Gość: gosia IP: *.localdomain / 192.168.21.* 20.08.03, 13:40 mieszkam w Brzegu Dln.od zawsze,pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo.st Re: witam 21.08.03, 12:18 Witaj, tak sobie przypadkiem weszłam na forum Brzegu Dolnego. Jak Ci się tam mieszka? Ja od zawsze mieszkałam w Warszawie (niestety), od kilku lat mieszkam pod W-wą, ale... zawsze mnie ciekawiły takie nieduże miasta. Opowiedz mi co nieco nt. Twojego Brzegu Dolnego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam 17.09.03, 14:45 Gosia nie raczyła opowiedzieć, więc może ja: miasto sytuuje się (ludnością i znaczeniem) na pograniczu zadupia i powiatu. Kilka fabryk, w tym jedna duża, praktycznie brak zabytków. Mieszka tu zaledwie kilka ciekawych osób (m. in. niżej podpisany:) Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam 17.09.03, 14:39 Gość portalu: gosia napisał(a): > mieszkam w Brzegu Dln. od zawsze (...). To musisz być już bardzo stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapniak_prawie_od_ Re: witam IP: 212.160.134.* 17.09.03, 21:53 "Poslonek" a czy ty sądzisz, że zagladają na grupę tylko ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapniak_prawie_od_ Re: witam IP: 212.160.134.* 18.09.03, 19:06 jak lepiej brzmi to niech będzie forum :))) Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam 19.09.03, 11:56 Tak jest dużo lepiej - przynajmniej wiem o co chodzi. Bardzo dobrze, że na forum zaglądają ludzie nie pierwszej młodości, ja sam też dawno temu skończyłem 16 lat. Gdzie mieszkasz Wapniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapniak_prawie_od_ Re: witam IP: 212.160.134.* 20.09.03, 08:45 poslonek napisał: > Gdzie mieszkasz Wapniaku? Dla logicznie myślących odpowiedź nasuwa się sama - Forum Brzegu Dolnego a więc w Brzegu Dolnym :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam 22.09.03, 11:40 To wcale nie jest oczywiste - p. post Gigi. Jeśli swoją opryskliwą odpowiedzią chciałeś mnie zniechęcić do swojej osoby, to Ci się udało. Dziękuję za rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapniak_prawie_od_ Re: witam IP: 212.160.134.* 24.09.03, 21:27 O, przepraszam, jeżeli tak to odebraleś. Tok odpowiedzi był odnośnikiem do zadanego pytania. Jeżeli przesadziłem,przepraszam, proszę to potraktować że się wypskneło. Z Warzynia, świadczy początek nr IP: 212.160.134.* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:12 Nie koniecznie.Ja mieszkam w Olsztynie:) Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam 22.09.03, 14:02 Co sprawiło, że zajrzałaś na to forum? Przypuszczam, że w Brzegu Dolnym nigdy nie byłaś, ja natomiast pamiętam swoją wizytę w Olsztynie przed laty. Wracałem z Litwy, w drodze do domu zwiedziłem Wilczy Szaniec w Gierłoży i odwiedziłem Olsztyn. Przyciągnęło mnie znajdujące się tam planetarium, byłem na seansie dotyczącym komet. A czy Ty również odwiedziłaś ten przybytek popularyzacji nauki o wszechświecie? Mają tam kolekcję meteorytów. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.st Re: witam 25.09.03, 22:39 Ja też tu zagladam, nie wiedzieć czemu, a piszę z Warszawy. Mnie przyciąga do innych to, że naprawdę nie znoszę swojego miasta i ciagnie mnie byle dalej stąd... I tak sobie myślę, że chcialabym zamieszkać gdzieś na poludniu, lubzachodzie Polski. Napiszcie w wolnej chwili, jak się Wam tam zyje. A przede wszystkim, jak z pracą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam 30.09.03, 14:32 (...) > Napiszcie w wolnej chwili, jak się Wam tam zyje. A przede wszystkim, jak z > pracą. > Pozdrawiam. "Nam znośnie, nam znośnie, nam znośnie tak żyjemy niewidocznie i bezgłośnie pożyjemy i pomrzemy nie usłyszy o nas świat a po śmierci wypijemy za przeżytych w dobrej wierze parę lat"* Jak z pracą? Niewesoło, bezrobocie, jak wszędzie, daje się we znaki. Ja pracuję od 20 lat w jednej firmie, pewnie miałbym wielkie problemy ze znalezieniem nowej, interesującej pracy. Kiedy czasem jestem we Wrocławiu, jak bumerang powraca refleksja, że na świecie jest zbyt dużo ludzi i zbyt dużo samochodów. Brzeg Dolny nie jest dużym miastem, ale wolałbym mieszkać gdzieś na uboczu, gdybym tylko miał się z czego utrzymać zrobiłbym to natychmiast. Kiedyś przejeżdżałem samochodem przez obrzeża Warszawy, to był koszmar. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam - uzupełnienie 30.09.03, 14:36 (...) > Napiszcie w wolnej chwili, jak się Wam tam zyje. A przede wszystkim, jak z > pracą. > Pozdrawiam. "Nam znośnie, nam znośnie, nam znośnie tak żyjemy niewidocznie i bezgłośnie pożyjemy i pomrzemy nie usłyszy o nas świat a po śmierci wypijemy za przeżytych w dobrej wierze parę lat"* Jak z pracą? Niewesoło, bezrobocie, jak wszędzie, daje się we znaki. Ja pracuję od 20 lat w jednej firmie, pewnie miałbym wielkie problemy ze znalezieniem nowej, interesującej pracy. Kiedy czasem jestem we Wrocławiu, jak bumerang powraca refleksja, że na świecie jest zbyt dużo ludzi i zbyt dużo samochodów. Brzeg Dolny nie jest dużym miastem, ale wolałbym mieszkać gdzieś na uboczu, gdybym tylko miał się z czego utrzymać zrobiłbym to natychmiast. Kiedyś przejeżdżałem samochodem przez obrzeża Warszawy, to był koszmar. Mnie to się marzy, abym mógł niedzielnym letnim rankiem wyjść w samych gaciach przed swoje obejście bez obaw, że mnie ktoś zobaczy, albo, co gorsza rozjedzie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.st@gazeta.pl Re: witam - uzupełnienie IP: 195.94.199.* 02.10.03, 13:36 Ja właśnie przenioslam się pod warszawę, gdzie na poczatku braakowało mi tych tłumów i samochodów, bałam siętej ciszy i tego trochę "bezludzia". Teraz sięprzyzwyczaiłam i przeraża mnie, że gmina posprzedawała okoliczne działki i zaczęły sypać się domy. Bez krępacji nie poopalam się, bo sąsiad jest już za jakieś 100 m. I to z każdej strony. Co do pracy, to jedyną pociechą jest to, że żle jest wszędzie. Ja też w jednej firmie pracuję od 13 lat, kancelaria prawnicza, centrum Warszawy (mam widok z 35 piętra na dach - okropny zresztą - Dworca Centralnego). W razie konieczności znalezienia nowej pracy napewno miałabym ogromne trudności. Tfu, tfu... może nie będzie to potrzebne. Najgorsze dla mnie, co się tyczy mojej rodzinnej Warszawy, jest to, że: 1. samo miasto nieciekawe, 2. okolice też i gdzie tu wybrać się na wycieczkę z dziećmi przy ładnej niedzieli? Pozostaje tesciowa na Podlasiu, hi, hi. Pozdrawiam! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poslonek Re: witam - uzupełnienie 03.10.03, 14:26 Witaj, podanie adresu e-mailowego odebrałem jako subtelną zachętę, abym do Ciebie napisał. Z przyczyn technicznych zrobię to po niedzieli, jeśli jednak sobie tego nie życzysz - napisz. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jo.st Re: witam - uzupełnienie 04.10.03, 23:19 Witaj, ostaniego maila napisalam, rozpisałam się, a w ostatniek chwili okazało się, że się nie zalogowałam. Nie chcąc kombinować podpisałam się własnie adresem mailowym. A że mailować sobie lubię, to chętnie z Tobą sobie pogadam. Pozdrawiam i miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś