fxx 15.05.02, 17:54 ...powstaje na ul. Wielkiej, w piwnicy po "Morgan's Pub". Nazywać się będzie BOLANDA, klimat głównie "chill-out'owy". Otwarcie już niedługo (w ten weekend albo nieco później). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 18.05.02, 15:56 Fajnie że powstaje coraz więcej takich miejsc. Mógłbyś może dać więcej informacji na temat knajpki, jak prezentuje sie dancefloor, kto jest didżejem, czy muzyka leci z kompa czy z winyli, jakie pivo itd. Będe wdzięczny za wszelkie info. No i życzę udanej zabawy na dzisiejszym otwarciu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 20.05.02, 11:08 No, otwarcie się udało :))) Na razie kwestia muzy się rozwija (muza z CD), dance floor jest, ze 30 osób się zmieści, może więcej. W przyszłą sobotę ma być jakieś granie, aczkolwiek na zaproszenie czołowych DJ'ów jeszcze nas nie stać :( Generalnie preferowane są klimaty spokojne i niekomercyjne (dub, ambient, trip- hop itp.), aczkolwiek coś szybszego też się zdarza. Jest parę fajnych rzeczy, np. niskie boksy z poduszkami do siedzenia/leżenia, dwie przytulne salki na boku oraz mały pies o imieniu Koka, którego ciężko upilnować ;))))) Browce: Żywiec, Warka, w cenach dośc atrakcyjnych jak na bliskość Rynku. Wszystko jest w fazie rozwoju, więc prosiłbym o trochę wyrozumiałości... Zapraszam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 20.05.02, 12:22 Dzięki serdeczne za informacje, nie omieszkam się niebawem wstąpić. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 09.06.02, 16:25 fxx napisał(a): > No, otwarcie się udało :))) > Na razie kwestia muzy się rozwija (muza z CD), dance floor jest, ze 30 osób się > > zmieści, może więcej. W przyszłą sobotę ma być jakieś granie, aczkolwiek na > zaproszenie czołowych DJ'ów jeszcze nas nie stać :( > Generalnie preferowane są klimaty spokojne i niekomercyjne (dub, ambient, trip- > hop itp.), aczkolwiek coś szybszego też się zdarza. > Jest parę fajnych rzeczy, np. niskie boksy z poduszkami do siedzenia/leżenia, > dwie przytulne salki na boku oraz mały pies o imieniu Koka, którego ciężko > upilnować ;))))) > Browce: Żywiec, Warka, w cenach dośc atrakcyjnych jak na bliskość Rynku. > Wszystko jest w fazie rozwoju, więc prosiłbym o trochę wyrozumiałości... > Zapraszam serdecznie :) No cóż musze się przyznać że w końcu tam trafiłem i bez owijaniaw bawełne było bardzo miło. Nawet muzyka nie była z CD , tylko z winyli, czyżby aż takie duże obroty spowodowały że juz stac właścicieli na zapraszanie czołowych dejotow. Co mnie zreszta dziwi bo ceny Wareczki rzeczywiście jak na ten rejon Poznania są rzeczywiście bardzo konkurencyjne. Co do pieska to az tak bardzo go nie było widać więc można go jakoś upilnować. Kanapki rzeczywiście wygodne , dancefloor w sam raz no i muza , było w porządku. Jedyny manakament to moim zdaniem posadzka, może się zdarzyć ze będzie śliska, a wtedy..... W każdym bądź razie polecam Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 10.06.02, 16:33 Elo! Dzięki za dobre słowo. Z DJ sprawa jest różna. Fakt, jeszcze nie stać na pierwszą ligę, ale kto wie? Ostatnio daliśmy takim jednym zrobić płatny wjazd, za to oni zrobili niezłą "chałę". You never know... W "Wyborczej" już jesteśmy :) Ceny piwa są NA RAZIE takie, bo trzeba "rozruszać" to miejsce. Zresztą mamy sklep nocny za ścianą, trzeba brać to pod uwagę. Z podłogą wypadków nie było, zresztą dziewczyny dbają o porządek jak mogą. Pies jest, ale częściej na zapleczu. Ostatnio nawiał nam nad ranem, strachu było co niemiara, bo to mała psina. Na szczęście znalazł się po ośmiu godzinach. W tych czasach niełatwo jest prowadzić knajpę, wbić się "w rodzinę" i jeszcze starać się non stop o atrakcje. Moi przyjaciele podjęli to ryzyko i jakoś sobie radzą. Pomysłów jest dużo, ale kasy na realizację nie, jeszcze dużo może się pozmieniać. Anyway, zapraszam serdecznie again. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 12.06.02, 09:40 fxx napisał(a): > Elo! Dzięki za dobre słowo. No problemo jeżeli jest coś dobre w tym mieście to należy to pochwalić. > ... W "Wyborczej" już jesteśmy :) Bo nie ma jak dobra reklama:) > Ceny piwa są NA RAZIE takie, bo trzeba "rozruszać" to miejsce. Zresztą mamy > sklep nocny za ścianą, trzeba brać to pod uwagę. Jasne, najpierw zdobyc klientów, np. takich jak ja:) > Z podłogą wypadków nie było, zresztą dziewczyny dbają o porządek jak mogą. I oby nie było > Pies jest, ale częściej na zapleczu. Ostatnio nawiał nam nad ranem, strachu > było co niemiara, bo to mała psina. Na szczęście znalazł się po ośmiu godzinach. Pieska widziałem , na rękach jakieś niewiasty. Sympatyczna psinka( to oczywiście o piesku), choć ta Pani też niczego sobie:) > > W tych czasach niełatwo jest prowadzić knajpę, wbić się "w rodzinę" i jeszcze > starać się non stop o atrakcje. Moi przyjaciele podjęli to ryzyko i jakoś sobie > radzą. Pomysłów jest dużo, ale kasy na realizację nie, jeszcze dużo może się > pozmieniać. Tak trzymać a będzie dobrze. A tak przy okazji co się stało z poprzednią kanjpą, jeżeli się nie mylę to był tam Pub Morgan`s? >Anyway, zapraszam serdecznie again. Tak właśnie zamierzam uczynić. Zasrtanawiam się nad piątkiem, impreza regałowa, może masz jakieś bliższe info. wiem że jest płatny , ale nie wiem kto gra i czy jest dobry. Jak nie w piątek to w sobotę postaram się ściągnąć znajomych i wpaść. Bo trzeba przyznać że na większą grupę ludzi to macie przewagę nad Post Dali, choć i to miejsce polecam:) a ponieważ skończyłem pozytwnie kolejną już sesyjkę zamierzam się dobrze bawić już dziś w Dalce i w weekend w Bolandzie( jak tak dalej pójdzie to chyba to miejsce wejdzie do kankonu moich imprez:) > pozdro! pozdrawiam także a jakże:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 12.06.02, 09:49 Ja swoje wrazenia z wizyty opisze jutro, bo wlasnie dzisiaj po raz pierwszy sie tam wybieram. Licze na dobra zabawe. :c))) Pozdroofky Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 12.06.02, 11:19 misiamisia napisał(a): > Ja swoje wrazenia z wizyty opisze jutro, bo wlasnie dzisiaj po raz pierwszy sie > > tam wybieram. Licze na dobra zabawe. > > :c))) > > Pozdroofky > Misia Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć miłej zabawy. Fxx pewnie się do tych życzeń dołączy. Prwada? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 12.06.02, 13:27 Jasne, jasne... W sprawie piątku, to zapraszam bezpośrednio do knajpy, jeden z właścicieli, niejaki Gyros udzieli ci wszelkich infos (sam jestem ciekaw, kto zagra, bo po zeszłym piątku pozostał pewien niesmak...). Możesz też zadzwonić po południu do Bolandy: 8515881, można też rezerwować sobie miejsca (zalecałbym nawet, bo może być ciężko z tym w nocy). Jesteśmy też w rankingu na www.poznan4u.com.pl , a w "Wyborczej" drukują rozkład jazdy. Miłej zabawy życzę, jak tam będę na weekend 21-23.VI. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 12.06.02, 13:31 fxx napisał(a): > jak tam będę na weekend 21-23.VI. Tzn. JA tam będę... (bo nie zawsze spędzam weekendy w Poznaniu). Sorki za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Nowa knajpa... IP: *.rawanet.net 04.07.02, 21:52 Zgłoś ta knajpę na www.mlask.pl - zostanie umieszczona w serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Nowa knajpa... IP: *.rawanet.net 04.07.02, 21:54 Jeżeli wiesz o jakiś ciekawych imprezach w Poznaniu to wyślij info na adres imprezy@mlask.pl Mlask.pl jest obecnie największym przewodnikiem po lokalach i impreazch w Polsce. Zawiera ponad 2500 wpisów zilustrowanych zdjęciami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 12.06.02, 22:42 No. Bylo baaardzo fajnie, a dokladniej tak: - Uwalilam sie z przyjaciolka na ... (wlasnie, na czym?) jak... ekhm, i bylo niesamowicie wygodnie. ;c) - Wystroj zmienil sie na lepsze. O wiele lepsze. - Damska toaleta (meskiej nie mialam przyjemnosci odwiedzic, ale moze nastepnym razem nadrobie te foux pas) fajnie pomalowana, chociaz jeszcze od czasow Morgana nie zamykaja sie prawe drzwi, wiec radze unikac. ;c) - Dobre (i faktycznie tanie) piwko. - Koki niestety nie bylo. :c( Bedzie jutro, ale wtedy mnie nie bedzie. Zobaczymy w weekend. - B. mila barmanka. - Smaczne frytki. :cp - Dobra muza, tworzy fajny klimacik. - Smieszni, tzn. w gruncie rzeczy mili ludzie tam dzis zajrzeli (wliczajac juz mnie, of course). :c) Fxx, moze odpowiesz mi, co oznacza wyraz "Bolanda"??? I hope, ze kiedys sie tam meetniemy, moze urzadzimy tam jakies fajne spotkanko "zasluzonych" Forumowiczow...??? :c))) Dobra, ide spac. Good night. Misia :cO Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 13.06.02, 09:54 Cieszę się wielce, że Ci się podobało :) "Bolanda" to po arabsku Polska, ale czemu akurat taka nazwa, to spytać trzeba właścicieli, bo sam nie wiem. Jak już wspominałem, na 99,9% będę w Bolandzie 21 i 22 czerwca, z czego w sobotę mam pomagać miom przyjaciołom w pracy. Możemy spotkać się wtedy jak chcesz. A co do meetingu forumowiczów, to wporzo kwestia i warta rozważenia. Podobało się w leżącym boksie? Może kiedyś będzie więcej poduszek (trochę już pokradli i zabrudzili). No to see ya w Bolandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 13.06.02, 12:06 misiamisia napisał(a): > No. Bylo baaardzo fajnie, a dokladniej tak: > > - Uwalilam sie z przyjaciolka na ... (wlasnie, na czym?) jak... ekhm, i bylo > niesamowicie wygodnie. ;c) > > - Wystroj zmienil sie na lepsze. O wiele lepsze. > > - Damska toaleta (meskiej nie mialam przyjemnosci odwiedzic, ale moze nastepnym > > razem nadrobie te foux pas) fajnie pomalowana, chociaz jeszcze od czasow > Morgana nie zamykaja sie prawe drzwi, wiec radze unikac. ;c) > > - Dobre (i faktycznie tanie) piwko. > > - Koki niestety nie bylo. :c( Bedzie jutro, ale wtedy mnie nie bedzie. > Zobaczymy w weekend. > > - B. mila barmanka. > > - Smaczne frytki. :cp > > - Dobra muza, tworzy fajny klimacik. > > - Smieszni, tzn. w gruncie rzeczy mili ludzie tam dzis zajrzeli (wliczajac juz > mnie, of course). :c) > > Fxx, moze odpowiesz mi, co oznacza wyraz "Bolanda"??? > > I hope, ze kiedys sie tam meetniemy, moze urzadzimy tam jakies fajne > spotkanko "zasluzonych" Forumowiczow...??? :c))) > > Dobra, ide spac. > > Good night. > Misia > > :cO Też wczoraj byłem ale wpadłem już after 2 a.m. Było bardzo spokojnie, taka atmosfera romantic. Ale przyuważyłem plakaty informacyjne o imprezie na 15 czerwca, na której zagrają ci sami dejoci co tydzień temu, więc pewnikiem dobra zabawa szykuje sie w weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 13.06.02, 19:53 > > Też wczoraj byłem ale wpadłem już after 2 a.m. Było bardzo spokojnie, taka > atmosfera romantic. Ale przyuważyłem plakaty informacyjne o imprezie na 15 > czerwca, na której zagrają ci sami dejoci co tydzień temu, więc pewnikiem dobra > > zabawa szykuje sie w weekend:) No może z tego nic nie wyjść, właśnie się dowiedziałem że w sobote ma być jakiś koncercik w Eskulapie z Dj Glassem z Radiostacji no i przede wszystkim ma wystąpic Novika:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 13.06.02, 23:27 Leee tam. Wole sie uwalic. No tak, ale ja pracuje, a inni to sie tylko ucza... ;c) Wiem, wiem, pogadamy w pazdzierniku. Pzdr Misia :c) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 13.06.02, 23:28 Uwalic to znaczy oczywiscie kulturalnie usiasc. :c))) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 14.06.02, 11:10 misiamisia napisał(a): > Uwalic to znaczy oczywiscie kulturalnie usiasc. > > :c))) > > Misia A już pomyślalem że jesteś "niegrzeczną dziewczynką";) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 15.06.02, 16:52 Bylam wczoraj w Bolandzie i bawilam sie swietnie. Byl fantastyczny koncert, wg mnie polaczenie jazzu i reagge. Fajny zespol (nie znam nazwy); byly 2 saxy, gitarka, perkusja, bebenki i facet-orkiestra, ktory obslugiwal klawisze, bebenki, cos-czego-nazwy-nie-znam i na dodatek spiewal, czy moze raczej recytowal/wykrzykiwal pewne frazy. Przed ich wystepem lecial z tasmy Davis, Miles zreszta, przez co cholernie stesknilam sie za moim bratem (koneser jazzu, obecnie we Francji)... ;`c( Ale bylo wspaniale. Oby tak dalej. ;c) Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 19.06.02, 10:35 misiamisia napisał(a): > Bylam wczoraj w Bolandzie i bawilam sie swietnie. Byl fantastyczny koncert, wg > mnie polaczenie jazzu i reagge. Fajny zespol (nie znam nazwy); byly 2 saxy, > gitarka, perkusja, bebenki i facet-orkiestra, ktory obslugiwal klawisze, > bebenki, cos-czego-nazwy-nie-znam i na dodatek spiewal, czy moze raczej > recytowal/wykrzykiwal pewne frazy. > > Przed ich wystepem lecial z tasmy Davis, Miles zreszta, przez co cholernie > stesknilam sie za moim bratem (koneser jazzu, obecnie we Francji)... ;`c( > > Ale bylo wspaniale. Oby tak dalej. ;c) > > Pzdr > Misia O jak mogłem wcześniej nie zauważuć Twojej recenzji. Też miałem być w piątek ale cosik innego wypadło no i się niezameldowałem. Byłem za to w sobotę, ale było bardzo pusto o 12 chyba z 30 osób jak nie mniej. Cały klubowy Poznań bawił się chyba w Eskulapie, gdzie i ja zresztą spędziłem resztę tej nocy i wczesny ranek:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 19.06.02, 12:08 Maynard, a będziesz w Bolandzie w sobotę? :c))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 19.06.02, 14:20 Kto wie , kto wie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 20.06.02, 09:22 Wszystko zależy od tego czy grupową imprezę kończąca sesję mamy w sobotę czy w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 21.06.02, 05:30 Ja bede w sobote, bo w niedziele goszcze moja ciotke z Belgii. Poznac mnie bedzie dosc latwo. Bede o-wiele-bardziej-zmeczona wersja Misi ze strony "Fotki i Notki" (juz dzisiaj sie chyba tam pojawie). ;c) Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 21.06.02, 11:21 > > Poznac mnie bedzie dosc latwo. Bede o-wiele-bardziej-zmeczona wersja Misi ze > strony "Fotki i Notki" (juz dzisiaj sie chyba tam pojawie). ;c) Widziałem (oh, mama...). :P (już żałuję, że będę za barem...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 21.06.02, 11:30 fxx napisał(a): > Widziałem (oh, mama...). :P > (już żałuję, że będę za barem...) > :) Pan doktorant barmanem:) Ciekawe jak zareagowali by Twoi studenci gdyby Ciebie zobaczyli nawelającego pifko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 21.06.02, 14:13 misiamisia napisał(a): > Ja bede w sobote, bo w niedziele goszcze moja ciotke z Belgii. > > Poznac mnie bedzie dosc latwo. Bede o-wiele-bardziej-zmeczona wersja Misi ze > strony "Fotki i Notki" (juz dzisiaj sie chyba tam pojawie). ;c) > > Pzdr > Misia A dlaczegóż to będziesz bardziej zmęczoną wersją Misi. Czy w sobotę także pracujesz w przemyśle "kwiatowym". Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 22.06.02, 08:02 Tak. W czwartek i w piatek pracowalam po dokladnie 12 h dziennie, dzisiaj trzy godzinki, ale mam tez kurs przygotowawczy do egzaminow na psyche... No i trzeba sie jakos doprowadzic do porzadku przed wizyta w Bolandzie. ;c))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 22.06.02, 15:36 misiamisia napisał(a): > Tak. > W czwartek i w piatek pracowalam po dokladnie 12 h dziennie, dzisiaj trzy > godzinki, ale mam tez kurs przygotowawczy do egzaminow na psyche... > No i trzeba sie jakos doprowadzic do porzadku przed wizyta w Bolandzie. > > ;c))) No tak trzeba się zrobić na bóstwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 24.06.02, 11:07 Oj, Misia, żałuj, że poszłaś tak szybko, impra rozkręciła się konkretnie niecałą godzinę później. Jak dla mnie to aż za konkretnie, bo roboty było dużo (ja miałem roczną przerwę w barmaństwie a koleś który stał ze mną nieźle sobie radził...jak na pierwszy raz w życiu). W końcu przyjechała "odsiecz" ale i tak pracowaliśmy do rana (ja ich zostawiłem o 5 a.m.). W sumie zjawiła się nawet rzeczona para młoda z częścią gości, nie ma to jak "w rodzinie"...:) Reszta obecnych w lokalu też nieźle się bawiła (DJ's robili wporzo klimat). Szkoda, że nie miałem zbyt dużo czasu na rozmowę z Wami, ale może uda się to w przyszłą sobotę. Z tego co wiem, ekipa chce zrobić imprę "Powitanie Zimy", słyszałem coś o Mikołaju, bałwanach itp. Chyba się skuszę, zresztą dobrze się bawiłem za barem i chyba popomagam im jeszcze... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 24.06.02, 12:40 Też się pojawiłem tylko troszkę później gdzies tak przed 23, a potem nawet drugi raz byłem. Nie wiem co się dzieje ale im starszy to więcej imprez zaliczam, tak więc między pobytem w Bolandzie, Post Dali zaliczyłem. Może mi nawet Fxx pifko nalewałeś;). A państwa młodych widziałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 24.06.02, 12:53 Możliwe, ja byłem tym z b. krótkimi włosami i bródką, czasem w baseball'ówce na głowie. A pan młody tego dnia rano otrzymał promocję oficerską, więc było co świętować. Zapraszam na imprę w przyszły weekend, może znowu sie spotkamy i przybijemy piątkę tym razem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 24.06.02, 12:59 Nie wiem czy wpadne za tydzień w weekend, Będziecie mieć impreze konkurencyjną, Malta Festival:), ale jak wpadne to nie omieszkam tym razem przybić piatki z Szanownym Panem Doktorantem - Barmanem. Pewnie też będę już do tego czasu miał bardzo krótkie włosy, cóż trzeba dojrzeć i ściąc dredy które nie przystoją przyszłemu Ekonomiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 24.06.02, 13:17 Nie rób tego, nie bądź konformistą. Ja ścięłem swoje dready dopiero wtedy, gdy nie komponowały się z postępującą łysiną... A magisterkę broniłem mając dwa kolczyki w uchu (tatuaży nie było widać). Ekonomista z dreadami to wporzo pomysł, ktoś w końcu musi dawać dobry przykład... :) pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 24.06.02, 13:30 fxx napisał(a): > Nie rób tego, nie bądź konformistą. Ja ścięłem swoje dready dopiero wtedy, gdy > nie komponowały się z postępującą łysiną... A magisterkę broniłem mając dwa > kolczyki w uchu (tatuaży nie było widać). Ekonomista z dreadami to wporzo > pomysł, ktoś w końcu musi dawać dobry przykład... :) > pozdro! To nie jest oczywiście główny powód. Po prostu zaczęły się bardzo rozpieprzać a już nie mam ochoty bawić się w ponowne skręcanie. To już postanowione. Choc wiem że będę miał kryzys gdy stanę z maszynką w czwartek przed lustrem, spojrzę ostatni raz, łezka w oku się zakręci, ale cóż to tylko włosy... cały czas się łamię ale obiecalę sobie coś i komuś też i już się nie chce wycofywać. CHoć ogromny żal pozostanie, i będe się musiał przyzwyczaić, a to już siedem lat od kiedy skóra na głowie słońca nie widziała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 24.06.02, 13:41 fxx napisał(a): > Nie rób tego, nie bądź konformistą. Ja ścięłem swoje dready dopiero wtedy, gdy > nie komponowały się z postępującą łysiną... A magisterkę broniłem mając dwa > kolczyki w uchu (tatuaży nie było widać). Ekonomista z dreadami to wporzo > pomysł, ktoś w końcu musi dawać dobry przykład... :) > pozdro! A poza tym nie wiem czy posiadanie dredów sie opłaca. Trudniej dostać pracę, pracodawca co trudno ukryć często patrzy na wizerunek swojego pracownika, czemu ja się zreszytą nie dziwie bo znam realia. Wiesz miałem szanśe na pracę , byłem nawet na dwóch rozmowach w jednej firmie, ale myśle że wybrali po porstu kogos kto wyglądał na przedstawiciela handlowego, choc wcale nie musił byc w ym lepszy ode mnie. a nie da się ukryć że praca jest potzrebna. a poza tym zaczynam od lipca praktyke w banku. Chyba jednak jestem konformistą, a do życia w Rozbracie bym się nie nadawał. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 24.06.02, 13:45 Och, nie traktuj tego 100% serio... A teraz to nawet z wyglądem Enrique możesz pracy nie dostać, więc się nie przejmuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayanrd Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 24.06.02, 17:11 to nie chodzi o wygląd, ale o "wizerunek":) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 24.06.02, 22:45 Fxx, nie pomyslalabym, ze kiedys miales dredy... Ciekawe, jak wygladales; moze nast. razem jakies fotki skombonujesz w Bolandzie...? ;c))) Maynard, moim skromnym zdaniem - wolalabym, zebys nie scinal dredow (mimo ze nigdy Cie z nimi nie widzialam :c) ). Wg mnie sa b. seksowne. Pzdr, chlopcy Misia :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 25.06.02, 09:55 misiamisia napisał(a): > Fxx, nie pomyslalabym, ze kiedys miales dredy... Ciekawe, jak wygladales; moze > nast. razem jakies fotki skombonujesz w Bolandzie...? ;c))) > > Maynard, moim skromnym zdaniem - wolalabym, zebys nie scinal dredow (mimo ze > nigdy Cie z nimi nie widzialam :c) ). Wg mnie sa b. seksowne. > > Pzdr, chlopcy > Misia > > :c) Seksownie powiadasz:))))))))))))) mhmmmmmmm......mhhhmmmmmmmmmmmm nie....... to już postanowione:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 25.06.02, 18:09 Gość portalu: maynard napisał(a): > Seksownie powiadasz:))))))))))))) > mhmmmmmmm......mhhhmmmmmmmmmmmm > nie....... > to już postanowione:(((((( :'c/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 25.06.02, 19:14 misiamisia napisał(a): > Gość portalu: maynard napisał(a): > > > Seksownie powiadasz:))))))))))))) > > mhmmmmmmm......mhhhmmmmmmmmmmmm > > nie....... > > to już postanowione:(((((( > > > :'c/ ???????? Co dzisiaj taka tajemnicza? A tak przy okazji kiedy egzamin na psychologię? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 26.06.02, 13:15 Neuro Nekumane Najt, 2002.06.26, godz. 21:00, Poznań, Bolanda, ul. Wielka 7 Zagrają: dj Neuro i dj Jackob Bangiel. Wstęp wolny. Takie ogłoszenie znalazłem pod adresem:)))))) www.30ton.com.pl/koncerty/spis.php?O_RODZAJ=1 Akcja reklamowa rozpoczęta na szeroką skalę. Ponieważ subskrybuje wiadomości z Codziennej Gazety Myzycznej (www.cgm.pl), informacje tą dostałem też na skrzynkę pocztową. Czyżby Bolanda zatrudniła jakiegoś marketingowca? Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 26.06.02, 14:34 Sam wieszałem plakaty o tej imprze na drzwiach od klubu, ale że w CGM, to nie wiedziałem... Bardziej czekam na sobotę, ma być Powitanie Zimy (nie znam jeszcze szczegółów). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 26.06.02, 17:46 fxx napisał(a): > Sam wieszałem plakaty o tej imprze na drzwiach od klubu, ale że w CGM, to nie > wiedziałem... Bardziej czekam na sobotę, ma być Powitanie Zimy (nie znam > jeszcze szczegółów). > pzdr sam się lekko zdziwiłem przeglądając skrzynkę mailową:) Powitanie Zimy? w środku lata, zakręcona impreza sieszykuje, szkoda bo nie weim czy wpadne a jak wpadne to li tylko na momencik, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 26.06.02, 13:16 misiamisia napisał(a): > 12 lipca, godz. 9:00. > > Ufff... > > :c) To jeszcze kupa czasu, choć pewnie wolałabyś szybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 26.06.02, 15:28 Najchetniej to bym odebrala index po konkursie "Charakterow"... Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayanrd Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 26.06.02, 17:45 jakim konkursie? Czyżbyś była laureatką jakiegoś Wielkiego Konkursu? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 28.06.02, 08:39 Gość portalu: mayanrd napisał(a): > jakim konkursie? Czyżbyś była laureatką jakiegoś Wielkiego Konkursu? Zajrzyj na strone „Fotki i notki”, a się dowiesz. Pzdr Misia :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 01.07.02, 19:08 misiamisia napisał(a): > Gość portalu: maynard napisał(a): > > > Seksownie powiadasz:))))))))))))) > > mhmmmmmmm......mhhhmmmmmmmmmmmm > > nie....... > > to już postanowione:(((((( > > > :'c/ No to ściąłem od czwartku jestem łysy, co spotakam zanjaomego to wielkie oczy robi, najlepsza reakcja była babci zobaczyła dopiero po 5 minutach brak owłosienia na głowie. Ale dredy zatrzymałem, i schowałem sobie do pudełka . Jeszcze nie mogę się z nimi pozegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 02.07.02, 08:38 Jak ja swoje ścięłem, to część rozdałem (o dziwo, byli chętni, a właściwie chętne...), kilka mam na pamiątkę. Lepszy był mój brat, który dready schował na dłuższy czas, gdy włosy mu podrosły, skręcił krótkie dredziki, po czym przyszył do nich stare... trzydziestoletni facet... :) JAH, RASTAFARI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 29.06.02, 16:37 I jak, Fxx, kiedy do nas zawitasz? :c) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 29.06.02, 16:38 I co ze spotkaniem Forumowiczow w Bolandzie??? ;c))) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 01.07.02, 10:17 Od zeszłego czwartku nie siedziałem przed kompem więc sorry za niepisanie. Oczywiście byłem w sobote na Powitaniu Zimy (qrcze, wystrój mnie powalił...). Impra przed północą rozkręciła się na max'a, ludzie bawili się wporzo, były "spontany" w postaci małego pokazu capoeiry przy dźwiękach live drums (pozdro dla ekipy! U rulez). MJ Conrad też "pojechał po całości". W sumie zamknęliśmy przed 6a.m., tired like hell... Co do spotkania forumowiczów, to nie wiem (w Poznaniu będę za dwa tygodnie), nie będę decydował o tym sam, trzeba spytać się jeszcze paru osób. Ale chęć nadal jest... pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Links about Bolanda 01.07.02, 10:36 www.poznan4u.com.pl/ (patrz "Lokale") www.poznan.techno.pl/ (coś słabo chodzi...) jak znajdę coś jeszcze, to wrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Links about Bolanda 12.07.02, 17:07 bolanda.prv.pl/ ... i wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 05.07.02, 15:11 Fxx, wpisalam swoja opinie na poznan4U. Zgadnij, jaka. ;c))) Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 05.07.02, 15:27 misiamisia napisał(a): > Fxx, wpisalam swoja opinie na poznan4U. > > Zgadnij, jaka. > > ;c))) > > Pzdr > Misia To jest oczywiste że Ci się podoba, ale żwby od razu dwie pozytywne oceny, no beeeeez przesady;) Pozdrowinka Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 12.07.02, 16:10 jeju... stęskniłem się za Bolandą... i dlatego będę tam next week :) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 21.07.02, 23:05 Za Wami też, to jasne... Spotkałoby się Misię, coś w Bolandzie Cię nie widać... Ja tam wpadać będę do środy lub czwartku, potem jestem umówiony na 9.VIII za barem, bo część ekipy jedzie na jakiś festiwal. Zajdź kiedyś, jak mnie nie będzie to spytaj obsługi (wiesz o kogo zapytać). pozdro & dozo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 21.07.02, 23:20 W czwartek wyjezdzam na weekend, potem 1.VIII. do prawie 20. tez mnie nie bedzie, dlatego wszelkie "towarzyskie" zaleglosci nadrabiam we wtorek. ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Nowa knajpa... 22.07.02, 20:43 Jednak nie wyjezdzam na likend, moze zawitam w B. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 23.07.02, 16:15 Jestem na pewno dziś i jutro (praktycznie od otwarcia, ale nie siedzę do rana). To do "see ya"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 23.07.02, 16:22 Znalazłeś jakąś pracę , poza charytatywnym staniem za barem oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 24.07.02, 14:01 Niestety, nie. Cały czas "walczę", póki co mam płatny urlop, więc chwilowo bezstresowo. Ale coś znaleźć by się przydało... W sobotę w Bolandzie impra pt. "Drugi księżyc Ziemi", polecam. Ja od jutra trochę podróżuję, ale na drugi weekend sierpnia (9 i dalej) obiecałem pomóc za barem :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 24.07.02, 14:16 fxx napisał: > Niestety, nie. Cały czas "walczę", póki co mam płatny urlop, więc chwilowo > bezstresowo. Ale coś znaleźć by się przydało... > W sobotę w Bolandzie impra pt. "Drugi księżyc Ziemi", polecam. > Ja od jutra trochę podróżuję, ale na drugi weekend sierpnia (9 i dalej) > obiecałem pomóc za barem :) > pzdr W ten lykend nie wpadne wyjezdzam na imprezke do Krotoszyna, ale kiedyś muszę wpaśc trzeba się w końcu poznać. A tak przy okazji mówi Tobie coś pseudo "Rosooł"? Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Nowa knajpa... 08.08.02, 13:15 Taa, Rosoła kojarzę, jak z resztą cała ekipa zza baru, a co? W ogóle to elo, bo coś dawno mnie tu nie było. W sobotę chyba zajadę do Bolandy, pomoc za barem nieaktualna, więc chyba się trochę "zrobię" :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: Nowa knajpa... IP: *.poznan.multinet.pl 08.08.02, 15:05 fxx napisał: > Taa, Rosoła kojarzę, jak z resztą cała ekipa zza baru, a co? > W ogóle to elo, bo coś dawno mnie tu nie było. W sobotę chyba zajadę do > Bolandy, pomoc za barem nieaktualna, więc chyba się trochę "zrobię" :) > pzdr A nic , po prostu z Grzegorzem chodziłem do jednej klasy w liceum:) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx 100 dni Bolandy! 26.08.02, 17:48 Noo, impry się nieźle kręcą... Mimo, że pustki wokół, to w weekendy ludzi u nas nie brakuje. Dziś mija SETNY dzień działalności Bolandy :)))))))))))))) pzdr 4 @ll! Odpowiedz Link Zgłoś