zagatka.kr Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 19.08.10, 11:24 Błagam o wysłanie moich zamówień w dniu dzisiejszym. Nie mogę się skontaktować w żaden sposób. Jeśli towar nie zostanie wysłany dziś, to niestety będę zmuszona zrezygnować z części zamówień, gdyż są to rzeczy dla osoby, która tylko na ten weekend przyjeżdża do Polski i miała to sobie pomierzyć i zdecydować, czy dobry rozmiar i czy dobrze leży (ta osoba nie miała jeszcze żadnego Effuniaka). Proszę, nie odbierajcie jej tej szansy. Zamówienia są już dawno opłacone, wszystkie towary miały dostępność 24 godziny (mój login w sklepie: zagatka.kr). Jeśli ktoś zna jakiś lepszy sposób kontaktu z odpowiednią osobą, bardzo proszę o pomoc... Odpowiedz Link
confused.girl pytanie o zwrot 19.08.10, 11:40 czy sklep informuje mailem, że otrzymał paczkę ze zwrotem? Odpowiedz Link
sybla1 Re: pytanie o zwrot 19.08.10, 12:48 Ja nie dostałam żadnej wiadomości, o tym, że przesyłka dotarła wiem, bo sobie sprawdziłam na stronie UPS. Odpowiedz Link
confused.girl Re: pytanie o zwrot 19.08.10, 13:25 a wiesz może kiedy sklep się odzywa w sprawie wymiany? Jak ją zaakceptuje czy dopiero po wysłaniu? Odpowiedz Link
sybla1 Re: pytanie o zwrot 19.08.10, 13:45 W tym sklepie jeszcze nie miałam okazji zwracać, jestem w trakcie reklamacji, czekam drugi tydzień na jakąkolwiek wiadomość, na moje pytania na razie cisza. Wychodzi na to, że sklep się odezwie, jak komuś przyjdzie ochota, przy pytaniach przed zakupem było szybko, teraz juz nie bardzo... Odpowiedz Link
ptasia Re: pytanie o zwrot 19.08.10, 14:23 u mnie było tak, że dostałam automatycznego @ pt. 'zamówienie opłacone', co odczytałam jako otrzymanie paczki z produktem do wymiany. Wymieniałam straplessa, na inny rozmiar tego samego modelu. Potem dostałam @ o wysyłce. Odpowiedz Link
branika wysyłka 19.08.10, 20:20 no raczej sie takiego maila nie doczekasz.ja dowiedzialam sie ze przesylka do nich doszla w momencie zmiany statusu-zaksiegowano przelew(chodzilo o wymiane) cytat z regulaminu sklepu "Wszystkie zwroty / wymiany są rozpatrywane w ciągu 10 dni od daty otrzymania przesyłki zwrotnej." Odpowiedz Link
confused.girl Re: wysyłka 19.08.10, 20:33 no to mam nadzieje, że do tego czasu nie anulują mi zamówienia z powodu braku wpłaty:| Odpowiedz Link
konasana Re: wysyłka 19.08.10, 20:41 Ja wysłałam stanik do wymiany 04.08., polecony priorytet - na pewno dzoszło, a status mam niezmieniony.... Odpowiedz Link
branika Re: wysyłka 19.08.10, 20:53 ja swoj zwrot wyslalam 29.07 priorytetem.przesylka byla juz na drugi dzien w sklepie ale zaksiegowano ja dopiero 06.08. wiec mysle ze nie ma sie co martwic.odrobina cierpliwosci:) Odpowiedz Link
kk345 Re: wysyłka 19.08.10, 21:21 No wybacz, ale tydzień na "zaksięgowanie" sugeruje, że wróciliśmy do głębokiego PRLu i ręcznego podliczania słupków... Odpowiedz Link
konasana Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 19.08.10, 19:43 Najbardziej mnie denerwuje w tym wszystkim to totalne olewanie stałego (do tej pory) klienta. I zero odpowiedzi/reakcji na nasze pytania zadawane mailem lub nawet tu na forum. Wszelkie kłopoty z personelem/towarem itp. jestem w stanie zrozumieć, ale nie lekceważenie osób, z których sklep żyje. Czuję się, jakbym cofnęła się w czasie... (bo ja pamiętam jeszcze okres przed 1989, kiedy to ekspedientka była panem i wladcą). Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 20.08.10, 08:27 A ja tym razem jestem mega zadowolona. Po ostatnich poroblemach z zamówieniem, aktualne przyszło błyskawicznie. Rano dostałam maila z informacją, że paczka została nadana, a popopłudniu przyjechał kurier. Szok!! :) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Kiedy można liczyć na czarnego straplessa? 21.08.10, 22:31 jak w temacie. potrzebuję koniecznie czarnego straplessa w połowie września... jest szansa? Odpowiedz Link
kasia_j Re: Kiedy można liczyć na czarnego straplessa? 23.08.10, 08:41 Czarne i beżowe maja być po 20-tym. Już się szyją od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że to po 20-tym to w tym tygodniu, bo też potrzebuję:) Odpowiedz Link
konasana Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 23.08.10, 09:27 U mnie bez zmian - ten sam status zamówienia (nieopłacone), zero reakcji na moje maile. Cisza. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 23.08.10, 16:49 Zamówiłam straplessa- to moja pierwsza (i chyba ostatnia) próba podejścia do Effuniakowego stanika, przynajmniej online, bo szkoda mi topić pieniądze w opłacaniu kurierów. Zamówiłam zgodnie z tabelką na stronie, mierząc się kilkakrotnie. Niestety, jak się okazało, nawet zamówienie rozmiarów sąsiednich nic by nie dało, bo obwód (który, jak uważam, w straplessie powinien być ścisły) mogłam sobie zawiązać na kokardkę, a mój biust wychlupywał się z miseczek, jak, nie przymierzając, w dawnym 75C. ZUPEŁNIE nie wiem, jaki rozmiar powinnam była zamówić, bo- jak pisałam- na pewno nie graniczący z zamówionym. Na zwrot czekam, bo wysłałam paczkę przed urlopem sklepu, więc przepisowy czas (z uwzględnieniem urlopu) jeszcze nie upłynął. Odpowiedz Link
confused.girl Kiepski kontakt ze sklepem :||| 23.08.10, 21:59 Wkurzyłam się. Napisałam maila do sklepu kilka dni temu (specjalnie użyłam formularza kontaktowego, żeby mieć pewność, że nie przepadnie) z prośbą o wysłanie zamówienia w ramach wymiany na adres inny niż poprzednio. Dzisiaj dostałam maila, że zamówienie wysłano i gdzie? Oczywiście na poprzedni adres:| A tam remont w pełni, jedynie ekipa remontowa tam rezyduje, ja się przeprowadziłam na drugi koniec miasta i nie mam możliwości pojechać tam i wyczekiwać na kuriera. I co ja mam teraz zrobić;( ? Odpowiedz Link
sybla1 Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 12:23 Kontakt ze sklepem praktycznie nie istnieje, zastanawiam się chwilami, czy ktoś w ogóle czytał moje wiadomości... Też się denerwowałam, teraz to już nawet nie, szkoda zdrowia. Dla zobrazowania o co chodzi przekopiuję po prostu swoją wypowiedź z innego miejsca biustowego: Dostałam dziś przesyłkę i niestety totalna klapa. Chyba (ale na 100% nie wiem) mam wymieniony biustonosz na inny egzemplarz, bo się rozciąga "tylko" do 87cm (przypomnę - poprzedni 75FF do 90cm się rozciągał). Rozmiar brany zgodnie z kalkulatorem ze strony - dziś się znów mierzyłam, ze 3 razy, wpisywałam te różnie wychodzące wyniki - i nadal wychodzi mi 75FF - jest za luźny, miski odstają, nic nie trzyma, w ogóle. No to znów mam niepasujący stanik. Nie będę się bawić w wymiany, za drogo to wychodzi i zwyczajnie mnie nie stać na kolejne ładowanie pieniędzy w nie pasującą bieliznę. Po prostu odsyłam. Przy okazji w stacjonarnym sobie zmierzę, albo i nie, teraz mi już właściwie niepotrzebny bezramiączkowiec. Nie dostałam żadnej informacji, czy to była reklamacja uznana, czy też nie. W pudełku jest jedynie dowód zakupu. Na pocztę też nic nie dotarło. Przykro, bo gdyby ze sklepu skrobnęli, że rozmiar na bieliźnie był ok, to bym poprosiła o doradzenie i wymianę, a tak to czuję się naciągnięta na kolejną przesyłkę. I zignorowana totalnie. Na szczęście na moje wymiary można dostać całkiem sporo biustonoszy innych firm, więc bez nie chodzę i kupić mogę coś innego. Zdecydowanie kończę przygodę ze sklepem producenta, tak się Drodzy Państwo z klientem nie postępuje. Odpowiedz Link
imp18 Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 17:27 kurierzy zawsze dzwonią, więc jest szansa, że po prostu będziesz mogła gdzie indziej się umówić z nim :) albo w mieszkaniu o konkretnej godzinie Odpowiedz Link
kk345 Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 17:38 > kurierzy zawsze dzwonią, imp, czyli miałaś szczęście...bo ja już kilka razy przerobiłam awizo w drzwiach,albo sama musiałam dzwonić i dowiadywać się, ze kurier był i mnie nie zastał... Odpowiedz Link
sybla1 Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 18:02 Niestety nie wszędzie kurierzy dzwonią, mnie jeszcze nigdy taki "zaszczyt" nie spotkał - awizo w drzwiach i dzwoń człowieku, jak chcesz odebrać. Albo jedź na drugi koniec miasta do siedziby firmy. I to dotyczy wszystkich firm kurierskich docierających do mojego miasta. Odpowiedz Link
imp18 Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 18:17 u mnie jeszcze ani razu się tak nie zdarzyło żeby i zostawili awizo (tzn effuniaka tylko raz zamawiałam, ale mówię tak ogólnie), więc nie weim od czego to zależy... Odpowiedz Link
siarkaa Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 25.08.10, 21:12 ano, kurierzy wcale tacy elastyczni nie sa. nie dalej jak dzis pisalam na Balkonetce, ze nie lubie tej formy przesylki, bowiem zawsze mam z nia problem. w domu mnie nie ma do 17, do pracy nie bardzo moge zamawiac, a ostanio zaden kurier nie wykazuje checi po 17 dotarcia do mnie. Odpowiedz Link
bergamotkak kontakt ze sklepem 26.08.10, 08:26 dziewczyny wiecie moze czy sklep juz "funkcjonuje" po wakacjach? pisalam maila w piatek i di tej pory brak odpowiedzi...? Odpowiedz Link
kryklu Re: kontakt ze sklepem 26.08.10, 10:36 bergamotkak napisała: > dziewczyny wiecie moze czy sklep juz "funkcjonuje" po wakacjach? Jak najbardziej! W ubiegłym tygodniu szybciutko dotarł stanik zamówiony po urlopie. Odpowiedz Link
bergamotkak Re: kontakt ze sklepem 26.08.10, 11:41 no to chyba formularz kontaktowy nie funkcjonuje na stronie. Wiecie moze czy miska straplessa odpowiada misce plunga? Odpowiedz Link
confused.girl Re: kontakt ze sklepem 26.08.10, 12:48 Mam z plunge'a i ze straplessa 70e i oba pasują idealnie;) Odpowiedz Link
confused.girl Re: kontakt ze sklepem 26.08.10, 12:50 Chociaż szczerze mówiąc wydaje mi się, że brązowa panterka 70e jest ściślejsza niż strapless w tym samym rozmiarze. Jak się pojawią cieliste bezramiączkowce to się zastanowie jednak nad 65f. Niby 70e jest ok, ale delikatnie się zsuwa. Nie rzeczy biust wyskakiwał, ale uciska mnie trochę w brzuch, a jak zapnę na najciaśniejszą hatkę to jest ok. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 18:19 No na szczęście zadzwonił. Paczka niestety musi wrócić do sortowni i mam dzwonić wieczorem i umówić się na zmianę adresu doręczenia. Mam nadzieję, że nie będę musiała ponosić jakiś dodatkowych kosztów tej operacji:( Tak czy inaczej jest mi bardzo przykro, że maile od klientów są olewane (i to z formularza kontaktowego!). Nie ma nawet numeru telefonu, żeby można było zadzwonić i zgłosić taki przypadek jak mój. Szkoda, bo staniki są naprawdę świetne. Odpowiedz Link
grecz Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 24.08.10, 23:21 z kurierem nie można umówić się w innym miejscu gdyż kierowani są oni na konkretne trasy, w konkretne miejsca, rozliczają się z tego. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Kiepski kontakt ze sklepem :||| 25.08.10, 10:15 Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że z tym formularzem kontaktowym na stronie sklepu jest coś nie tak. Ile razy z niego piszę, tyle razy nie dostaję odpowiedzi. A jak piszę przez pocztę na adres sklepowy to odpowiedź dostaję. Może nie błyskawicznie, ale w ciągu 24h. Odpowiedz Link
confused.girl Kłopotów ciąg dalszy :| 25.08.10, 13:56 Na szczęście nie musiałam ponosić żadnych dodatkowych kosztów związanych ze zmianą adresu. Rozpakowuję paczkę, rzucam się na panterkę z obniżonymi miskami - efekt niesamowity, świetny stanik. Uradowana sięgam po wymarzone lawendowe figi, już chcę przymierzać, patrzę, a tu... STRINGI :| Nienawidzę stringów, nie wyobrażam sobie chodzenia w nich na co dzień. Jeszcze specjalnie popatrzyłam na fakturę i na niej wyraźnie jest napisane, że zamawiałam figi. Mojego rozmiaru nie ma już w sklepie. I co, mam się teraz bawić w stanie na poczcie (u mnie niestety czas spędzony w kolejce waha się od 30 min do nawet godziny!) albo wysyłać przez kuriera, za którego zapłacę pewnie prawie tyle co za majtki? Jestem po prostu wściekła. Ewo, jeśli to czytasz, to proszę, zrób coś, żeby poprawić działanie Twojego sklepu firmowego, bo staniki projektujesz kapitalne i szkoda, żeby klientki miały się zrażać, przez kiepską obsługę:( Odpowiedz Link
confused.girl Re: Kłopotów ciąg dalszy :| 26.08.10, 12:50 Napisałam maila do sklepu, mam odesłać stringi kurierem na ich koszt i w zamian otrzymam moje wymarzone figi. Już się bałam, że dostał je ktoś inny:( Odpowiedz Link
yenna94 Dostępność staników 24.08.10, 16:09 Wśród opcji wyszukiwania jest opcja dostępny. Z tego co widzę to wyświetlają się wówczas wszystkie staniki -niezależnie od tego czy dany rozmiar jest dostępny w 24h czy też w 14 dni. w sumie to na dobrą sprawę ta opcja nie różni się niczym od wyszukiwania tylko po rozmiarze. Przez pewien czas była dostępna opcja (w formie zaznaczania ptaszkiem) która sprawiała że wyświetlane były tylko staniki dostępne w 24h. Czy to mogłoby wrócić? Przyznam że nie specjalnie mam ochotę za każdym razem wchodzić w konkretny model i szukać czy dany rozmiar jest nadal w 14dni czy może jest w 24h. Odpowiedz Link
konasana Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 25.08.10, 10:18 Dostałam w końcu wczoraj stanik... W cenie normalnej, niewyprzedażowej (chociaż ceny wyprzedażowe zaczęly obowiązywać dosłownie dzień czy dwa po wysłaniu przeze mnie zwrotu, poprosiłam w mailu, czy - jako stałej klientce - nie można by policzyć cen wyprzedażowych). Oczywiście, to prawo sklepu, ale szkoda... W dlaszym ciągu zero reakcji na moje maile - oczekiwałam jakiegoś usprawiedliwienia typu: Przepraszamy za brak kontaktu, ale w związku z nawałem pracy po urlopie ... itp., itp. No cóż. Za to stanik (kropek) chyba najładniejezy z dotychczasych Effuniaków, efekt wow obecny, może obwód odrobinkę za ciasny, ale w większym obowidzie byłyby za szerokie fiszbiny, zresztą nie mam już ochoty na żadne wymiany. Zostaje. Uffff.... Odpowiedz Link
maith Zamówiłam w sobotę - dziś dotarł :) 25.08.10, 12:07 Zamawiałam model z wyprzedaży, więc z dostępnością od razu. Na marginesie to jakieś wariactwo, żeby stanik, który właśnie został Wygodniczkiem wszechczasów wrzucać na wyprzedaż. W efekcie za 88 zł mam stanik już z gatkami i przesyłką. Ale wracając do tematu. Od razu dostałam potwierdzenie zamówienia z prośbą o kliknięcie w link potwierdzający, co przyspieszy wysyłkę. To kliknęłam. Pieniądze z banku wyszły w poniedziałek, wczoraj dostałam kolejne 2 automatyczne maile informujące o kolejności zdarzeń, a dziś przesyłka już jest u mnie. Na marginesie stanik cudny z wyglądu i milusi w dotyku :) Odpowiedz Link
wiosenka23 Re: Zamówiłam w sobotę - dziś dotarł :) 25.08.10, 12:25 A jaki to ten wygodniaczek? Podaj link do konkursu, jesli możesz :) Umknęło to mej uwadze :) Odpowiedz Link
maith Re: Zamówiłam w sobotę - dziś dotarł :) 25.08.10, 17:08 wiosenka23 napisała: > A jaki to ten wygodniaczek? > Podaj link do konkursu, jesli możesz :) Jasne że mogę. Nie podam wszystkich linków, tylko do wyników (są 2 części): stanikomania.blox.pl/2010/08/Ewa-Michalak-rozpieszcza-nasze-biusty-czyli.html stanikomania.blox.pl/2010/08/Ewa-Michalak-rozpieszcza-nasze-biusty-czyli-1.html Oczywiście Bakłażan jest już nie do zdobycia od dawna (podobnie jak jego czerwony odpowiednik Chili) bo wcześniej został doceniony w konkursie na Kusidełko roku - no mówiłam wariactwo, doceniane modele szybko się wyprzedają i koniec. Ale w konkursie wygodniczkowym w jednej z kategorii (H-J) wygrał Plisowany. I ten właśnie, na marginesie przepiękny model, w sobotę był już na ostrej wyprzedaży, ale jeszcze było sporo rozmiarów do wyboru (to go upolowałam) a dziś już go prawie nie ma. Ale spokojnie, Effuniaki w wersji plunge wygrały w tym konkursie też zbiorczo, a wszystkie nie znikną ;) Odpowiedz Link
wiosenka23 Re: Zamówiłam w sobotę - dziś dotarł :) 25.08.10, 19:12 Dzięki! Ale czy chili taki wygodniaczek, hmm... Ale może ja się nie znam ;) Odpowiedz Link
maith Re: Zamówiłam w sobotę - dziś dotarł :) 25.08.10, 19:47 Chili nie mam i już nie sprawdzę No Plisowany jest wygodny. Ale dla mnie i tak nic się nie może równać z moim ukochanym Puderkiem :) Odpowiedz Link
siarkaa Re: Zamówiłam w sobotę - dziś dotarł :) 25.08.10, 21:14 no, ja mam Baklazanka i go uwielbiam :)) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Zakupy zagraniczne 26.08.10, 17:20 Przesylka ekspresowa! Zamowienie zlozylam poznym wieczorem we wtorek, zaplacilam od razu paypalem i w piatek mialam juz staniki w rekach:) Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Zakupy zagraniczne 26.08.10, 17:27 a gdzie mieszkasz bo moja przesylka szla 10 dni (!) teraz musze odeslac i zanim wymienie staniki to bedzie koniec wrzesnia... chyba poczekam z zakupen effuniaka do przyszlej wizyty w Polsce Odpowiedz Link
bergamotkak kontakt ze sklepem - zwrot zamowienie 30.08.10, 16:20 witam Wyslalam 2 maile na adres sklepu i nie uzyskalam odpowiedzi. Prosze o kontakt - maila na ktory mam pisac bergamotka Odpowiedz Link
sybla1 Re: kontakt ze sklepem - zwrot zamowienie 02.09.10, 18:44 lHej, dziś niespodzianka - dostałam odpowiedź ze sklepu - zwrot dotarł, na dniach ma być zwrot kasy. A ponieważ upomniałam się o należność za wysyłkę do reklamacji - została uznana, więc i za UPS mam nadzieję otrzymać zwrot. W meilu były przeprosiny za utrudniony kontakt. Zobaczymy, co dalej. W każdym razie coś nareszcie drgnęło, gdyby tak było od początku, to miałabym zupełnie inne zdanie o sklepie firmowym, a teraz już niestety jakoś mi się tam nie chce kupować. Natomiast samych biustonoszy bojkotować nie mam zamiaru, bo są naprawdę dobrze skonstruowane (zastrzeżenia mam tylko do jakości materiałów i w niektórych jakości szycia, powinni to koniecznie poprawić). Odpowiedz Link
bergamotkak Re: kontakt ze sklepem - zwrot zamowienie 02.09.10, 19:02 tak wiec teraz moja kolej ;) poczekam do poniedzialku - obliczylam ze zwrot powinnien do tego czasu dojsc chcialabym miec effuniaka ale kupie go chyba stacjonarnie bo kontakt ze sklepem jest dosc "powolny" Odpowiedz Link
wielebnna anonsuję nietypową wymianę 27.08.10, 16:51 opisałam z tyłu formularza wymiany to na co chcę wymienić zakupiony biustonosz tzn wytyczne co do rozmiaru bardzo proszę o przychylne wysłuchanie Odpowiedz Link
camilcia Re: kiedy nowa kolekcja? :) 01.09.10, 13:21 ktoś podpowie? mam imieniny niedługo i chętnie bym sobie zamówiła w ramach prezentu jesienne staniki od Ewy ;) Odpowiedz Link
yenna94 Re: kiedy nowa kolekcja? :) 01.09.10, 13:46 No właśnie ja już jakiś czas temu zadałam takie pytanie przez formularz kontaktowy na stronie sklepu i do dziś cisza jak makiem zasiał. Ewa na forum jakoś też od prawie miesiąca milczy. Odpowiedz Link
sybla1 Re: kiedy nowa kolekcja? :) 01.09.10, 18:04 Dokładnie - na żadne meile nie otrzymałam odpowiedzi, nawet nie wiem, czy mój zwrot dotarł. Odczekam do połowy miesiąca, a jeśli nic nie drgnie - przemyślę jakieś działania prawne albo coś :/ Zdegustowana jestem tym wszystkim, zero wyjaśnienia sytuacji, zero kontaktu, jak tak można?! Odpowiedz Link
ben-ec Re: kiedy nowa kolekcja? :) 01.09.10, 21:20 Ja też nie mam odzewu ze sklepu. Na początku sierpnia zamówiłam 2 staniki, jeden odesłałam na wymianę. Mam potwierdzenie, że zwrot dotarł do adresata. Nie dostałam żadnej odpowiedzi na pytania dotyczące wymiany, zwrotu pieniedzy też nie, na stronie sklepu mam informację, że wpłynęła różnica wartości towarów i prośbę o zapłatę reszty kwoty - jakby zwrot do nich nie dotarł. Odpowiedz Link
yenna94 Re: kiedy nowa kolekcja? :) 10.09.10, 09:24 Dziś dotarła do mnie odpowiedź na mojego maila z pytaniem o nową kolekcję. "nowa kolekcja będzie się pojawiała stopniowo przez najbliższe 4 miesiące" Czyli tak jak do tej pory było. Szkoda że nie wiadomo czy będą to tylko plunge czy też może w końcu i miękusy. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Są czarne straplessy! nt 03.09.10, 12:52 Jak to jest 'czarny strapless' to ja jestem daltonistka :P Odpowiedz Link
ptasia Re: Są czarne straplessy! nt 03.09.10, 12:57 to jest miejscami czarny strapless ;) Odpowiedz Link
slotna Re: Są czarne straplessy! nt 03.09.10, 12:53 Hyhy, jak ponczocha naciagnieta na tekturke :D Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Są czarne straplessy! nt 03.09.10, 13:24 Celna uwaga! Też myślałam, że czarny to czarny bez żadnych udziwnień i że będzie wyglądał tak jak mleczny, tylko czarny... żeby pod bluzkami był niewidoczny, gładki, i nie jarzył się pod materiałem, jak mi ktoś zrobi zdjęcie z lampą błyskową albo jak słońce zaświeci. Ta wersja straplessa ma bardzo niefunkcjonalny wygląd... pewnie będzie to wyglądało jak goła kropkowana pierś... aż jestem ciekawa efektu, co nie znaczy, że potrzebuję czegoś takiego... raczej w ramach ciekawostki. To przebijające spod spodu to kolor pianki, czy materiał na piance? Czy to oznacza, że nie ma czarnej pianki, a wszystkie straplessy będą na jasnej? Aż się boję, jak będzie wyglądał beżowy... Odpowiedz Link
magda2em Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 13:05 Ykh, to ja w takim razie mam zupełnie inne pojęcie o tym, jak powinien wyglądać czarny strapless. Z podstawowym warunkiem: ma być cały czarny i gładki, bez hafcików, koronek i udziwnień, żeby się nie odznaczał pod ciuchami, w końcu strapless to biustonosz od zadań specjalnych. Dlaczego nie może być taki, jak mleczny, tylko czarny? A chciałam czarny przetestować nabiustnie bo w sumie by mi się czarny strapless przydał, ale jeśli nie będzie czarnego gładkiego, to podziękuję i poczekam może na modyfikację wyglądu w przyszłym sezonie. Bywa. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 13:30 Ja też mam zupełnie inne pojęcie o czarnym straplessie. Czarny to czarny i koniec. W sumie dobrze, że nie napalałam się tak bardzo i dobrze, ze przed urlopem zakupiłam sobie straplessową Wonderbrę :P Odpowiedz Link
confused.girl Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 13:39 Oj marudzicie;) Mam ten czarny strapless i nic się nie odznacza pod bluzkami. Nawet pod dzianiną. Na początku też liczyłam na całkiem czarny stanik, ale potem doszłam do wniosku, że tak wygląda ciekawiej i podoba mi się:) Ale beżowy (jeśli kiedyś zostanie wprowadzony do oferty) chciałabym już całkiem gładki i w takim porcelanowym odcieniu, żeby nie prześwitywał spod półtransparentnych batystowych białych bluzek. A wracając jeszcze do czarnego, to ta siateczka w kropki ma jeden duży plus - nie jest śliska, wręcz lekko chropowata i dzięki temu sukienki bez ramiączek nie "ślizgają się" po biustonoszu i nie zjeżdżają w czasie intensywnych podskoków co zdarzało mi się przy innych straplessach ;) Odpowiedz Link
kasia_j Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 14:07 Marudzimy, bo większość z nas jest przyzwyczajona do biustonoszy formowanych termicznie w stylu t-shirt bra, czyli gładka miska. A tu coś zupełnie innego, nieszablonowego, ale Ewa nie jest osobą szablonową:) Zamówiłam, bo potrzebuję właśnie czarnego, a właściwie takiego, który będzie miał czarne boczki. Zobaczymy, mam nadzieję, że będzie dobrze leżał. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 14:23 No i dla mnie osobiście "szorstkość" stanika jest wadą, wolę jak miska jest gładka i śliska, zwłaszcza pod obcisłymi sukienkami. Nie znoszę, jak mi się materiał osadza na staniku. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 14:35 Hmmm, nic mi się na tej siateczce nie osadziło, chyba aż tak szorstka nie jest;) Na początku też mi się nie spodobała, ale gdy później odkryłam jej zalety, doszłam do wniosku, że to bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 15:04 Może źle się wyraziłam. Chodzi mi o to, że nie lubię jak na staniku osadza się sukienka w tym sensie, że nie przesuwa się gładko jak po ciele, tylko trochę haczy - np tak też mają staniki z haftami czy koronką. Jak przesuwam bluzkę czy sukienkę, czuję tarcie materiału. O ile jestem w stanie to znieść w przypadku staników codziennych, o tyle jak ubieram straplessa pod sukienkę, lubię uczucie gładkości i śliskości :) Może teraz będzie jaśniej :D Odpowiedz Link
confused.girl Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 17:49 No ja ubieram straplessa do sukienek bez ramiączek, a one z lekkiego lejącego materiału zazwyczaj nie są, a jak są, to mają podszewkę, więc problem znika. No ale przy takich materiałach, jakie opisałaś, to rzeczywiście ten stanik by Ci nie odpowiadał. Chociaż przy mojej bluzce jednoramiennej, z lejącej się, śliskiej wiskozy też nie zauważyłam problemu 'osadzania się'. Nikogo na siłę przekonywać nie chcę;), ale polecam tego straplessa. Jest najlepszym jaki miałam, sprawdza się na szalonych imprezach i wizualnie też mi się podoba w przeciwieństwie do większości wiosenno-letniej kolekcji. Ale z drugiej strony rozumiem Wasz zawód, bo effuniaki znam dopiero od kwietnia i nie wyczekiwałam na nie tak długo jak większość z Was. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 17:52 Aha, no i ja mam zwykle czarne ciuchy, więc bałabym się jednak tego prześwitywania. Zwłaszcza, że pod czarną prześwitującą bluzkę spokojnie założę gładki czarny strapless, a tego już nie. Ale tak jak pisałam, ja - na szczęście - jestem zaopatrzona w straplessy, więc aż tak nad tym nie boleję, że on jest w kropki. Zresztą w sumie nawet nie wiem, czy byłby ze mną kompatybilny. No nic, zobaczymy, co będzie w dalszych kolekcjach :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Są czarne straplessy! 05.09.10, 19:24 Dziewczyny, ja Was tak bardzo proszę! Ubrania i staniki się "zakłada" a nie "ubiera"! Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 05.09.10, 20:34 Heh, ja to DOSKONALE wiem, bo w swoich tłumaczeniach w życiu bym tak nie napisała - tu się pilnuję. Ale ja tak mówię od ZAWSZE, to regionalizm, więc trudno mi się go pozbyć. Tak samo "na pole" wychodzę. Ale coraz rzadziej za to się "spaźniam" ;) Natomiast nie da się ukryć, że forum traktuję bardzo luźno i piszę tutaj tak, jak mówię, a nie tak, jak piszę zawodowo. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Są czarne straplessy! 05.09.10, 20:44 yaga7, no właśnie ja WIEM, ze Ty WIESZ. Ja jednak jestem przeciwna używaniu akurat takich regionalizmów. Wychodzenie na pole jest ok, ubieranie bluzki już nie :( Odpowiedz Link
plecha1 Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 15:11 Marudzimy, bo bardzo mi się nie podoba ta jasna tkanina prześwitująca spod koronki. Noszę niemal wyłącznie czarne rzeczy i bardzo liczyłam na strapless w tym kolorze, ale cały czarny, a nie z jasnym czymś :( Odpowiedz Link
grecz Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 15:44 w klubach prawdopodobnie będziemy dosłownie świecić biustami: w świetle stroboskopowym czy innym występującym w klubach biała barwa jest okropnie widoczna... Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 16:09 ale ta pianka raczej nie ma nic wspólnego z bielą ? Odpowiedz Link
confused.girl Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 17:50 No na mój gust to jest jednak biała. Może nie śnieżnobiała, ale mleczna na pewno. Odpowiedz Link
magda2em Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 17:59 Jest na tyle jasna, że w świetle stroboskopowym będzie się odbijać nawet spod czarnych ubrań. Plus, jeżeli ten materiał odbija się w ultrafiolecie, to będziemy się świecić jeszcze bardziej. Może jakiś lobbing za gładkimi czarnymi...? Odpowiedz Link
polta Re: Są czarne straplessy! 03.09.10, 23:04 Ech, a tak chciałam czarnego straplessa. Ten nie dość, że mi się totalnie nie podoba, to jeszcze jest zupełnie niepraktyczny. Odpowiedz Link
kate2501 Re: Są czarne straplessy! 04.09.10, 21:23 Sorry dziewczyny ale najpierw go kupcie a potem mówcie czy jest praktyczny czy nie . Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 04.09.10, 21:40 Sorry, ale ja nie muszę _kupować_ stanika, żeby wiedzieć, czy jest _dla mnie_ praktyczny czy nie. Naprawdę, zdjęcia mi spokojnie do tego wystarczą. Odpowiedz Link
kate2501 Re: Są czarne straplessy! 04.09.10, 22:07 Jasne ;) .Tylko chciałam zaznaczyć ,że w tej chwili jednak teoretyzujesz na temat praktyczności :P Ale...Twój biust Twój gust i wyobrażenie praktyczności (mimo wszystko teoretyczne) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Są czarne straplessy! 05.09.10, 08:03 Jakoś do tej pory moje wyobrażenie praktyczności zawsze okazywało sie w 100% zgodne z faktami. Przymierzyłam setki staników, mam ich kilkadziesiąt, wiem, jakie mam ciuchy i wiem, co mi się przyda, a co nie. Na tej samej zasadzie nie mam żadnego cielistego ani białego stanika, bo nie mam żadnych jasnych ciuchów. No i dla mnie każdy cielisty czy biały stanik będzie niepraktyczny w każdej sytuacji. Również pozdrawiam :) Odpowiedz Link
plecha1 Re: Są czarne straplessy! 05.09.10, 11:05 Zgadza się - nie zawsze trzeba coś kupować, żeby widzieć, że jest to niepraktyczne. Poza tym, już nawet abstrahując od praktyczności bądź nie - już samo to, że stanik nam się nie podoba, jest wystarczającym powodem, żeby go nie kupować ;) Prędzej kupię biustonosz niepraktyczny, ale urzekający mnie wyglądem niż nieładny. Odpowiedz Link
edhelwen Re: Są czarne straplessy! 05.09.10, 11:16 ja bym się jeszcze bała, że stanik może zafarbować od ciemnej bluzki, która farbuje (niestety mam taką i pod nią tylko czarny stanik się nadaje) Odpowiedz Link
anka-ania wyszukiwarka 07.09.10, 10:45 Właśnie próbuję znaleźć coś na wymianę, bo stanik zamówiony dla siostry okazał się za mały. Wybieram z listy 65E - znaleziono 15 modeli. Klikam na Kropka, a tam 65E owszem jest, ale oznaczone na czerwono i z komentarzem "Produkt niedostepny, dostawa wkrótce". No to wybieram ponownie w wyszukiwarce 65E, a z listy Dostępność wybieram "dostępny". I co? I gucio! Wyszukiwarka wyrzuciła te same 15 modeli, z czego część już oczywiście niedostępna. Ręce opadają... Odpowiedz Link
clarisse Re: wyszukiwarka 08.09.10, 14:34 Podpisuję się pod zażaleniem na wyszukiwarkę. Szczególnie owe czerwone rozmiary są mylące. Mnie na przykład wyrzuciło pożądany rozmiar kostiumu w modelu Pin-Up - ale na czerwono. Czyli że "produkt niedostępny, dostawa wkrótce". Niestety okazało się, że żadnej dostawy już nie będzie, kostium wszak jest wyprzedażowy i sprzedaje się tylko to, co jeszcze jest. Troszkę to denerwujące, bo wiecie - zawiedzione nadzieje ;) Odpowiedz Link
anka-ania Pochwalić też nie omieszkam :) 07.09.10, 10:54 Ostatnio składałam 2 zamówienia: pierwsze 27 lipca, a drugie równy miesiąc później. Oba zrealizowane błyskawicznie. Na e-maila z prośbą o szybką wysyłkę (wyjeżdżałam na urlop) odpowiedź też dostałam, a co! ;) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka "czarny" strapless 07.09.10, 19:43 dziewczyny, ostrzegam- ta pianka, na którą naszyta jest koronka w kropki w tym staniku jest biała. Tak, BIAŁA i za nic w świecie nie wygląda to na żaden beż, ecru itp. Czarno-biały stanik, najbardziej niepraktyczna rzecz pod słońcem :/ w ogóle strapless ten czarny jest tylko z tyłu, w przodu bardziej biały (jasny) niż czarny właściwie. Niestety :( odsyłam, ale to głównie dlatego, że czuję się w nim niestabilnie (mimo że to 65-tka, a ja mam ciasno mierzone 68 cm) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: "czarny" strapless 07.09.10, 19:48 a tak w ogóle to straplessy jednak chyba tylko na małych cyckach dobrze leżą :/ (sorry, straplessowa frustracja) Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: "czarny" strapless 08.09.10, 09:14 No wlasnie mierzylam u kolezanki bialy i byla zdecydowana zamowic czarny ale CZARNY a nie czarno bialy, ktory mi sie do niczego nie przyda :( Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: "czarny" strapless 08.09.10, 20:29 Szkoda, że dopiero dzisiaj to czytam, bo tak myślałam, że pianka jest biała (może czarna nie jest dostępna?), ale sądziłam, że będzie od spodu wyłożona czarną bawełną. A tu otwieram paczkę i błyska biel misek... Pewnie go zostawię i tak, ale gdyby tylko pianka była beżowa, byłoby o wiele lepiej... Ogólnie nie leży na mnie super, bo odstaje, ale tego się spodziewałam po mierzeniu wersji białej. Pod ubraniami jednak jakoś się przyklepuje. W zamian mamy pierwszy chyba strapless otwarty u góry, także coś za coś. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: "czarny" strapless 08.09.10, 20:59 Ciekawe, czy będzie kiedyś całkiem czarny gładki. Taki jak mleczny, tylko czarny :) Odpowiedz Link
slotna Pomylka - dodatkowy stanik. 07.09.10, 23:33 W paczce z reklamacja (zwezenie cielitego 90DD) dostalam dzisiaj lawendowy 80GG, ktorego jako zywo nie zamawialam. Wyslalam maila do sklepu, ale pewnie znow przeczytaja go za miesiac, wiec pisze tutaj, moze przeczyta to osoba, do ktorej mial trafic... Odpowiedz Link
wielebnna Re: Pomylka - dodatkowy stanik. 08.09.10, 09:34 szkoda, ze mój cielaczek do ciebie nie trafił bo czekam na wymiane lub choc maila 11 dni Odpowiedz Link
clarisse a tym razem pochwała za tempo :) 08.09.10, 14:37 Zamówiłam 2 września, przyszło 6 września, a pomiędzy był weekend :) Tak trzymać :) Odpowiedz Link
epistilbit Buuuu 09.09.10, 11:27 zamówienie ekspresowe - 3dni co z tego jak dostałam nie taki biustonosz jak zamawiałam miał być 70HH a mam 75HH w ofercie sklepu już nie ma takiego modelu w tym rozmiarze Odpowiedz Link
ocisza Re: a tym razem pochwała za tempo :) 09.09.10, 12:46 Ja zamówiłam 3 w piątek, a przesyłka dotarła wczoraj, czyli w środę. Wszystko poszło gładko :) Odpowiedz Link
ocisza Re: są cieliste straplessy!!!! n/t 09.09.10, 12:45 Kolor określony jest na stronie sklepu jako toffi i przy moich ustawieniach ekranu jak toffi wygląda :) Bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link
confused.girl ciemny:( 09.09.10, 13:05 Kurcze, tak czekałam na cielisty strapless:( Mam nadzieję, że będzie jeszcze wersja porcelanowa dla klientek z jasną karnacją. Chociaż zapowiadane były tylko te trzy kolory. Może chociaż na przyszłe wakacje coś będzie... Odpowiedz Link
mujer_bonita To jest 'cielisty'???? 09.09.10, 13:13 Ktoś chyba zapominał w jakiej części świata żyjemy :/ I do tego koronka w najbardziej newralgicznym miejscu - już widzę ten odznaczający się wzorek na bluzce :( Odpowiedz Link
imp18 ładny, ale dla mnie zdecydowanie za ciemny :) 09.09.10, 16:20 Nawet na wakacje tak opalona nie jestem :D No ale i tak raczej na następne wakacje będę na straplessa polować a nie teraz :) Odpowiedz Link
camilcia Re: boski cudny, wreszcie ;) 09.09.10, 21:08 a dla mnie wreszcie stanik cielisty ;P bo każdy cielisty strasznie się odznacza, prawie jak biały no taki toffi jeszcze by się przydał podstawowy, czyli tshirtowiec typowy gładki pod wszystko by pasował miodzio :* Odpowiedz Link
alexis-z Re: boski cudny, wreszcie ;) 10.09.10, 11:34 Piękny jest ten tofii straples. Kusi mnie jak nie wiem by go kupić, ale na razie poczekam na inne jesienne propozycje. Dodam, że ja cieszę się, że jest koronka w górnej części miski. Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: boski cudny, wreszcie ;) 24.09.10, 13:06 A ja sie cieszę, bo w naszej sferze klimatycznej nieczęsto są ciemniejsze cielaki. W związku z tym ich nie kupuje, bo mniej sie rzucaja w oczy brązowe (żeby nie było jestem 100% słowianką, po prostu jesteśmy różne). strasznie się cieszę z tego koloru. Szkoda, że tak późno, ale miejmy nadzieję, że jeszcze jakis czas będzie w sklepie dłuższy czas. Odpowiedz Link
indigo-rose dostępność 12.09.10, 23:28 Długo przymierzałam się do Blacka i kiedy już się zdecydowałam, zaskoczyłam się bardzo mile 24h dostępnością mojego 60FF :D Odpowiedz Link
balbina11 Re: zamówienie 15.09.10, 12:17 Po przemyśleniu zamówiłam toffi straplesa i dzisiaj go otrzymałam (zamówienie w piątek). Szybko i bez problemów. Dla mnie kolor super (jestem lekko opalona i mam ciemną karnację). Odpowiedz Link
3_asiunia Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 15.09.10, 16:23 Super obsługa (porada co do obwodu-odpowiedź natychmiastowa) i wysyłka. Zamawiałam w czwartek, we wtorek rano już dojechał. Ale ja chwilowo musiałam wyjechać, wiec zobaczę straplessika dopiero w piątek :( ...ale piątek już niedługo :D Odpowiedz Link
snowflake86 nowości!! 17.09.10, 10:56 na stronie można już zobaczyć 3 nowe biustonosze!! :) nie są jeszcze w sprzedaży, ale już można sobie obejrzeć, co będzie, jak mniemam, w jesiennej kolekcji :) Odpowiedz Link
yenna94 Re: nowości!! 17.09.10, 11:07 Juz się miałam zdziwić -jakie 3 bo na głównej są tylko 2 ale faktycznie 3. Dwie panterki plus kropek. Ciekawe czy będą jakieś miękusy? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: nowości!! 17.09.10, 11:28 ciekawe. chociaż ja się nie spodziewam miękusów wcześniej niż na wiosnę. może pani Ewa mnie zaskoczy ;) Odpowiedz Link
magda2em Re: nowości!! 17.09.10, 13:14 Pewnie zaraz wyjdę na malkontenta, który nic innego nie robi tylko narzeka, ale nie, nowości nie podobają mi się. Do 'czarnego' kropka mam to samo zastrzeżenie, co do 'czarnego' straplessa. Czarna panterka jest przekombinowana (panterka, jedna koronka, druga koronka - nie za dużo grzybów w jeden barszcz?), natomiast czerwona mi się względnie podoba pod względem kroju (tylko jedna koronka ozdobna, na plus w porównaniu z czarną panterką) jednak jakoś ten czerwony mi się gryzie. Bardzo podobała mi się szara panterka i patrząc na te nowe panterki nieco żałuję teraz, że nie kupiłam, ale w trakcie odchudzania ograniczałam stanikowe zakupy do minimum i się już nie załapałam. Natomiast podoba mi się strapless toffi, nieco z rezerwą podchodzę tylko do koronki w górnej części miseczek, która zapewne będzie się pod wszystkim odznaczać. Jako dół do toffi wolałabym stringi, nie figi, ale już pomijając moje 'wolę to, wolę tamto', koronka wzdłuż krawędzi (nie przy brzuchu, ta druga, od 'nogawek') będzie mi robić krzywdę, więc dla mnie odpada, będę musiała poszukać dołu gdzieś indziej, chyba że można liczyć na stringi lub łatwe wyprucie tej koronki. Z trzech aktualnie dostępnych straplessów jako jedyny wchodzi ewentualnie w grę, o ile będzie dobrze leżał. Za to muszę powiedzieć, że w porównaniu ze zdjęciami mlecznego straplessa, tutaj modelka wygląda w tym staniku o wiele lepiej, czyżby to była jednak kwestia złego rozmiaru na zdjęciu mlecznego straplessa? PS. Nie można wrócić do zdjęć takich, jakie były przy bakłażanie czy mchach? Modelka wygląda jak bezgłowe zombie :/ Odpowiedz Link
anka-ania Re: nowości!! 17.09.10, 14:20 magda2em napisała: > PS. Nie można wrócić do zdjęć takich, jakie były przy bakłażanie czy mchach? Mo > delka wygląda jak bezgłowe zombie :/ A ja zupełnie odwrotnie: zdjęcia mchów były strasznie sztuczne i modelka wygląda tam jak plastikowa lalka. Kolejne też były takie sobie (te obcięte ręce). Najnowsze zdjęcia są IMO najlepsze z tych zamieszczanych do tej pory. Jakby jeszcze modelka pokazała twarz, to byłoby całkiem, całkiem. ;) Odpowiedz Link
leiree Re: nowości!! 23.09.10, 20:39 Modelka dziękuje za miłe słowa :) Postara się zdjęcia robić z rękami ;] ale niestety głowy nie zamierza pokazać... ;) Odpowiedz Link
maith Re: nowości!! 17.09.10, 13:39 Aaaaa! Czarny kropek, super :) Tylko od razu uczciwie mówię, że ja go zamierzam nosić z czarną tasiemką po środku. Panterki to akurat nie moje klimaty, ale wróżę (z dobrych fusów ;)) że czerwona panterka będzie miała silny wzrost sprzedaży przed walentynkami :) Jest fajna, ładna, właśnie bez wrażenia, że czegokolwiek za dużo. Jeśli kiedykolwiek się przełamię i kupię jakąś panterkę, to tą. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: nowości!! 17.09.10, 14:48 panterka czy jakiekolwiek inne motywy zwierzęce to też nie moje klimaty, ale marzy(ł) mi się czerwono-czarny stanik, więc pewnie go zamówię będąc w przypływie gotówki ;) Odpowiedz Link
cherry1988 Re: nowości!! 17.09.10, 15:07 czy ktoś wie kiedy będą dostępne te staniki? bo pisałam do sklepu, ale nie odstałam żadnej odp, a bardzo zależy mi na czasie.. Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: nowości!! 17.09.10, 18:26 Panterki: Coś mi ta estetyka nie pasuje za dużo się dzieje, gdyby to były gładkie tkaniny to pewnie było by całkiem w porządku... w dalszym ciągu czekam na coś w stylu chilli i bakłażana jednobarwne tkaniny w intensywnych jesiennych kolorach .. były naprawdę świetne i kształt był jakiś lepszy.. Kropek Czarny jest całkiem ładny. Jednak wolałabym jakiś bardziej intensywny kolor dodatków niż pudrowy róż... czerwony, turkusowy, fiolet czy zieleń... A w dodatku troszkę za dużo się dzieje w nim dzieje obszycia misek, mostek i nieszczęsne ramiączka z kokardkami...to nie jest do końca dobry patent - przy potrzebie różnej regulacji dwóch ramiączek rzuca się to w oczy i zaburza proporcję, tworząc dodatkową asymetrię - widać to zresztą na zdjęciu czerwonej panterki... Odpowiedz Link
bacia12 Re: nowości!! 17.09.10, 21:10 czarny kropek jest super! Panterek nie lubię i raczej się nie przekonam Odpowiedz Link
maith Re: nowości!! 18.09.10, 02:43 Ale właśnie te ramiączka w czarnym kropku są fajne. I ja dla odmiany chciałam pochwalić, że wyglądają, na robione "po całości" bo wcześniej wzór nie przechodził na plecy, tylko kończył się z przodu, co uniemożliwiało chwalenie się ramiączkami. Nigdy się nie zastanawiałam nad równością regulacji ramiączek, bo regulacja z założenia wypada z tyłu. A jak nie wypada, to ramiączka trzeba skrócić, bo regulacja na ramieniu, czyli już widoczna, by mnie uciskała. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: nowości!! 18.09.10, 11:59 Tez mi sie bardzo podobaja te ramiaczka :) Dziewczyny narzekaly na wrzynajace sie ramiaczka w ramiona. Te nowe sa podszyte satynowa tasiemka, dzieki czemu nie beda sie tak rozciagac i dlatego tez mniej wrzynac :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: nowości!! 18.09.10, 13:48 maith napisała: > Nigdy się nie zastanawiałam nad równością regulacji ramiączek, bo regulacja z z > ałożenia wypada z tyłu. Tu nie chodziło o regulację ramiączek, tylko o te kokardki na ramiączkach. To, że regulacja z tyłu może wyjść niesymetrycznie to chyba jasne, ale pierdółki i ozdobniki z przodu ramiączek bywają kłopotliwe. Czarny kropek zniknął z mojego wyświetlania się sklepu, więc ramiączek nie pamiętam, ale dla mnie ma zdecydowaną wadę, czarna koronka na białych miskach wygląda... tanio. To jest raczej czarno - biały kropek. Czarna panterka też byłaby znośna, gdyby nie ta wyłążąca biała gąbka spod czarnej koronki. Swoją drogą zupełnie niepotrzebną. Panterka, koronka i jeszcze te czerwone kokardki, to zdecydownie to much. No chyba, że ktoś szuka stanika w stylu striptizerskiego kiczu. Chociaż po Arbuzie i Amarancie to już prawie ostoja spokoju. Porównanie z tymi stanikami zadziałało u mnie tak mocno, że o mały włos tej panterki nie zamówiłam. Całe szczęście, że można zobaczyć ten stanik też w zbliżeniu. Nawet na sklepowym zdjęciu prezentuje się już niespecjalnie. Jednym słowem, znowu szkoda. Chilli leży na mnie bardzo dobrze, ale przydałby mi się jeszcze jakiś plunge w innym niemajtkowym kolorze. Gładki, niekoronkowy, nie walczący za wszelką cenę z moim biustem o pierszeństwo uwagi. ;-) A miękkie staniki się pokażą pewnie w tym roku, w którym Boże Narodzenie i Wielkanoc wypadną w jednym dniu. ;-) Odpowiedz Link
tigga Re: nowości!! 18.09.10, 14:50 stanik "nie walczący za wszelką cenę z moim biustem o pierszeństwo uwagi." To jest to! też takiego pragnę. Nowości są... effuniakowe :P już nawet nie dyskutować mi się nie chce, skoro to znowu usztywniany plunge :( Odpowiedz Link
snowflake86 Re: nowości!! 18.09.10, 15:21 w czarnym kropku miski nie są białe tylko pudrowo-różowe, tak gwoli ścisłości ;p Odpowiedz Link
snowflake86 Re: nowości!! 17.09.10, 21:54 nie wiem, kiedy reszta będzie dostępna, ale czarna panterka już jest ;) Odpowiedz Link
ailes Re: nowości!! 17.09.10, 21:28 Na mnie plunge nie leżą zupełnie, więc nawet się nie zastanawiam nad kupnem. Za to bardzo mi się podobają zdjęcia na nowej modelce, na poprzedniej nie wyglądało to najlepiej. I marzy mi się half-cup w panterkę od pani Ewy, bo te nowe panterki są bardzo fajne, takie młodzieżowe, a nie tylko koronka i satyna :) Odpowiedz Link
cherry1988 Re: nowości!! 17.09.10, 22:05 Panterka też nie moje klimaty, ale ta czarna mnie zauroczyła i jest już kliknięta :) czekam jeszcze na stringi, byle szybko się pojawiły :) Odpowiedz Link
alexis-z Re: nowości!! 19.09.10, 10:51 Chyba jeszcze się nie wypowiadałam na temat tych 3 nowych staników. Miałam szczęście, że je ujrzałam. Żałuję, że nie ma już 2 na stronie chociaż do oglądania, Powinna być zakładka Zapowiedzi i tam one umieszczone. Wracając do nich najbardziej spodobał mi się czarny panterkowy boski. Dla mnie połączenie czarnej koronki i panterki brązowej i te urocze czerwone kokardki jest boskie. Bardzo był ciekawy też ten czerwony- szkoda, że już go trochę nie pamiętam. A czarny kropek nie wiem co o nim myśleć . Jeśli jak tu pisano jest on czarno- pudrowo różowy to ok. Moim zdaniem te staniki są udane, majtki też. Żałuję jednak, że nadal nie ma half-cup. Pragnę dodać, że przydał by się jakiś satynowy gładki elegancki stanik. Zapomniałam pochwalić się w końcu zaryzykowałam i zamówiłam swego pierwszego Effuniaka Miau Miau Czarną panterkę. Byle by szybko przybył. Czarna pantera, z pazurem, szuka domu .... Łagodna dla właścicielki , bezwzględna dla grawitacji... Piękne słowa Pani Ewo skusiły mnie, a koty lubię, że są delikatne i mają pazur. Odpowiedz Link
slotna Re: nowości!! 20.09.10, 12:32 www.ewa-michalak.pl/product-pol-99-Plunge-Czerwona-Panterka.html www.ewa-michalak.pl/product-pol-94-Czarny-Kropek.html Odpowiedz Link
magda2em Wyprzedaż 20.09.10, 10:49 I mamy wyprzedaż, super, mam chęć na nowy stanik, a dla rozmiaru 75FF nie ma nawet jednego stanika na wyprzedaży. A i nawet bez wyprzedaży nie nadaje się dla mnie ani jeden, czy to ze względu na wzornictwo (amarant, czarna panterka, czarny strapless...), czy materiał (seria red/white/black - koronka, wrrr). A chce mi się nowego stanika... *smęci* Odpowiedz Link