Dodaj do ulubionych

To mnie boli

12.05.02, 01:08
Skoro vio się chyba załamał i przestał pisać to z pewną taką nieśmiałością
pozwolę sobie wejść w jego rolę i przedtawić to co mnie bulwersuje. Oczywiście
gdzie mi do niego no ale skoro nikt nic nie chce napisać to ja sprubuję. Na
premierę, żeby się za bardzo nie wkopać odgrzeję stary kotlecik.

Rząd nasz ukochany przedstawił raport nadużyć w spółkach Skarbu Państwa.
Lektura oczywiście niezwykle ciekawa. Dowiedzieliśmy się miedzy innymi, że
kierowca czy sekretarka mogą zarabiać 30-40 tysięcy złotych. Ja jednak
powróciłbym do naszego podwórka. Myślę, że tu jest jeszcze ciekawiej.
W Tarnobrzegu jest 19,4% bezrobotnych, drugie tyle żyje z pomocy społecznej i
zasiłków socjalnych, połowa lokartorów nie płaci regularnie czynszu. Coraz
więcej widać ludzi grzebiących w śmietnikach. To tylko podstawowe fakty w Tbg.
Natomiast prezydent Tarnobrzega co miesiąc pobiera z naszych kieszeni około 20
000zł. Jest najlepiej zarabiającym prezydentem na Podkarpaciu i jednym z
najwięcej biorących w Polsce.
Chciałbym się tylko zapytać jak ten człowiek ma wogóle honor brać jeszcze
choćby złamanego grosza z naszych kieszeni? Kim trzeba być by nie wstydzić się
tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: pan nikt Re: To mnie boli IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 15:09

> Natomiast prezydent Tarnobrzega co miesiąc pobiera z naszych kieszeni około 20
      > 000zł.

A tego nie wiedzialem. Wydaje mi sie ze zarabia cos kolo 9.300 - przyznaje, ze to
      duzo ale gdzie tu do 20.000 ? Jezeli jestes pewien poprzyj to jakims zrodlem,
      jesli nie - postaraj sie sprawdzac swoich informatorow.

PS. A mnie boli noga ostatnio. Serio mowie.
      • karol16 Re: To mnie boli 15.05.02, 00:00
        Gość portalu: pan nikt napisał(a):

>
        >
        > > Natomiast prezydent Tarnobrzega co miesiąc pobiera z naszych kieszeni okoł
        > o 20
        > > 000zł.
        >
        > A tego nie wiedzialem. Wydaje mi sie ze zarabia cos kolo 9.300 - przyznaje, ze
        > to
        > duzo ale gdzie tu do 20.000 ? Jezeli jestes pewien poprzyj to jakims zrodlem,
        > jesli nie - postaraj sie sprawdzac swoich informatorow.
        >
        >
        > PS. A mnie boli noga ostatnio. Serio mowie.

Rozumiem, że noga ciebie może mocno boleć no ale jak porównujesz to z bardzo
        kontrowersyjnymi zarobkami prezydenta to gratuluję ci skli porównawczej i
        zrozumienia sfrustrowanych mieszkańców Tarnobrzega.

Co do źródła informacji to jest nieoficjalne i pochodzi z wiarygodnych żródeł
        związanych z magistratem. Mimo obowiązywania ustawy o dostępie do informacji
        publicznej w tarnobrzeskim magistracie oficjalnie nie można sie tego dowiedzieć.
        Mam tu na myśli poza poborami wszelkie inne gratyfikacje i apanaże.

• Gość: vio Re: To mnie boli IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 20:45
      karol16 napisał(a):

> Skoro vio się chyba załamał i przestał pisać to z pewną taką nieśmiałością
      > pozwolę sobie wejść w jego rolę i przedtawić to co mnie bulwersuje. Oczywiście
      > gdzie mi do niego no ale skoro nikt nic nie chce napisać to ja sprubuję. Na
      > premierę, żeby się za bardzo nie wkopać odgrzeję stary kotlecik.
      >
      > Rząd nasz ukochany przedstawił raport nadużyć w spółkach Skarbu Państwa.
      > Lektura oczywiście niezwykle ciekawa. Dowiedzieliśmy się miedzy innymi, że
      > kierowca czy sekretarka mogą zarabiać 30-40 tysięcy złotych. Ja jednak
      > powróciłbym do naszego podwórka. Myślę, że tu jest jeszcze ciekawiej.
      > W Tarnobrzegu jest 19,4% bezrobotnych, drugie tyle żyje z pomocy społecznej i
      > zasiłków socjalnych, połowa lokartorów nie płaci regularnie czynszu. Coraz
      > więcej widać ludzi grzebiących w śmietnikach. To tylko podstawowe fakty w Tbg.
      > Natomiast prezydent Tarnobrzega co miesiąc pobiera z naszych kieszeni około 20
      > 000zł. Jest najlepiej zarabiającym prezydentem na Podkarpaciu i jednym z
      > najwięcej biorących w Polsce.
      > Chciałbym się tylko zapytać jak ten człowiek ma wogóle honor brać jeszcze
      > choćby złamanego grosza z naszych kieszeni? Kim trzeba być by nie wstydzić się
      > tego?

Cieszę się, że mam takiego godnego następcę. Myślełem już, że moje trudy pójdą na
      marne. Życzę powodzenia na ciężkiej drodze głoszenia prawdy i oświecania
      ciemnogrodu. Ja się rzeczywiście trochę podłamałem bo ileż można walić głową w
      mur. Napisz coś jeszcze!

• Gość: pan nikt Re: To mnie boli IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 09:40
        Gość portalu: vio napisał(a)
        > Ja się rzeczywiście trochę podłamałem bo ileż można walić głową w
        > mur.

Jedyny sprawiedliwy. Vio wśród bagna i wszechogarnizajcego o go zła. Tarnobrzeski
        Don Kichot..... No ale co tam - kazdy ma swoja misje.

• Gość: R.Ohucki Re: To mnie boli IP: *.nask.waw.pl 28.05.02, 10:51
          Gość portalu: pan nikt napisał(a):

> Gość portalu: vio napisał(a)
          > > Ja się rzeczywiście trochę podłamałem bo ileż można walić głową w
          > > mur.
          >
          > Jedyny sprawiedliwy. Vio wśród bagna i wszechogarnizajcego o go zła. Tarnobrzes
          > ki
          > Don Kichot..... No ale co tam - kazdy ma swoja misje.
          >

Taki lokalny Eliot Ness...
          Niesie sprawiedliwość poprzez Internet. Dotknij ekranu a zostaniesz oświedony.

Pozdrawiam
          Ryszard Ohucki
    • Gość: eska Pan Ohucki IP: 62.246.147.* 28.05.02, 20:42
      Czytajac portalowe wypowiedzi pana R. Ohuckiego odnosze wrazenie, ze to niezly
      klakier obecnych sil politycznych. Byc moze jest jego celem popieranie
      dziadostwa, gdyz on sam tuczy swoj brzuszek pierdzac w jednym z fotelikow
      miejscowej wladzy. Tylko sie tutaj przyznawac bez bicia;-))

Daremny jest panski trud, my i tak nie wierzymy w panskie dyrdymaly. Radze
      zajac sie czyms innym niz robienie gow...na z zawartosci ludkich glow.
      • Gość: vio Re: Pan Ohucki IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 11:08
        Pozdrawiam pana nikt i Ohuckiego - zawsze wiernych klakierów i do grobu
        oddanych obrońców pana Dziubińskiego. Wy byście życie za niego oddali. Bronicie
        go dzielnie jak lwy. Dziubiński jest waszym BOGIEM! Wielbicie, kochacie,
        ubóstwiecie i modlicie sie do niego. Prosicie go o łaskę i przebaczenie.
        Powiedzcie jeszcze kiedy pomnik stawiacie Dziubińskiemu. Myślę, że będzie za
        jego życia i obok Bartosza.
        • Gość: rafał Re: Pan Ohucki IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 11:20
          Gość portalu: vio napisał(a):

> Pozdrawiam pana nikt i Ohuckiego - zawsze wiernych klakierów i do grobu
          > oddanych obrońców pana Dziubińskiego. Wy byście życie za niego oddali. Bronicie
          >
          > go dzielnie jak lwy. Dziubiński jest waszym BOGIEM! Wielbicie, kochacie,
          > ubóstwiecie i modlicie sie do niego. Prosicie go o łaskę i przebaczenie.
          > Powiedzcie jeszcze kiedy pomnik stawiacie Dziubińskiemu. Myślę, że będzie za
          > jego życia i obok Bartosza.

Vio pierdolnij się głową w chodnik. To stworzy niewielką, ale zawsze jakąś
          sznasę, że lekko zmądrzejesz głupku
          • Gość: vio Re: Pan Ohucki IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 12:44
            Coś nieprawdopodobnego?! Moje wypowiedzi powodują, że klakiery się mnożą. Ale
            numer...
      • Gość: R.Ohucki Re: Pan Ohucki IP: *.nask.waw.pl 04.06.02, 15:53
        Gość portalu: eska napisał(a):

> Czytajac portalowe wypowiedzi pana R. Ohuckiego odnosze wrazenie, ze to niezly
        > klakier obecnych sil politycznych. Byc moze jest jego celem popieranie
        > dziadostwa, gdyz on sam tuczy swoj brzuszek pierdzac w jednym z fotelikow
        > miejscowej wladzy. Tylko sie tutaj przyznawac bez bicia;-))
        >
        Tak się składa, że nie mieszkam już w Tarnobrzegu, aczkolwiek urodziłem się i
        wychowałem w tym mieście.
        Obecnie mieszkam w stolicy i tylko proszę bez pierdół, że bliżej partyjnego
        koryta i tym podobne. Pracuję w zawodzie którego nauczyłem się na studiach i nie
        mam nic wspólnego z polityką w jakimkolwiek wydaniu.
        Może właśnie dlatego patrzę na wszystko przez trochę inną optykę i cenię ludzi
        którzy borą sprawy w swoje ręce zamiast czekać aż władza da im wszystko czego
        potrzebują a prezydent Dziubiński rozda po flaszce z okazji Dni Tarnobrzega (jak
        to sugerował Vio w jednym ze swoich postów).

> Daremny jest panski trud, my i tak nie wierzymy w panskie dyrdymaly. Radze
        > zajac sie czyms innym niz robienie gow...na z zawartosci ludkich glow.

Moją misją nie jest przekonać do moich poglądów cały świat - a forum jest chyba
        po to aby podyskutować (najlepiej rzeczowo).

I proszę mi pokazać w którym miejscu robię gówno z zawartości ludzkich głów.
        Bardzo jestem tego ciekaw.

Pozdrawiam mimo wszystko
        Ryszard Ohucki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka