Dodaj do ulubionych

tylko Tarnobrzeg!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 20:56
Witam wszystkich optymistycznie nastawionych, szczęśliwych, radosnych:)
Witam Tarnobrzeg, każdego dnia, znów i ciągle:)
Witam tych, co pewnie, zaraz powiedzą, że to wątek "bezwątek" - wyszydzą,
wyśmieją...
Ale przede wszystkim witam tych, którym tutaj (w tym mieście) coś miłego się
przydarzyło, czym chcieliby się podzielić, pozdrowić kogoś po prostu, zarazić
usmiechem...
Nie zawiedźcie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: budyn Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:22
      Witaj :-)
      Mi sie ten watek podoba! Urodzilem sie w tym miescie i jestem z tego dumny, co
      podkreslam na kazdym kroku. Miasto jest nieduze, ladne i zadbane, mysle ze
      dostanie jeszcze druga szanse... cierpliwosci, ja w Tarnobrzeg wierze.
      pozdrawiam
      • Gość: Princessa Donia Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:31
        Nareszcie:-)))Az sie rozjasnilo nam na Forumie:-)
        Mnie sie tam tez podoba - spokojnie, zielono, las blisko - jest dobrze. A z e
        czasem jakies paranoje?? A skad bysmy wtedy wiedzieli, co jest a co nie jest
        paranoja??:-)
        Dobrej nocki i smacznej porannej kawy:-)
      • Gość: jestemwłaśniestąd tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:17
        Całe trzy odpowiedzi, po jednym małym sygnałku, jak ja się cieszę:):):),
        "tarnobrzeskie ludki" to znak, że tutaj też zakwiata optymizm!
        Pozdrawiam, życząc dobrej nocy i "pączaka" do kawy porannej:)
    • Gość: Przejazdem... Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: 80.51.159.* 09.08.04, 22:46
      Przejazdem - zatrzymałem się tutaj na rok lub dwa - w tej chwili wybiło 39.
      Nie żałuję.Myślę że będzie lepiej.
    • Gość: ~kaka Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.haslo.pl 10.08.04, 07:43
      A ja chociaż urodziłam się Słupsku i cała historia rodziny związana jest z
      Pomorzem, od 25 lat mieszkam w Tarnobrzegu. Kocham to miasto i nie wyobrażam
      sobie, że mogłabym mieszkać gdzie indziej. Nigdy się stąd nie wyprowadzę. I
      właśnie spełniło się moje marzenie - kupiłam mieszkanko na Skalnej Górze :-)

Pozdrawiam wszystkich Tarnobrzeżan.
    • Gość: jestemwłaśniestąd Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:57
      Uśmiechnięci, witajcie:)
      Miło, że jest odzew, choć ...:(
      Ale dajmy sznasę, tym , co zaspali...;)
      Cieszę się bardzo i pozdrawiam wszystkich, którzy już odpowiedzieli, a skoro
      tutaj własnie można (a nawet trzeba:) pozdrowić kogoś od czasu do czasu, to
      z wielką przyjemnością pozdrawiam Panią Magdę, która każdego ranka "zaraża"
      swym uśmiechem pędzących do pracy, czy do sklepu, całe nasze przedblokowe
      podwórko:)
      Taki "zwykły" usmiech na dzień dobry, a tyle może... dziękuję:)
    • Gość: efeb Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.cable.mindspring.com 11.08.04, 05:58
      ja rowniez jestem z tbg i choc nie mam mnie juz tam jakis czas wracam do niego
      myslami i wirtualnie
      staram sie sledzic co sie w miescie dzieje jak rowniez milo mi jest poczytac o
      ludziach , ktorych znam, mimo iz nie zawsze sa to pochlebne zdania.
      zycze optymizmui jeszcze wikszej aktywnosci na forum.
      zadowolony jestem, ze sa w miescie oznaki pozytywnego myslenia i co
      najwazniejsze - dzialania. choc czasem czytajac forum ma sie wrazenie, ze tbg
      to obraz nedzy i rozpaczy, a jednak NIE
      pewnie wszyscy juz wiedza, a tylko ja jestem opozniony, bo odkrylem ten serwis
      niecale 2 tyg temu.
      chce jednak publicznie wyrazic uznanie dla gordona za swietna inicjatywe i jej
      owoc w postaci www.tarnobrzeg.info/pn/index.php
      moze to bedzie nie na miejscu, ale zareklamuje rowniez siebie, choc nie wprost
      w serwisie tarnobrzeg info zapraszam do siebie czyli link w grupie pozostale o
      nazwie
      timeframes
      • madaszka1 Re: tylko Tarnobrzeg!!! 11.08.04, 08:45
        Hi efeb! How do you spend in USA long? I very long because over 16 years I
        spended in Australia, concretely in Sydney. I came back because I had missed
        very and do not it regret this at all.
        I perceive at present differently Tarnobrzeg. Folks are here very envious at
        present. I know how comedon't? I came back 4 it years back. I guide my
        independent activity, but do not it want to come out with comprehensible
        regards. Hi! Success!
    • Gość: wodnik Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:11
      Drogi/droga Madaszko 1. Polish your English. A takie posty, to się pisze bez
      znajomości języka Szekspira. Jak korzystasz ze słownika, to czytaj ze
      zrozumieniem tekstu! OU812 - ha ha ha.
      • madaszka1 Re: tylko Tarnobrzeg!!! 11.08.04, 18:41
        ...naucz mnie...
    • Gość: mktwkr Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 14:32
      rzeczywiscie miasto jest wspaniale, pełne możliwości dla wszystkich!
      mieszkancy mają pracę i woda jest dobra!

ja również witam to miasto każdego dnia z uśmiechem na twarzy - boję się operacji plastycznych...

i nie wyjade... gdyz te wszystkie mozliwosci niepozwalaja mi na to!

i jestem szczesliwy - fakt!

mieszkam w duzym mieszkaniu gdzie wszystkie sciany sa proste - przynajmniej "na oko"... mam tez ladny trawnik przed balkonem, ale trawa juz tam nie rośnie...
      Śpiew ptakow budzi mnie co dzień - to nic, ze przez przewody wentylacyjne...

listonosz to miły facet, ale ma chyba chorą nogę gdyż na drugie piętro juz nie donosi listów...

fantastyczne miasto!
    • kurcze_blabla Re: tylko Tarnobrzeg!!! 19.08.04, 15:57
      dzien dobry wszystkim!ja tez lubie to miasto.
      • Gość: pit Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:01
        Gdybym nie lubiał tego miasta, to mieszkałbym w innej części świata, a nie
        wypłakiwał się na forum.
        • guyritchie tylko nie Tarnobrzeg 20.08.04, 12:12
          Gość portalu: pit napisał(a):
          > Gdybym nie lubiał tego miasta, to mieszkałbym w innej części świata, a nie
          > wypłakiwał się na forum.

och drodzy tarnobrzezanie...nio nic a nic zlego na temat tego miasta napisac
          nie mozna...
          Jako były-i-zamiejscowy-obecnie-tbgowiec nie mam prawa napisac ze to miasto
          jest do dupy bo nie mieszkam w nim...(to podstawowy argument piewców-uroków-
          tbg)
          <mktwkr> jako mieszkaniec!! napisal ze jest tu kepsko, to zauroczony dziura w
          ziemi <pit> sugeruje mu wyjazd...
          nio i jak tu napisac ze tbg cudem nie jest, nio nawet ze przecietny nie jest
          ...z daleka nie mozna...z bliska nie pozwalaja...

lepiej nie dostrzegac ze dookola wszystko do przodu ucieka a tbg stoi...
          to poprawia samopoczucie, wszak nie trzeba widziec ze mozna lepiej ładniej i
          milej...
          • Gość: Raduga Re: tylko nie Tarnobrzeg IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 20.08.04, 16:48
            Trzeba byc troche tolerancyjnym, w koncu indianie tez polubili swoje
            rezerwaty :)
    • Gość: miki Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.sympatico.ca 23.08.04, 01:15
      Witajcie!
      Ja czuje ogromny sentyment do tego miasta
      moze dlatego ze chodzilam tam do szkoly?
      (Technikum Rolnicze)
      Urocze co? Pozdrawiam
      • Gość: Jimik Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: 80.51.255.* 24.08.04, 15:00
        Ludzie Wy sami nie widzicie co piszecie, jesteście chyba bezmózgowacami na
        wskutek tego siarkowodoru. Wypalił Wam mózgi chyba do końca!!!!! No ale dobrze
        pocieszajcie się bo tyle Wam zostało w tym grajdole. Tarnbrzeg może brzmi
        ładnie, kiedyś coś znaczył ale teraz jest to po prostu zawaljaca się w szybkim
        tempie RUDERA. Były mieszkaniec..........
        • Gość: zeo Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:51
          > kiedyś coś znaczył ale teraz jest to po prostu zawaljaca się w szybkim
          > tempie RUDERA. Były mieszkaniec..........

No to chyba dawno nie byłeś w mieście!
          Od dawna nie budowało się w Tarnobrzegu tyle co teraz, a to chyba najlepszy
          wskaźnik rozwoju?
          • Gość: Jimik Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: 80.51.255.* 25.08.04, 08:16
            Co się niby buduje, Kaufland co jeszcze, kolejne szanghajowskie butiki koło
            stadionu, sąd co prawda ładny ale czyżby nie za duży jak na taki tarnobrzeg???
          • Gość: delfin Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:31
            Masz na myśli fontannę?
          • Gość: kura-3 zwoje Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:16
            Do Zeo- ile masz zwojów w głowie. Tarnobrzeg się rozwija ? chyba w przepitym ,
            ogłupionym łbie rzecznika-cenzora i twoim.
      • guyritchie tylko w tbgie 25.08.04, 12:13
        "o wyzszosci Tbgie nad reszta swiata..." to moj ulubiony temat na tym forum.
        jakze milo rozdraznic lokalnych i zacmionych patriotów piszac,ze Tbgie to
        dziura w ziemi, ktora lada chwila zaleja wislaną, metna wodą...Mam wrazenie,ze
        obroncy wielkosci Tbgie nigdy tego miasta nie opuscili i nie widzieli ze zdeka
        swiat (czytaj: Polska) juz inaczej wyglada...jak dlugo mozna podniecac sie
        fontanna, placem czerwonym, budynkiem sadu nb. strasznym pod wzgledem
        architektonicznym...w tbgie dominuje bylejakosc i to ona wyznacza
        poziom...niestety tak to wyglada z zewnatrz...
        Jesli wygodnie nie zauwazac ze miasto w ostrym tempie traci na znaczeniu i topi
        sie w najgorszej z mozliwych prowincji to okioki...rozwiazanie problemu przez
        niezauwazanie go...
        Szybka uchwala o zakazie handlu w piatki,sobote,niedziele i w poniedzialki do
        13 w hipermarketach zapewne wyciagnelaby Tbgie z niebytu!!
        • Gość: zeo Re: tylko w tbgie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:57
          Mieszkam w Tarnobrzegu od roku.
          W tym czasie:
          1. Przybyły parkingi na Dekutowskiego, Mickiewicza, Sokolej, teraz rosną pod
          szpitalem.
          2. Zrobiono ładną drogę Kurasia z kostką, wyremontowano Piłsudskiego i
          Warszawską. Powstaje rondo na Serbinowie, a wkrótce 3 czy 4 inne.
          3. Został ładnie zagospodarowany teren wokół fontanny.
          4. Pojawiły się dwa rzędy kamienic - pod szpitalem i obok dawnej "piątki"
          5. Oddano do użytku dwa kolejne bloki TBS, następne dwa rosną bardzo szybko na
          Kopernika obok dawnej "dwójki".
          6. Kolejne budowle pojawiają się na Dominikańskiej, już chyba cztery w tym
          czasie. Podobnie kilka nowych budynków na Kościuszki.
          7. Wybudowano Lidla, Kauflanda i Lidera.
          8. Ktoś się wreszcie wziął za starą kotłownię -> kościół.
          9. Przybyło nam kilka pomników, a Bartosz został odnowiony.
          10. Kolejne budowy wzdłuż Sienkiewicza - wystarczy się przejść.

To tak na szybko. Kto ma uszy niechaj słucha.
          • Gość: kura 3 zwoje Re: tylko w tbgie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:11
            Z przyjemnością donoszę,że ty Zeo masz przynajmniej 4 bo jakbyś miał 2to byś
            łaził po kontach i srał. Pan D cię niedługo oleje i wrócisz na przeniczne lub
            zadymione połacie naszego kraju.
          • Gość: Czytnik Re: tylko w tbgie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:38
            ...a kto ma rozum,niech spierdziela czem prędzej, póki mu przejścia blokiem lub
            kolejnym hipermarketem nie zastawili!Ludzie-jeśli cieszycie się z kolejnej
            stodoły sklepowej albo parkingów, nader cudnych w swej urodzie prostackiej, to
            brawo. I chyba już wiem, czemu nie chcę tu mieszkać...
            • Gość: zeo Re: tylko w tbgie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:53
              ktoś ma problem z uszami... jednak

Do kury z trzema zwojami:
              otóż nie wszyscy zadowoleni w Tarnobrzegu muszą mieć związek z "Panem D".
              Ja nie mam. Nie jestem również nijak zależny od jego łaski czy niełaski.

Do Czytnika:
              OK. "spierdzielaj" jeśli chcesz.
              Po prostu dostrzegam zmiany na lepsze, których w ciągu roku było sporo.
              A może coś zaproponuj - czego nam potrzeba w Tarnobrzegu, żebyś uznał że coś
              się zmienia w dobrym kierunku? Mnie cieszą nowe sklepy, mieszkania, parkingi i
              knajpy, Ciebie może karuzele
              • Gość: es Re: tylko w tbgie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:04
                uzupelnienie do zeo
                11)odremontowali i ruszyli ze starym browarem
                12)nowy basen i otoczenie
                rzeczywiscie w przeciagu roku wiele sie zmienilo
              • Gość: Czytnik Re: tylko w tbgie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:08
                Mnie cieszy piękno; budowle zachwycające nie swoim użytkowym przeznaczeniem i
                naznaczone konsumpcyjną manią przydatności, a wysmakowaną formą i metafizycznym
                przesłaniem zawartym w poszczególnych elementach architektonicznych; ludzie, na
                których warto patrzeć, bo są indywidualnie nakręconymi postaciami z odwagą w
                oczach i pasją widoczną w ruchu każdego mięśnia, poruszającego cielesną powłoką
                interesujących typów osobowych.
                Tego m.in. mi brak.
                Ciekawych konstrukcyjnie karuzeli też.
                • Gość: efeb Re: tylko w tbgie IP: *.cable.mindspring.com 25.08.04, 22:43
                  do czytnika
                  czytam co piszesz i zastanawiam sie dlaczego stosujesz "killery" wobec tych ,
                  ktorzy nie tylko staraja sie, ale naprawde zauwazaja pozytywne zmiany w tbg.
                  to co wyminili to dal ciebie zwyczajne NIC.
                  jedno pytanie na ktore prosilbnym abys mi odpowiedzial no moze dwa
                  jak sie nazywa to piekne miasto w ktorym mieszkasz pelne ludzi godnych podziwu?
                  i wymien prosze miasto/a w polsce w ktorych buduje sie cokolwiek godnego uwagi,
                  podkeslam w ktorych sie buduje, albo postawiono w ostatnich 10ciu latach
                  skoro tak bardzo jestes wrazliwy na piekno architektory powinienes wiedziec
                  chetnie poczytam , nazwiska architektow mile widziane
                  to takie typowe widziec tylko negatywy
                  pozdrawiam
                  • Gość: Czytnik Re: tylko w tbgie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:50
                    Ani jednego killera w tym,co zostało napisane poprzednio,nie było.Nie ta
                    intencja.Nie negacja.To tylko prywaciarskie upodobania,stanowiące odpowiedź na
                    postawione pytanie:Co mnie cieszy.
                    W ostatnich 10. latach wiele ciekawostek wykwitło na terenie naszego uroczego
                    kraju, bo i surrealistycznie nacechowane obłości rodem z Dalego poczęły
                    dominować. Może to nie jakości rodem z Gaudiego czy Brunelleschiego,ale leżą mi
                    wizualnie zaprojektowane przez Obłuskich budynki Polampu i Plastmy, no i
                    genialne w nowatorskim wyważeniu proporcji twory Tomka Bradeckiego (np.
                    Farmimpel).
                    Pozdrawiam.
                    (kurna,ale mecz.......)
                    • Gość: efeb tylko tarnobrzec do czytnika i nie tylko IP: *.cable.mindspring.com 26.08.04, 09:49
                      na stronce www.formatb.republika.pl/ wymienionego przez ciebie tomka
                      bradeckiego nie za bardzo moge dostrzec "piekno" budynku farmimpex'u
                      dadatkowo strona rowniez mnie nie rzucila na kolana
                      zachecam wszystkich do sprawdzenia tej wg. czytnika wielkiej architektury
                      www.linearte.pl/ szczegolnie plastma i polamp
                      poniewaz nie widzialem budowli tarnobrzeskich tak przez czytnika i kilku innych
                      krytykowanych, prosze pozostalych forumowiczow o wyrazenie swej opinii
                      jak wypada tbg w tym zestwieniu
                      a moze ktos ma zdjecia?
                      i jeszcze jedno, nie odpowiedziales mi drogi czytniku na pytanie
                      co to za miasto ktorym to jestes zachwycony?
                      • Gość: Czytnik Re: tylko tarnobrzeg do czytnika i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:33
                        Określenie "wielka architektura" jest Twoją opinią-wymienione przeze mnie
                        budynki są przykładami odpowiadającymi na wcześniejsze pytanie o coś, co" się
                        buduje lub zbudowało w ostatnich 10. latach", a co jest WEDŁUG MNIE "godnym
                        uwagi". To MI się podoba i pluj ile Ci się chce na nie Twój gust, upodobania i
                        wszystko inne. Tylko nie zniżaj się do atakowania stronek internetowych,
                        zamiast oceny poszczególnych rozwiązań konstrukcyjnych samych obiektów.No i
                        oglądaj zdjęcia, bo wiele zaiste Ci to da jeżeli chodzi o przestrzenne obiekty
                        budowlane.
                        Szkoda, że nasza narodowa tolerancja i charakter powodują, że nawet na forum
                        atak staje się jedyną formą dialogu.
                        Odpowiadając na pytanie: Nie ma jednego miasta (polskiego), które mnie
                        całkowicie zachwyca. Najchętniej poskładałabym wybrane fragmenty Krakowa,
                        Wrocławia, Lublina i Łodzi w jedno.
                        Od kilku miesięcy mieszkam w Tarnobrzegu.
                        Czekam na kolejny atak.I polecam się.
                        • Gość: efeb Re: tylko tarnobrzeg do czytnika IP: *.cable.mindspring.com 26.08.04, 17:52
                          byc moze przesadzilem z okresleniem wielka architektura
                          piszesz ze to ja cie atakuje i pluje na twoj gust, a co to jest wedlug ciebie:
                          " ...a kto ma rozum,niech spierdziela czem prędzej, póki mu przejścia blokiem lub
                          kolejnym hipermarketem nie zastawili!Ludzie-jeśli cieszycie się z kolejnej
                          stodoły sklepowej albo parkingów, nader cudnych w swej urodzie prostackiej, to
                          brawo." - twoje slowa zanim wlaczylem sie do dyskusji
                          przyznaje zaatakowalem cie, bo nie ladnie jest pisac o tych ktorym podoba sie to
                          miasto , ze sa glupcami

nie znam dobrze lublina i lodzi, ale moge sie z toba zgodzic, ze kompilacja
                          krakowa i wroclawia bylaby interesujaca
                          pozdrawiam
                          • Gość: Czytnik Re: tylko tarnobrzeg do efeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:13
                            "Uroda prostacka"tyczy się "stodół", bo nikt mnie nie przekona, że w kolochu
                            Lidla, Lidera, Biedronki i innego wykwitu handlowego wzrok tarnobrzeżanina (i
                            innego -ina,bo kolochy są identyczne wszędzie,gdzie tylko udało się je postawić)
                            przyciąga coś jeszcze oprócz wnętrznej zawartości towarowej. Nic ponadto.
                            Nie mówię, że są głupcami wszyscy,którym miasto się podoba,tylko sugeruję,by
                            uważali, bo tempo wyrastania nowych wielkopowierzchniowych marketowych obiektów
                            grozi likwidacją chodników.
                            W celu weryfikacji/wizualizacji danych-zapraszam do Tbg-a.
                            Pozdrawiam.
                • Gość: zeo Re: tylko w tbgie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:00
                  cóż...
                  To w Tarnobrzegu zostaje Ci najwyżej wysmakowane lustro, w którym swoimi oczami
                  pełnymi odwagi możesz dojrzeć ruchy swoich mięśni i cielesnej powłoki.

Cieszę się, że mniej mi potrzeba do szczęścia.
                  Dzięki za zmianę poziomu wypowiedzi. Pozdrawiam
    • Gość: fanyfacet Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:17
      Gdziekolwiek i zawsze mozna byc szczęśliwym. Nie ważne gdzie tylko z kim
      • Gość: Jazzster Re: tylko Tarnobrzeg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 01:00
        Fanyfacet - brawoooo!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka