pawel-strzalka 26.08.04, 16:47 od nocy 31.08/1.09 niektóre kursy autobusu będą wydłużone do Aleksandrowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
studi001 Re: Jak zapłacą? (nt) 26.08.04, 17:28 sorry ale MPK Lodzi placi PKS'owi za dowoz pracownikow (czasto szwankujacy , tj najczesciej PKS nie podstawia mikrobusu, a pracownicy czekaja do 3:22.... - w piewrszej polowie sierpnia na 7 dni to w przypakdu 5 nie bylo zakupionego przez MPK kursu mikrobusu .....). Po co placic PKS'owi za w zasadzie niewykonywana usluge, puscic wlasny autobus zrobic bilety komnercyjne i zarobic na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Jak zapłacą? (nt) 31.08.04, 23:42 podejrzewam,że pracownicy nie tylko mniej niszczą/zanieczyszczają pojazd,ale i nieuregulowanie godzin kursów na piśmie, w postaci tylko i wyłącznie dowozu pracowników nie tylko daje elastyczność MPK,ale i jest dla niego oszczedniejsze-za ew. spóxnienia,przesunięcia etc. nie płaci kary... poza tym-aby przełużyć oficjalnie linie do innego miasta, to miasto albo musiałoby zapłacić za wozokilometry,albo musiałby to być odcinek komercyjny... już widzę Pewnych Pasazerów wysiadających na Choćkach bo-im-się-wydawało, albo gdy nie mają pieniędzy. Poza tym-nie dosyć tych komercyjności w MPK? Czy ono jest aż tak bogate,by tak eksperymentować? Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: 151 do Aleksandrowa 26.08.04, 17:00 pawel-strzalka napisał: > od nocy 31.08/1.09 niektóre kursy autobusu będą wydłużone do Aleksandrowa Słyszałem od kierowcy w nocnym wracając z pewnej imprezy... ale nie uwierzyłem :( Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: 151 do Aleksandrowa 26.08.04, 17:03 teufel napisał: > Jakiej imprezy:>?? Nie mogę Ci powiedzieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: 151 do Aleksandrowa 26.08.04, 17:14 dziś ta informacja pojawiła się na stronach UMŁ Odpowiedz Link Zgłoś
hubar 155 26.08.04, 18:48 155 też mogłoby zostać puszczone ze Świtezianki (nowobudowanym odcinkiem) do Zgierskiej i dalej na północ do Zgierza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: 151 do Aleksandrowa IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.08.04, 21:05 No wkoncu, ale i tak od pazdziernika bede mieszkal w Lodzi i juz mi specjalnie nie zalezy :). Pozdrawiam, Aleksej P.S. Ciekawy czy raz na godzine czy czesciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d! Re: 151 do Aleksandrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:45 w tym momęcie zazdroszczę wszystkim aleksamdrowicznom :), że mają jakąkolwiek możliwość powrotu do domu z łódki! czekam kiedy zostanie wydłużona jakaś linia nocna do pabinic! bo nocny bus z piątku na sobotę i z soboty na niedielę to troszkę za mało! czasami jest potrzeba powrotu z miasta wojewódzkiego na swoje terytrium w środku tygodnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf rozkład. 31.08.04, 23:44 co ciekawe- MPK informuje na stronie o powrocie do przedwakacyjnych rozkładów, ale nie informuje o zmianach w rozkładach linii nocnych. rozkład 151 jest już na stronie. Są to dosłownie 4 kursy do Aleksa... zawsze coś. Może to tylko poczatek? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekmk Re: rozkład. 31.08.04, 23:47 Dobre i to. Aleksandrów i tak będzie miał więce kursów nocnych niz sporo większy o niego zgierz który ma tylko 2 kursy 46B Odpowiedz Link Zgłoś