sibeliuss 03.10.07, 20:57 Widziałem budujący się blok, ciekawe kto jest inwestorem i jaka jest cena za metr takiego mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
projek Re: Ceny mieszkań 04.10.07, 08:07 Najprawdopodobniej spółdzielnia mieszkańców albo jakiś TBS. Cen mieszkań nie znam ale myślę że cena za metr kwadratowy może wynosić około 5.000 zł. Zasobność portfeli mieszkańców Parczewa jest trochę inna niż np. Warszawy czy Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Ceny mieszkań 04.10.07, 19:52 Aż 5.000 zł. - sporo. A co do zasobności - to zależy gdzie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 05.10.07, 08:36 Najlepsza pensja jest bodajże w Hucie Szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Ceny mieszkań 08.10.07, 22:16 projek napisał: > Najlepsza pensja jest bodajże w Hucie Szkła. Ciekawe jaka to kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 08.10.07, 23:16 Myślę że mistrzowie wyciągają ze 3000 na rękę a może i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 21.10.07, 20:47 Pytałem się w domu - cena za metr kwadratowy w bloku wynosi około 2.000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
partaczew Re: Ceny mieszkań 01.07.08, 22:45 A ile może kosztować metr mieszkania w Parczewie, jak warunki są opłakane, daleko nam do innych miast np. w Międzyrzecu Podl. mieszkania kształtują się powyżej 3000,-zł za metr. Ale nie ma się co dziwić skoro ludzie się tak wypowiadają www.parczew.vcity.pl/Forum/tabid/28148/view/topic/postid/69087/forumid/3204/tpage/1/Default.aspx#73612 Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 03.07.08, 01:37 Jak ostatnio widziałem jak zaczęto malować osiedle przy ul.Polnej to szlag mnie trafił. Pomijając architekturę tych 3-piętrowych bloków (choć i tak dobrze że nie były to typowe kostki) to pomalowane na biało prezentowało się ładnie. Do tego drzewa które urosły powodują że to osiedle ładnie wyglądało (bardzo dużo balkonów ukwieconych). Niestety czas przeszły uzasadniony. Zaczęto ocieplać bloki styropianem malując przy tym na 'oczojebno-kiczowate' kolory aż się serce kraje. Po co niszczyć coś co ładnie wyglądało. Jakby nie można było na biało odmalować... Odpowiedz Link Zgłoś
partaczew Re: Ceny mieszkań 03.07.08, 13:06 Gdzie są na Polnej ocieplane bloki, żadne nie są ocieplane, chyba, że ktoś prywatnie za własne pieniądze sobie ocieplił kawałek ściany, bo już nie mógł wytrzymać w tej stęchliżnie. W tej chwili są ocieplane ale FARBA kolorową i niczym więcej. Mimo,że czynsze są bardzo drogie i są opłaty na fundusz remontowy, zarząd spółdzielni mieszkaniowej nie reaguje na prośby i podania lokatorów. Każe im szukać grupy remontowej i wykonywać ocieplanie bloków na własny koszt. Pan prezes zapomniał chyba gdzie jest zatrudniony, pracuje w spółdzielni mieszkaniowej a nie wspólnocie mieszkaniowej Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 03.07.08, 20:09 Przepraszam, wydawało mi się że były ocieplane przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
partaczew Re: Ceny mieszkań 03.07.08, 21:07 Przyznaję ci rację, bo te kolory są faktycznie oczojebno kiczowate, nie wiem co za daltonista te kolory wymyślił, chyba brał wiadra z farbą po kolei jak stały w sklepie, bo innego wytłumaczenia tu nie widzę. One po prostu wściekle walą po oczach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 04.07.08, 00:01 Te bloki to może nie "le Cobrusier' ale pomalowane na biało z czerwonym dachem źle nie wyglądały. Teraz niestety wyglądają o wiele gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
partaczew Re: Ceny mieszkań 04.07.08, 12:22 Czerwone dachy i białe ściany wyglądały ślicznie, aż miło było wyjść na spacer na to osiedle, już dużo ładniej pomalowane są nowe bloki obok, przynajmniej mają miłą tonację barw. Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Ceny mieszkań 04.07.08, 17:07 Te nowe bloki od Dworca PKS łafdnie pomalowane ale to "tiu- bździu"... - kto to wybierał? Czy ludzie oczu nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
projek Malowanie mieszkań 18.08.08, 20:29 Weekend spędziłem w Parczewie. To co zrobiono z elewacją bloków przy ul. Polnej woła o pomstę do nieba. Zestawienie kolorów zakrawa na koszmar dekady. Kto zatwierdzał takie połączenie barw. Zielony niebieski i czerwony. Dno i wodorosty. Czy ludzie oczu nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
partaczew Re: Malowanie mieszkań 24.08.08, 21:05 Według mnie to ktoś ma silny daltonizm wybierając te kolory, one zupełnie do siebie nie pasują, zepsuli takie miłe osiedle. Na dodatek ci panowie co malują powinni trochę osłonić okna i balkony, a oni malują równo po ramach i szybach nie patrzą, że ktoś ma płytki na balkonie, których nie można odmyć z tej farby. Zastanawiam się, czy to czyjaś głupota, czy złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
agusko85 Re: Malowanie mieszkań 13.04.09, 21:46 dokładnie, ostrzegam wszystkich których bloki są nastepnoe w kolejnosci ZASŁANIAJCIE wszystko co mozliwe bo nie odmyjecie ;) a co do kolorów to moj sasiad byl w społdzielni i pytał sie o te kolorki to powiedzieli mu ze zatrudnili architekta i to on tak,,, ja za darmo im bym mogła lepiej zaprojektowac kolory BEZ KITU, nie przezyje jak dojdzie do mojego bloku WYPROWaDZE sie Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Malowanie mieszkań 16.04.09, 20:56 Architekta zatrudnili i on takie kolory zaproponował? Skandal! Nie każdy musi się znać na architekturze żeby wiedzieć że od takiego malowania się już odeszło/odchodzi. Domyślam się (choć nie znam żadnych kalkulacji) że pomalowanie tych bloków na biało (jak dotychczas) było by tańsze (a efekt końcowy o wiele lepszy). Teraz nowo wybudowane bloki, które są pomalowane dwubarwnie w stonowane kolory, pokazują w pełni szkaradztwo nowego malowania os. Polna. Odpowiedz Link Zgłoś