • Gość: Groo Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. IP: *.agora.pl 15.02.06, 17:31
        Ja rozumiem, że Tyrol, wspólna tożsamość europejska i te sprawy. Ale żeby jedna
        włoska para saneczkarska składała się z Haselriedera i Plankensteinera, a druga
        z Grubera i Oberstolza, to już chyba letkie przegięcie, nespa?
        • halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. 15.02.06, 17:33
          jakby do tego byli czarnoskórzy, to by było coś
      • dymiacy_piecyk sanki 15.02.06, 17:34
        "Na prowadzeniu w saneczkach para Linger/Linger. Na drugim miejscu para
        Schielg/Schiegl"

Czy to są te nowoczesne małżeństwa, co to je można zawierać tu i ówdzie?
        • halfoat Re: sanki 15.02.06, 17:37
          bracia - podobno
          • halfoat Re: sanki 15.02.06, 17:41
            komentator marzy o dwójkach mieszanych
      • Gość: Mietek ze wsi pary mieszane w sankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:43
        Komentator TVP właśnie zapytał " państwa" ( czytaj telewidzów) o to, co sadząo
        parach mieszanych w sankach, sugerując, ze byłoby to urozmaicenie dyscypliny.
        Jestem " za " tym bardziej, że nawet dyżurni w studiu już się do tego
        przymoierzali, omawiając pozycję, jakąmielby zajac w sankach ( tzn, kto na
        gorze ).
      • Gość: meser Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. IP: *.lomza.mm.pl 15.02.06, 18:09
        redaktorzy piszą : " 17:56: Przyczyną zejścia Haszka z lodowiska była kontuzja
        nogi. Według pierwszych doniesień dosyć poważna " Natomiast Dariusz Szpakowski
        twierdzi , że przyczyną zejścia Haszka było NADCIĄGNIĘCIE pachwiny :-)
      • Gość: meser Komentarz Szpakowskiego IP: *.lomza.mm.pl 15.02.06, 18:19
        Komentarz Szpakowkiego podczas dzisiejszego meczu hokeja dotyczący bramkarza
        czeskiego " Jak się rozgrzeje bramkarza w piłce ręcznej to trudno go pokonać "
      • halfoat Re: Czechy-Niemcy 15.02.06, 18:25
        Może ktoś mi wytłumaczy co znaczy hakowanie? Jak nazwać hokeistę, który się
        tego dopuścił? Hakerem?
      • halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. 15.02.06, 18:30
        Fajna rozmowa w studiu na temat par mieszanych w sankach:
        pani redaktor - ta taka reguła, że kobieta jest na dole?
        pan redaktor - nie wiem czy nie za wcześnie na takie rozmowy
      • Gość: meser Redaktorzy czytajcie !!! IP: *.lomza.mm.pl 15.02.06, 18:33
        Napisałem że szpakowski jak zwykle się przejęzyczył i
        powidział : "NADCIĄGNIĘCIE" ( od nadciągać , nawiedzać , przybywać ) a powinien
        prawidłowo "naciągnięcie" :-)
      • Gość: wally 80tys. euro za boba :O IP: 193.192.62.* 15.02.06, 18:39
        To nie "dobrej" klasy samochód ale "baaardzej dobrej"!!!
      • Gość: gość Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. IP: *.imperiumnet.pl 15.02.06, 18:57
        Kto to jest "enejdżelu"? W TVP cały czas o nim mówią.
      • Gość: pav Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:16
        a buki na jutro stawiają równo Gwizgon i "Polke":) , kurs 101:1, postawilem na
        obie, raz sie zyje, pozdrawiam
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Krążą plotki że komentować hokej ma w TVP 15.02.06, 19:46
        Czerkawski. Ale ja nie wierzę. Dwa lata temu miał komentować w Polsacie Sport
        finały Pucharu Stanleya i guzik z tego było.
      • Gość: meser Koniec relacji IP: *.lomza.mm.pl 15.02.06, 20:05
        Koniec relacji - a tu mecz Słowaków z Rosją !!! Szkoda gadać
      • Gość: ktoś Short track IP: *.pai.net.pl 15.02.06, 20:17
        "O absurdalnie dokładnej godzinie (19:57) wystartują eliminacje na 1000 metrów
        mężczyzn w short tracku, a w nich szybko odpadnie Dariusz Kulesza. Postaramy
        się tym razem go nie przegapić."

I co redaktorzyno? Tak szybko nie odpadł. Tak, miał szczęście i niech mu
        sprzyja jak najdłużej.
      • Gość: Lady Re: Igrzyska na żywo - dzień 5. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:45
        "ogromne" gratulacje dla autora tych artykułów, bo są lepsze niż teksty o Chucku Norrisie. Choć Zimowa Olimipada jest dla mnie zdecydowanie mniej interesująca niż Letnia, ale nie mogę się powstrzymać, żeby śledzić tutaj poczynania zawodników (nie tylko Polaków).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka