Dodaj do ulubionych

Vectra - problem z konfiguracją routera wifi

02.07.10, 18:48
Witam

Zmieniłem operatora z Dialogu na Vectrę...

Mam router Linksys WAG200G Annex B (na Dialogu działał bez konieczności użycia dostarczonego przez Dialog modemu - wiem że teraz tak nie będzie)...

Podłączyłem zatem modem kablowy od Vectry (firmy Scientific Atlanta) do routera (kabel sieciowy) zrestartowałem konfigurację i nie wiem co dalej...

Nie mam w routerze żadnego kreatora - NIC...

Tylko skomplikowane ustawienia...

Tak wygląda ten ekran ustawień:

zapodaj.net/bfd17aec1989.jpg.html
możliwe opcje:

zapodaj.net/bab01d9aad55.jpg.html
Chcę tylko aby router widział modem i udostępniał z niego sygnał przez Wifi - nic więcej...

Proszę o pomoc co mam powybierać w ustawieniach...
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Vectra - problem z konfiguracją routera wifi IP: *.multimo.pl 02.07.10, 18:51
      Ten ruter się do tego nie nadaje. Musisz kupić ruter z portem WAN.
      • sattom Re: Vectra - problem z konfiguracją routera wifi 02.07.10, 21:19
        Mam wejście opisane jako "Line" - wejście jest normalne sieciowe (RJ-45) - nie
        telefoniczne....
        • swojadroga Re: Vectra - problem z konfiguracją routera wifi 03.07.10, 11:13
          Ten modem z routerem nie będzie działał z modemem Vectry.
          Potrzebujesz router z portem WAN (ethernet) a nie z wejściem linii
          telefonicznej.
        • Gość: Greg Re: Vectra - problem z konfiguracją routera wifi IP: 79.139.123.* 03.07.10, 11:26
          Wiesz jak wygląda gniazdo RJ-45 i czym różni się od RJ-11? RJ-45 jest typu 8P8C,
          czyli 8 pozycji i 8 styków, a RJ-11 to 6P4C lub 6P2C (czyli 6 pozycji i 4/2
          styki). Twoje gniazdo line na pewno nie jest typu 8P8C, jest od niego węższe,
          wchodzi weń mniejsza wtyczka (RJ-11).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka