Dodaj do ulubionych

Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10

26.08.16, 07:33
(Zastrzeżenie, nie jestem znawcą komputera). Miałem zainstalowany windows 7 (posiadam płytę instalacyjną) i skorzystałem z darmowej zamiany na windows 10. Zastanawia mnie co się stanie i jak ewentualnie zabezpieczyć się przed utratą windowsa 10, gdyby np. uszkodził się dysk C, (zauważyłem na dysku C foldery o nazwach, windows i windows old). Gdyby ktoś zechciał odpowiedzieć na moją wątpliwość to proszę w sposób prosty zrozumiały dla laika. Dzięki
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10 26.08.16, 10:04
      www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
      to się pobiera media creation tool i się ściąga ISO z microsoftu. Windows old to katalog z win 7 do ewentualnego powrotu w terminie 30 dni.
    • calafiore Re: Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10 26.08.16, 13:08
      Ten windows jest już przypisany do płyty głównej, jej numer stanowi klucz do autoryzacji. Nic nie musisz robić, jedynie zadbać o backup danych.
    • wariant_b Re: Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10 27.08.16, 11:32
      Faktycznie, początkowo występował problem z aktywacją Windows 10
      w przypadku reinstalacji upgrade'owanego systemu na nowym dysku
      lub dysku po wykonaniu niskopoziomowego formatowania, ale wydaje się,
      że Microsoft już go rozwiązał i ostatnio nie odnotowałem problemów zarówno
      w przypadku upgrade'u jak i czystej instalacji Windows 10 na komputerach
      fabrycznie wyposażonych w Windows 7 lub Windows 8.1.

Wydaje się, że możesz być spokojny i Windows 10 aktywuje się po każdej reinstalacji.
    • siersciuch991 Re: Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10 05.09.16, 15:00
      Ja też proszę o porady...
      • kolobos Re: Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10 05.09.16, 23:41
        Wszystko juz zostalo podane, przeczytaj caly watek.
    • keidlycat Re: Jeśli uszkodzi się dysk C z Windows 10 19.10.16, 05:20
      Uszkodzenie dysku C lub innym twardym są złe dla nas wszystkich. Chociaż po prostu tworzenia kopii zapasowych dysków, możemy łatwo uciec od tego rodzaju kłopoty. Radzę użyć Aomei Backuppper Standard. Najlepiej przyrostowych kopii zapasowych żadnych danych cyfrowych, dysku C w systemie Windows 10 i. Zapewnia pełną kopię zapasową, aby chronić komputer przed skutkami awarii systemu operacyjnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka