Dodaj do ulubionych

Autobus radnych

11.01.07, 15:20
Pan Przewodniczący Lubas wpadł na genialny pomysł, wczoraj Radni sobie
podróżowali zdezelowanym MKS-em w celu pozniania specyfiki Miasta ;] Kpina,
nie dość, że MKS-y ledwo co dyszą, na każdym zakręcie wypada z nich jakaś
część i aż strach, bo zaraz się rozlecą to: władze nie szukają pieniędzy na
zakup nowego taboru, nie wprowadzają nowych kursów itd.
Poza tym, czy radni nie mieszkają w TBG i nie znają tego miasta "od podszewki" ?!
Farsa za pieniądze podatników...
Obserwuj wątek
    • pis_ok Re: Autobus radnych 11.01.07, 15:30
      Odwal się od Juranda porąbany grzmocie. Co Ci Lubas zawinił?
      • Gość: gosc Re: Autobus radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:16
        "porąbany grzmocie" :) język jak na fascynata pisu widzę, że nie przypadkowy :)
        a co komu zawinił P. Lubas? wystarczy przytoczyć jego kolorowy życiorys. Ludzie
        starszej daty znają dobrze jego niechlubny okres w życiu. Dziwi mnie tyko, że
        taka osoba jest teraz Przewodniczącym RM. Ale co będę się czepiał, jak widzę, że
        większości to odpowiada.
        • Gość: kic Re: Autobus radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:45
          Znowu jakiś odczepieniec Mastalerza ma problemy z mózgiem.Radni nie byli na
          wycieczce krajoznawczej , tylko osobiście chcieli zobaczyć inwestycje wykonane
          i planowane w tym roku.Większość radnych jest nowa i nie do końca dokładnie
          znazadania inwestycyjne.
          • Gość: gosc Re: Autobus radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:55
            kogo nazywasz odczepieńcem Mastalerza? to jedyna znana tobie odrębna droga
            przynależności oprócz PIS? Może nie dopuszczasz myśli, że są jeszcze ludzie nie
            działający na rzecz partii? Zresztą dyskusja jest bezcelowa, ponieważ pisząc w
            odpowiedzi na mój post odnosisz się to wspomnianej wcześniej wycieczki, i
            tłumaczysz jej zasadność, o czym w ogóle nie wspomniałem. Napisz może coś o
            przeszłości naszego Przewodniczącego :) bez poniżania w pierwszych słowach
            (czyli to co napisałem we wcześniejszym poście) wtedy chętnie podyskutuję.
            • Gość: 123 Re: Autobus radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:23
              Norbert, chłopie weź się przynajmniej nie ośmieszaj...
              • Gość: gosc Re: Autobus radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 22:10
                :) i znowu ty swoje :)
                Uwaga: jeśli nie chcesz być kojarzonym z niejakim N.M. nie powinieneś krytykować
                szanownej rady miasta wraz z przewodniczącym :)
                A jak ci się coś nie podoba to jesteś Norbert M. :)
        • pis_ok Re: Autobus radnych 11.01.07, 19:39
          pis_ok nie oznacza sympatii do pewniej znanej partii tylko początek nazwiska.
          Może mylić, ale PiS też lubię.
    • kapitanmatematyka Re: Autobus radnych 13.01.07, 03:33
      a po co w TBG autobusy? 25min z jednego konca miasta, na drugi? to duzo?

nie przesadzajmy..
      • Gość: lk Re: Autobus radnych IP: 80.51.159.* 17.01.07, 18:15
        zgadzam się, po co? nigdy jeszcze nie korzystałem z MPk, nie wiem, gdzie jeżdżą
        jak jeżdżą, co jaki czas jeżdżą. Zamiast czekać na autobus wolę się przejść. Nie
        lubię czekać
    • Gość: grrr Re: Autobus radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 08:24
      ta rada jest gorsza od poprzedniej
      • pismak5 Re: Autobus radnych 17.01.07, 09:52
        Ale jaja - radni nie znają miasta. Proponuję jeszcze, aby wybrali się np. do
        Londynu, aby zapoznać się ze strukturą i warunkami zatrudnienia, rozwiązaniemi
        komunikacyjnymi itp. i wytłumaczyć, że to po to, aby poprawić funkcjonowanie
        naszego pięknego miasta. Proponuję sfinansować to z kasy podatników rzecz jasna
        (najlepiej z kolejnej podwyżki dla przedszkolaków)

PS Na przyszły rok proponuję Dublin, a na kolejny Paryż
        • Gość: klot Re: Autobus radnych IP: *.Red-81-36-89.dynamicIP.rima-tde.net 17.01.07, 20:01
          to racja radny niewie lub niezna miasta niepowinien zostac radnym wozic ich
          trzeba trwoga boska szpital kuleje drogi dziurawe miasto brudne a radni sobie
          wycieczki robia ludzi co wy robicie pojezdzil po miescie i pensja leci ja tez
          chce byc radnym potrzebne jakies wyksztalcenie ???
          • Gość: radny Re: Autobus radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:41
            Acha, chcesz byc radnym, a rozumek to Ty masz ?, bo z tego co piszesz kiepsko to
            wyglada.
            Radny to odpowiedzialna i zaszczytna funkcja, trzeba miec wyksztalcenie i
            doswiadczenie, chyba ze leci sie tylko na kase, ale to juz sprawa wyborow i
            wyborcow. Mozna wybrac mlodego bo chce, mozna pojsc na wybory bo mi kandydat
            piwo, kielicha, czy kielbaske postawil, ale nie miej pozniej pretensji ze Cie
            ktos kiwa.
            Radny to naprawde odpowiedzialna funkcja, bo decyduje o sprawach miasta i ludzi,
            decyduje o sprawach na dzis, ale tez musi myslec co jutro. To przeciez lokalny
            parlament, maly sejm, i nie smiej sie z tego, to nie dodawanie sztucznego splendoru.
            Sprawa objazdu miasta. Jestes w bledzie, radni napewno znaja miasto tak samo jak
            Ty, a moze i lepiej. Aby podejmowac sluszne decyzje trzeba znac go nie jako
            turysta, ale znac problemy. Radni zapoznali sie z problemami.
            Sesje Rady Miasta sa jawne, mysle ze powinieneś byc obserwatorem. Chce tez Ci
            powiedziec ze dla obserwatora szukajacego sensacji moga wydawac sie nudne, mozna
            tez odniesc wrazenie ze tylko sie kłóca, ale zapewniam to ma sens, skonczyl sie
            czas jednomyslnosci. W ogniu hartuje sie stal, a przy roznych zdaniach, nawet
            sprzeczkach powstaja najlepsze decyzje.
            No to zycze powodzenia w wyborach, choc zapewniam, nie takie to proste, nie
            wystarcza tylko checi, juz dzis musisz ciezko zapracowac.
            • Gość: jo Re: Autobus radnych IP: 80.48.126.* 17.01.07, 22:14
              oj Jurand! obrońco Radnych.
              • Gość: klot do radnego IP: *.Red-81-36-89.dynamicIP.rima-tde.net 17.01.07, 22:25
                a ty to rozumek masz radni wiedza co wiedza jak kase zbijac i tarnobrzeg
                sprzedawac jawne sesje poznawanie problemow aha najpierw trzeba zostac radnym a
                puzniej sie zapoznac a ja sadzilem ze odwrotnie
                • Gość: autor Re: do radnego IP: 213.25.15.* 18.01.07, 14:05
                  wesoły autobus,bo ze Staszkiem Uzielem
                  • Gość: zdegustowany Re: do radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:38
                    akuratnie bez Staszka.
                    Lubię z Wami na tym forum sie boksowac, choc przyznam ze czasami poziomem i
                    wiedza a wszczegonosci historyczna jestem zalamany
            • Gość: sławek Re: Autobus radnych IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.02.07, 20:09
              Radny powiedz mi jakie trzeba mieć wykształcenie i jakie doświadczenie.Jak by
              tak było to ile osób by zasiadało w tej radzie.Nie ma jak wprowadzać ludzi w
              błąd.Myślisz że tylko ty wiesz jakie są warunki startowania na radnego.A
              najbardziej teraz to mnie zaskoczyło to że zostali radnymi ludzie którzy nie
              znają miasta to gdzie to wykształcenie i doświadczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka