Gość: polski emigrant w wiersz napisany angielszczyzna spolszczona IP: *.vs.shawcable.net 19.02.14, 21:29 "John and Mary siedzieli na porciu" Nie pamietam reszty, ale jest to opowiastka o dwojgu starszych ludzi pochodzenia polskiego a mieszkajacych w Chicago. Reszta wiersza jest poplataniem polskiego I angielskiego zrozumiala tylko dla Polakow znajacych choc odrobine angielskiego. Bardzo zabawne. Czy ktos to pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: wiersz napisany angielszczyzna spolszczona IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 18.01.15, 10:00 Tez chcialabym znalezc wierszyk napisany polska angielszczyzna,pamietam ,bo czytalam go kilka razy,peciowali dom,fixowali chalupe,na christmas robili sausycze. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_przyjaciel Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci 23.03.14, 17:11 Witam, jeszcze jedna piosenka, której znam tylko fragment. Może ktoś podpowie: ,,Na brzegu skały stał domek mały, I w takim domku dwie siostry mieszkały. Jedna odziana w perły i złota, druga w komorze przędzie i mota. Hej siostro siostro, ciemno w komorze, chodźmy się kąpać, chodźmy nad morze. Poszły, usiadły na brzegu skały, starsza ją pchnęła w głębokie fale. Ta nieszczęśliwa rączki podnosi, Ratuj mnie siostro! Ratuj! mnie prosi. Nie uratuję Cię z tej głębiny, Narzeczonego dasz mi jedynie. Oddam Ci wszystkie diamenty drogie, narzeczonego dać Ci nie mogę. I dwaj rybacy płyną okrętem, i opłakują nad tym dziecięciem. Jedną, ach jedną siostrzyczkę miała, I ta na świecie żyć jej nie dała." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonna kuzka wiki bąk IP: 91.218.156.* 07.05.14, 20:29 przyszła wiktoria zyntera powiedziała że pierła dużeko bąka a ten duży bąk śmierciało na całą wieś wiktoria to ma pomyzły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna kuzka wiki IP: 91.218.156.* 07.05.14, 20:42 wiktoria zyntera brzyszła do domu i powiedziała że puściła dużego bąka i na całej wsi śmierciało 100 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karusia U prząśniczki IP: *.mpcnet.pl 15.06.14, 21:03 Siedzą sobie siedzą jak anioł dziweczki przędą sobie przędą jedwabne fiuteczki kręć się kręć wrzeciono ku*wa jego mać jak chcesz popier*olić 2 dolary płać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna nikt Re: U prząśniczki IP: *.12-1.cable.virginm.net 07.07.14, 22:08 A czy ktos pamieta to: Ciemna plama na krawacie Krotkie spodnie niby gacie Marynara po kolana To jest wyglad chuligana. Raz chuligan stal przed sadem Odpowiadal na pytania: -co pan robil na zabawie? -tancowalem z panna walca, facet deptal mi po palcach, ja mu slowko on mi slowo, no to ja mu przepisowo: dalem w szczeke raz po glowie, przyjechalo pogotowie. A nie mowiac te drobiazgi: cztery szafy poszly w drzazgi. Dopytywal sie pan wladza, Zaczal gadac I przeszkadzac. Zaprawilem go nozykiem Az sie znalazl pod stolikiem. Czy ktos zna ciag dalszy? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: U prząśniczki 09.08.14, 21:24 Ja to znam tak: Tłusta plama na krawacie, spodnie w kratkę niby gacie, Marynara po kolana, to jest wygląd chuligana. Raz chuligan stał przed sądem, przed najwyższym trybunałem, sędzia pyta go łaskawie "Co pan robił na zabawie?" Ja tańczyłem z panną walca, facet deptał mi po palcach, ja mu słowo - on mi słowo - no i dostał przepisowo. Dostał w szczenę i po głowie, przyjechało pogotowie, pogotowie też dostało i czym prędzej odjechało. Aż się zjawił tam pan władza, zaczął krzyczeć i przeszkadzać, zaprawiłem go nożykiem, aż się znalazł pod stolikiem. Cztery szafy poszły w drzazgi, obojczyki połamane, jeden umarł - biedaczysko. No i to już chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacusi Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.31-7-45.tkchopin.pl 19.08.14, 10:16 Pierwowzorem chyba jest: Wpadł pies do kuchni i porwał mięsa ćwierć. A jeden kucharz głupi zarabał go na śmierć. A drugi kucharz - mądry, co litość w sercu miał, Zakopał go pod płotem, i taki napis dał: ....itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madam Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.pikonet.pl 21.08.14, 18:17 Poszedł księżyc hajci narobił sobie w majci gwiazdy to widziały z księzyca się śmiały księzyc zawstydzony ściągnął kalesony i zgadnijcie dzieci czym on teraz świeci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.bb.sky.com 26.10.14, 00:16 Poszedł Gucio za chalupe zrobił bardzo dużą kupę. Teraz dziwi się tek kupce jaki ciężar nosił w dupce Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci 20.06.15, 12:41 Na podwórzu jest kałuża a z kałuży się wynurza.... Czy to potwór, miły bracie?? Nie! To ojciec po wypłacie! Odpowiedz Link Zgłoś
zz301 Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci 24.06.15, 03:07 ... (?) o masa masa masa o ale balua balue Odpowiedz Link Zgłoś
maneszka Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci 02.12.15, 12:52 pamiętam to :D Odpowiedz Link Zgłoś
darssa Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci 29.01.16, 08:36 "kto się przezywa ten się tak samo nazywa" słowa wypowiadane prawie codziennie na podwórku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.16, 20:23 Poszła Donia hen za tory obesrała semafory pociąg jedzie koorwa mać semaforów nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.16, 20:25 Na hali, na hali baca kunia wali hej na hali, na hali baca kunia wali hej powaliłby jeszcze lecz go chytły dreszcze hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.16, 20:27 Tam na dole obok sracza zapie... cień Apacza dokąd biegniesz wojowniku? koorwa siku koorwa siku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: Śmieszne wiersze,wyliczanki,piosenki z dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.16, 17:47 Hej, kojarzy ktos moze tytuł lub tekst piosenki ktora generalnie opowiadala o tym, ze jakis gosc wszedl na łódeczke z jakas gruba baba, ona sie przechylila i wypadła i utopiła. Jedyne slowa jakie utkwily mi w pamieci to bylo cos w stylu "hej mala czys ty nie wiedziala, ze na dwudziestu metrach trudno siegnac dno". Taka ogniskowa bekowa piosenka... Odpowiedz Link Zgłoś