Dodaj do ulubionych

firewall...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:15
Cze.
Poradzcie jak to w koncu z tą zaporą,jedni mówią wyłaczaj inni nie
wyłączaj...,co robić? Nie to że męczy,ale wiecie...
W tej chwili mam systemowego win xp sp2 i w tej chwili jest włączony.

Myslałem o zewnętrznym,tylko po co ?
Czym sie różni od systemowego ?

Kolega namawia mnie na Kerio ale <a
href="http://komputerswiat.pl/i nformacje/testy/testy">Tutaj</a Kerio wypada
o oczko niżej...
Obserwuj wątek
    • Gość: pyot Re: firewall... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:20
      Sorki :)

Tutaj
      • Gość: Toudi Re: firewall... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 00:58
        Ma być włączony! Najlepiej windowsowy i dodatkowy! Bo później ci się namnoży
        różnego robactwa...
        • m.gregor Re: firewall... 19.01.05, 09:36
          Dwa firewall'e? Zastanawiasz sie czasem nad tym co mowisz?
          Jeden firewall: albo systemowy albo oddzielny. Moge polecic albo Kerio albo
          Sygate (Sygate nie ma wersji polskiej). Skad sciagnac? FAQ forum komputery ->
          watek 'Minimum programowe'.
          • Gość: Toudi Re: firewall... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:14
            Ja nie mam Win XP to nie wiem jak to powinno być!
            • m.gregor Re: firewall... 19.01.05, 14:21
              > Ma być włączony! Najlepiej windowsowy i dodatkowy! Bo później ci się namnoży
              > różnego robactwa...
              To dlaczego wprowadzasz w blad?
              • Gość: Toudi Re: firewall... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:34
                Już nie będę...
                • Gość: pyot Re: firewall... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:09
                  Hehe...,bardzo ładnie bardzo ładnie...,czyli pozostaję przy systemowym,ale...
                  Ale opowiem o autentycznej rozmowie jaką przeprowadziłem z miłym panem z biura
                  obsługi klienta TePsy.Temat całej rozmowy nie jest tu istotny,istotne jest to,że
                  ten pan bardzo,ale tov bardzo zalecał mi bym wyłączył firewalla ! Jako
                  niedoświadczony użytkownik,co nieco poczytałem już wcześniej na ten
                  temat,powiedziałem mu o pewnych mych dywagacjach co do tego kroku,ale to nic nie
                  zmieniło :) Powiedział że większośc userów tak ma czym mnie bardzo zadziwił, z
                  tąd me zapytanie tu... Co wy na to ?
                  • kalinowski11 Re: firewall... 19.01.05, 18:23
                    Powiedz temu panu aby sam się wyłączył ... :) Ja mam włączony systemowy i Kerio
                    2.1.5 . W tle pracuje AntiVirenKit 2004 i wszystko śmiga bez najmniejszych
                    kłopotów i zgrzytów . Wracając do AVK , dzisiaj odinstalowywałem starszą wersję
                    12 , deinstalacja przebiegła bez problemów . Chciałem zwrócić na to uwagę
                    ponieważ kiedyś na forum był wątek o problemach z produktem firmy G-DATA .
                    Pozdrawiam .
    • Gość: DX7 Re: firewall... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:25
      Wlaczyc to jedno a skonfigurowac to drugie. Wbrew pozorom konfiguracja nie
      polega na klikaniu "zezwalaj" albo "blokuj" kiedy firewall pyta o jakis
      program. Porzadnie skonfigurowany firewall zezwala programowi na laczanie sie
      jedynie przez okreslone porty i przy uzyciu okreslonych protokolow. Inaczej
      taka zapora jest niewiele wiecej warta od systemu bez wlaczonej zapory ... o
      czym wiele osob zdaje sie zapominac. Kilka przydatnych regul dla popularnych
      firewalli - > www.pcflank.com/fw_rules_db.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka