Gość: Prawnik IP: 208.40.29.* 20.09.06, 20:41 Czy ktoś jeszcze pamięta lata ‘70? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_orzechowska Re: SP70 na Biskupinie 30.09.06, 05:45 Ja pamietam SP 70 ale z lat 80-tych w pierwszej klasie uczyla mnie pani Tatarek,czy jeszcze ktos ja pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:58 Swietna SP70. Obecnie Gimnazjum 20. Uczylem sie tam za 'kadencji' dyr. Wilczek. Dobra szkola byla :) Takich juz teraz nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskupiniak Re: SP70 na Biskupinie IP: 208.40.29.* 28.11.06, 16:52 Ja też kończyłem za kadencji dyr. Wilczek, pamiętam kilkoro nauczycieli. P. Szpilewską od historii i wychowania obywatelskiego, P. Pastuszko od polskiego, P. Lewickiego od fizyki i matematyki, P. Fiutowską od chemii, zapomniałem jak miał na nazwisko gość od prac ręcznych, wszyscy wołali na niego Hoss, a pani od muzyki? Poza tym nie możemy dać się pobić ilością komentarzy tym ze SP 66!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:16 Mialbym problem - chodzilem i do 66 (6 lat) i do 70 (2 ostatnie lata) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:37 Facet od prac ręcznych nazywał się Józef Słowik, miał tak ponad 190cm wzrostu i ponad 100kg. Na pracach ręcznych z jego udziałem działy się.... no..... różne rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukcio Re: SP70 na Biskupinie IP: 193.0.242.* 28.11.06, 16:39 Pamiętam... Co prawda mnie nie uczyła (Miałem z P. Woch), ale pamiętam prawie wszystkich nauczycieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
rollciaster Re: SP70 na Biskupinie 28.11.06, 18:34 (jestem rocznik 1987) więc do 70tki chodziłam tylko przez 5 lat a potem przymusowo zostałam przeniesiona do sp 91 :( a potem było już tam gimnazjum. Ale i tak zawsze ta szkoła dla mnie pozostanie jako siedemdziesiątka. I pamiętam panią Woch. Uczyła nas muzyki w pierwszej kalsie - chyba do końca zapamiętam ten straszny makijaż, śpiew i to jak nie zpowoliła na lekcji wyjśc koeżance do ubikacji... a ta niewytrzymała... Dyrektorką byłą wtedy chyba Zdzisława Nowicka a moją wychowawczynią była w kalsie 1-3 Kazimiera Skubisz a 4-6 Jadwiga Popowicz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oggi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:17 Mnie też uczyła 1-3 pani Skubisz! A potem pani Skotnicka - cudowna kobieta. Muzyki uczyła i śpiewała zachrypniętym głosem pani Szatkowska. "U prząśniczki siedzą, jak aaaanioł dzieweeeeeeeeeczki..."... fajnie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajdusia Re: SP70 na Biskupinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 14:04 pamietam Panią Woch , Pollak , Gryszkiewicz, Olszewską no i oczywiście Panią Koch od fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 21.06.07, 17:28 A ja jestem rocznik 1954 czyli DINOZAUR i chodziłam do 70 latach sześciesiątych ubiegłego wieku.Pamiętam pana Lewickiego,dyrektor Szpilewską,polonistkę Niedojadło, oj była to starsza pani bardzo jej baliśmy się,a swoją drogą była złośliwa.Matematyki uczyła pani Merwid albo Merwit,lata swoje robią.Może odezwie się ktoś z tego rocznika ? Bardzo dobry rocznik !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:22 "Szpila", czyli Eulelia Szpilewska uczyla mnie pozniej historii w XI LO. Kawal wielkiej kobity byl z niej :) Ale wspominam ja jak najlepiej. W latach 70-tych mozna z nia bylo pogadac o najnowszej historii Polski bez obawy, ze zakabluje Maleszce czy komus innemu. Nie zgadzala sie ze mna w tych sprawach, ale np. nie zaprzeczyla, ze zbrodnia w Katyniu byla dzielem Sowietow. Dzieki niej zreszta zdalem mature z matmy - podrzucila mi sciage od jednej z kolezanek (ktora wczesniej musiala psychicznie zmolestowac, gdyz panienka byla totalnym kujonem-nieuzytkiem i sciagi pisac nie chciala; po perswazji Szpili sciaga znalazla sie u mnie na stole). Odpowiedz Link Zgłoś
babucik Re: SP70 na Biskupinie 23.06.07, 22:27 A z Jej córką Julitą (175cm)na tamte czasy najwyższą dziewczyną z rocznika (1954) chodziłam do klasy.Julita grała w siatkówkę.Nie mieszkam na Biskupinie i nie wiem co się s Nią i Jej Mamą dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 06.07.07, 22:40 no witam ja też chodziłem do jednej klasy z Julitą i nie tylko od 1A do 8A ,też już nie mieszkam na Biskupinie ale często tam bywam , a mieszkałem na Stanisławskiego teraz tylko czasami mam kontakt z Ewą Gołębiowską ciekawy jestem kto TY jesteś pozdrawiam Janusz Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 06.07.07, 23:10 BABUCIK odezwij się januszz@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 08.07.07, 21:57 polskiego uczyła nas Pani Popadjuk ,matematyki Pani Gros ,a historii Pani Falowa ,fizyki ŚP.Pan Lewicki i czasami zastępstwa miała Pani Płotek innych nazwisk nie mogę sobie przypomnieć (chyba dawno to było:))) pozdrowienia dla Wszystkich absolwentów januszz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 13.07.07, 16:15 Janusz napisałam Ci maila.Mój adres mailowy dla chcących przypomnieć się i wspomnieć stare lata: babucik@poczta.onet.pl.Na imię mam Baśka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 27.07.07, 21:46 zaraz zaraz! Jezeli Janusz i do tego Z. Kiedys mieszkajacy na Stanislawskiego, to MUSI!!!! byc Jasiu Zdunikowski!!!!!Aha! Zgadlam???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 29.07.07, 19:02 Zgadłaś.Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 30.07.07, 23:10 No popatrz! To jednak Jasiu. Nawiasem mowiac kiedys sie w nim podkochiwalam skrycie. Ale to bylo chyba ze sto lat temu. Babucik , Jasiu pozdrawiam was serdecznie zza wielkiej kaluzy! ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:07 A kto Ty jesteś GOŚĆ .Przypomniałem sobie ,że kiedyś spotkałem Rysia Browarskiego ,Grażynke Kwiatkowską ,Witka Habasa ,Andrzeja Położyńskiego i Jurka Piskozuba dawno temu spotkałem się z Anią Baranowską ale z tego co wiem Ona nie mieszka we Wrocławiu mój e-mail januszz@onet.eu pozdrawiam 8a rocznik 54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 02.08.07, 10:58 pozdrawiam Wszystkich nawet tych zza wielkiej wody, a tak nawiasem mówiąc mozna by jakoś spróbować powiwdomić innych i się gdzieś spotkać (chyba nie wszyscy czytają fora) januszz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:39 chyba coś kobitki motacie ja mieszkałem obok Ani Baranowskiej na Stanisławskiego i z tego co pamiętam to Ona ma starszą siostrę Ewę ,która mieszka w USA (kilka lat temu z nią rozmawiałem była w Polsce z synem) pozdrawiam Was janusz zdunikowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 01.08.07, 12:50 Gosciu, a czy Ty nie masz na imię Kasia? nazwisko na W. mieszkałaś na Braci Gierymskich? A teraz w Kanadzie? Bo jeśli tak to tu Baśka M. z Norblina, a poźniej Stanisławskiego. A jeśli żle wydedukowałam to ujawnij się będzie nam miło i sentymentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 02.08.07, 07:35 Basiu M przykro mi bardzo ale jedno co sie zgadza to fakt ze mieszkam w Kanadzie. Ja nie jestem rocznik 54, moja starsza siostra jest! A Ania Baranowska zaplombowala mi kiedys zab.Ach! lza sie woku kreci! i zrbilo sie sentymentalnie. Pozdrowienia z BC !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 02.08.07, 16:41 Ania Baranowska mieszka w Opolu rozmawiałam z nią telefonicznie 2 lata temu.A nie widziałam ponad 20 lat.Jesli nie jesteś rocznik 54 to rzeczywiscie nie mozesz byc Kasią W. W BC mam rodzinę. Pozdrawiam i zpraszam na to forum, bo dzięki niemu odnajdujemy się po latach i powracają myślę,że miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 03.08.07, 04:15 Basiu dziekuje za pozdrowienia i zaproszenie na forum . Zgadzam sie ze to mila forma podrozy sentymentalnej. Ja mieszkam w Vancouver bc jestem ciekawa w jakiej czesci bc mieszka Twoja rodzina i czy utrzymujesz z nia kontakt? A moze nawet tu bylas??????? A swoja droga ciekawe gzie przepadl Jasiu Z????Zamilkl jak zaklety! Byc moze bawi na wakacjach? Pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babucik Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 03.08.07, 18:26 Jasiu zajęty domem robią Mu elewację i może dlatego nie zagląda.Rodzinę mam w Langley,a kilka lat wcześniej mieszkali w Richmond,inna odnoga tej rodziny mieszka w Albercie w Calgary.Nie byłam w Kanadzie choć mam zaproszenie,może za 2 lata się wybiorę.Był tam mój mąz i córka(w 1993r)gdy dziś oglądamy zdjęcia są tak samo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 23:29 Witam jestem,znalazłem trochę czasu więc kto Ty jesteś może mi odpisz na priva januszz@onet.eu ja też mam serdecznego przyjaciela w Kanadzie poznaliśmy się w wojsku potem często spotykaliśmy się i coś go wzięło i wyjechał z całą rodziną 15 lat temu do Kitchener.Ont Kanada . pozdrawiam januszz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 04.08.07, 17:57 Witam! Na priva nie napisze ani nie powiem kim jestem, pragne pozostac tajemnica, kiedys bardzo mi sie podobales ale niezbyt zwracales na mnie uwage.A trzeba bylo!To moja zemsta!!!!! Ubieglego lata spedzilam kilka tygodni w Polsce, pofatygowalam sie na Stanislawskiego w zamirzchlych czasach mieszkalo tam sporo moich znajomych.I TY ! Lazilam sobie , zagladalam do okien , duzo zmian , wspomnienia itd. itp. Moze sie tam jeszcze kiedys wybiore. Pozdrawiam!!!!! ps. W Kitchener tez mam przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 08:38 Szkoda ,że nie chcesz odpisać na priva ale trudno.Myślałem,że dowiem się jak potoczyły się Twoje losy i co Cię tam wyniosło.Ja domyślam się kim jesteś chciałem tylko potwierdzenia ale miło mi ,że dalej mam WIELBICIELKE która po tylu latach o mnie jeszcze pamięta zanczy to ??? pozdrawaiam serdecznie januszz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 07.08.07, 08:01 Jasiu Jasiu!!!!! come on! zeby tak zaraz WIELBICIELKE???? Troszke skromnosci moj drogi! Jesli w istocie domyslasz sie kim jestem to na jaka litere zaczyna sie moje imie???? Ha????? Bo byc moze okaze sie ze byles bardziej popularny niz myslisz. Moze WIELBICIELRK jest wiecej???? WOW !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 07.08.07, 20:03 Twoje imię zaczyna się na literę M..... i co zgadłem czy pudło? pozdrawiam januszz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 08.08.07, 02:42 Pudlo! Nawet nie jestes blisko! Moje imie zaczyna sie na jedna z pierwszych liter alfabetu. Widzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:53 tak myślałem ale na pewno kończy się na literkę A ,a tak nawiasem mówiąc to trudno mi z Tobą korespondowć na forum publicznym bo to nie jest zgodne z zasadami od takich rozmów sa poczty e-mailowe. Nie wiem kim jesteś to też nie chcę w ciemno strzelić gafy. Jak chcesz to pisz do mnie na adres januszz@onet.eu i zobacz sobie moje zdjęcie aktualne na www.nasza-klasa.pl sp70(klasa A rocznik 61-69) pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: SP70 na Biskupinie IP: *.st.vc.shawcable.net 09.08.07, 18:18 Alez jestes zasadniczy!!!! OK! Znikam wiec. Goodbye! Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: SP70 na Biskupinie 09.08.07, 22:13 Faktycznie zrobila sie z tego bardzo prywatna wymiana. Ja tez mam mile wspomnienia z tej szkoly chociaz chodzilem tam tylko przez rok i to do 1 klasy!!!. Przedtem jeszcze bylo przedszkole na Braci Gierymskich, bardzo fajne w starej willi. Mieszkalismy na Olszewskiego i to za petla tramwajowa wiec do szkoly mialem kawalek drogi. Zupelnie nie wiem dlaczego tak dobrze to wszystko pamietam choc nie moge sobie przypomniec zadnego nauczyciela. No ale minelo juz ponad 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz Re: SP70 na Biskupinie IP: 62.233.176.* 10.08.07, 09:34 nie chodzi o zasadniczość tylko trzeba przestrzegać zasad i nie robić śmietniaka z internetu. Pozdrawiam ,adres e-mailowy znany januszz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: SP70 na Biskupinie IP: *.e-wro.net.pl 26.09.07, 17:13 W górę ,bo to była bardzo fajna szkoła.Absolwenci oddzywajcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś