Dodaj do ulubionych

SP70 na Biskupinie

IP: 208.40.29.* 20.09.06, 20:41
Czy ktoś jeszcze pamięta lata ‘70?
Obserwuj wątek
    • ania_orzechowska Re: SP70 na Biskupinie 30.09.06, 05:45
      Ja pamietam SP 70 ale z lat 80-tych w pierwszej klasie uczyla mnie pani
      Tatarek,czy jeszcze ktos ja pamieta?
      • Gość: obi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:58
        Swietna SP70. Obecnie Gimnazjum 20. Uczylem sie tam za 'kadencji' dyr. Wilczek.
        Dobra szkola byla :) Takich juz teraz nie robia.
        • Gość: biskupiniak Re: SP70 na Biskupinie IP: 208.40.29.* 28.11.06, 16:52
          Ja też kończyłem za kadencji dyr. Wilczek, pamiętam kilkoro nauczycieli. P.
          Szpilewską od historii i wychowania obywatelskiego, P. Pastuszko od polskiego,
          P. Lewickiego od fizyki i matematyki, P. Fiutowską od chemii, zapomniałem jak
          miał na nazwisko gość od prac ręcznych, wszyscy wołali na niego Hoss, a pani od
          muzyki?
          Poza tym nie możemy dać się pobić ilością komentarzy tym ze SP 66!!!
          • Gość: obi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:16
            Mialbym problem - chodzilem i do 66 (6 lat) i do 70 (2 ostatnie lata) :)
          • Gość: mirek Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:37
            Facet od prac ręcznych nazywał się Józef Słowik, miał tak ponad
            190cm wzrostu i ponad 100kg. Na pracach ręcznych z jego udziałem
            działy się.... no..... różne rzeczy :)
      • Gość: lukcio Re: SP70 na Biskupinie IP: 193.0.242.* 28.11.06, 16:39
        Pamiętam... Co prawda mnie nie uczyła (Miałem z P. Woch), ale pamiętam prawie
        wszystkich nauczycieli :)
        • rollciaster Re: SP70 na Biskupinie 28.11.06, 18:34
          (jestem rocznik 1987) więc do 70tki chodziłam tylko przez 5 lat a potem
          przymusowo zostałam przeniesiona do sp 91 :( a potem było już tam gimnazjum.
          Ale i tak zawsze ta szkoła dla mnie pozostanie jako siedemdziesiątka. I
          pamiętam panią Woch. Uczyła nas muzyki w pierwszej kalsie - chyba do końca
          zapamiętam ten straszny makijaż, śpiew i to jak nie zpowoliła na lekcji wyjśc
          koeżance do ubikacji... a ta niewytrzymała...
          Dyrektorką byłą wtedy chyba Zdzisława Nowicka a moją wychowawczynią była w
          kalsie 1-3 Kazimiera Skubisz a 4-6 Jadwiga Popowicz :)
          • Gość: oggi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:17
            Mnie też uczyła 1-3 pani Skubisz! A potem pani Skotnicka - cudowna kobieta.
            Muzyki uczyła i śpiewała zachrypniętym głosem pani Szatkowska. "U prząśniczki
            siedzą, jak aaaanioł dzieweeeeeeeeeczki..."...
            fajnie było!
    • asiama1 Re: SP70 na Biskupinie 27.12.06, 12:50
      pamięta i to jak :))))))
    • Gość: bajdusia Re: SP70 na Biskupinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 14:04
      pamietam Panią Woch , Pollak , Gryszkiewicz, Olszewską no i oczywiście Panią
      Koch od fizyki.
      • Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 21.06.07, 17:28
        A ja jestem rocznik 1954 czyli DINOZAUR i chodziłam do 70 latach
        sześciesiątych ubiegłego wieku.Pamiętam pana Lewickiego,dyrektor
        Szpilewską,polonistkę Niedojadło, oj była to starsza pani bardzo jej baliśmy
        się,a swoją drogą była złośliwa.Matematyki uczyła pani Merwid albo Merwit,lata
        swoje robią.Może odezwie się ktoś z tego rocznika ?
        Bardzo dobry rocznik !!!!!!!
        • Gość: obi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:22
          "Szpila", czyli Eulelia Szpilewska uczyla mnie pozniej historii w XI LO. Kawal
          wielkiej kobity byl z niej :) Ale wspominam ja jak najlepiej. W latach 70-tych
          mozna z nia bylo pogadac o najnowszej historii Polski bez obawy, ze zakabluje
          Maleszce czy komus innemu. Nie zgadzala sie ze mna w tych sprawach, ale np. nie
          zaprzeczyla, ze zbrodnia w Katyniu byla dzielem Sowietow.
          Dzieki niej zreszta zdalem mature z matmy - podrzucila mi sciage od jednej z
          kolezanek (ktora wczesniej musiala psychicznie zmolestowac, gdyz panienka byla
          totalnym kujonem-nieuzytkiem i sciagi pisac nie chciala; po perswazji Szpili
          sciaga znalazla sie u mnie na stole).

• babucik Re: SP70 na Biskupinie 23.06.07, 22:27
            A z Jej córką Julitą (175cm)na tamte czasy najwyższą dziewczyną z rocznika
            (1954) chodziłam do klasy.Julita grała w siatkówkę.Nie mieszkam na Biskupinie i
            nie wiem co się s Nią i Jej Mamą dzieje.
            • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 06.07.07, 22:40
              no witam ja też chodziłem do jednej klasy z Julitą i nie tylko od 1A do 8A ,też
              już nie mieszkam na Biskupinie ale często tam bywam , a mieszkałem na
              Stanisławskiego teraz tylko czasami mam kontakt z Ewą Gołębiowską ciekawy jestem
              kto TY jesteś pozdrawiam Janusz Z
              • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 06.07.07, 23:10
                BABUCIK odezwij się januszz@onet.eu
    • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 08.07.07, 21:57
      polskiego uczyła nas Pani Popadjuk ,matematyki Pani Gros ,a historii Pani Falowa
      ,fizyki ŚP.Pan Lewicki i czasami zastępstwa miała Pani Płotek innych nazwisk nie
      mogę sobie przypomnieć (chyba dawno to było:)))
      pozdrowienia dla Wszystkich absolwentów januszz
    • Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 13.07.07, 16:15
      Janusz napisałam Ci maila.Mój adres mailowy dla chcących przypomnieć się i
      wspomnieć stare lata: babucik@poczta.onet.pl.Na imię mam Baśka.
      • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 27.07.07, 21:46
        zaraz zaraz! Jezeli Janusz i do tego Z. Kiedys mieszkajacy na Stanislawskiego,
        to MUSI!!!! byc Jasiu Zdunikowski!!!!!Aha! Zgadlam????????
        • Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 29.07.07, 19:02
          Zgadłaś.Brawo
          • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 30.07.07, 23:10
            No popatrz! To jednak Jasiu. Nawiasem mowiac kiedys sie w nim podkochiwalam
            skrycie. Ale to bylo chyba ze sto lat temu. Babucik , Jasiu pozdrawiam was
            serdecznie zza wielkiej kaluzy! ???????
            • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:07
              A kto Ty jesteś GOŚĆ .Przypomniałem sobie ,że kiedyś spotkałem Rysia
              Browarskiego ,Grażynke Kwiatkowską ,Witka Habasa ,Andrzeja Położyńskiego i Jurka
              Piskozuba
              dawno temu spotkałem się z Anią Baranowską ale z tego co wiem Ona nie mieszka we
              Wrocławiu mój e-mail januszz@onet.eu
              pozdrawiam 8a rocznik 54
            • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 02.08.07, 10:58
              pozdrawiam Wszystkich nawet tych zza wielkiej wody, a tak nawiasem mówiąc mozna
              by jakoś spróbować powiwdomić innych i się gdzieś spotkać (chyba nie wszyscy
              czytają fora)
              januszz
              • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:39
                chyba coś kobitki motacie ja mieszkałem obok Ani Baranowskiej na Stanisławskiego
                i z tego co pamiętam to Ona ma starszą siostrę Ewę ,która mieszka w USA (kilka
                lat temu z nią rozmawiałem była w Polsce z synem)
                pozdrawiam Was janusz zdunikowski
    • Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 01.08.07, 12:50
      Gosciu, a czy Ty nie masz na imię Kasia? nazwisko na W. mieszkałaś na Braci
      Gierymskich? A teraz w Kanadzie?
      Bo jeśli tak to tu Baśka M. z Norblina, a poźniej Stanisławskiego.
      A jeśli żle wydedukowałam to ujawnij się będzie nam miło i sentymentalnie.
      • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 02.08.07, 07:35
        Basiu M przykro mi bardzo ale jedno co sie zgadza to fakt ze mieszkam w
        Kanadzie. Ja nie jestem rocznik 54, moja starsza siostra jest! A Ania
        Baranowska zaplombowala mi kiedys zab.Ach! lza sie woku kreci! i zrbilo sie
        sentymentalnie. Pozdrowienia z BC !!!!
        • Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 02.08.07, 16:41
          Ania Baranowska mieszka w Opolu rozmawiałam z nią telefonicznie 2 lata temu.A
          nie widziałam ponad 20 lat.Jesli nie jesteś rocznik 54 to rzeczywiscie nie
          mozesz byc Kasią W.
          W BC mam rodzinę.
          Pozdrawiam i zpraszam na to forum, bo dzięki niemu odnajdujemy się po latach i
          powracają myślę,że miłe wspomnienia.
          • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 03.08.07, 04:15
            Basiu dziekuje za pozdrowienia i zaproszenie na forum . Zgadzam sie ze to mila
            forma podrozy sentymentalnej. Ja mieszkam w Vancouver bc jestem ciekawa w
            jakiej czesci bc mieszka Twoja rodzina i czy utrzymujesz z nia kontakt? A moze
            nawet tu bylas??????? A swoja droga ciekawe gzie przepadl Jasiu Z????Zamilkl
            jak zaklety! Byc moze bawi na wakacjach? Pozdrowienia!!!!
            • Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 03.08.07, 18:26
              Jasiu zajęty domem robią Mu elewację i może dlatego nie zagląda.Rodzinę mam w
              Langley,a kilka lat wcześniej mieszkali w Richmond,inna odnoga tej rodziny
              mieszka w Albercie w Calgary.Nie byłam w Kanadzie choć mam zaproszenie,może za
              2 lata się wybiorę.Był tam mój mąz i córka(w 1993r)gdy dziś oglądamy zdjęcia
              są tak samo piękne.
              • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 23:29
                Witam jestem,znalazłem trochę czasu więc kto Ty jesteś może mi odpisz na priva
                januszz@onet.eu ja też mam serdecznego przyjaciela w Kanadzie poznaliśmy się w
                wojsku potem często spotykaliśmy się i coś go wzięło i wyjechał z całą rodziną
                15 lat temu do Kitchener.Ont Kanada .
                pozdrawiam januszz
                • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 04.08.07, 17:57
                  Witam! Na priva nie napisze ani nie powiem kim jestem,
                  pragne pozostac tajemnica, kiedys bardzo mi sie podobales ale niezbyt zwracales
                  na mnie uwage.A trzeba bylo!To moja zemsta!!!!! Ubieglego lata spedzilam kilka
                  tygodni w Polsce, pofatygowalam sie na Stanislawskiego w zamirzchlych czasach
                  mieszkalo tam sporo moich znajomych.I TY ! Lazilam sobie , zagladalam do
                  okien , duzo zmian , wspomnienia itd. itp. Moze sie tam jeszcze kiedys wybiore.
                  Pozdrawiam!!!!! ps. W Kitchener tez mam przyjaciol.
                  • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 08:38
                    Szkoda ,że nie chcesz odpisać na priva ale trudno.Myślałem,że dowiem się jak
                    potoczyły się Twoje losy i co Cię tam wyniosło.Ja domyślam się kim jesteś
                    chciałem tylko potwierdzenia ale miło mi ,że dalej mam WIELBICIELKE która po
                    tylu latach o mnie jeszcze pamięta zanczy to ???
                    pozdrawaiam serdecznie januszz
                    • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 07.08.07, 08:01
                      Jasiu Jasiu!!!!! come on! zeby tak zaraz WIELBICIELKE???? Troszke
                      skromnosci moj drogi! Jesli w istocie domyslasz sie kim jestem to
                      na jaka litere zaczyna sie moje imie???? Ha????? Bo byc moze okaze
                      sie ze byles bardziej popularny niz myslisz. Moze WIELBICIELRK jest
                      wiecej???? WOW !!!!!!
                      • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 07.08.07, 20:03
                        Twoje imię zaczyna się na literę M..... i co zgadłem czy pudło?
                        pozdrawiam januszz
                        • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 08.08.07, 02:42
                          Pudlo! Nawet nie jestes blisko! Moje imie zaczyna sie na jedna z
                          pierwszych liter alfabetu. Widzisz!
                          • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:53
                            tak myślałem ale na pewno kończy się na literkę A ,a tak nawiasem mówiąc to
                            trudno mi z Tobą korespondowć na forum publicznym bo to nie jest zgodne z
                            zasadami od takich rozmów sa poczty e-mailowe.
                            Nie wiem kim jesteś to też nie chcę w ciemno strzelić gafy.
                            Jak chcesz to pisz do mnie na adres januszz@onet.eu i zobacz sobie moje zdjęcie
                            aktualne na www.nasza-klasa.pl sp70(klasa A rocznik 61-69)
                            pozdrawiam janusz
                            • Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 09.08.07, 18:18
                              Alez jestes zasadniczy!!!! OK! Znikam wiec. Goodbye!
                              • kalamata99 Re: SP70 na Biskupinie 09.08.07, 22:13
                                Faktycznie zrobila sie z tego bardzo prywatna wymiana.
                                Ja tez mam mile wspomnienia z tej szkoly chociaz chodzilem tam tylko
                                przez rok i to do 1 klasy!!!. Przedtem jeszcze bylo przedszkole na
                                Braci Gierymskich, bardzo fajne w starej willi. Mieszkalismy na
                                Olszewskiego i to za petla tramwajowa wiec do szkoly mialem kawalek
                                drogi. Zupelnie nie wiem dlaczego tak dobrze to wszystko pamietam
                                choc nie moge sobie przypomniec zadnego nauczyciela. No ale minelo
                                juz ponad 40 lat.
                              • Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 10.08.07, 09:34
                                nie chodzi o zasadniczość tylko trzeba przestrzegać zasad i nie robić śmietniaka
                                z internetu. Pozdrawiam ,adres e-mailowy znany
                                januszz
    • Gość: Basia Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 26.09.07, 17:13
      W górę ,bo to była bardzo fajna szkoła.Absolwenci oddzywajcie
      się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka