amarella11 21.09.10, 17:03 Mam dylemat jaki kolor parapetu wybrać. Dobrać go do koloru okna czy ścian Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mehil.dam Re: kolor parapetu 21.09.10, 20:39 Ścian bez sensu, szybko można zmienić, może być do okna, pod warunkiem, że nie jest białe. Jak pisała poprzedniczka, podłoga jest dobrym pomysłem, ale raczej powinna być jednolitość parapetów w całym domu (taki mi jakoś zmysł estetyczny podpowiada, bo inaczej to jakby mieć okna w innych kolorach w każdym pomieszczeniu). Raczej parapety powinny być neutralne pasujące ogólnie do wystroju i stylu mieszkania. Odpowiedz Link
slim.fast Re: kolor parapetu 21.09.10, 22:29 Chodzi o wewnętrzne? Bo też właśnie nie wiem, okna mam kolor orzech, ale nie wiem czy parapety nie będą za ciemne w takim kolorze...? Odpowiedz Link
joanka-r Re: kolor parapetu 22.09.10, 08:39 do podłogi? Przeciez w domu masz różne pomieszczenia i różne podlogi, wiec co każdy parapet jest inny? Odpowiedz Link
dorjana1 Re: kolor parapetu 22.09.10, 22:28 cholera mnie bierze z parapetami.Po co to komu ,wystające ozory wymuszające potworne kwiaty doniczkowe każdy może być czasem marudą Odpowiedz Link
mifff Re: kolor parapetu 23.09.10, 06:26 Parapet jest integralną częścią okna. Jak nogawki przy spodniach :) Odpowiedz Link
dorjana1 Re: kolor parapetu 23.09.10, 11:02 ale to schamat.Okno wygląda lżej bez ozora-wystajacego Ja zamówiłam w kolorze podłogi.Beznadziejne są,4 cm grubości,drewno.Ni przypiął,ni wypiął-grzejnika nie przykryją bo jakby miały przykryć to wyglądałoby to na ławkę . Odpowiedz Link
ewa_095 szklo 24.09.10, 19:41 w jednym z projektow widzialam 'obrobione' okna a zamiast parapetow grube szklo. Nie zbyt drogie i bardzo ladne rozwiazanie. Odpowiedz Link
l-agunaa Re: granit 26.09.10, 08:59 Ja mam granitowe o grubości 2 cm., nie wystające "poza". Wyglądają fajnie, ale ja mam okna aluminiowe. Odpowiedz Link
wronie Re: szklo 27.09.10, 10:17 mnie znajomi namówili na parapety wykonane z materiału, który jest kombinacją mączki marmurowej i żywic naturalnych Odpowiedz Link
amarella11 Re: szklo 29.09.10, 13:54 ciekawe, nie spotkałam się z taką kombinacją, jak to wygląda? Odpowiedz Link
ela38 Re: szklo 29.09.10, 21:07 Ja mam białe, drewno malowane natryskowo. Do białych okien, drzwi, listew przypodłogowych. Grube i szerokie, przy kilku oknach takie, że można na nich siadać (są nisko nad podłogą). Też nie lubię kwiatów doniczkowych na parapetach, ale można na nich stawiać inne rzeczy - fajnie wyglądają lampy, świece. Odpowiedz Link
wronie Re: szklo 30.09.10, 10:48 www.helopal.com.pl/produkty/produkty-helopal tutaj masz opis produktu i zdjecia Odpowiedz Link
catalina81 Re: kolor parapetu 16.02.11, 12:08 okna mam ciemny brąz, podłogę naturalną dębową/jasne płytki (łazienka, kuchnia). parapety wszędzie są z konglomeratu berecia sarda (jasny beż). kominek mam obłożony marmurem berecia sarda. ściany są białe, beż jasny i ciemny. Odpowiedz Link
aaahaaa Re: kolor parapetu 28.03.11, 09:54 a nie da się pogodzić jednego i drugiego?? jeśli nie to najlepiej jeśli kolor będzie uniwersalny pasujący do wszystkiego ;p Odpowiedz Link
agnieszkaha1 Re: kolor parapetu 28.03.11, 09:59 moim zdaniem kolor powinien pasować do wszystkiego jeśli nie da się znaleźć koloru który by pasował do okna i ścian :) wystrój okien Odpowiedz Link